Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Julik wrote:Jedna co dwa dni 😲 a u nas mało kiedy zmieniam same siku. Przynajmniej mały kleksik musi być. 🤦 🤣 Jak kilka razy pod rząd nie ma kupy to brzuszek męczy.
Wcześniej też było co pielucha, ale po miesiącu jest albo jedna dziennie, albo jedna na dwa dni. Jest na piersi i na MM. Pytałam lekarza, mówił że tak może być i jest ok. Wolałabym żeby tych kupek było więcej i mniejsze, wtedy może brzuch by nie męczyłO ❤️
Z ❤️ -
Lalia wrote:Meggi, mi przyszło zamówienie z Twistshake i ogólnie jestem zadowolona, jedyne wątpliwości mam do sztućców bo wydają mi się w porządku ale dla takiego ciut większego dziecka, co najmniej rocznego. Ta tacka jest w dwóch rozmiarach i mniejsza jest przeznaczona na krzesełka do karmienia a większa na stół 🙂
Kar, Enigva byliśmy we wtorek na szczepieniu na te rota i wielka kupa poszła dopiero w czwartek rano, w piątek i wczoraj były takie kleksiki a dzisiaj rano to już Niagara 😅
A lepiej kupić tą mate mniejszą czy większą?O ❤️
Z ❤️ -
Meggi110818 wrote:A lepiej kupić tą mate mniejszą czy większą?
My po pierwszych zajęciach. Było ekstra, już nas zapisałam na kolejne! Nawet dałam radę sama. Tylko nie miał kto nam zdjęcia zrobić ani nagrać filmiku. Ale następnym razem poproszę jakiegoś rodzica żeby nas opstrykal -
ZielonaHerbata wrote:Dziewczyny, czy może któraś z Was miała turbany z h&m? Polecacie ? Czy ten najmniejszy rozmiar będzie faktycznie dobry na noworodka,czy jak to rozmiarowka w h&m i będzie rozmiar zawyżony ?
-
Meggi110818 wrote:Chodzi mi o takie np. Od tuli, takie do noszenia dzieci na sobie
od razu uprzedzę, że nawet jeśli producent pisze ze można wcześniej, to nie można
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 10:49
Lalia, Meggi110818 lubią tę wiadomość
-
Meggi, Ty chyba pytasz o tą matę Twistshake, tak??
Ja najpierw zamówiłam dużą, ale okazało się że ona się nie mieści na żadne krzesełko do karmienia więc zamówiłam jeszcze małą, a ta duża poczeka aż Olek podrośnie i będę dosuwac mu krzesełko do stołu.
A w nosidle można nosić nie od danego miesiąca, tylko od momentu aż dziecko samo siedzi i ważne jest żeby mierzyć nosidło z dzieckiem, bo nie zawsze każde będzie ok.Meggi110818 lubi tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Ja teraz kupiłam i są fajne. Cieniutkie (jedna warstwa) ale fajne. Pola ma też ten najmniejszy rozmiar ale ona ma małą główkę więc dla noworodka powinny też być ok.
Zamówiłam tez jeden turban i polturban na Instagramie ale w stonowanych kolorach a w h&m moze zaszaleje i wezmę panterkowy 🤭🤭 -
Lalia wrote:Dziękuję Zulu, wydawało mi się, że uważałam, a wyszło jak wyszło 😑 na szczęście jest już lepiej i jestem w stanie zająć się Olkiem, bo przez parę godzin był dramat, dobrze że weekend i mąż jest w domu 🙂
Ounai, kupowałas jedno czy dwuczęściowy strój na basen?? Sorki, że tak pytam, ale planujemy jechać w sierpniu nad morze, a ja nie mam pojęcia gdzie mogę kupić strój, który będzie miał taką rozmiarówkę jak staniki, a nie S, M, L czy 36, 38, 40..
Wik, to niezły akrobata z Gucia 😎
Anetko, jak pilnujesz ramionek Polci, to ona je cofa za linię barków, czy wysuwa przed siebie?? Bo ja właśnie też ostatnio muszę Olka nadzorować, bo podnosi mi jedną rękę i nogę leżąc na brzuszku i próbuje się przewalić na bok 🤦 tylko znowu rączki wysuwa mi do przodu, tak że łokcie ma przed barkami i jeszcze łączy z przodu dłonie w literę A 🤨
Maniaa, Kar, Edyciak Wy macie dzieciaczki w podobnym wieku jak Olek, czy jeśli uderzają w karuzelę lub zabawki zawieszone na pałąku, to robią to nadal głównie piąstką? Ja mam teraz hopla na punkcie piastek Olka i widzę że zaczyna pomalu puszczać (otwierać) dłonie, dzisiaj nawet na brzuszku prostował paluszki jednej dłoni, ale jednak nadal często ta dłoń jest zamknięta, choć nie zaciśnięta tak mega mocno.
Jeśli chodzi o piąstki to Pola miała też bardzo zaciśnięte, nie wiem czy od tego czy nastał taki etap ale zrobiłam z nią kilka razy ćwiczenia na rozluźnienie piąstek z mamą fizjoterapeutą i nagle puściła piąstki i zaczęła łapać, ale to było.dopiero tydzień temu.
Wg mnie jeśli są jakieś wątpliwości warto skonsultować się z fizjoterqpeutą ale też dajmy naszym dzidciom czas , one mają prawo niektóre rzeczy robić wolniej, tym bardziej Lalia Olek urodził się też odrobinę wcześniej niż w 40tc i nasza fizjo koryguje ten wiek.Lalia lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Anetka! Też robię te ćwiczenia z Olkiem i widzę po nich właśnie poprawę 🙂 a ten wiek by się zgadzał, bo Olek zazwyczaj osiąga nowe umiejętności tydzień po tych wyznaczonych skokach 😅
-
Lalia wrote:Meggi, Ty chyba pytasz o tą matę Twistshake, tak??
Ja najpierw zamówiłam dużą, ale okazało się że ona się nie mieści na żadne krzesełko do karmienia więc zamówiłam jeszcze małą, a ta duża poczeka aż Olek podrośnie i będę dosuwac mu krzesełko do stołu.
A w nosidle można nosić nie od danego miesiąca, tylko od momentu aż dziecko samo siedzi i ważne jest żeby mierzyć nosidło z dzieckiem, bo nie zawsze każde będzie ok.
Dopieto jak będzie siedział? Myślałam że wcześniej. Na stronie są od wagi 3 kg nawet. Sąsiadki córka ma 10 miesięcy i nadal nie siedzi, a tak dużego dziecka już bym nie dała rady nosić 🙈O ❤️
Z ❤️ -
Meggi110818 wrote:Dopieto jak będzie siedział? Myślałam że wcześniej. Na stronie są od wagi 3 kg nawet. Sąsiadki córka ma 10 miesięcy i nadal nie siedzi, a tak dużego dziecka już bym nie dała rady nosić 🙈
-
Meggi, nie wiem czy masz konto na IG, jeśli tak to znajdź sobie mama.fizjoterapeutka i ona ma zapisaną relację na temat nosideł. Zalecane jest, że dopiero jak dziecko samo siedzi ze względu na dojrzałość układu kostno mięśniowego, a jeśli koniecznie wcześniej, to tylko po konsultacji z fizjoterapeutą
Iryska lubi tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:Dzięki, to zamaiwam 😊 teraz też jest minus 15.
Zamówiłam tez jeden turban i polturban na Instagramie ale w stonowanych kolorach a w h&m moze zaszaleje i wezmę panterkowy 🤭🤭 -
Cześć Mamusie 😍my w weekend trochę się odcięliśmy od internetow itp, odpoczywaliśmy
ale zatęsknilo mi się za Wami
. Zrobiłam wielki rekonesans i zdecydowałam się na wozek: Bugaboo Cameleon 3 Plus. Muszę tylko zastanowić się jak go kupić żeby mąż nie wiedział ile kosztuje albo żeby myślał ze to jego pomysł 😂 i myśle tez nad kolorem, niby najładniejszy czarny ale czy w lecie cały czarny będzie praktyczny? Co myślicie o tych wszystkich akcesoriach typu np. moskitiera i adaptery do wpięcia fotelika? Korzystacie z tego?
Zulugula, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Ladyo wrote:Cześć Mamusie 😍my w weekend trochę się odcięliśmy od internetow itp, odpoczywaliśmy
. Zrobiłam wielki rekonesans i zdecydowałam się na wozek: Bugaboo Cameleon 3 Plus. Muszę tylko zastanowić się jak go kupić żeby mąż nie wiedział ile kosztuje albo żeby myślał ze to jego pomysł 😂 i myśle tez nad kolorem, niby najładniejszy czarny ale czy w lecie cały czarny będzie praktyczny? Co myślicie o tych wszystkich akcesoriach typu np. moskitiera i adaptery do wpięcia fotelika? Korzystacie z tego?
Adaptery mam i korzystałam z nich np na zakupach jak nie chciało mi się wozić jeszcze dodatkowo gondoli a nie miało to trwać nie wiadomo ile. Moskietere też mam najtańsza ze smyka i też używałam jak mi młody do późna spał na polu żeby go nic nie pożarło.
Miałam w nocy stacha. Obudził mnie skurcz nawet dość bolesny, ale go olałam bo pojedynczo się zdarzają ale za 10 min kolejny i tak ok 2 godziny. Już myślałam że pojadę na ip ale się uspokoiło. Na razie też jest spokój. We wtorek mam wizytę oby się nic przez to nie poskracało bo dobrze by było żeby Jasiek jeszcze parę tygodni został w brzuchuDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Ladyo wrote:Cześć Mamusie 😍my w weekend trochę się odcięliśmy od internetow itp, odpoczywaliśmy
Ladyo lubi tę wiadomość