X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva te włoski są cudowne, Twoja stopa mnie rozbawiła 😂😂😂😂

atdcgu1rjappkskg.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar
    Enigva
    Śliczne te Wasze córeczki 😍

Doomi
    Kacperek jak rośnie, a jaki elegancki.

doomi03, kar_oliv lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomóżcie proszę.
    Obudziłam się z boląca prawa piersią, czuje tam takie zgrubienie, grudki.
    Co mam zrobić??

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Enigva te włoski są cudowne, Twoja stopa mnie rozbawiła 😂😂😂😂

Kurdupel ze mnie, musze stawac nad nia na lozku zeby zrobic ladne zdjecie 😂

Lalia, Julik, kar_oliv, dmg111 lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 14 lutego 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Pomóżcie proszę.
    Co mam zrobić??
    Ja mam tak dosyć często z prawą piersią, zwłaszcza po nocy. Idę pod gorący prysznic, potem karmię. I w trakcie karmienia masuje w stronę brodawki. Nie wiem czy dobrze robię, ale pomaga🙂
    I spróbuj z różnych pozycji go przystawić, żeby dobrze opróżnił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2021, 10:46

kic83, Lalia lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar, Enigvaa, wasze dziewczyny mają takie czuprynki, że tylko pozazdrościć. Odkładajcie już kasę na fryzjera 😂

Apropo branży Beauty to idę jutro po dwumiesięcznej przerwie na hennę brwi i rzęs. Mama wpada na kawę i posiedzi z małą. Gabinet mam 5 minut pieszo od domu. To będzie coś jak Zulowy Zanzibar.

Wchodzę w nocy, ale nie mam co pisać. Ostatnie noce są tak dobre, że lepiej nie zapeszać. Za to z rana poszła taka kupa, że nawet śpiworek przeciekł. Właśnie kończy mi się pranie tego majdanu. Naprawę mam coraz większy szacunek do naszych mam, które musiały płukać każdą tetrę z kup. Jeszcze moja przy starszym bracie miała tylko pralkę franię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2021, 10:46

Lalia, Annia, Zulugula, Ounai, kar_oliv, Enigvaa lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Kar, Enigvaa, wasze dziewczyny mają takie czuprynki, że tylko pozazdrościć. Odkładajcie już kasę na fryzjera 😂

Apropo branży Beauty to idę jutro po dwumiesięcznej przerwie na hennę brwi i rzęs. Mama wpada na kawę i posiedzi z małą. Gabinet mam 5 minut pieszo od domu. To będzie coś jak Zulowy Zanzibar.

Wchodzę w nocy, ale nie mam co pisać. Ostatnie noce są tak dobre, że lepiej nie zapeszać. Za to z rana poszła taka kupa, że nawet śpiworek przeciekł. Właśnie kończy mi się pranie tego majdanu. Naprawę mam coraz większy szacunek do naszych mam, które musiały płukać każdą tetrę z kup. Jeszcze moja przy starszym bracie miała tylko pralkę franię.
    Oj ja też czasem myślę że żyjemy w świetnych czasach. Moja mama miała ta pralkę Franie przy nas trzech, dzieci rok po roku w tym bliźniaczki. Ile tych pieluch tetrowych musiała mieć 😱 dodatkowo karmiła nas z butelki, po mleko musiała jeździć pociągiem do miasta 40 km oddalonego od nas, bo w pobliżu nie można go było dostac...

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Julik, ja dopiero zauważyłam, że Twój synek urodził się dokładnie tego dnia, kiedy Wiki wyszła ze szpitala :)

Domi, ale cudnie wyglądają te małe jeansiki! <3 ja dla Wiki mam już w rozmiarze 62 i nie mogę się doczekać aż przestanie być takim małym ludzikiem :D
    Wiki jeszcze nie nosi 62? Przecież ona miała 4kg wychodząc ze szpitala. Jak to możliwe?

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva i Kar piękne dziewczynki.🥰

Proszę więcej takich słodkości w końcu dzisiaj święto miłości. A te Wasze drobinki to sama czysta miłość. ❤️

Pięknej niedzieli.

kar_oliv lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva, Kar jakie slodzinki male 😍😍😍 cudeńka 😘😘

Doomi jaki maly przystojniaczek 😘

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Pomóżcie proszę.
    Co mam zrobić??
    Pod gorący prysznic, rozmasować,ściągnąć ile się da(albo przystaw Olka żeby Ci ściągnął). Jak masz gorączkę to Ibuprom co 8h. Trzymam kciuku żeby Ci szybko przeszło ✊.

kic83 lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Annia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doomi, Kar, Enigvaa jakie śliczne te Wasze dzieciaczki!

Aniu ciągle czekamy na zdjęcie synka!

Moja mama opowiadała, że ja byłam już na pampersie, ale je oszczędzali, czyli jak zasikalam przód to, wycinali ta nieobsikana część (np z tyłu czy z przodu) i wkładali do nowego pampersa, wtedy zasikiwalam ta 'podkladke', która wyciągali i sam Pampers był na dłużej.

Irysko starsza siostra jest starsza tylko o rok? To twoja mama miała prawdziwa szkole życia!

U nas dzisiaj pierwszy raz marchewka. Nie powiem, żeby był entuzjazm. Ale jak coś to ten słoiczek Hippa z marchewką mi bardzo smakował jak zjadłam po dziecku prawie cały. 😂

emdar, Zulugula, KarolinaMaria, Suszarka, Lalia, Nowastaraczka, Sylwucha, doomi03, kar_oliv, Inaa89 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:

Moja mama opowiadała, że ja byłam już na pampersie, ale je oszczędzali, czyli jak zasikalam przód to, wycinali ta nieobsikana część (np z tyłu czy z przodu) i wkładali do nowego pampersa, wtedy zasikiwalam ta 'podkladke', która wyciągali i sam Pampers był na dłużej.

Irysko starsza siostra jest starsza tylko o rok? To twoja mama miała prawdziwa szkole życia!

U nas dzisiaj pierwszy raz marchewka. Nie powiem, żeby był entuzjazm. Ale jak coś to ten słoiczek Hippa z marchewką mi bardzo smakował jak zjadłam po dziecku prawie cały. 😂
    Tak, jest starsza o rok i 4 miesiące. Mama opowiadała że była załamana kolejną ciążą tak szybko, a tu jeszcze się okazało że dwa dzieci w brzuchu 😀
    Jak ten czas leci, Mikołaj już ma dietę rozszerzaną! Pewnie z biegiem czasu przekona się do pysznych warzywek i deserków🙂

Annia, Lalia lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • emdar Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, kciuki za rozszerzanie diety ✊Pamiętaj, początki przeważnie bywają trudne. Z tego co obserwuję wkoło to mało jest dzieci, co od pierwszego dnia z ochotą otwierają buźki na jakieś mamine specjały 😄

Iryska, dla Twojej mamy szacun wielki. Moja miała mnie po prawie 5 latach bliźniąt, mówiła że jak się dowiedziała że jest w ciąży to płakała przez miesiąc😄

Iryska, Annia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Annia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Tak, jest starsza o rok i 4 miesiące. Mama opowiadała że była załamana kolejną ciążą tak szybko, a tu jeszcze się okazało że dwa dzieci w brzuchu 😀
    Jak ten czas leci, Mikołaj już ma dietę rozszerzaną! Pewnie z biegiem czasu przekona się do pysznych warzywek i deserków🙂
    No wiadomo, że się nie poddajemy. Mój mąż po 3 przyłożeniach łyżeczki chciał już skończyć, bo on przeciecież nie chce. Ale coś tam pooblizywal w końcu. ;)

Jestem pełna podziwu dla twojej mamy! 💪 Jak tam Michałek? Są postępy na brzuchu?

Ounai jak Tymek i ten jego kaszel, jest lepiej?

Iryska lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    No wiadomo, że się nie poddajemy. Mój mąż po 3 przyłożeniach łyżeczki chciał już skończyć, bo on przeciecież nie chce. Ale coś tam pooblizywal w końcu. ;)

Jestem pełna podziwu dla twojej mamy! 💪 Jak tam Michałek? Są postępy na brzuchu?

Ounai jak Tymek i ten jego kaszel, jest lepiej?
    Na brzuszku mu idzie lepiej, co prawda muszę go asekurować i pilnować żeby nie skracał sobie jednej strony plecków, ale już mu dobrze idzie. Przedwczoraj wieczorem sam się obrócił z pleców na brzuszek, strasznie zdziwiony był 😀

Zulugula, Lalia, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Cześć Mamusie 😍 Przesyłam Walentynkowe buziaki 😘 ja niestety muszę czekać aż mąż wróci z pracy, ale spakowałam mu jego ulubione kinderki do torby z obiadem i kanapkami ;) Karoliv my właśnie tez wczoraj kupiliśmy ta sukienkę sztruksowa, pierwszy samodzielny wybór męża, ale był z siebie dumny 😂 Jaka piękna Majeczka 😍 Domi Kacpero jest super! Podglądam Was cały czas na insta i jestem w nim zakochana! Labelle jak tam Wikusia? Pokaz jakaś fotorelacje, ona tak szybko rośnie

Miło nam to słyszeć 😁🥰

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:

Smaków o dobra jest też marchewkowa z ryżem i dyniowa z ryżem z gerbera. Za to sama marchewka z gerbera jest paskudna. My dziś chyba pokusimy się o jakiegoś królika, dziś 3 dzień rozszerzania po 2-tygodniowej przerwie. Karmię Martę w samym pampersie, nie mam tyle prania :D
    I powiem Ci, że teraz jak miała te 2 tygodnie przerwy trochę lepiej idzie to rozszerzanie niż miesiąc temu.

Doomi, Kacperek jest do Ciebie strasznie podobny.

Kar, Enigvaa, cudne te Wasze dziewczyny. Enigvaa, to prawda, że te włosy robią furorę. Spinki możesz już na luzaka kupować, ekstra są!

Mój starszy chyba jutro zostanie w domu. Ciekawy tydzień będzie skoro mąż już w środę nie wróci na noc. Muszę zaplanować sobie jak tu się ogarnąć żeby coś jeszcze upiec na urodziny babci. Bukiet zamówię telefonicznie, już mam swoją ulubiona kwiaciarnie i Pani wie, że zawsze odbiorę :) (babcia uwielbia dostawać klasyczne, cięte kwiaty w bukiecie)

Tymek od wczoraj katar i mocno go odkasluje, taki brzydki ma ten kaszel. W związku z tym złamałam się i kupuję nebulizator. 5,5 roku wytrwałam bez, ale w sumie teraz mogę sobie pozwolić na lepszy :P W zasadzie, to młody chory nie jest, ale jak w przedszkolu usłyszą takim kaszel to może być afera więc sobie odpuszczę.

W sprawie nebulizatora - skusiła się któraś z Was na ten Nebulair +?

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Annia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Smaków o dobra jest też marchewkowa z ryżem i dyniowa z ryżem z gerbera. Za to sama marchewka z gerbera jest paskudna. My dziś chyba pokusimy się o jakiegoś królika, dziś 3 dzień rozszerzania po 2-tygodniowej przerwie. Karmię Martę w samym pampersie, nie mam tyle prania :D
    I powiem Ci, że teraz jak miała te 2 tygodnie przerwy trochę lepiej idzie to rozszerzanie niż miesiąc temu.

Doomi, Kacperek jest do Ciebie strasznie podobny.

Kar, Enigvaa, cudne te Wasze dziewczyny. Enigvaa, to prawda, że te włosy robią furorę. Spinki możesz już na luzaka kupować, ekstra są!

Mój starszy chyba jutro zostanie w domu. Ciekawy tydzień będzie skoro mąż już w środę nie wróci na noc. Muszę zaplanować sobie jak tu się ogarnąć żeby coś jeszcze upiec na urodziny babci. Bukiet zamówię telefonicznie, już mam swoją ulubiona kwiaciarnie i Pani wie, że zawsze odbiorę :) (babcia uwielbia dostawać klasyczne, cięte kwiaty w bukiecie)

Tymek od wczoraj katar i mocno go odkasluje, taki brzydki ma ten kaszel. W związku z tym złamałam się i kupuję nebulizator. 5,5 roku wytrwałam bez, ale w sumie teraz mogę sobie pozwolić na lepszy :P W zasadzie, to młody chory nie jest, ale jak w przedszkolu usłyszą takim kaszel to może być afera więc sobie odpuszczę.

W sprawie nebulizatora - skusiła się któraś z Was na ten Nebulair +?
    Ja podchodzę spokojnie do rozszerzania, pediatra powiedziała, że zaczynamy wcześniej i nie ma mi super zależeć na tym żeby zjadł, ale żeby poznawał smaki. :) Ma 23 tygodnie, do książkowego rozszerzania jeszcze ma 3 tygodnie.

A czym chcesz go nebulizowac?

Emdar, dzięki! Julek na początku też bez entuzjazmu jadł?

Ounai lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, raczej póki co solą fizjologiczna bo pewnie będzie po kaszlu już zanim w ogóle nebulizator przyjdzie. Najwyżej zadzwonię do naszej pediatry żeby mu coś przepisała. Nie jestem fanką podawania tych sterydów za każdym razem jak się lekki katarek pojawia jak to większość matek robi. Ogólnie dostaje mucosolvan od wczoraj i już jest dużo lepiej. Mąż pilnuje żeby mu psikac do nosa, ale wiadomo jak to jest. Jak już jest katar to minimum tydzień albo dwa się trzyma. No jakoś dam radę tylko muszę sobie dobrze zaplanować tydzień. Po tym jak odgruzowalismy porządnie mieszkanie na sprzedaż chrzest pilnuję chłopaków żeby po sobie sprzątali (z różnym skutkiem) i mam całkiem ogarnięte więc jakoś damy radę :) muszę tylko mamę przycisnac i wysłać męża na zakupy we wtorek, żebym miała wszystkie składniki do upieczenia ciasta :)

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
‹‹ 3057 3058 3059 3060 3061 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ