X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Jest łącznie -30%, - 15% na zakupy dla dzieci i -15% na zakupy ppwyżej 150 zl 😫😫😫 i one się łączą! Ten HM mnie wykończy

Jakiś kod jest? Bo nie widzę tych 15% i 30% czy dopiero przy realizacji zamówienia się pojawia?

O ❤️
    Z ❤️
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo, adaptery są super!! My ostatnio musieliśmy w galerii podejść do Play, to wzięliśmy sam stelaż i mąż robił rundki z małym, s ja załatwiałam formalności, naprawdę super 👌 i u nas było tak, że jak kupiliśmy wózek i fotelik to adaptery nam za 1 zł sprzedali 😂
    Mi się moskitiera przyda na pewno u rodziców na wsi bo tam wieczorami są komary 😑 polecam uchwyt na kubek, ja mam jakiś zwykły ze smyka 👍 u nas mimo że muuvo ma meeega zabudowaną budkę to jednak będę musiała kupić parasolkę bo jak na spacerze słońce mam za plecami to jednak świeci Olkowi 🥴

Ladyo lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mogę zdać relację bo mam chwilę. Basen super. Łatwiej jest jeśli idzie 2 rodziców, ale jakoś dałam radę sama. Najpierw przebierali się rodzice, potem już na basenie były przewijaki i tam przebierały się dzieci. Marta ma strój ale nie ubierałam jej, była w samej pieluszce jak wszystkie dzieci. Później pod prysznic. Jak ktoś był we 2 to dzieci zostawały z drugim rodzicem, Marta niestety musiałabym iść ze mną. Prysznica się trochę przestraszyla. Potem rodzic wchodził do wody i drugi podawał mu dziecko. No i później były różne ćwiczenia oswajające. Kręciliśmy się z dziećmi w kółko, chodziliśmy w koło basenu trzymając na brzuchu, goniliśmy piłeczki, chodziliśmy z dziećmi na plecach, pływaliśmy z tymi długimi gąbkami, wskakiwalismy do wody i zanurzaliśmy się cali pod wodą. To się Marcie nie podoba LO, napiła się wody i krztusiła się. A potem był czas wolny i zabawa. Marta była troszkę przerażona, momentami nie chciała się bawić tylko tulić ale nie płakała więc chyba było ok ;)

Lalia, Zulugula, Wik89, Ewa88 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Pastelova Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym chciała zapisać młodego na basen,ale poczekam jeszcze na lepszy czas;D

Nikt nie szczepi na te meningokoki kurcze?

Co do adapterów przy Priamie to must have nie Ounai ?Bo fotelik choć bardzo fajny i funkcjonalny to strasznie ciężki... dlatego my też adaptery od początku.

Te kody z hm to jedno 15 chyba dla premium. Ja nie wiedziałam ze sie łączą i wczoraj wykorzystałam stacjonarnie ten jeden kuźwa.

ckai43r80uurljcv.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelova wrote:
    Ja tez bym chciała zapisać młodego na basen,ale poczekam jeszcze na lepszy czas;D

Co do adapterów przy Priamie to must have nie Ounai ?Bo fotelik choć bardzo fajny i funkcjonalny to strasznie ciężki... dlatego my też adaptery od początku.

Te kody z hm to jedno 15 chyba dla premium. Ja nie wiedziałam ze sie łączą i wczoraj wykorzystałam stacjonarnie ten jeden kuźwa.
    Ja szczepie, pisałam stronę wcześniej 😉 23 marca mamy drugą dawkę.

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelova wrote:

My będziemy się szczepić ale po 6 miesiącu chcemy, tak doradziły mi mojej mamy koleżanki pielęgniarki które są na czasie z szczepieniami. Jeszcze się tez podpytam pediatry ale to 18.03 jak będziemy na szczepieniu.

tb73i09k51c5kem9.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelova wrote:

Ja będę szczepić ale później. Syn bardzo ciężko przeszedł tą szczepionkę i nie chcę Marcie dokładać kolejnej jak i tak teraz ma dużo szczepień.

Co do wagi fotelika to moim zdaniem wszystkie są takie ciężkie jak się dołoży wagę dziecka. Jak masz już dziecko 8kg to naprawdę ten 1kg w tą czy w tamtą stronę nie ma znaczenia bo i tak kręgosłup cierpi.

Z teściową już trochę lepiej. Da się coś tam pogadać. Dostaje antybiotyk o szerokim spectrum działania, bo w fazie zdrowienia często pojawia się bakteryjne zapalenie płuc. Zaczęliśmy się rozglądać za kawalerką gdyby się okazało, że nie będzie mogła sama funkcjonować. Kazali nie przyjeżdżać, nie dowozić żadnych zbędnych rzeczy bo w zasadzie wszystko co się znalazło w szpitalu covidowym powinno pójść do spalenia.

age.png

age.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelova, my też się szczepiliśmy. Nie pamiętam dokładnie kiedy, ale coś koło 5(albo 6)msca 🤔

Ounai, fajnie że dzieci zadowolone z basenu 🙂

U mnie niedziela z bólem głowy, i ząbkującym roczniakiem....😒 Dobre że chociaż mąż w formie,to obiad ogarnia.

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również planuje szczepić na meningokoki. Od 2 pediatrów usłyszałam opinie, że nie ma na co czekać ale sama nie wiem, muszę zaznajomić się z temattem bardziej

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelova wrote:

My bedziemy szczepic ale jeszcze nie wiemy kiedy, na pewno przed ukończeniem 1roku

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja będę szczepić ale później. Syn bardzo ciężko przeszedł tą szczepionkę i nie chcę Marcie dokładać kolejnej jak i tak teraz ma dużo szczepień.

Co do wagi fotelika to moim zdaniem wszystkie są takie ciężkie jak się dołoży wagę dziecka. Jak masz już dziecko 8kg to naprawdę ten 1kg w tą czy w tamtą stronę nie ma znaczenia bo i tak kręgosłup cierpi.

Z teściową już trochę lepiej. Da się coś tam pogadać. Dostaje antybiotyk o szerokim spectrum działania, bo w fazie zdrowienia często pojawia się bakteryjne zapalenie płuc. Zaczęliśmy się rozglądać za kawalerką gdyby się okazało, że nie będzie mogła sama funkcjonować. Kazali nie przyjeżdżać, nie dowozić żadnych zbędnych rzeczy bo w zasadzie wszystko co się znalazło w szpitalu covidowym powinno pójść do spalenia.

Tak, szkoda waszej kasy niech ma tylko absolutne niezbędne minimum bo potem ją wypiszą tak jak mojego,tatę z dokumentami, butelką wody mineralnej i dresie który mu przywiozłam na wyjście wszystko resztę ( piżamy, szlafrok, ręczniki itp) poszło do utylizacji. Nawet walizka

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelova, my też będziemy szczepić. Jedna z naszych pediatrów tłumaczyła nam, że zgodnie z kalendarzem szczepień chyba w 6 czy 7 msc życia jest szczepienie na wzw, a że my idziemy 6w1 i ono ma w sobie wzw to wtedy jakby nas to szczepienie omija i właśnie wtedy wstępnie planujemy szczepić na meningokoki, bo mówiła że ważne jest żeby nie łączyć tego z inną szczepionką 🙂

A te lody w hm nie są w premium, tylko jak wejdziesz na to swoje konto w klubie to są dwa osobne kupony.

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Pastelova, my też będziemy szczepić. Jedna z naszych pediatrów tłumaczyła nam, że zgodnie z kalendarzem szczepień chyba w 6 czy 7 msc życia jest szczepienie na wzw, a że my idziemy 6w1 i ono ma w sobie wzw to wtedy jakby nas to szczepienie omija i właśnie wtedy wstępnie planujemy szczepić na meningokoki, bo mówiła że ważne jest żeby nie łączyć tego z inną szczepionką 🙂

A te lody w hm nie są w premium, tylko jak wejdziesz na to swoje konto w klubie to są dwa osobne kupony.
    Ja szczepilam między innymi szczepionkami. Dwa tygodnie odstępu musi być

Lalia lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:

Kurde szukam i nie widzę nic, albo źle sprawdzam 😬

O ❤️
    Z ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Tak, szkoda waszej kasy niech ma tylko absolutne niezbędne minimum bo potem ją wypiszą tak jak mojego,tatę z dokumentami, butelką wody mineralnej i dresie który mu przywiozłam na wyjście wszystko resztę ( piżamy, szlafrok, ręczniki itp) poszło do utylizacji. Nawet walizka
    Masakra! Ciekawe co tam teściowa ze sobą miała. No ale do przeżycia bo ona walizek samsonita i torebek Michaela Korsa nie ma, a jej walizka i tak nadaje się do wymiany. Aż mam skojarzenia z Czarnobylem i tymi wszystkimi porzuconymi, napromieniowanymi rzeczami w szpitalach w Prypeci. Swoją drogą w szpitalu utylizują, a w domu jak chorujesz to już rzeczy nie są skażone 🤦‍♀️

age.png

age.png
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Podczytuje was co któraś stronę, ale się nie udzielam, bo chyba za dużo mnie w sieci, a zbyt mało w realu. 😉
    Laila, natrafiłam na twoje zapytanie odnośnie piąstek. U nas był odwrotny problem, bo Olek długo nie miał odruchu chwytnego. Ale zaciska pięści, np gdy wkłada je sobie do buzi lub (mocniej), gdy podam mu palec, by mnie chwycił. Poza tym raczej raczki ma otwarte. Nie wiem, czy jeszcze o coś pytałaś..
    W tym tygodniu planujemy szczepienie Rotarixem, choć gdy sprawdziłam, ile kosztuje, to nabrałam wątpliwości...
    Poza tym laktacja powinna mi się powoli stabilizować, tymczasem ona mi się jakby rozkręca jeszcze bardziej. 🙈 Średnio 2x w tygodniu robi mi się zastoj... Lub ma ochotę się zrobić. Ale to przez moje kombinacje z laktatorem.. bo 2x w tygodniu wychodzę na kilka godzin i robię zapasy.
    A dziś rano moje dziecię mnie zaszokowało... Zostawiłam mężowi pełną butelkę mleka, z myślą, że co zostanie, to zamroze. A Olek wypił wszystko naraz... 160 ml. 🙈
    Edit: Ounai, przy okazji zapytam, jaki rozmiar aktualnie nosi twoja Marta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 14:51

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Masakra! Ciekawe co tam teściowa ze sobą miała. No ale do przeżycia bo ona walizek samsonita i torebek Michaela Korsa nie ma, a jej walizka i tak nadaje się do wymiany. Aż mam skojarzenia z Czarnobylem i tymi wszystkimi porzuconymi, napromieniowanymi rzeczami w szpitalach w Prypeci. Swoją drogą w szpitalu utylizują, a w domu jak chorujesz to już rzeczy nie są skażone 🤦‍♀️

U nas jak potwierdził się covid to lekarz prowadzący ze szpitala kazał pościel wygotować albo njalepiej wymienić, to jest dopiero chore.
    W d to miałam wyniosłam na pole na cały dzień żeby się porządnie wywietrzyła a poszewki prałam jak zawsze. Paranoja

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta, podzukaj rotarixu w aptekach, może być gdzieś taniej. U nas wyszła różnica 100 zł między przychodnią a apteką, a to dzięki Domi która dała mi namiar na tą konkretną aptekę.

edyciak., Lalia lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Edyta, podzukaj rotarixu w aptekach, może być gdzieś taniej. U nas wyszła różnica 100 zł między przychodnią a apteką, a to dzięki Domi która dała mi namiar na tą konkretną aptekę.
    Nie sądzę, by lekarka dała mi receptę. Skoro ona jest wspolwłaścicielem przychodni i to ona z hurtowni zamawia szczepionkę, to raczej jej się nie będzie opłacało wypisać mi recepty... Ale podpytam.

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:
    Nie sądzę, by lekarka dała mi receptę. Skoro ona jest wspolwłaścicielem przychodni i to ona z hurtowni zamawia szczepionkę, to raczej jej się nie będzie opłacało wypisać mi recepty... Ale podpytam.
    Raczej nie mogą Cię zmusić do kupienia szczepionki u nich. Każdy kupuje gdzie chce 😉

edyciak., Lalia lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
‹‹ 3190 3191 3192 3193 3194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ