WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Lubią sobie posiedzieć, ale chyba nie na chrzcinach (oby!). Pamiętam chrzciny chrześniaka mojego męża w grudniu 2019 tuż przed pandemia. Impreza była w knajpie i było opłacone do wieczora, a wszyscy kolo 18 zaczęli się ewakuuwoac. Nie wyobrażam sobie chrzcin do 23:30, Mikołaj już marudzi do spania od 19.30. 😅

Annia, u nas w parafii msza z okazji chrztu jest prawdopodobnie o 13, więc myślę że 14:30 obiad, a goście dłużej niż do 17:00-18:00 nie będą 🤣 zwłaszcza że to tylko rodzice, teściowie, dziadkowie i chrzestni 😅

Szukałas już dla Mikołaja ubrania na chrzest?😘

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Przybijam piątkę!
    Dzisiaj miałam w planie zrobić ćwiczenia od fizjo to zrobiłam 2 z 5 i tyle 🥴
    Jak Olek miał drzemkę to wyprasowalam furę ubrań, a jak zasnął teraz to obejrzałam serial z mężem 😂
    Rano się szczotkowalam, potem 45 min spaceru z Olkiem, zrobiłam dwa prania, prasowanie, obiad na jutro, teraz bańki chińskie i idę spać, nie chce mi się już ćwiczyć 🤦

Lepsze i gorsze dni się zdarzają 😘 nie zniechęcaj się 😘 grunt żeby się nie poddać 💪

Odnośnie głodu, to masz problem z podjadaniem, bo np zajadasz stres?? Czy bardziej porcje które zjadasz są za małe i jesteś głodna??

Ja chyba jedzeniem poprawiam sobie humor 😑 dzisiaj jak z Olkiem było w pewnym momencie tak ciężko to miałam takiego smaka na słodkie że myślałam że mnie przekręci😳 chyba jakimś ostatkiem mocy się powstrzymałam🤨
    Chyba wszystko po trochu. Zawsze zajadalam stres, do tego nie umiem wytrzymać od posiłku do posiłku żeby nic nie wrzucić. Też za mało piłam a podobni jak się jest odwodnionym to chce się jeść. Porcje też są takie sobie. Boję się, że się załamię w sobotę :/ chociaż fakt, że podjadłam sporo ciasta w tym tygodniu. Trudno będzie to zbic deficytem.

Laila, nie śmiej się. Na grudniowkach ze mną była jedna gwiazda insta i pudelka ;) mamy w sumie sporadyczny kontakt do dziś

age.png

age.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie tak teraz jeszcze żyje tym szpitalem i mam do was pytanie. Godziliście się na badania ginekologiczne wykonywane przez stażystow? Cały czas mialam w głowie ze nie będę za dużo pozwalać. Ale no..... nie mam serca powiedzieć nie spadaj jak tak ładnie prosi 🙈😂

U nas w szpitalu jest jeden stażysta (bardzo młodo wygladajacy) i stażystka ale juz podobno nie do końca stażystka bo ma już tam jakiś tytuł i może sama przeprowadzać badania. W sumie to ona się mną zainteresowała tam najbardziej. Robila dokładnie usg, zbadała ginekologicznie przy czym czulam pieczenie to zleciła wtedy badanie moczu i sprawdzała czy coś tam się w pochwie nie rozwija. Wszystko wyszło dobrze. Dzisiaj przy badaniach znowu czulam to pieczenie i teraz nie wiem czy to normalne czy nie. Może to jakieś uczulenie na te szpitalne rękawiczki 🤔😳 albo może je dezynfekują przed hahaha (zarcik). Ale jak przytulam się z mężem, albo idę do toalety to nie mam tego uczucia pieczenia. Teraz się to zdążyło pierwszy raz przy tych badaniach 🤦🏽‍♀️

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    W sumie tak teraz jeszcze żyje tym szpitalem i mam do was pytanie. Godziliście się na badania ginekologiczne wykonywane przez stażystow? Cały czas mialam w głowie ze nie będę za dużo pozwalać. Ale no..... nie mam serca powiedzieć nie spadaj jak tak ładnie prosi 🙈😂

U nas w szpitalu jest jeden stażysta (bardzo młodo wygladajacy) i stażystka ale juz podobno nie do końca stażystka bo ma już tam jakiś tytuł i może sama przeprowadzać badania. W sumie to ona się mną zainteresowała tam najbardziej. Robila dokładnie usg, zbadała ginekologicznie przy czym czulam pieczenie to zleciła wtedy badanie moczu i sprawdzała czy coś tam się w pochwie nie rozwija. Wszystko wyszło dobrze. Dzisiaj przy badaniach znowu czulam to pieczenie i teraz nie wiem czy to normalne czy nie. Może to jakieś uczulenie na te szpitalne rękawiczki 🤔😳 albo może je dezynfekują przed hahaha (zarcik). Ale jak przytulam się z mężem, albo idę do toalety to nie mam tego uczucia pieczenia. Teraz się to zdążyło pierwszy raz przy tych badaniach 🤦🏽‍♀️
    Na mnie rezydentka uczyła się zakładać balonik, potem zastępca ordynatora sprawdzał czy dobrze założyła. Po pierwszym porodzie studenci chodzili oglądać moje krocze (rodziłam w szpitalu uniwersyteckim). Mi to nie przeszkadza, na kimś muszą się uczyć.

Martt95 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2021, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaką aplikację do mierzenia skurczy polecacie? Pytam przyszłościowo 😛
    Wieczorem miałam przez chwilę bóle okresowe i bladoróżowe plamienie.

Edit: Myślę, że odszedł mi czop śluzowy, choć nie wiem czy cały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2021, 01:16

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2021, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Ależ mam dzisiaj zły dzień... czuje się fatalnie, przez to hemoświnstwo cały dzień się mecze, do tego bolą mnie nogi, przekręcić się z boku na bok to wysiłek graniczący z cudem 😂 Lalia pięknie Oluś pospal! Co do szmateksów to my tez lubimy. Często jeżdżę z J. i ona wynajduje super rzeczy. Ostatnio jej się podobały jakieś buty Nike za ponad 4 stówy, kilka dni później znalazła takie w szmateksie w stanie prawie idealnym. Jak się lubi szukać to można się naprawdę obłowić ;) Emdar taki minimalizm jest super, naprawdę podziwiam. U mnie jest zupełnie na odwrót. Jak przy pierwszej ciazy nie mogłam sobie pozwolić na wiele rzeczy, tak teraz kupuje wszystko co się da... nie wiem co ja z tymi rzeczami potem zrobię 😂. Polcia jeśli chcesz to opowiedz nam coś więcej, wtedy będzie nam łatwiej doradzić. Pojawienie się dziecka to sprawdzian dla każdego związku i na pewno nie jest łatwo. Warto zawalczyć o rodzine, ale pod warunkiem ze obie strony się kochają i szanują. Jeśli pojawia się zdrada czy np przemoc to tez nie warto brnąc w to dalej i cierpieć. Są pewne rzeczy których się nie wybacza i dla własnego spokoju warto zawalczyć o siebie samego i dziecko. Ja tez swego czasu zostałam sama z 4 miesięcznym dzieckiem, właśnie dlatego ze pojawiła się przemoc. Nie można pozwolić na krzywdzenie siebie i dziecka. My kobiety jesteśmy silne i ze wszystkim sobie poradzimy.

Czy mogłabym do Ciebie napisać?

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2021, 02:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    Dziewczyny jaką aplikację do mierzenia skurczy polecacie? Pytam przyszłościowo 😛
    Wieczorem miałam przez chwilę bóle okresowe i bladoróżowe plamienie.

Edit: Myślę, że odszedł mi czop śluzowy, choć nie wiem czy cały.

Aplikacja "skurcze" 😛

Jeśli to byli tylko jasne plamienie, to z dużą dozą pewności nie odszedł cały. Tego będzie naprawdę dużo. Mi to odchodził już taki brunatny wręcz i na prawdę wylatywało tego ze mnie duuuzo. Jeszcze pamiętam jak dziś (bo byłam już wtedy w szpitalu, akurat na ginekologii), jak po badaniu kazały mi wziąć prysznic zanim przeniosą mnie na porodówkę i wlazlsm do tego nieszczęsnego brodzika który do tego zaczął się przytykac i zaczęła zbierać się w nim woda, a ze mnie ciągle wylatywało więc wszystko w tym brodziku zaczęlo pływać w tej wodzie, a mi było tak strasznie głupio zostawić po sobie taki syf, wiec mimo skurczy czekałam w tej łazience aż ta woda w tym zasranym brodziku cała spłynie wraz z kawałkami tego czopa 🤢 tym bardziej że to była godzina jakoś przed 19 więc pewnie za niedługo pół oddziału by się wybierał na prysznic 😅 a był tylko ten jeden 🙊. (Sorki za dosadny i obrzydliwy opis, ale niestety poród nie należy do najschludniejszych rzeczy 😂).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2021, 02:13

Karenira, Ania81 lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2021, 02:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Aplikacja "skurcze" 😛

Jeśli to byli tylko jasne plamienie, to z dużą dozą pewności nie odszedł cały. Tego będzie naprawdę dużo. Mi to odchodził już taki brunatny wręcz i na prawdę wylatywało tego ze mnie duuuzo.
    Plamienia były najpierw. Przy następnej wizycie w toalecie miałam dużo jasnoróżowego śluzu na papierze i takiego wiszącego gluta, był dość cienki, ale miał ze 3cm.

Edit: Rzeczywiście odchodzi partiami 😛 Co do apki znalazłam "Skurcze porodowe - licznik"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2021, 03:45

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2021, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    A tu się Zulu ujawni i okaże, że to jakaś celebrytka albo gwiazda SZOŁBIZNESU a my tu czasem o dupie Maryny piszemy 😂

Zulubrytka 😂

emdar, Meggi110818, Lalia, Nowastaraczka, kar_oliv, Suszarka, dmg111, Enigvaa, Martt95, KarolinaMaria, Ewa88 , Ounai, Ania81, kic83, doomi03, SzalonaOna lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2021, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:

Ja pozwalałam się badać w trakcie porodu studentce położnictwa. Była ze mną cały poród. Jestem zdania, że jeśli to jest jedną osobą a nie 10osobowa grupa studentów to trzeba pozwalać, bo gdzieś się muszą nauczyć zawodu.

Laloa, patrzyłam trochę, ale niektóre ceny mnie przerazaja... Plus może być 10 stopni jak i 30 stopni pod koniec maja i nie wiem jak to ugryźć.

Martt95 lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • emdar Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2021, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulubrytka zrobiła mi dzień ☺

Złamałam się i stanęłam na wagę, 73,3 kg(jakieś 1,7 kg mniej w dwa tygodnie)👍. Czyli bieganie i mż póki co przynosi efekty🏃‍♀️🥗
    Edit: w niecałe dwa tygodnie! Dokładnie w 11 dni 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2021, 07:01

Lalia, Ladyo, Nowastaraczka, kar_oliv, Suszarka, dmg111, Annia, KarolinaMaria, Zulugula, Ania81, Ounai, kic83, doomi03, SzalonaOna lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2021, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, rozważ zmianę nicku 🤣

Annia, dla mnie też te ceny to jakiś kosmos 😳

Emdar woow 🤩 rewelacyjny efekt! 💪 Przypomnisz mi, masz jakiś cel wagowy? 🙂

Olek wczoraj po drzemce miał takiego "śpiocha" w oczku, więc na wieczór przemylam solą fizjologiczną, dzisiaj obudził się z zaklejonym oczkiem przez zielonego gluta 😔 przemylam wodą przegotowaną , ale mu to oczko łzawi, więc dzwonię zaraz do pediatry 😟

emdar lubi tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2021, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam znowu kryzys. Mam wrażenie, że nigdy ta akcja skurczowa się nie zacznie :(
    Wczoraj miałam fatalny dzień, wszystko mnie bolało, już miałam nadzieję, że coś ruszy. Dupa. Ciągle te same skurcze, spięcia, ukłucia. Czop mi nawet nie odchodzi, więc Szyjka pewnie nie ruszyła. W poniedzialke dopiero wizyta. Maja już pewnie jest bardzo duża. Boję się, że te ciągłe skurcze itd w jakiś sposób źle wpływają. Dobija mnie to, że od kilku tygodni mam te bóle, a spięcia od 20stego któregoś tyg, a nic się nie dzieje w dalszym ciągu.
    Idę zaraz jeszcze zrobić badania, znowu mi pokłują, w moją jedyną żyłę, która się nadaje, a jak w weekend wyląduje w szpitalu , to nie wiem jak mnie wkują, jak ta już nie będzie się nadawać 🤦‍♀️
    A jeszcze o 2 się obudziłam i nie mogę spać, może z godzinę czy dwie łącznie przysnęłam.

Angie jak u Was ?

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2021, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, Ty jesteś w domu, prawda?? A kiedy lekarz kazał Ci się zgłosić w razie gdyby akcja się nie rozpoczęła?😘

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2021, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Tajka, Ty jesteś w domu, prawda?? A kiedy lekarz kazał Ci się zgłosić w razie gdyby akcja się nie rozpoczęła?😘

W poniedziałek mam wizytę, czyli 2 dni po terminie. A wcześniej miałam 07.04, więc od tego czasu nic nie miałam.

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2021, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziwię się, że się stresujesz 😟 jedyne co Ci mogę napisać, to że te skurcze nie szkodzą malutkiej, mówi się nawet że dobrze że akcja rozwija się stopniowo, bo wtedy dziecko wie, że nadchodzi poród 😘 trzymam kciuki żeby Majeczka się zmobilizowała i postanowiła wyjść ✊💛

Tajka, Martt95, Ania81 lubią tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2021, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, cel mam 67 kg(idealnie to bym chciałam 65 kg,ale wątpię że zejdę do tylu😒). Najważniejsze,że znowu ruszyło, chwilowo bardzo pilnuję jedzenia( liczę kcal i wartości odżywcze), biegam (oby mi nie przeszedł zajar!), mam nadzieję że kryzysy póki co za mną. Współczuję problemów z oczkiem . A mieliście już wcześniej jakieś problemy?

Tajka, to normalne ze masz dość. Nie stresuj się, skurcze nie szkodzą dziecku, a właśnie tak ono się przygotowuje do porodu. Do terminu masz jeszcze 2 dni, może (tak jak sama pisałaś) urodzisz idealnie w tp? Siły Ci życzę 💪

Tajka lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2021, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo, współczuję problemów z hemo...🥴 Raz w życiu miałam ( nie w ciąży). Ja prdl, ale to upierdliwe. W ciąży (po też)mnie ominęły.

Ladyo lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2021, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Nie dziwię się, że się stresujesz 😟 jedyne co Ci mogę napisać, to że te skurcze nie szkodzą malutkiej, mówi się nawet że dobrze że akcja rozwija się stopniowo, bo wtedy dziecko wie, że nadchodzi poród 😘 trzymam kciuki żeby Majeczka się zmobilizowała i postanowiła wyjść ✊💛

Dziękuję 😘
    Tym bardziej, skoro te skurcze są pomocne, to przeraża mnie wizja wywoływania albo cc, bo tyle "przygotowywania". Dobra, nie mogę się nakręcać. Bedzie co ma być, najważniejsze, że będzie Maja, a nieważne jak 🥰

Lalia, Karenira, Ania81 lubią tę wiadomość

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2021, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka mi wcale nie odszedł czop, może u Ciebie będzie tak, że najpierw odejdą Ci wody z nienacka a niekoniecznie będą pierwsze skurcze 😊 Masz lekarza z UCK? Bo tam przyjmują 10 dni po terminie ale warto pojechać i niech zbadają i zrobią KTG 👌

atdcgu1rjappkskg.png
‹‹ 3449 3450 3451 3452 3453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ