Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Suzi, będzie dobrze. Ja teraz mam całkiem inne podejście do cc, tzn nadal się trochę boję czy w środku wszystko będzie ok , ale tak dobrze je przeszłam, praktycznie tylko w szpitalu odczulam to, że jestem po cięciu, takto od razu moglam smigac, choć tego nie robiłam wiadomo. Także jakby mi przyszlo znow kiedyś mieć cc to już nie będę taka wystraszona, wręcz spoko . Wiadomo, że inaczej mogę zareagowac kolejny raz ale już sam spokój psychiczny będzie większy
Lalia, Annia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Gagatko, będzie dobrze! Twoja córcia to silna dziewczynka ✊💪
Inaa, wspaniale!! 😍 Czekam na zdjęcie Twoich chłopców w komplecie 💙
Zulu, super, że szczepienie za Wami 👍
Ja dzisiaj właśnie rozmawiałam z położną o szczepieniach, tak luźno, i my chyba pójdziemy w 5w1 lub w 6w1 + rotawirusy i odroczone meningokoki 🤔 czy któraś z Was tak szczepiła?? A te pneumokoki są już w 5w1 lub 6w1 czy to trzeba osobno?? -
Lalia wrote:Gagatko, będzie dobrze! Twoja córcia to silna dziewczynka ✊💪
Inaa, wspaniale!! 😍 Czekam na zdjęcie Twoich chłopców w komplecie 💙
Zulu, super, że szczepienie za Wami 👍
Ja dzisiaj właśnie rozmawiałam z położną o szczepieniach, tak luźno, i my chyba pójdziemy w 5w1 lub w 6w1 + rotawirusy i odroczone meningokoki 🤔 czy któraś z Was tak szczepiła?? A te pneumokoki są już w 5w1 lub 6w1 czy to trzeba osobno??Annia, Lalia lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Zulugula wrote:Suzi, będzie dobrze. Ja teraz mam całkiem inne podejście do cc, tzn nadal się trochę boję czy w środku wszystko będzie ok , ale tak dobrze je przeszłam, praktycznie tylko w szpitalu odczulam to, że jestem po cięciu, takto od razu moglam smigac, choć tego nie robiłam wiadomo. Także jakby mi przyszlo znow kiedyś mieć cc to już nie będę taka wystraszona, wręcz spoko . Wiadomo, że inaczej mogę zareagowac kolejny raz ale już sam spokój psychiczny będzie większy
Lalia pneumokoki są osobno, ale refundowane, masz do wyboru państwowy darmowy, ale obejmujący tylko 10 szczepów pneumokoka Synflorix albo płatny Prevenar 13, który obejmuje 13 szczepów jak nazwa wskazuje. Jeśli bierzesz 6w1 i pneumokoka to masz dwa ukłucia. Przy 5w1 będą trzy ukłucia. Z tego co wiem w Polsce niechętnie łącza meningokoka z innymi szczepieniami. My wczoraj dawaliśmy pierwsza dawkę meningokoków B. One są dobrowolne i płatne.
Gagatko będzie dobrze! Ty masz mieć CC, prawda? Córeczka jest już prawie donoszona. 😘
Inaa czekamy na zdjęcia z domku. 💕Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Iryska wrote:Pneumokoki są zawsze osobnym wkłuciem. Jak weźmiesz 5w1 to trzy ukłucia będą, jak 6w 1 to dwa ukłucia. My braliśmy 6w1, bez rota, a meningokoki były wczoraj. Podobno lepiej nie dawać ich razem z innymi szczepionkami i dwa tygodnie przerwy od innych szczepień mają być 🙂
Iryska lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, ja jestem po wizycie i trochę się martwię.
Ogólnie wszytsko jest bardzo dobrze ale mam za wysokie ciśnienie 153/76.
Czy ktoś miał z Was na takim wczesnym etapie problem z ciśnieniem ?
Mam kupić ciśnieniomierz i mierzyć rano i wieczorem i dać lekarzowi znać. -
nick nieaktualnyGagatko dobrze, ze jestes w szpitalu pod dobra opieka. Malenka twoja juz prawie donoszona, da rade. ❤️❤️❤️❤️❤️
Inaa super, czekamy na zdjecia synka w domu.
Co do szczepien Iryska ma racje. Nigdy nie lacznie meningokokow z innymi szczepionkami. Tu w UK lacza, czesto nie pytajac sie rodzica czy chce je razem poddac. Moj starszy synek bardzo to odchorowal. Musial dostac antybiotki, bo bylo tak zle. Reszcie nie laczylam. Zadne nie odchorowalo, corka nie miala nawet goraczki.
Karolina co tam u ciebie? -
Dzięki dziewczyny, właśnie z położną o tym rozmawiałam dzisiaj, że 5w1 lub 6w1 plus rota, a meningokoki osobno 👍
-
Matylda urodziła się o godz. 11, 3280 g, 51 cm, SN. Po 6 byliśmy na IP, o 7 na porodówce z 2 cm rozwarcia i słabymi bólami krzyżowymi, o 8.30 zaproponowali i podali oksytocynę i zaczęło się rozkręcać, po 10 było 8 cm, o 10.30 zaczęłam parte i po 30 min mała była na świecie. Bolało tak, że chyba słyszeli mnie wszędzie, krzyczałam, że już tam nie wrócę i żądam CC 😂 ale poród szedł ekspresowo, położna ciągle powtarzała, że dam radę, bo jest blisko. Pękłam lekko w kierunku odbytu (2 stopień), mam 3 szwy. Niestety, żeby nie było za różowo, że taki ekstra szybki poród to po wszystkim łożysko nie chciało się oddzielić, uśpili mnie dożylnie i zrobili łyżeczkowanie. W tym czasie z Matyldą siedział tata i to był największy plus porodu rodzinnego. Czuję się bardzo dobrze, ale nie mogę wstawać do wieczora po tym uśpieniu. Spionizują mnie ok. 18. Mała się przystawia, ale też sporo płacze, czuję, że na noc pójdzie MM, bo już mam schiza, że jest głodna. Dzięki za kciuki. Zdjęcie dodam jak się ogarniemy
PS oczywiście o bólu już nie pamiętam, a jeszcze 6 godziny temu wołałam 'pooooomocyyyy' 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ potem przepraszałam personel 😳Enigvaa, Annia, Inga28, Olla95, kic83, calanthe, Lalia, Zulugula, Nowastaraczka, Ladyo, kar_oliv, Wik89, edyciak., Inaa89, Karenira, emdar, Maniaaa., dmg111, Ounai, Ania81, SzalonaOna lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm