X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Dziewczyny tak z waszego doświadczenia, wiem że to trochę wróżenie z fusów, ale jak Oliwka urodziła się miała 52 cm, teraz nosi 56 (Smyk) to kiedy może wejść w rozmiar 68?

Meggi, ja w ciąży myślałam, że Olek będzie nosił 56 przez miesiąc (styczeń), 62 przez kolejne dwa (luty/marzec), więc 68 kupowałam już bardziej "wiosenne", bo myślałam że ubierzemy dopiero od kwietnia. A teraz wychodzi, że Olek urodził się 53 cm, nosił ok 2 tygodnie rozmiar 50, potem ok 2-3 tygodnie 56, a dzisiaj kończy mi 8 tygodni i 62 jest na styk 😳 zwłaszcza jeśli chodzi o body i pajace, bo Olek ma długi tułów i jest "przy kości", a ma krótkie nogi😅 więc myślę, że 68 to my najpóźniej ubierzemy od marca, ale bardziej skłaniam się, że body i pajace będę wymieniać za tydzień, jak skończy równo 2 miesiące 😅

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Meggi, ja w ciąży myślałam, że Olek będzie nosił 56 przez miesiąc (styczeń), 62 przez kolejne dwa (luty/marzec), więc 68 kupowałam już bardziej "wiosenne", bo myślałam że ubierzemy dopiero od kwietnia. A teraz wychodzi, że Olek urodził się 53 cm, nosił ok 2 tygodnie rozmiar 50, potem ok 2-3 tygodnie 56, a dzisiaj kończy mi 8 tygodni i 62 jest na styk 😳 zwłaszcza jeśli chodzi o body i pajace, bo Olek ma długi tułów i jest "przy kości", a ma krótkie nogi😅 więc myślę, że 68 to my najpóźniej ubierzemy od marca, ale bardziej skłaniam się, że body i pajace będę wymieniać za tydzień, jak skończy równo 2 miesiące 😅

Zamówić chce ze Smyka ubranka, body plus spodenki/półśpiochy i mam dylemat bo bym chciała na kwiecień/maj je mieć 🙊 więc i 68 może być za małe?

O ❤️
    Z ❤️
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Syn miał 55cm a jeszcze 68 smyk trochę duże. Zakladam, że u nas ok 3,5msc to u Was może coś ok 4-4,5msc

Zulu, to Olek przy Tomciu jest żółwikiem, bo ma "spory" tułów, a krótkie nogi 😂 i u nas pajace i body zazwyczaj muszą być rozmiar większe niż spódnie 🙈

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • doomi03 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Kurczę syn mi śpi od 10... z krótkimi pauzami na cycusia. Wczoraj podobnie było. Zmierzylam mu temperaturę ale 36.7 w uchu. Z jednej strony śmiejemy się, że wie, że jak się obudzi to będą ćwiczenia i dlatego non stop śpi, a z drugiej pytanie czy nic mu nie jest... juz raz myslalam, że sie wybudzil, podeszlam wycałowalam, zmienilam mu pozycje, poszlam wstawić obiad, wracam a ten śpi jak suseł

Zulu Kacprowi też się zdarzają takie dni że potrzebuje więcej pospać. Wczoraj wyszłam z nim na spacer o 13 byliśmy godzinę i całą drogę spał. Po powrocie wciąż kimal to go w kombinezonie do sypialni wrzuciliśmy która jest wychłodzona i spał dalej. Po 17 już go na siłę budziłam bo już była pora na masowanie języczka, tak to by jeszcze spał 😂. Za to w nocy mi się dziad mały budził często.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • KarolinaMaria Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że bez problemu mam gdzie wracać, ale też myślę o swojej pracy. Na moim stanowisku najwięcej roboty jest w 1 kwartale, sprawozdania, raporty itd. Teraz mnie to omija, robią to za mnie moi koledzy. Może posypią się tutaj na mnie gromy, ale mam plan skrócić trochę urlop rodzicielski, tak, żeby wrócić do pracy najpóźniej w połowie stycznia 2022 r. i przejąć znów swoje obowiązki. Jeśli wybiorę cały rodzicielski plus zaległy urlop to w pracy pojawię się na początku marca, czyli już po całej grubej robocie. Wtedy to 2 lata sprawozdań w plecy. Lubię swoją pracę, lubię tych ludzi. Jeśli wszystko będzie dobrze, to skrócę urlop o jakieś 6 tyg, w tym czasie wybiorę zaległy urlop wypoczynkowy i wrócę do pracy zaraz po roczku Matyldy. Oczywiście teraz to plany, może być różnie... Matyldą zaopiekuję się moja mama, więc też nie mam poczucia, że ją tym bardzo skrzywdzę. Plis, nie hejtujcie 😂

Lalia, emdar, Iryska, Nowastaraczka, Suszarka, Ladyo, Annia lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Syn miał 55cm a jeszcze 68 smyk trochę duże. Zakladam, że u nas ok 3,5msc to u Was może coś ok 4-4,5msc

To 68 akurat na wiosnę tak jak planuje robić na ten okres zakupy

O ❤️
    Z ❤️
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Sylwia Ty się znasz. Myślisz, że będą ok na początek? Kupiłam za całe 75zl ;)

https://sportstylestory.com/buty_do_biegania_damskie_adidas_cosmic_2,418,32556.html?gclid=CjwKCAiA65iBBhB-EiwAW253WzHwJ-khIfNzIuqbEQmyFkFltwL4pcwuh0IkA3ENBP5FhGj9ZjzWoxoCfKMQAvD_BwE
    Zależy co chcesz biegać?
    Myślę, że butki są całkiem spoko. Też miałam jedne z tej serii, ale do cross'u A wzięłaś przynajmniej 0,5 rozmiara większe?
    Tylko one są raczej na asfalt. Mi się najlepiej asfalt biegalo w asics'ach. A tu przed ciąża przeszłam na saucony, ale crossowe.
    Jak się wkręcisz, to później będziesz szukać swojego ideału 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2021, 16:06

Ounai lubi tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Zamówić chce ze Smyka ubranka, body plus spodenki/półśpiochy i mam dylemat bo bym chciała na kwiecień/maj je mieć 🙊 więc i 68 może być za małe?

Meggi, myślę, że w kwietniu 68 będzie na pewno dobre, bo albo zaczniecie je nosić jak my od marca, albo od kwietnia (uważa się, że 68 jest od 3 miesiące), ale czy w maju będzie jeszcze dobre to ciężko mi powiedzieć, bo nie wiadomo jak szybko te nasze dzieciaczki będą rosły, na pewno każdy kolejny rozmiar dziecko nosi coraz dłużej, bo to tempo wzrostu już tak nie pędzi 🤔

Annia, Ounai jaki rozmiar mają teraz Miki i Marta??

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doomi maly prześliczny 😍 synuś mamusi 😘😘

doomi03 lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Ja wiem, że bez problemu mam gdzie wracać, ale też myślę o swojej pracy. Na moim stanowisku najwięcej roboty jest w 1 kwartale, sprawozdania, raporty itd. Teraz mnie to omija, robią to za mnie moi koledzy. Może posypią się tutaj na mnie gromy, ale mam plan skrócić trochę urlop rodzicielski, tak, żeby wrócić do pracy najpóźniej w połowie stycznia 2022 r. i przejąć znów swoje obowiązki. Jeśli wybiorę cały rodzicielski plus zaległy urlop to w pracy pojawię się na początku marca, czyli już po całej grubej robocie. Wtedy to 2 lata sprawozdań w plecy. Lubię swoją pracę, lubię tych ludzi. Jeśli wszystko będzie dobrze, to skrócę urlop o jakieś 6 tyg, w tym czasie wybiorę zaległy urlop wypoczynkowy i wrócę do pracy zaraz po roczku Matyldy. Oczywiście teraz to plany, może być różnie... Matyldą zaopiekuję się moja mama, więc też nie mam poczucia, że ją tym bardzo skrzywdzę. Plis, nie hejtujcie 😂

Sprawozdania w pierwszym kwartalne brzmi tak jak moja ochrona środowiska, która dostałam do robienia międzyczasie, za nim nie znajdą nikogo na etat i tak 2 lata szukają a ja na dwóch etatach za jedną pensję 🙈

O ❤️
    Z ❤️
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Dobry plan! Też bym tak zrobiła chętnie z powrotem do pracy, bo ją lubię , ale mam mamę 120 km stąd więc nie zostanie mi z dzieckiem 😀

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Zulu, to Olek przy Tomciu jest żółwikiem, bo ma "spory" tułów, a krótkie nogi 😂 i u nas pajace i body zazwyczaj muszą być rozmiar większe niż spódnie 🙈

U nas tez krótkie nogi i body zawsze większe niz spodnie czy pajac 🙈 62 body smyk takie na styk ale łeb wielki i ledwo przechodza już 😀 My teraz tak na pograniczu, bo 62 na styk lub lekko ciasne a 68 za duże . A z HM to i w 56 wchodzimy w bluzę 😀

Nowastaraczka, Lalia lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:

Kacper kończy w niedzielę 12 tygodni i obecnie chodzi w 62 i jeszcze troszeczke myślę że pochodzi. Obstawiam że 68 będziemy nosić wiosną. Jak się urodził to był długi na 51 cm wiec podobnie jak Twoja mała. Myślę że na spokojnie 68 nawet w maju będzie na nią ok.

Meggi110818 lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno głupie pytanie 🙈. Jak dziecko nosi rozmiar 68 to bardziej chodzi w pół śpiochach czy getrach/spodniach plus skarpetki?

O ❤️
    Z ❤️
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Jeszcze jedno głupie pytanie 🙈. Jak dziecko nosi rozmiar 68 to bardziej chodzi w pół śpiochach czy getrach/spodniach plus skarpetki?
    Chyba zależy jak lubi. Mój częściej ma spodenki plus skarpetki, ktore zakładam mu na drzemki, tak to zwykle ma bose stópki 🙂

Meggi110818 lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Sprawozdania w pierwszym kwartalne brzmi tak jak moja ochrona środowiska, która dostałam do robienia międzyczasie, za nim nie znajdą nikogo na etat i tak 2 lata szukają a ja na dwóch etatach za jedną pensję 🙈

Dokładnie tak, OŚ.

Masz przerabane z takim szefostwem. Telefony zaraz po porodzie itd. A jak brzuszek małej?

🦄 2021 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2021, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Gagatko, Motylku nawet mi nie przypominajcie... Jak Mikołajowi pobierali krew to tak strasznie płakał, a mi się serce krajało. Później miał siniaczka na rączce. 😥 Jak to dobrze, że dzieci nie pamiętają tego!
    Matylda już miala pobranie z 6 tyg temu... Ale mam wrażenie, że na niej ukłucia nie robią wrażenia. Zupełnie jakby przywykła...moze tak jest. W szpitalu 3x dziennie pobierali jej... A nawet lekarze mówili, że ona taka grzeczna i się "poddaję" przy pobraniu

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Sylwia ja myślę, że każda z nas która miała jakieś stanowisko w robocie na które sobie zapracowała ma te rozkminy. U mnie nie wzięli nikogo na moje miejsce, ale byłam jakby najstarszym młodszym pracownikiem. Jak wrócę do pracy koledzy, których uczyłam i wdrażałam będą pewnie bardziej ogarnięci ode mnie. Też martwię się jak to będzie, ile czasu zajmie mi przypomnienie sobie wszystkiego...
    Wy przynajmniej macie gdzie wrócić. A ja jestem w czarnej du.... ie 😂

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Dokładnie tak, OŚ.

Masz przerabane z takim szefostwem. Telefony zaraz po porodzie itd. A jak brzuszek małej?

Mnie w odpady wrzucili z marszu, a czymś innym zajmuje się w firmie. Bez pomocy, bez wprowadzenia "masz segregatory, rób analogicznie". Jeszcze dochodzą opakowania. Akurat całe BDO musiałam wprowadzać, gdyby nie fora i grupy na fb to nie wiem jak bym ogarnęła 😁

Dzisiaj jakby lepiej, ale ciągle albo śpi na ręku u mnie, albo brzuch do brzucha. Może syropek pomógł albo moje mleko się oczyściło z alergenu. Mniej się spina, ale zobaczymy w nocy, one najgorsze są, większość czasu jednak na plecach "śpi" znaczy skręca się i wierci 😥
    W Poniedzialek ma osteopate,. może pomoże na te bączki.

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 21:15

Enigvaa, Nowastaraczka, Lalia, kar_oliv, KarolinaMaria, doomi03, Suszarka, Annia, Lulu83, Martt95, Inaa89, kic83, Ladyo, dmg111 lubią tę wiadomość

💙
    💗
‹‹ 3048 3049 3050 3051 3052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ