Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam z córką na rowerze 🚲, oj ciężko było za nią nadążyć 😂
Lalia, Wik89, Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Maggi110818 wrote:Jest serduszko ❤️ 158 u/min
Z USG wychodzi 8 tydzień, przyspieszył dzieciaczek 😁
Super! GratulacjeCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
nick nieaktualnyIryska wrote:🙁 Ale to chyba jeszcze nie jest równoznaczne, że masz wirusa? Może po prostu przechorowalas i zwalczyłas dziada. Trzymam kciuki!🙂
Teraz podobno zleca mi test na obecność Rna wirusa. Jeśli okaże się, że jest, to jestem nosicielem hcv. A jeśli się okaże, że go nie ma, to wynik fałszywie dodatni i tak jak mówisz, mogło go niewiele wniknąć, organizm go zwalczył, ale przeciwciała są. -
Edyciak, nie znam się absolutnie na tym hcv i nie wiem co tu można doradzić ale mam nadzieję, że wszystko się skończy dobrze.
Co do Pappy to ja krew do badania pobierałam tydzień temu (wiek ciąży 11+2) a dziś usg. Dzięki temu już jestem spokojna i mam pełny wynik.
Jestem dzisiaj taka szczęśliwa 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 17:45
Ounai, Lalia, Anet.kaa, Koteczka82, SzalonaOna lubią tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
nick nieaktualnyFragaria wrote:Iryska, usuniesz proszę zdjęcie z ostatniego cytowania?
Edyciak, nie znam się absolutnie na tym hcv i nie wiem co tu można doradzić ale mam nadzieję, że wszystko się skończy dobrze.
Co do Pappy to ja krew do badania pobierałam tydzień temu (wiek ciąży 11+2) a dziś usg. Dzięki temu już jestem spokojna i mam pełny wynik.
Jestem dzisiaj taka szczęśliwa 😊
Mnie dzisiaj lekarz umówił na USG i pappa, mówił że z krwi 2-3 dni się czeka. To może powinnam z krwi zrobić te 3 dni wcześniej żeby na USG już mieć? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEdyciak wrote:Z tego co czytam, to faktycznie jest jakaś szansa, że może być tak jak mówisz..
Teraz podobno zleca mi test na obecność Rna wirusa. Jeśli okaże się, że jest, to jestem nosicielem hcv. A jeśli się okaże, że go nie ma, to wynik fałszywie dodatni i tak jak mówisz, mogło go niewiele wniknąć, organizm go zwalczył, ale przeciwciała są.
Ja miałam podobnie z toxoplazmoza, też wyszła mi reaktywna, ale też robiłam dostawie badanie awidnosc i ona wskazała że przeszłam ją przynajmniej 3 miesiące przed badaniem. Więc poczekaj spokojnie co lekarz powie. -
nick nieaktualnyFragaria, gratuluję synka 😃 tak wcześnie już poznaliście płeć? O matko. 😉 Fajnie 😉
Anetko, z twojego opisu wizyty wynika, że ten wczorajszy lekarz bardziej ci podszedł, więc można się zastanawic nad zmianą lekarza. Temu obecnemu nie musisz nic mówić, chyba że od razu umawiacie termin następnej wizyty?
Witamy nowa koleżankę Karolinę. 😃 Panuje u nas fajna atmosfera, na pewno się zadomowisz. Dziewczyny znają odpowiedzi na wszystkie pytania. 😆
Przepraszam, że dziś tak o sobie truję, ale w pierwszym momencie się wystraszyłam. Poszłam odebrać tylko grupę krwi (mowilyscie, że nie trzeba ponawiać, ale mi oznaczyli) i vdrl, bo trzeba osobiście, a Położna z KOCu mi mówi, że mam powtórzyć ten jeden wynik. Więc od razu zeszłam do laboratorium i zrobiłam. Ale na razie nie wpadam w panikę...KarolinaMaria, Fragaria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Maggi110818 wrote:Mnie dzisiaj lekarz umówił na USG i pappa, mówił że z krwi 2-3 dni się czeka. To może powinnam z krwi zrobić te 3 dni wcześniej żeby na USG już mieć?
Ja robilam pappe we wtorek a wyniki byly dopiero w poniedziałek, a lekarz mi mówił, że do piątku będą wyniki. Wez może poprawke 2dni albo spytaj położna/ pielęgniarkę na miejscu , one wiedzą lepiej. Jak jej powiedziałam, ze lekarz mowil ze będą w piatek to sie zasmiala i stwierdzila ze doktorek jest optymista 😀💙 11.2020
💗 11.2023 -
Edyciak, też myślę że nie ma co panikować. Trzeba poczekać na wynik i skonsultować go z lekarzem, jeśli wyjdzie dodatni.
Gratuluję wszystkim wizytującym dobrych wiadomości.
Co do pappy to na wrzesniówkach dziewczyny mówiły, że niektórzy lekarze twierdzą, że najlepiej całe badanie wychodzi jeśli krew zostanie pobrana w dniu badania. Ja tak właśnie miałam i chwalę sobie bo już byłam spokojna po tym jak wyszły pomiary a później odbierałam krew, która nadal dla mnie jest czystą statystyka.
Ja chyba umarłam. Dziś przyjeżdża do nas Sanepid (czyt. moja mama) i szorowałam mieszkanie. A po pobycie weekendowym mojego męża w domu zawsze wygląda ono tragicznie w poniedziałki. Miałam jeszcze umyć podłogi i balkon, ale nie mam już sił. To już jutro. Trudno, najwyżej usłyszę, że mam brudne -
Maggi110818 wrote:Mnie dzisiaj lekarz umówił na USG i pappa, mówił że z krwi 2-3 dni się czeka. To może powinnam z krwi zrobić te 3 dni wcześniej żeby na USG już mieć?
Ja też pobieralam krew na pappe w tym samym dniu co miałam USG
Zależy wszystko od miejsca, w jednym jest następnego dnia, w innym po tygodniu.
Zadzwoń tam i zapytaj.dmg111 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Ounai, to mama zamiast Ci pomóc to będzie Cię krytykować że niby "brudno"?? Współczuję kochana...
Ja dziewczyny mam dzisiaj dużo lepszy dzień, ogarnęłam obiad, pochowałam zimowe buty, wiosenne się właśnie piorą 👍
Wzięłam się za segregowanie tych dziecięcych fatalaszkow 😍 nie wiedziałam, że tego tyle uzbierałam 😂 z rozmiaru 56 mam już wystarczająco body z długim rękawem i spodni, ale muszę jeszcze dokupić pajace i body z krótkim 🤔
A z 62 mam pajace, ale nie mam wcale body 🤣
Jak coś znajdę fajnego unisex to dokupię, a jak nie to poczekam na płeć 💚 bo narazie w pudełku króluje biel, szarość i bez 😁
A i przyszły mi rzeczy z Sinsey i moje zdanie jest takie : body super, bo fajna i gruba bawełna, a pajace dość cienkie więc bez szału, ale jako piżama na noc to za taką kaskę ok 😉Wik89 lubi tę wiadomość
-
Edyciak wrote:Fragaria, gratuluję synka 😃 tak wcześnie już poznaliście płeć? O matko. 😉 Fajnie 😉
Lekarz powiedział że tak na 90% ☺️ Jest wcześnie na ocenę płci ale akurat było ładnie widać.
W pierwszej ciąży o tym że urodzę syna dowiedziałam się kilka tygodni później.
Teraz nie mogę się doczekać aż zacznę czuć ruchy dziecka 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 17:16
Lalia, KarolinaMaria, Wik89, Edyciak, Ounai lubią tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Fra super ja tez już wyczekuję ruchów. Wydaje mi się nawet, że kilka razy coś poczułam, coś jakby pękanie balonika i to podobno może być to (mamusie, potwierdzacie? )
Edyciak, rozumiem, że się zmartwiłaś, ale spokojnie, poczekaj jeszcze na dalsze badaniaFragaria, Edyciak lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023