Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ladyo, adaptery są super!! My ostatnio musieliśmy w galerii podejść do Play, to wzięliśmy sam stelaż i mąż robił rundki z małym, s ja załatwiałam formalności, naprawdę super 👌 i u nas było tak, że jak kupiliśmy wózek i fotelik to adaptery nam za 1 zł sprzedali 😂
Mi się moskitiera przyda na pewno u rodziców na wsi bo tam wieczorami są komary 😑 polecam uchwyt na kubek, ja mam jakiś zwykły ze smyka 👍 u nas mimo że muuvo ma meeega zabudowaną budkę to jednak będę musiała kupić parasolkę bo jak na spacerze słońce mam za plecami to jednak świeci Olkowi 🥴Ladyo lubi tę wiadomość
-
Teraz mogę zdać relację bo mam chwilę. Basen super. Łatwiej jest jeśli idzie 2 rodziców, ale jakoś dałam radę sama. Najpierw przebierali się rodzice, potem już na basenie były przewijaki i tam przebierały się dzieci. Marta ma strój ale nie ubierałam jej, była w samej pieluszce jak wszystkie dzieci. Później pod prysznic. Jak ktoś był we 2 to dzieci zostawały z drugim rodzicem, Marta niestety musiałabym iść ze mną. Prysznica się trochę przestraszyla. Potem rodzic wchodził do wody i drugi podawał mu dziecko. No i później były różne ćwiczenia oswajające. Kręciliśmy się z dziećmi w kółko, chodziliśmy w koło basenu trzymając na brzuchu, goniliśmy piłeczki, chodziliśmy z dziećmi na plecach, pływaliśmy z tymi długimi gąbkami, wskakiwalismy do wody i zanurzaliśmy się cali pod wodą. To się Marcie nie podoba LO, napiła się wody i krztusiła się. A potem był czas wolny i zabawa. Marta była troszkę przerażona, momentami nie chciała się bawić tylko tulić ale nie płakała więc chyba było ok
Lalia, Zulugula, Wik89, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Ja tez bym chciała zapisać młodego na basen,ale poczekam jeszcze na lepszy czas;D
Nikt nie szczepi na te meningokoki kurcze?
Co do adapterów przy Priamie to must have nie Ounai ?Bo fotelik choć bardzo fajny i funkcjonalny to strasznie ciężki... dlatego my też adaptery od początku.
Te kody z hm to jedno 15 chyba dla premium. Ja nie wiedziałam ze sie łączą i wczoraj wykorzystałam stacjonarnie ten jeden kuźwa. -
Pastelova wrote:Ja tez bym chciała zapisać młodego na basen,ale poczekam jeszcze na lepszy czas;D
Co do adapterów przy Priamie to must have nie Ounai ?Bo fotelik choć bardzo fajny i funkcjonalny to strasznie ciężki... dlatego my też adaptery od początku.
Te kody z hm to jedno 15 chyba dla premium. Ja nie wiedziałam ze sie łączą i wczoraj wykorzystałam stacjonarnie ten jeden kuźwa.12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Pastelova wrote:Ja tez bym chciała zapisać młodego na basen,ale poczekam jeszcze na lepszy czas;D
Te kody z hm to jedno 15 chyba dla premium. Ja nie wiedziałam ze sie łączą i wczoraj wykorzystałam stacjonarnie ten jeden kuźwa.
My będziemy się szczepić ale po 6 miesiącu chcemy, tak doradziły mi mojej mamy koleżanki pielęgniarki które są na czasie z szczepieniami. Jeszcze się tez podpytam pediatry ale to 18.03 jak będziemy na szczepieniu. -
Te kody z hm to jedno 15 chyba dla premium. Ja nie wiedziałam ze sie łączą i wczoraj wykorzystałam stacjonarnie ten jeden kuźwa.
Co do wagi fotelika to moim zdaniem wszystkie są takie ciężkie jak się dołoży wagę dziecka. Jak masz już dziecko 8kg to naprawdę ten 1kg w tą czy w tamtą stronę nie ma znaczenia bo i tak kręgosłup cierpi.
Z teściową już trochę lepiej. Da się coś tam pogadać. Dostaje antybiotyk o szerokim spectrum działania, bo w fazie zdrowienia często pojawia się bakteryjne zapalenie płuc. Zaczęliśmy się rozglądać za kawalerką gdyby się okazało, że nie będzie mogła sama funkcjonować. Kazali nie przyjeżdżać, nie dowozić żadnych zbędnych rzeczy bo w zasadzie wszystko co się znalazło w szpitalu covidowym powinno pójść do spalenia. -
Pastelova, my też się szczepiliśmy. Nie pamiętam dokładnie kiedy, ale coś koło 5(albo 6)msca 🤔
Ounai, fajnie że dzieci zadowolone z basenu 🙂
U mnie niedziela z bólem głowy, i ząbkującym roczniakiem....😒 Dobre że chociaż mąż w formie,to obiad ogarnia.42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
My bedziemy szczepic ale jeszcze nie wiemy kiedy, na pewno przed ukończeniem 1roku💙 11.2020
💗 11.2023 -
Ounai wrote:Ja będę szczepić ale później. Syn bardzo ciężko przeszedł tą szczepionkę i nie chcę Marcie dokładać kolejnej jak i tak teraz ma dużo szczepień.
Co do wagi fotelika to moim zdaniem wszystkie są takie ciężkie jak się dołoży wagę dziecka. Jak masz już dziecko 8kg to naprawdę ten 1kg w tą czy w tamtą stronę nie ma znaczenia bo i tak kręgosłup cierpi.
Z teściową już trochę lepiej. Da się coś tam pogadać. Dostaje antybiotyk o szerokim spectrum działania, bo w fazie zdrowienia często pojawia się bakteryjne zapalenie płuc. Zaczęliśmy się rozglądać za kawalerką gdyby się okazało, że nie będzie mogła sama funkcjonować. Kazali nie przyjeżdżać, nie dowozić żadnych zbędnych rzeczy bo w zasadzie wszystko co się znalazło w szpitalu covidowym powinno pójść do spalenia.
Tak, szkoda waszej kasy niech ma tylko absolutne niezbędne minimum bo potem ją wypiszą tak jak mojego,tatę z dokumentami, butelką wody mineralnej i dresie który mu przywiozłam na wyjście wszystko resztę ( piżamy, szlafrok, ręczniki itp) poszło do utylizacji. Nawet walizkaDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Pastelova, my też będziemy szczepić. Jedna z naszych pediatrów tłumaczyła nam, że zgodnie z kalendarzem szczepień chyba w 6 czy 7 msc życia jest szczepienie na wzw, a że my idziemy 6w1 i ono ma w sobie wzw to wtedy jakby nas to szczepienie omija i właśnie wtedy wstępnie planujemy szczepić na meningokoki, bo mówiła że ważne jest żeby nie łączyć tego z inną szczepionką 🙂
A te lody w hm nie są w premium, tylko jak wejdziesz na to swoje konto w klubie to są dwa osobne kupony. -
Lalia wrote:Pastelova, my też będziemy szczepić. Jedna z naszych pediatrów tłumaczyła nam, że zgodnie z kalendarzem szczepień chyba w 6 czy 7 msc życia jest szczepienie na wzw, a że my idziemy 6w1 i ono ma w sobie wzw to wtedy jakby nas to szczepienie omija i właśnie wtedy wstępnie planujemy szczepić na meningokoki, bo mówiła że ważne jest żeby nie łączyć tego z inną szczepionką 🙂
A te lody w hm nie są w premium, tylko jak wejdziesz na to swoje konto w klubie to są dwa osobne kupony.Lalia lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Lalia wrote:Pastelova, my też będziemy szczepić. Jedna z naszych pediatrów tłumaczyła nam, że zgodnie z kalendarzem szczepień chyba w 6 czy 7 msc życia jest szczepienie na wzw, a że my idziemy 6w1 i ono ma w sobie wzw to wtedy jakby nas to szczepienie omija i właśnie wtedy wstępnie planujemy szczepić na meningokoki, bo mówiła że ważne jest żeby nie łączyć tego z inną szczepionką 🙂
A te lody w hm nie są w premium, tylko jak wejdziesz na to swoje konto w klubie to są dwa osobne kupony.
Kurde szukam i nie widzę nic, albo źle sprawdzam 😬O ❤️
Z ❤️ -
Jednorożec89 wrote:Tak, szkoda waszej kasy niech ma tylko absolutne niezbędne minimum bo potem ją wypiszą tak jak mojego,tatę z dokumentami, butelką wody mineralnej i dresie który mu przywiozłam na wyjście wszystko resztę ( piżamy, szlafrok, ręczniki itp) poszło do utylizacji. Nawet walizka
-
Hej dziewczyny
Podczytuje was co któraś stronę, ale się nie udzielam, bo chyba za dużo mnie w sieci, a zbyt mało w realu. 😉
Laila, natrafiłam na twoje zapytanie odnośnie piąstek. U nas był odwrotny problem, bo Olek długo nie miał odruchu chwytnego. Ale zaciska pięści, np gdy wkłada je sobie do buzi lub (mocniej), gdy podam mu palec, by mnie chwycił. Poza tym raczej raczki ma otwarte. Nie wiem, czy jeszcze o coś pytałaś..
W tym tygodniu planujemy szczepienie Rotarixem, choć gdy sprawdziłam, ile kosztuje, to nabrałam wątpliwości...
Poza tym laktacja powinna mi się powoli stabilizować, tymczasem ona mi się jakby rozkręca jeszcze bardziej. 🙈 Średnio 2x w tygodniu robi mi się zastoj... Lub ma ochotę się zrobić. Ale to przez moje kombinacje z laktatorem.. bo 2x w tygodniu wychodzę na kilka godzin i robię zapasy.
A dziś rano moje dziecię mnie zaszokowało... Zostawiłam mężowi pełną butelkę mleka, z myślą, że co zostanie, to zamroze. A Olek wypił wszystko naraz... 160 ml. 🙈
Edit: Ounai, przy okazji zapytam, jaki rozmiar aktualnie nosi twoja Marta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 14:51
-
Ounai wrote:Masakra! Ciekawe co tam teściowa ze sobą miała. No ale do przeżycia bo ona walizek samsonita i torebek Michaela Korsa nie ma, a jej walizka i tak nadaje się do wymiany. Aż mam skojarzenia z Czarnobylem i tymi wszystkimi porzuconymi, napromieniowanymi rzeczami w szpitalach w Prypeci. Swoją drogą w szpitalu utylizują, a w domu jak chorujesz to już rzeczy nie są skażone 🤦♀️
U nas jak potwierdził się covid to lekarz prowadzący ze szpitala kazał pościel wygotować albo njalepiej wymienić, to jest dopiero chore.
W d to miałam wyniosłam na pole na cały dzień żeby się porządnie wywietrzyła a poszewki prałam jak zawsze. ParanojaDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Edyta, podzukaj rotarixu w aptekach, może być gdzieś taniej. U nas wyszła różnica 100 zł między przychodnią a apteką, a to dzięki Domi która dała mi namiar na tą konkretną aptekę.
edyciak., Lalia lubią tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Edyta, podzukaj rotarixu w aptekach, może być gdzieś taniej. U nas wyszła różnica 100 zł między przychodnią a apteką, a to dzięki Domi która dała mi namiar na tą konkretną aptekę.
-
edyciak. wrote:Nie sądzę, by lekarka dała mi receptę. Skoro ona jest wspolwłaścicielem przychodni i to ona z hurtowni zamawia szczepionkę, to raczej jej się nie będzie opłacało wypisać mi recepty... Ale podpytam.
edyciak., Lalia lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️