Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lulu, kciukasy. Może w nocy samo się zacznie i ne trzeba będzie oxy.
Lulu83 lubi tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:Wiem, zaczelam czytac na ten temat (i wpadlo mi mnostwo innych i formacji), ale wiesz jak się dyskutuje z rozpaczoną matką...
Tak, niestety wiem to z autopsji. W sensie nie dotyczy mnie, ale bardzo bliskiej mi osoby. Było tak głównie na początku, kiedy oswajaliśmy się wszyscy z wizją niepełnosprawności (wada wrodzona). Czasami człowiek potrzebuje tego czasu na akceptację, a w między czasie wlasnie "szuka" się tych przyczyn wszędzie🤷♀️ jednak fajnie,że czytasz i rozjaśnia ci to troszkę sytuację, zawsze warto wlasnie te emocje (choćby zasiane przez kogoś innego)skonfrontować z rzeczywistością 💪💪💪Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 23:33
-
nick nieaktualnyAnia81 wrote:Ounai Marutsia wyglada na super zadowolona w nowym wozku.
Motylku Matylda slodziaczek
Suszarko piekna z was rodzinka.
Kiniusia Stas to maly przystojniak.
Motylku a czy ty bierzesz anty tabletki? Wiem na sobie jak bardzo moga zle wplywac na samopoczucie i zdrowie. Maja tez duzy wplyw na nasze nastroje.
Laila super, ze Olus zrobil wreszcie kupke.
Uwielbiam te wzory z HP. Chyba poprosze siostra2 by mi zamowila wkladke do wozka z jednym z nich😂😂. Maz pewnie jak zobaczy to palnie sie w czupryke🤦♀️🤦♀️🤦♀️😂😂😂.
My mielismy taka sobie noc, synek dzis troche nieodkladalny. Ale przynajmniej kupki robi, odbijam sie mu, baczki puszcza.
U nas przyszly tydzien bedzie bardzo obfity w wydarzenia. Poniedzialek dzieci wracajac do szkoly po lockdownie. We wtorek ide na zabieg zalozenia implantu, wszyja mi pod skore na ramieniu (kolejne 3 lata nie bede musiala sie martwic o antykoncepcje), w srode przyjaciolki mnie odwiedzaja, czwartek rejestrujemy narodziny syna w urzedzie (tu nie da sie zrobic tego online). -
nick nieaktualny
-
Kobietki drogie, Najlepszego w naszym Dniu 💐!!! Radości, spełniania się w każdej z ról,i pogody ducha co dzień 😘
Inaa89, Lalia, kar_oliv, Nowastaraczka, Zulugula, Iryska, kic83, Suszarka, SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Anet.kaa wrote:Kiedy ten katar w końcu się skończy 😫😭😭😭
Codziennie między 4-5 rano wrzaski i jazda z zatkany nosem, + dziś to już 4 pobudka 🤯🤯🤯 -
Wszystkiego co najlepsze w dniu naszego święta Kobietki 💐🌹
Ja nie wiem co się zadziało, ale nad morze wróciła zima 😮
Kiedy ja już dzieciom zrobiłam wiosenny przegląd szafy i wiosenne zakupy, to śnieg zaczął padać..
Przez najbliższy tydzień siedzimy z młodszym synkiem w domku, bo ma kwarantannę.. Tzn Cała jego grupa przedszkolna ma kwarantannę, bo jakieś dziecko było pozytywne 🤷♀️
Mam nadzieję, że mój mały się nie zaraził.. 🙏Inaa89, emdar, Wik89, Lulu83, SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Wchodzę na forum a tu taka niespodzianka 😁
Lulu, może juz nawet trzymasz malenstwo, ale i tak powodzenia i czekamy na wieści!! 😍😍😍💌 czekając na cud 💌
💌11cs
23.07 - Beta-hcg: 485.39 mIU/ml, Progesteron: 24.600 ng/ml
8.08 - 6+2 💓
18.09 - 12+1 krwawienie - hospitalizacja 😭
28.09 - 13+4 prenatalne spóźnione (według badania 14+1)- rozwastwienie
5.10 - 14+4 badanie kontrolne - prawdopodobnie dziewczynka 💗 (krwiak 6x2 cm)
5.12 - 23+2 - 700 g ( brak krwiaka ❤)
11.01 - 28+4 - 1800g kruszynki 🤣
03.02 - 31+6 - 2500g
22.02 - 34+ - 2900~3060 g
09.03 - 36+6 - 3500 g
16.03.21 -37+6 - narodziny córeczki o 10:45 ❤ 55 cm i 3470 gram szczęścia ❤
-
Wszystkiego najlepszego kobietki kochane 😍😍😍. Wstałam dziś rano i nic mnie nie boli! Ani głowa, ani kręgosłup, ani nogi, nic! W dodatku przespałam cała noc! Już nie pamiętałam jakie to uczucie 😀 to będzie piękny dzień ❤️
Inaa89, Lalia, Olla95, emdar, kar_oliv, Nowastaraczka, Zulugula, kic83, KarolinaMaria, Wik89, Suszarka, SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Tajka wrote:U mnie masakra że stopami....wcześniej opuchnięte i obolałe tylko rano, a od kilku dni cały czas
mam straszne banie...kostek nie widac, łydki tez opuchniete...nie wchodzę już w żadne buty...muszę kupić jakieś adidasy chyba 2 rozmiary większe (41) , żeby w czymś ten miesiąc pochodzić...
Znacie jakieś sposoby na opuchnięte stopy ?
Leżę z nogami w górze, to jest nieco lepiej, ale na chwilę...dzisiaj trochę poprasowalam na siedząco i po pół godz znowu banie....jutro kupię jakiś żel. Muszę kupić też nowe klapki do porodu, bo te co kupiłam już za małe...najlepiej chyba jakieś kuboty z rzepami do regulacjizałamka 🤦♀️ i muszę spać na kanapie sama, bo nasze łóżko jest przecież pod skosem, więc te nogi automatycznie niżej niż reszta ciała, a to jeszcze gorzej na nogi, wiec spie na kanapie z podlozonymi poduszkami 😁
Wczoraj miałam baby shower 😍😍😍🎉🎉 świetna niespodzianka
A dzisiaj się w końcu spakowałamJeszcze tylko ręczniki, bo czekam aż wyschną wyprane w loveli i przekąski:) co bralyście do jedzenia Na poród i później?
u mnie w szpitalu o 17.30 ostatni posiłek...
W pierwszej ciazy mialam tak samo.. zadnych butów nie założyłam, nawet klapki było mi ciężko włożyć. Zlekceważyłam to, bo myslalam ze w ciąży tak może być, a defacto urodzilam w 32tyg ciazy bo okazało się że to jakieś zakażenie wewnątrzmaciczne i było zagrożenie zycia dla mnie i dziecka.
Nie mówię że u Cb jest tak samo, ale o takich rzeczach trzeba mowic lekarzowi.02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Wszystkiego co najlepsze dziewczynki w tym naszym wyjątkowym dzisiaj dniu 🥰😘🌷⚘
Olla95, emdar, kar_oliv, Lalia, Zulugula, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Jejciu, teraz tak patrzę, że po Lulu to będzie za nie długo moja kolej 😅 ale to zleciało szybko
Również wam życzę udanego dnia kobiet i aby faceci nie zapomnieli nas dzisiaj rozpieszczać 😁
Ladyo, aby więcej takich nocy 😄 ja to juz dawno nie przespałam całej nocy, max 4 godziny jak jestem naprawdę mega wymęczona 🤣kar_oliv, Lalia, Zulugula, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość
💌 czekając na cud 💌
💌11cs
23.07 - Beta-hcg: 485.39 mIU/ml, Progesteron: 24.600 ng/ml
8.08 - 6+2 💓
18.09 - 12+1 krwawienie - hospitalizacja 😭
28.09 - 13+4 prenatalne spóźnione (według badania 14+1)- rozwastwienie
5.10 - 14+4 badanie kontrolne - prawdopodobnie dziewczynka 💗 (krwiak 6x2 cm)
5.12 - 23+2 - 700 g ( brak krwiaka ❤)
11.01 - 28+4 - 1800g kruszynki 🤣
03.02 - 31+6 - 2500g
22.02 - 34+ - 2900~3060 g
09.03 - 36+6 - 3500 g
16.03.21 -37+6 - narodziny córeczki o 10:45 ❤ 55 cm i 3470 gram szczęścia ❤
-
Ula, u nas dosłownie śnieżyca na Podkarpaciu 😳
Wierzę, że Twój synek jest zdrowy 😘
Anetka, ponoć katar to największe cholesterstwo, córę mojej przyjaciółki trzymało miesiąc 😔 duuuzo zdrówka dla Polci 😘
U nas wczoraj ścięło Olka spanie po 21 tak że nawet cyca nie chciał 🤨 w nocy karmiliśmy się na śpiocha, a o 6 pobudka i ból brzuszka przez bączki. Jak to możliwe że dziecko budzi się dzień w dzień, codziennie o 6 i zawsze wybudzone przez zalegające gazy 😑 w ciągu dnia tak nie ma 🤷Ulaa lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Ula, u nas dosłownie śnieżyca na Podkarpaciu 😳
Anetka, ponoć katar to największe cholesterstwo, córę mojej przyjaciółki trzymało miesiąc 😔 duuuzo zdrówka dla Polci 😘
U nas wczoraj ścięło Olka spanie po 21 tak że nawet cyca nie chciał 🤨 w nocy karmiliśmy się na śpiocha, a o 6 pobudka i ból brzuszka przez bączki. Jak to możliwe że dziecko budzi się dzień w dzień, codziennie o 6 i zawsze wybudzone przez zalegające gazy 😑 w ciągu dnia tak nie ma 🤷
Myślę, że dlatego bo w nocy spowalnia trawienie a dodatkowo jak śpi to nie rusza tak ochoczo nóżkami jak w dzień i te bączki rano są trudne. Jakbym chciała wam pomóc, żeby i Twój Olek i inne dzieci tak nie cierpiały brzuszkowo, nie wiem od czego to zależy. My nie bierzemy żadnych kropel, probiotyków itp., nie robimy masaży antykolkowych, nie mamy kolek w ogole. Mała wali bączki i kilka kupek w ciągu dnia, że aż "miło" 😁Lalia, KarolinaMaria, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Kar, my też powoli schodzimy z kropelek. Olek na szczęście nie ma kolek. Wczoraj ten ból brzucha trwał dosłownie 10 min, obudził się z płaczem, odpaliłam suszarkę, robiłam rowerek i poszła gigantyczna kupa i nie to dziecko 🤷
kar_oliv, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Ula, u nas dosłownie śnieżyca na Podkarpaciu 😳
U nas wczoraj ścięło Olka spanie po 21 tak że nawet cyca nie chciał 🤨 w nocy karmiliśmy się na śpiocha, a o 6 pobudka i ból brzuszka przez bączki. Jak to możliwe że dziecko budzi się dzień w dzień, codziennie o 6 i zawsze wybudzone przez zalegające gazy 😑 w ciągu dnia tak nie ma 🤷
U Nas tak samo jest, prawie jak w zegarku. Moja w nocy odmawia jedzenia ostanio, dzisiaj aż w nocy musiałam ściągać laktatorem bo aż pacha mnie bolała, a Mała nie chciała jeść, tylko spała i wierciła się przez sen. U Nas pół nocy śpi (tak od 21 do 1 w nocy, kiedy mąż ogląda seriale i ma ja na oku plus monitor oddechu) na brzuchu i wtedy sen ma głęboki i spokojny, czasami tylko zmieni lewy boczek na prawy i odwrotnie, z dwa bąki bezbolesne pójdą i tyle. A problemy są nad ranem... Tak od 4-5 a o 6 już ją wybudzająO ❤️
Z ❤️ -
Po 2 w nocy w ciągu 30min 3 razy zmieniałam pampera 😳😅 a pampera teraz założyć to jak jakiejs osmiornicy z adhd🐙 oczywiście nawet wtedy obrót na brzuch musi być zaliczony no bo jak to tak bez 🤦♀️😆
Julik, Wik89, kar_oliv, Lalia, Nowastaraczka, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
kar_oliv wrote:Myślę, że dlatego bo w nocy spowalnia trawienie a dodatkowo jak śpi to nie rusza tak ochoczo nóżkami jak w dzień i te bączki rano są trudne. Jakbym chciała wam pomóc, żeby i Twój Olek i inne dzieci tak nie cierpiały brzuszkowo, nie wiem od czego to zależy. My nie bierzemy żadnych kropel, probiotyków itp., nie robimy masaży antykolkowych, nie mamy kolek w ogole. Mała wali bączki i kilka kupek w ciągu dnia, że aż "miło" 😁
U Nas wczoraj były dwie kopy to aż skakałam z radości, bo Mała najczęściej jedną dziennie robi albo jedną na dwa dni.
A na KP jesteście?
Z kropelek to tylko witaminę D bierzemy, odstawiłam wszystko, od probiotyku też przerwa, jakieś 2tyg temu jak różnicy nie było.O ❤️
Z ❤️