Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniu powodzenia
Też mam nadzieję, że jeszcze dzisiaj będziesz tulić swoje maleństwo
Emdar ogromnie współczuję nieprzespanych nocy. Dobrze, że potem przysłowiowy jeden uśmiech Ci wszystkie trudy wynagradza
Jednorożcu mam nadzieję, że puściłaś męża do tych Kielc i sama teraz odpoczywasz. Wiem, że musiało Ci być przykro skoro czułaś potrzebę wyrwania się z domu. Mam nadzieję, że rzuciłaś za to domowe obowiązki w kąt i zamiast tego robisz sobie dzień lenia i odpoczywasz. Ja bym tak zrobiła. Obiad bym zamówiła, albo wykorzystałabym okazję i zrobiła to, co lubię tylko ja, a nie mąż. Olałabym sprzątanie i prasowanie. Może nie pojechałaś na wycieczkę, ale wciąż możesz zrobić coś dla siebie. Poczytać fajną książkę, albo obejrzeć maraton filmów, na które nigdy nie ma okazji.
Herbatko miałam tak ze dwa razy z tym częściowym twardnieniem brzucha. Za pierwszym razem myślałam, że to młody się wypchnął, ale potem wyraźnie poczułam jak część brzucha mi twardnieje, a po chwili puszcza.
Inaa piękne zdjęcia i wspaniała rodzinaJestem pod ogromnym wrażeniem. Bycie mamą tylu chłopców musi być niezłym wyzwaniem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2021, 12:43
Ania81, Inaa89 lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Zulu, a mąż za budzenie matki niemowlaka powinien dostać opiernicz 😉Ja jak idę spać,i stary zajmuje się Julkiem,to mówię mu"obudź mnie tylko w sytuacji gdy pojawi się krew. W każdej innej musisz poradzić sobie sam"🥰
Zulugula, Nowastaraczka, calanthe, Julik, Lalia, dmg111, KarolinaMaria, Ounai, kic83 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
emdar wrote:Zulu, a mąż za budzenie matki niemowlaka powinien dostać opiernicz 😉Ja jak idę spać,i stary zajmuje się Julkiem,to mówię mu"obudź mnie tylko w sytuacji gdy pojawi się krew. W każdej innej musisz poradzić sobie sam"🥰
Haha dobre, muszę zapamiętać 😀emdar lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Cześć cioteczki! Wpadam się pokazać jaki że mnie fajny mały czarodziej... A może już nie taki mały ?! 😏🤭🧙
Martt95, Zulugula, Ounai, Ladyo, Annia, kiniusia270, Nowastaraczka, Enigvaa, calanthe, Karenira, Julik, Lalia, Suszarka, dmg111, Ania81, KarolinaMaria, Inaa89, emdar, Wik89, SzalonaOna, Sylwucha, kic83, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:Inaa, jestescie mega! Jezzcze corka by Wam się przydała 😉
Ladyo, dziękuję za pocieszajkę. Z tyt. prawa wiem, że będą musieli na mnie czekać. To będzie jednak przerwa 2,5 roku. Będę musiała od nowa Pana rzeczy odtworzyć, a tu już będzie ktoś na bieżąco. Chyba za dużo analizuję...KarolinaMaria, Sylwucha lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ja to już nic nie pamiętam mam takie wrażenie. Dziewczyna którą szkoliłam będzie musiała mnie przeszkolić 😂
Marta ma nowa umiejętność. Siedzi i mówi "puff". Mówię Wam, jakie to słodkie jest 💗
Doomi, no już nie mały ten Twój czarodziej. Ale czarować oj tak, on potrafiLalia, doomi03, Ania81 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ze starszakami. Mój syn nienawidzi książek. Ale wczoraj aż oczy mu się zaświeciły jak zobaczył w empiku przygody skarpetek. No i na wieczór już czytaliśmy. Kojarzycie coś podobnego? Oczywiście zamierzam kupić wszystkie 5 tomów, ale mam nadzieję że szybko je zmłucimy
Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość
-
Oj jeśli chodzi o powrót do pracy to ja już się boje. Tym bardziej , że myślę o wychowawczym, to ja nie wiem kiedy tam wrócę ☹️. Już nie pamiętam połowy rzeczy, które robiłam... Jeszcze w mojej pracy co chwilę coś się zmienia i nauka od nowa, więc może być ciężko po powrocie😏
Doomi, już nie taki mały Twój synek! a jak rozumnie się patrzy🙂doomi03 lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
A ja nie mam dokad wracac, umowa konczy mi sie w pazdzierniku wiec mi nie przedluza pewnie. Przyjac ponownie pewnie by mnie przyjeli ale to praca dwuzmianowa wiec slabo. Zlobkow nie ma na 2 zmiany. 🤷🏻♂️ Ale bede sie tym martwic za kilka miesiecy🔸28 lat
Zulu, no też właśnie pomyślałam o skoku, tylko coś mi się kojarzyło, że on jest w skończonym 8-9 tygodniu życia, a my dzisiaj kończymy 8 tygodni, czyli nastawiałam się na przyszły tydzień 😅 ale jeśli to był skok, to mam nadzieję że już po nim 🙏 bo dzisiaj Olek ma już drugą drzemkę 😳 zaczęliśmy dzień o 7, spał od 9:45 do 12:15, obudził się z mega płaczem więc przebrałam i nakarmilam i mi śpi od 13:00 🤨 w przypływie entuzjazmu piekę sobie chałkę 😂
Co do pracy dziewczyny, to chyba każda ma rozterki, ja nie mam żadnej gwarancji, że będę pracować z "moją" grupą uczniów, a w ogóle większość z nich będzie kończyć szkołę jak ja wrócę 😔 tyle chociaż, że mam pewność, że mam gdzie wracać 💪 -
Inaa ale przystojniacy, szukalam podobieństwa, ale każdy jest inny. 🙂
Doomi to prawda czarować potrafi, piękny. 🙂
Dobrze że ściągnęłam w nocy, bo kolejne karmienie też tylko kilka razy ciumknął i spać, chyba by mi cyca rozsadziło. Za to rano nadrobił, objadł się jak bąk.
Mąż mnie wczoraj zdenerwował, dałam mu rano synka do przebierania. Miał na sobie takiego pajacyka który zakłada się dołem przez ten otwór na głowę. 😁 Miał przebrać pampersa, zdjąć pajaca i ubrać w ubranka. 🤣 Synek dodatkowo go obsikał, a przy zakładaniu skarpet tak wymachiwał nogami, że nie mógł trafić ta skarpetą na nogę. 🤣 Dobry synek mamusi. 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2021, 13:50
Lalia, dmg111, Nowastaraczka, Annia lubią tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Kurczę syn mi śpi od 10... z krótkimi pauzami na cycusia. Wczoraj podobnie było. Zmierzylam mu temperaturę ale 36.7 w uchu. Z jednej strony śmiejemy się, że wie, że jak się obudzi to będą ćwiczenia i dlatego non stop śpi, a z drugiej pytanie czy nic mu nie jest... juz raz myslalam, że sie wybudzil, podeszlam wycałowalam, zmienilam mu pozycje, poszlam wstawić obiad, wracam a ten śpi jak suseł💙 11.2020
💗 11.2023 -
Meggi110818 wrote:Dziewczyny tak z waszego doświadczenia, wiem że to trochę wróżenie z fusów, ale jak Oliwka urodziła się miała 52 cm, teraz nosi 56 (Smyk) to kiedy może wejść w rozmiar 68?
Syn miał 55cm a jeszcze 68 smyk trochę duże. Zakladam, że u nas ok 3,5msc to u Was może coś ok 4-4,5msc💙 11.2020
💗 11.2023 -
Enigvaa wrote:A ja nie mam dokad wracac, umowa konczy mi sie w pazdzierniku wiec mi nie przedluza pewnie. Przyjac ponownie pewnie by mnie przyjeli ale to praca dwuzmianowa wiec slabo. Zlobkow nie ma na 2 zmiany. 🤷🏻♂️ Ale bede sie tym martwic za kilka miesiecy
Ja też niestety nie będę miała dokąd wracać, bo jakby nie mamy już miejsca pracy fizycznie, bo bank który nas podnajmowal wycofał się ze współpracy ze wszystkimi tego typu agencjami. W firmie zostałam tylko ja jako zatrudniona i to tylko dlatego że zdążyłam zajść w ciążę dosłownie tuż przed tym nim wszystko się posypało. Także jak skończę macierzyński to mam 100% pewność że dostanę od razu wypowiedzenie. Poki co odkładam sobie coś systematycznie na te czarne godziny poki do w sumie jakiś końca grudnia jeszcze prace mam xD i będę się martwić co dalej też dopiero potem 😛 myślę że przez jakiś czas sobie poradzimy żebym jeszcze chwilę mogła posiedzieć z małym zanim pójdzie do żłobka.