Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Pozdrawiam w tłusty czwartek:)
Mój mąż to jest tak niereformowalne stworzenie że szkoda gadać. Po kolei: jutro trzeba odebrać moją mamę ze szpitala w Kielcach. Myślałem że ja pojadę ale nas zasypało i się trochę boję więc jedzie mój chłop. Mówię mu żeby zapytał swoją matkę czy z małym zostanie bo w sumie też bym się przejechała bo za chwilę już nigdzie się nie rusze może to ostatnia okazja na jakiś czas żeby z,domu się na trochę ruszyć.
Dyskusja trwała dobre pół godziny bo on sam pojedzie po co ja?
W końcu wyrzyczałam mu że pewnie jego zdaniem moje miejsce jest przy garach i mam obowiązek czekać z obiadem aż on przyjdzie i nie mam prawa wyjść.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 11:57
Inaa89, Zulugula, emdar, kar_oliv, Ania81, Karenira, calanthe, Annia, KarolinaMaria, Lalia, dmg111, kic83 lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Lalia wrote:Mamusie, całą noc nikt tu nie zaglądnął??😅
U nas pierwsza pobudka 😳😳😳 -
Iryska wrote:Nie wydaje mi się żeby jakoś bardzo przeszkadzało mu to w ogólnym rozwoju, raczej jest silnym dzieckiem. Aktualnie on ma znikomą tą asymetrię, najgorzej było jak miał około 2 miesiące. Teraz ją widać czasem jak ma zły dzień, albo jak leży na brzuchu to skraca sobie jedną stronę . Teraz jego największym problemem jest wzmożone napięcie mięśniowe, też ma silne prostowniki grzbietu i też czasem tak leży wygięty głową w tył. Plus wygina się przy przebieraniu, tak że tułów daje do góry i prostuje nogi. Ale mam na to sposób, bo go zabawiam zabawką, daje mu ją do rączki i wtedy jakby zapomina o wyginaniu się🤪 Ogólnie jest dużo lepiej już niż było, wiadomo że ma gorsze dni, ale ćwiczenia na pewno bardzo dużo dają😉
To chyba u nas podobnie wszystko. Tylko że dopiero teraz tak się zaczęło dziać od tygodnia z tym odchylaniem i ja teraz caly dzien go absorbuje żeby tak nie robil i padam z nóg 🤪💙 11.2020
💗 11.2023 -
emdar wrote:Karolina, widzę że masz takie samo podejście do pączków jak ja 🤭 W kupie zawsze raźniej,nie? 😘Ty to do końca ciąży tylko jadłaś słodycze, a ja to w zasadzie do 10 msca Julka pochłaniałam ilości zatrważające (typu dwie tabliczki czekolady,żaden problem),no to teraz nie ma zmiłuj 😒.
Czy któraś z was robiła testy na alergię? Odstawiłam bmk ale jak na razie objawy się zaostrzają, wysypka większą na buzi, od dwóch dni synek mocno ulewa. Kupy też mi się nie podobają. 😔 W przyszłym tygodniu mamy szczepienie, więc Adasia obejrzy lekarz zobaczymy co powie...30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
emdar wrote:Karolina, widzę że masz takie samo podejście do pączków jak ja 🤭 W kupie zawsze raźniej,nie? 😘Ty to do końca ciąży tylko jadłaś słodycze, a ja to w zasadzie do 10 msca Julka pochłaniałam ilości zatrważające (typu dwie tabliczki czekolady,żaden problem),no to teraz nie ma zmiłuj 😒.
Mam to samo... 2 pączki to tylko podrażnienie żołądka 😂emdar lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Nieranimuj, ja nie pomogę, bo ja płamiłam przez mega niski progesteron ( pamiętam że w 6tc miałam wynik 15, 7).
Lekarka mi potem( juz po porodzie) mówiła, że jestem przypadkiem mówiącym, ze jak ciąża ma się utrzymać to się utrzyma,bo to naprawdę bardzo niski poziom. Brałam Luteinę do końca 12 tc.
Może któraś z dziewczyn coś podpowie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 12:42
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Ounai wrote:Ja dziś milion pobudek i jeszcze z rana problemy z synem. Chciał zostać w domu i oglądać bajki, jak mu kazałam odłożyć tablet to zaczął mnie bić. Musimy mu ograniczyć tv bo w bardzo zła stronę to idzie.
O starszym to nie wspomne z telefonem się nie rozstaje. 🤦♀️Okropne to jest. -
Julik, ale rozumiem ze testy chcesz zrobić małemu? Podobno w takim wieku ( do ukończonego 2 albo nawet 3 r.ż) nie ma sensu robić dzieciom testów bo wychodzą mocno niemiarodajne. A Ty albo mąż jesteście alergikami?
Annia, Julik lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
nick nieaktualnyLadydo piekna jestes z brzuszkiem (bez brzuszka tez)
Inna Tymus to taki.slodziak,jak juz on urusl. Buziaki od.cioci Ani😘😘😘.
Dolaczam sie do.grupy "kiepskie noce". Zasnelam po 1, obudzialam sie po 3, swedzenie sie tylko zwieksza 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️. Krecialam sie w lozku, drapalam, otorzylam okno (w domu temperatura na noc jest okolo 20 nie wiecej) bo mi goraco, nadal nic nie pomagalo. Zasnelam kolo 5:30.obudzil mnie budzik meza, bo do pracy. Jakims cudem zasnelam znowu i obudzialam sie kolo 9:30. Juz wiem, ze nie wyrobie sie ze wszystkim co na dzis zaplanowalam🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️. No nic sproboje.
Po wczorajszym dniu nadal czuje sie zmeczona, mimo ze to nie ja sprzatalam. Rano cala sie trzeslam, tak jakby mi cukru bylo brak. Maz sie na mnie wscieka, bo nie odpoczywam🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️.
Synek prawie sie nie rusza, bede obserwowac.
Do jutra tylko jedna nocLadyo, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Niereanimuj wrote:Hej, hej😘
Mamuśki miała któraś z Was plamiącą nadżerkę w ciąży? Bo ja mam i strasznie schizuje... Przestaliśmy się kochać ze względu na te plamienia po stosunku (nie po każdym) już 7 dni przerwy a mi dzisiaj z resztkami luteiny wyleciało trochę ciemno brązowego śluzu. Czy luteina może mi tak podrażnić nadżerkę? Lekarz twiedzi, ze to nadżerka plami i mam się nie martwić do póki nie ma dużo krwi i bólu brzucha 😑 -
Sylwucha wrote:Hahaha, Annia nie szalej 🤣 Bywa, że Korby tez dają w kość ( na szczęście rzadko 😉) Nasz dr N po swoich bliźniaczkach pewnie tez celowal w syna, a tu bach trzecia córka 😉 U nas pewnoe tez by tak bylo skoro przy dwóch jajeczkach K ustrzelił dwie córy 😎Ale nie będę sprawdzać 😉 Poza tym za stara już jestem 😁
Co do N., mój tata miał wujka co miał 5 córek, a najlepszy przyjaciel taty ma 4 córki, żaden z nich już więcej nie ryzykował. 🤣 Ale fakt, ze żaden z nich nie był ginem, który w pracy i w domu ma same kobietki. 😁
Sylwucha, Ania81 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Julik wrote:Ja przed ciążą nie miałam problemu ze słodyczami, jak potrafiłam nie jeść nie ciągnęło mnie, a gdy miałam ochotę to zjadłam cała tabliczke czekolady. W tłusty czwartek też nigdy nie kończyło się na jednym paczku. Nie miałam problemu z wagą. W ciąży miałam spora chęć na słodycze, po ciąży jeszcze większą. Mogłabym co drugi posiłek jeść słodycze. Przez to że synek ma najprawdopodobniej alergię, jeszcze nie wiem na co, raczej pączków też dziś nie zjem. 😔
Czy któraś z was robiła testy na alergię? Odstawiłam bmk ale jak na razie objawy się zaostrzają, wysypka większą na buzi, od dwóch dni synek mocno ulewa. Kupy też mi się nie podobają. 😔 W przyszłym tygodniu mamy szczepienie, więc Adasia obejrzy lekarz zobaczymy co powie...
W ogóle dzieci rozwijają się tak skokowo. Mikołaj dopiero niedawno dobrze opanował przewrót na brzuch a dzisiaj już kilka razy zaprezentował wysoki podpór. 😍Iryska, Lalia, Julik lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Niereanimuj, plamienia przy nadżerce są zupełnie normalne. Też mam nadżerkę. Plamiłam po wizytach, seksu nie było więc nie pomogę. Ale aplikując luteinę możesz podrażnić ścianki pochwy ich możesz plamić. Natomiast jeśli cokolwiek Cię stresuje dzwoń do lekarza i pytaj, tak jest najlepiej. I pamiętaj żeby ufać swojemu lekarzowi.
Niereanimuj , Sylwucha, Ania81, Martt95 lubią tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:Ja plamilam cały pierwszy trymestr, codziennie. 2 razy wręcz chlusnęlo krwią. Myślałam, że straciłam ciążę. Tak do końca nie wiadomo czy to nadżerka. Bo mój prowadzący twierdził, że z szyjki, ale byłam u innego lekarza, to stwierdził, że z nadżerki. Cały czas brałam duphaston i leżałam. Około 14 tc wszystko się wyciszylo.
O matko to już w ogóle miałaś przekichane 😞 Ale cieszy mnie to, ze skończyło się wszystko szczęśliwie😌 No ja biorę luteinę 200mg dwa razy dziennie i tez staram się nie forsować. Kurczę to jeszcze trochę czasu przede mną, oby się uspokoiło tak jak i u Ciebie 🙏🏻 Ginekolog powiedział, ze z szyjka wszystko dobrze, długa i zamknięta. Mam się nie martwić, ale nie potrafię 😬 Ale nie ukrywam, ze jak napisałas i skończyło się dobrze to trochę mi lżej 🙂 Dziękuje!Sylwucha lubi tę wiadomość
-
Annia wrote:Julik te testy są niewiarygodne na tym etapie... Daj sobie czas. Odstaw jeszcze jajo. Czasami na efekt trzeba czekać dłużej (jeśli chodzi o jelitka to nawet do 6 tygodni).
W ogóle dzieci rozwijają się tak skokowo. Mikołaj dopiero niedawno dobrze opanował przewrót na brzuch a dzisiaj już kilka razy zaprezentował wysoki podpór. 😍
Julik, Annia ma rację. Może przeanalizuj co ostatnio jadłaś. Może jakieś orzechy, pomidory, miód, cytrusy, czekoladę/kakao?
Sylwia, jesteśmy w tym samym wieku, a ja tam rozważam jeszcze albo ciążę albo adopcję, więc stara nie jesteś
Ladyo, ale Ty piękna jesteś.
Inaa89, Tymek wydaje się już taki duży 🙊 śliczny jest.
Annia81, mąż dokończy. Odpocznij sobie, zbieraj siły na poród. O której masz być w szpitalu? Twój poród jest chyba najbardziej wyczekany na całym forumInaa89, Annia, Ladyo, Ania81 lubią tę wiadomość