Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Sol, gratulacje!!!!!
Ojej, Ounai, przykro mi, zdrowka dla mamy, oby lagodnie przeszla i nie zarazila babci. Moja przyjaciolka miala covid i jej maz przez caly okres izolacji sie nie zarazil, a byl na kwarantannie, wiec siedzieli non stop razem w malym mieszkaniu
Nowastaraczka, tak tak Linomag zielony, ale powiem Ci, ze dzisiaj znowu widze te ciemieniuchemusze byc bardziej konsekwentna albo mocniej wyczesywac. Ale nadal uwazam, ze w miare szybko ten linomag zadzialal, po prostu trzeba smarowac dluzej, tak myślę
ZielonaHerbata, a ja uwazam inaczej, ze po 24 tyg to juz spokojnie mozna isc na szkole rodzenia. Ja robilam notatki, wiec potem moglam sobie wszystko latwo przypomniec, natomiast bylo na tych zajeciach duzo nantemat wyprawki, rzeczy do szpitala, etc, dlatego wedlug mnie lepiej to miec za soba zanim sie zacznie zakupy
Poza tym jesli po zajeciach uznasz na przyklad, ze chcesz cwiczyc oddech albo ze chcesz sie skonsultowac z fizjoterapeutka w czasie ciazy, to bedziesz miala na to duzo czasu
ZielonaHerbata, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Lalia wrote:Herbata, na noc śpiworek lub rożek, na dzień kocyk cieplejszy i grubszy. Żadnej kołdry, żadnych poduszek aż do 1 roku życia 😉
U nas na początku na noc do chicco był rożek, a teraz jest śpiworek 2,5 tog. W dzień używamy kokon plus kocyk. Kocyki mamy różne : bawełna plus minky, ażurowy i taki gruby misiowy😁
Do fotelika otulacz, a do wózka ja mam kombinezon taki bez nóżek z rękawkami 👍
Dziewczyny, była u nas położna. Pępek ładnie zagojony, kolor skóry super i prawdopodobnie żółtaczka zeszła! 💪 Mały waży 3900 g, czyli przybrał 400 g w tydzień 😁😁😁 norma dziennego przyrostu to ponoć 26-31 g, a on przybrał ok. 53 g dziennie 💙 położna obejrzała też moje podwozie, wszystkie szwy wypadły, a nacięcie już się zasklepia w bliznę ☺️
Jaki głodomorek🤭🤭Lalia lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Jestem po wizycie popołogowej, wszystko dobrze na ten moment, blizna ładnie od wewnątrz i na zewnątrz, gin pyta kiedy kolejne bobo😂
Mogę się seksic i się kąpać, także dzis.... 😎
kąpiel oczywiście! 😄🛀dmg111, Enigvaa, KarolinaMaria, emdar, Suszarka, ZielonaHerbata, kic83, kar_oliv, Ounai, Lalia, Ania81, Stokrotka027, Inaa89, Fragaria, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
dmg111 wrote:Nie wiedziałam, że mają stronę 😀 Przejrzałam i nie widzę, ale w każdym sklepie stacjonarnym są na dziale z noworodkami 😘
https://www.action.com/pl-pl/p/okrycie-kpielowe-dla-dzieci/ a to jest ten ręczniczek 😊
Oki, dzięki:) u mnie nie ma niestety stacjonarnego -
Annia wrote:A mi Mikołaj dzięki Waszym radom, że wstajemy najpóźniej o 10, a najczęściej koło 9.30 a nie wysypiamy się do 11-12 zaczął chodzić spać koło 23.30-00.30 i dla nas na razie tak jest super.
Dziękuję Wam za rady. 😘
Ounai a usypiając Martę karmisz ja czy tylko usypiasz?
Motylku ja się nie nastawiam, zobaczymy co będzie.
Jestem z siebie dumna, z 24 rzeczy w koszyku na Zalando wybrałam tylko 9 i wszystkie na promocji bo była dodatkowa zniżka na przecenione rzeczy. 😁 Najbardziej nie mogę doczekać się panterkowych sneakersow!
Do tej pory wieczore
wieczorem karmienie, zabawa, usypianie. W nocy zasypiała przy piersi, ale już nie zasypia i wczoraj musiałam ją lulać. Ale od dziś kończymy z tym. Robimy tak, że w nocy będę karmić max 30 min, usypianie i do wózka. Usypiać będziemy z mężem na zmianę. Aż się przestawi, bo ja już nie mam sił.
Edyciak, Marta miała problemy brzuszkowe i płakała. Może niektórzy tak potrafią, ale ja nie mogłabym zostawić płaczącego dziecka, żeby sobie poszło po prostu spać. Więc się tuliłyśmy, nosiłam ją, bujałam, wszystko czego potrzebowała. Zwłaszcza, że dziecko przez ok pół roku myśli, że ono i mama to jeden organizm. Dopiero ok 5 miesiąca zaczyna powoli ogarniać, że jest osobnym bytem.
Co do szczepień masz rację, na meningo jest bexero. I potwierdzam, że to bardzo ciężka szczepionka. U nas syn, który nawet po mmr nie miał gorączki po bexero miał 39 stopni, trudne do zbicia i bardzo źle się czuł, a rączka tak go bolała przez kilka dni, że nie chciał nią ruszać. Dlatego ja będę szczepić dopiero jak Marta będzie mieć ok 2 lata.
Edyciak, ja mam 159cm wzrostu. Wydaje mi się, że 53kg to nie jest za mało. Z tym, że ja nie zamierzam osiągać tego w pół roku, czy w rok, ale prawie 2 lata sobie daję, chcę redukować 0,5kg na tydzień. Z resztą szczerze mówiąc nie myślę o tym jeszcze. Na razie moim celem jest waga sprzed ciąży, czyli 71,20 kg. Potem będę wyznaczać kolejny cel. Zakończę redukcję jak uznam, że czuję się dobrze ze sobą. Może to będzie 53kg, może 55kg a może 60kg. Życie pokaże.
Anetka, ten starszy whisbear nie ma możliwości ustawiania długości ale moim zdaniem ma przyjniejszy szum. Nowy, podlaczany do aplikacji już ma ta opcję.Lalia, edyciak. lubią tę wiadomość
-
Ounai, dużo zdrówka dla mamy ✊ ja też słyszę o co raz większej ilości zachorowań wśród znajomych...ja mimo że mam to już za sobą, to ciągle się boję i muszę uważać...boję się że znajomymi spotykać, bo nie wiem czy mam przeciwciała, a jeśli mam to ile czasu....A nie chciałabym przechodzić tego stresu drugi raz...
Sol, śliczna malutka 😍😍
Gucio przystojniaczek 😍😍
Herbatko, ja w czwartek zaczynam szkołę rodzenia z mężem:) zajęcia chyba hybrydowe, trochę online, trochę na miejscu, ogólnie 10 tygodni więc do połowy marca. Jakbym poszła w lutym to mogłabym nie dotrwać końca:D
Ladyo, ja polecam filmiki Joanny Mróz na ytna yt jest bardzo dużo fajnych filmików szkoły rodzenia online
-
Herbatko, ja dostałam dużo ciuszków, jak je przeglądałam to mam sporo na 56 i 62 i 68, a jak kupuje to głównie 62
50 nie mam w ogóle, do szpitala wybiorę chyba najmniejsze 56, albo jak wyjdzie, że mała dzidzia to kupię coś przed porodem albo mąż kupi w auchan 50 jak urodzę
-
ZielonaHerbata wrote:Tajka to dużo macie zajęć. U nas cały kurs trwa miesiąc, łącznie jest 5 spotkań. Część online i część stacjonarnie. I chyba każde spotkanie, to 2 godziny.
U nas chyba jest 5 teorii A 5 praktyki, przeplatane co 2 tyg plus raz w tygodniu zajęcia fizyczne dla kobiet, ale to online pewnie jakieś ćwiczenia będą udostępniane:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2021, 15:40
ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
-
Tajka wrote:Herbatko, ja dostałam dużo ciuszków, jak je przeglądałam to mam sporo na 56 i 62 i 68, a jak kupuje to głównie 62
50 nie mam w ogóle, do szpitala wybiorę chyba najmniejsze 56, albo jak wyjdzie, że mała dzidzia to kupię coś przed porodem albo mąż kupi w auchan 50 jak urodzę
Ja muszę wszytsko sama kupić, bo u mnie albo chłopcy albo już starsze dziewczynki i już się żadne ciuszki nie zachowały.
Ja póki co też nie kupuje żadnych 50, zobaczę blizej terminu porodu, jaka wielkosciowo będzie się zapowiadała i też wtedy najwyżej dokupie 😊
A teraz zamówiłam same 56 i doslownie pojedyncze sztuki 62.
Plus jest taki,że zawsze można dokupić, nawet jak już maluch będzie na świecie. Tym bardziej,że czas oczekiwania na przesyłki jest krótki a i może w maju będą już działały normlanie galerie.Tajka lubi tę wiadomość
-
Inga
gustowny Gucio! Jest śliczny.
Sol
Twoja córeczka jest słodka, gratulacje raz jeszcze!
Ounai
zdrowia dla mamy.
Wg mnie nie ma co się jeszcze ważyć, bo najpierw schodzi woda. Raz na tydzień proponuje się mierzyć i ważyć, wtedy będzie to miarodajne plus niech mąż Ci robi zdjęcia. Ja jak schudłam 11 kg to najbardziej te foty nowej mnie motywowały do większych postępów.
Chcesz chudnąć tylko na samej diecie czy dodasz również sport?Ounai lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Angie1985 wrote:Ounai dużo zdrowia dla mamy. Oby szybko wróciła do zdrowia i łagodnie przeszła.
Kic, pomiary zrobiłam, zrobię sobie też zdjęcia w zbyt małych spodniach i mam zdjęcia siebie w bieliźnie z każdej strony. Sport chcę dodać na tyle na ile fizjo pozwoli. Na razie robię ćwiczenia na rozstęp.kic83 lubi tę wiadomość
-
Suszarka wrote:Ounai, przykro mi z powodu mamy
ma poważne objawy?
-
Aaa,bo zapomniałam napisać, ja też na diecie! Póki co to klasyczna MŻ( mniej żreć), bo na mnie to działa najlepiej. No i odstawiłam cukier i słodycze zupełnie ( moja największa zmora i miłość jednocześnie❤😭). Zobaczę jak mi będzie szło, jak średnio, to włączę jakieś solidniejsze ćwiczenia (póki co uskuteczniam długie spacery z wózkiem praktycznie codziennie, chyba że wyjątkowo tragiczna pogoda jest). Docelowo chcę zrzucić 15 kg( mam 168 cm, teraz wążę 78 kg- dla mnie dramat😪), daje sobie czas, nie narzucam żadnych ram czasowych. Trzymajcie za mnie kciuki.
Ounai, Motyl, kciuki za Wasze odchudzanie! Ktoś jeszcze ma do zrzucenia jakieś zbędne kg?Ounai, SzalonaOna lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙