Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Julik , waży nie mam pojęcia, ostatnio było 4900, ale to było 21.01
dużo przybrała na wzmacniaczu, myślę, że teraz waży niewiele więcej odkąd odstawiłyśmy go. A sądząc po miarce na przewijaku, ma jakieś 55 cm
Ounai wrote:Wiki jeszcze nie nosi 62? Przecież ona miała 4kg wychodząc ze szpitala. Jak to możliwe?
Wiki jest króciutka po prostu
Ladyo, nie mam jakichś pięknych zdjęć jak Wy, jakoś nie mam zamysłu fotografa :x
Nowastaraczka, Ladyo, Ania81, Karenira, Iryska, kiniusia270, Annia, kar_oliv, Julik, doomi03, KarolinaMaria, Ounai, emdar, Lalia, dmg111, Inaa89, Suszarka, SzalonaOna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy juz w domu od wczoraj a oto moje szczescie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2021, 21:32
Iryska, Karenira, kiniusia270, Annia, kic83, kar_oliv, doomi03, KarolinaMaria, Martt95, Julik, Ounai, Zulugula, emdar, Lalia, dmg111, Enigvaa, Inaa89, Suszarka lubią tę wiadomość
-
kic83 wrote:Pomóżcie proszę.
Obudziłam się z boląca prawa piersią, czuje tam takie zgrubienie, grudki.
Co mam zrobić??
Przystawiać młodego, rozgrzewać pierś przed karmieniem. Ewentualnie laktatorem ściągnąć do uczucia ulgi. -
LaBellePerle twoja Wikusia to prawdziwa ślicznotka! Cudna. ♥️
Aniu twoj mały kawaler też przeuroczy!
Kicku, jak pierś już lepiej?
Ja po spacerku z Mikim j koleżankami w parku, chyba czas iść coś odespać. 🙂LaBellePerle, Ania81, Lalia lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
LaBellePerle wrote:Julik , waży nie mam pojęcia, ostatnio było 4900, ale to było 21.01
dużo przybrała na wzmacniaczu, myślę, że teraz waży niewiele więcej odkąd odstawiłyśmy go. A sądząc po miarce na przewijaku, ma jakieś 55 cm
Wiki jest króciutka po prostu
Wiki słodka. 🥰
Ania ale przystojniak. 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2021, 17:24
LaBellePerle, Ania81 lubią tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Mnie się wydawało, że Wiki już tak dawno wyszła ze szpitala, a to dopiero miesiąc.
LaBellePerle, piękna jest 💗
Ania81, śliczny ten Twój kawaler. A jakie brwi ma 😱 Odpoczywaj ile możeszAle teraz nawet jak będziesz budzić się w nocy to chyba i tak lepiej niż na końcówce ciąży. Nadal jestem pełna podziwu dla Ciebie.
Wiecie co, dziś gadałam z mężem i mówię mu, że jestem dumna z siebie bo nie wierzyłam że uda mi się karmić piersią a tu za chwilę będzie pół roku jak karmię. I powiem Wam, że jak na początku nie znosiłam karmić, tak teraz kocham to. Uwielbiam patrzeć jak ona się do mnie tuli, jak patrzy taka pełna ufnosci, jak siedzimy sobie brzuszek do brzuszka. Będzie mi brakowało tej bliskością kiedyś. Moja mama twierdzi, że po pół roku to już powinno się odstawić pierś, a ja sobie nie umiem wyobrazić jak miałabym nam zabrać tą intymność, tą bliskość 💗LaBellePerle, Ania81, Zulugula, Lalia, dmg111, Nowastaraczka, Annia, Enigvaa, Ladyo, Inaa89, kar_oliv, Karenira, Suszarka lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Btw, puzzle dają jednak setki możliwości. Tą matę już chyba z 20 razy przebudowywałam. A teraz znalazło się miejsce na nawilżacz i lampę i udało się kontakt zasłonić
A jamnik pilnuje, żeby zabawki nie uciekały pod narożnik
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2021, 17:31
LaBellePerle, Ania81, Lalia, dmg111, Nowastaraczka, doomi03, Ladyo, Inaa89, Martt95, kar_oliv, Annia, Gagatka, Tajka lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
LaBele, mi się wydaje, że waga ma się akurat średnio do rozmiaru 😅 Olek ważył 4011 g jak miał równo 3 tygodnie, a rozmiar 56 był na niego idealny 👌 na 62 przeszliśmy ok. 2-3 tygodnie później 😊
Wika pięknie rośnie 😍😍😍😍
Aniu, cudny chłopczyk 💙💙💙💙Ania81, LaBellePerle lubią tę wiadomość
-
dmg111 wrote:Piękne mamy dzieci! Uwielbiam jak wchodzę na forum a tu tyle zdjęć ❤️
U nas wczoraj mąż wrócił z dwoma bukietami, jeden dla mnie i drugi dla Julci 🌷🌷 Dzisiaj mamy nie tylko do świętowania walentynki, ale także dokładnie rok temu dowiedzieliśmy się, ze będziemy mieć dziecko ❤️ Mija rok od pozytywnego testu ❤️
Super że tyle okazji do świętowania 🥰
Ja w sumie też równo rok temu z kolei rozpoczęłam swój udany cykl 😁kic83, dmg111, Ladyo, Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Annia wrote:LaBellePerle twoja Wikusia to prawdziwa ślicznotka! Cudna. ♥️
Aniu twoj mały kawaler też przeuroczy!
Kicku, jak pierś już lepiej?
Ja po spacerku z Mikim j koleżankami w parku, chyba czas iść coś odespać. 🙂
Niestety, bardzo boli 😭Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Aniu81 cudowny chłopczyk. Jak się czujesz? Swędzenie już przechodzi?
Kicuś rób na zmianę zimne i ciepłe okłady może coś pomoże. A może ściągnij porządnie laktatorem a nie do uczucia ulgi może się odblokuję (przed ściąganiem rozgrzać mocno pierś a po ściąganiu zrobić zimny okład żeby się obkurczylo).Ania81 lubi tę wiadomość
-
Gdy nie możesz znaleźć żelowych okładów chłodzących w lodówce na pomoc przychodzą wodne gryzaki na ząbkowanie syna 😂😂😂
Lalia, dmg111, dmg111, dmg111, Gagatka, Ladyo, doomi03, Inaa89 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kic83 wrote:Niestety, bardzo boli 😭
Przed karmieniem ciepły okład, karmisz z chorej piersi, potem zimny okład. 3x dziennie ibuprom, jeśli dziecko nie chce ściągać to laktatorem staraj się ściągać z chorej piersi. Do chorej staraj się przystawiać częściej niż do zdrowej. Mnie już 3 tygodnie boli ale stan zapalny się nie rozwinął. Dużo odpoczywaj, przemeczenie i stres sprawiają że ciężko walczyć z zqtkanym kanalikiem. Przystawiaj do chorej spod pachy. Sprawdź czy nie jest zatkane ujscie kanalika.BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Angie1985 wrote:Ounai jak lubisz karmić to przecież karm na zdrowie ile Martusia i Ty będziesz chciała.
Ja Adasia karmiłam 2 lata. Potem wiadomo to już było tylko wieczorem przed spaniem ale jeszcze chętnie się przytulał. 🙂moja mama ma takie dziwne teorie bo ona jest team butelka. Niby mówi że zawsze chciała karmić, ale prawda jest taka, że owszem, może i by chciała ale pod warunkiem, że dziecko będzie ładnie jadło co 3h. A jak nie to jednak ona woli butelkę. I ostatnio tłumaczyła mi, że powyżej 6 miesięcy to kp już jest blee boki dziecko jest duże. Ale nie zamierzam się tym przejmować. Owszem, karmienie 3-latka który już całymi zdaniami wyraża swoją opinię niepełnosprawnych jest dla mnie fajne, ale do roku jak najbardziej. Z resztą do 2 lat dzieci często jeszcze na noc butle zwijają, albo budzą się w nocy na mleko więc nie widzę powodu żeby zamieniać pierś na butelkę. No i i z pracy będę mogła wyjść po 7h 😁
Lalia lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Miał być sex na walentynki. Ale mój syn strzelił sobie drzemkę po południu i chyba nie zamierza się nigdzie wybierać, a już na pewno nie do spania
Kupilam ten nebulizator. Teraz powiedzcie mi, do nebulizacji jest jakaś specjalna sól czy taka zwykła z apteki? Liczę na to że do wtorku przyjdzie bo w środę mąż już nie wraca na noc to będzie mi ciężko do paczkomatu iść. Masakra, takie nic a tyle kasy. Ale liczę na to, że będziemy korzystać całą rodzinąBOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ounai wrote:Ja chyba poproszę Motylka, żeby na 1 stronie dodała tego posta bo już chyba 15 raz go piszę 😂
Przed karmieniem ciepły okład, karmisz z chorej piersi, potem zimny okład. 3x dziennie ibuprom, jeśli dziecko nie chce ściągać to laktatorem staraj się ściągać z chorej piersi. Do chorej staraj się przystawiać częściej niż do zdrowej. Mnie już 3 tygodnie boli ale stan zapalny się nie rozwinął. Dużo odpoczywaj, przemeczenie i stres sprawiają że ciężko walczyć z zqtkanym kanalikiem. Przystawiaj do chorej spod pachy. Sprawdź czy nie jest zatkane ujscie kanalika.
Dziękuję.
Jak sprawdzić czy zapchany jest kanalik, widać to?
Czy to takie coś zaschnięte białe na sutku?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność