X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga, brawa dla Gucia!

Irysko, to jutro pierwszy wielki dzień Michałka, trzymamy kciuki żeby wszystko wyszło idealnie :)

My się chyba będziemy po prostu obijać. Ja chcę ogarnąć balkon, z grubsza mieszkanie, poprasować, zrobić zdjęcia i złożyć wnioski o paszport i dowody dzieciom i zrobić zakupy. I posadzić kwiatki. Ale to plan na cały weekend więc na luzaka ;) póki co Marta poszła na drzemkę więc jak wstanie to się zbierzemy :)

Inga28 lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2021, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    My dziś pospaliśmy do 9.30 🤭 Teraz się pomału ogarniamy na jakiś spacer, a o 17 mamy tę wizytę u alergologa. Mam nadzieję, że w końcu jakieś konkrety usłyszę...

Chciałam się dzisiaj zarejestrować do mojej doktor pierwszego kontaktu, ale jest na urlopie. Podejrzewam u siebie problemy z tarczycą. Niby wyniki mam w normie (według tych norm ogólnych), ale z tego, co w necie trochę poczytałam to rewelacyjne nie są. Jestem wiecznie zmęczona, mimo, że się wysypiam. Włosy sypią mi się na potęgę - wczoraj jak się przyjrzałam im związanym w koński ogon to mam wrażenie, że jest ich prawie o połowę mniej... Będę chciała iść do endokrynologa, nawet jeśli wszystko jest ok to po prostu chce sprawdzić, zwłaszcza, że któraś z Was ostatnio pisała, że warto po porodzie zrobić usg tarczycy. Powiedziałam teściowej, bo jest pielęgniarką i myślałam, że coś mądrego doradzi to powiedziała mi, że skoro wyniki mam w normie to żebym nie przesadzała 🙄 W ogóle mam z nią kosę, ale teraz nie mam czasu żeby napisać co odwala, wpadłam tylko na chwilę.

Miłego dnia dla Was! 😘
    Włosy wychodza do pół roku po porodzie, czasem trochę dłużej i to normalne. Zrobią Ci się aż zakola, a potem jak hormony się ustabilizują to będą odrastać. To zupełnie normalne i każda to przechodzi. Nie trzeba nic suplementowac. A nawet jeśli będziesz to odrastanie niekoniecznie będzie związane z suplami tylko prawdopodobnie z tym że hormony się ustabilizowaly. Ale wiadomo, warto sprawdzić jeśli odczuwasz jeszcze inne objawy.

Widzę, że dziś wszyscy ładnie pospali :D dzieci chyba zaczaiły że jest długi weekend ;)

Clover lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Clover Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Włosy wychodza do pół roku po porodzie, czasem trochę dłużej i to normalne. Zrobią Ci się aż zakola, a potem jak hormony się ustabilizują to będą odrastać. To zupełnie normalne i każda to przechodzi. Nie trzeba nic suplementowac. A nawet jeśli będziesz to odrastanie niekoniecznie będzie związane z suplami tylko prawdopodobnie z tym że hormony się ustabilizowaly. Ale wiadomo, warto sprawdzić jeśli odczuwasz jeszcze inne objawy.

Widzę, że dziś wszyscy ładnie pospali :D dzieci chyba zaczaiły że jest długi weekend ;)
    Ogólnie to ja byłam nastawiona na wypadanie włosów, ale nie myślałam, że aż tyle ich stracę 😔 Codziennie zbieram garść ze szczotki, na podłodze oczywiście też wszędzie ich pełno. W ciąży wyrosło mi sporo baby hair, więc może chociaż częściowo pokryją straty, przynajmniej mam taką nadzieję ;)

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dziewczyny, jak wlaczalyscie kaszki??

Pytam bo powoli kończymy etap warzywny i za tydzień wejdą słoiki warzywno- mięsne. O nie wiem czy kaszki podawać jako drugi posiłek rano równolegle z mięsem, czy najpierw skończyć mięsne słoiki a dopiero później dołączyć do nich kaszki 🤔

My teraz podajemy rano kaszke z jakimś owocem a po południu na wytrawnie:)
    Wg mnie nie musisz tak rozdzielac i dawac równolegle, z drugiej strony możecie jeszcze poczekać z dwoma posilkami dziennie, macie jeszcze czas:)

Lalia lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Ogólnie to ja byłam nastawiona na wypadanie włosów, ale nie myślałam, że aż tyle ich stracę 😔 Codziennie zbieram garść ze szczotki, na podłodze oczywiście też wszędzie ich pełno. W ciąży wyrosło mi sporo baby hair, więc może chociaż częściowo pokryją straty, przynajmniej mam taką nadzieję ;)
    Hahaha, no niestety one idą garściami, to zupełnie normalne, ale przejdzie za niedługo i w ich miejsce wyrosną nowe. Trochę głupio to potem wygląda, bo naprawdę takie kępy baby hair są, ale ani się obejrzysz a odrosną do normalnej długości. Tak, że tu nie wiązałabym tego z tarczyca a z ciąża. I one tak masowo zaczynają wypadać ok 3 miesiące po porodzie. Ja jestem 9 miesięcy po i już wróciło to wypadanie do normy a na zakolach mam baby hair długości ok 1-1,5cm.
    Co do zmęczenia - suplementujesz wit D i kwasy omega? Z tego co kojarzę karmiłaś piersią przez 3 miesiące a dzieci kp wysysają z matek właśnie kwasy omega. Ich niedobory właśnie mają takie skutki jak zmęczenie, problemy z koncentracja, problemy z pamięcią itd

Clover lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2021, 21:38

Lalia, Ladyo, Suszarka, Wik89, kiniusia270, Inga28, Ania81, emdar, KarolinaMaria, kar_oliv, Nowastaraczka, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, miłego odpoczynku ☀️☀️☀️

Dzięki dziewczyny za odpowiedź odnośnie kaszek 👍

Clover, ja za radą Doomi i Anetki kupiłam Vitapil Mama, nie wiem czy u mnie zadziała ale raczej nie zaszkodzi 🙂

Clover lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka średnia, czyli standard 🥺 Ja też melduję się już ze zrobionymi paznokciami. Jeszcze tylko zakupy i prasowanie. Jutro przyjeżdża do nas kuzynka z rodziną. W niedzielę chrzest.

Może po chrzcie Matylda się zmieni i prześpi ciągiem chociaż 4h 😂

Aaaa i potwierdziła się u nas alergia na bmk. Po kilku tyg diety eliminacyjnej zrobiłam prowokację i niestety ma wysypkę 😳 także na tort w niedzielę tylko popatrzę, zresztą mam już ustalone w knajpie specjalne menu dla mnie, bo spodziewałam się, że bmk nie przejdzie. Ja sobie na tej diecie dobrze radzę, tylko przy RD będę musiała pamiętać o tym, by nie dać jej niczego z mlekiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2021, 12:19

Wik89, Lalia lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi włosami to prawda, ja mam już zakola (zawsze mialam ale teraz mam jeszcze większe). Unikam chodzenia bez grzywki bo wygląda to dziwnie. Ale wypadają już mniej niż miesiąc temu także cierpliwości Clover :)

Inga gratulacje dla Gucia! ❤️

Moje dziecko ma lęk przed obcymi, wczoraj dwie godziny u teściów poplakiwala jak ktoś oprócz mnie lub męża się do niej zbliżył. Nawet bracia męża zostali opłakani, a zwykle się do nich cieszy. No nic, trzeba przetrwać 😅 ze spaniem w dzień nadal lipa, dobrze że chociaż w nocy jest znośnie. Mój mąż pracuje dzisiaj i jutro, jutro po pracy jedzie na mecz więc jesteśmy zdane na siebie 🤷 w niedzielę chrzciny u mojej przyjaciółki, będę chrzestną ale mam zamiar się zmyć po torcie, bo trochę lipa siedzieć z bojącym się dzieckiem w tłumie obcych ludzi.

Lalia, Inga28, Clover lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina lubię za przygotowania do chrzcin! Nie za alergie, eh
    Lalia, no to pieknie Ci Olek pospał!

Inga, super!

My w niedziele jedziemy w gory na tydzien. Pakowania jest sporo a i tak pewnie o czyms zapomnimy :/

Lalia, Zulugula, KarolinaMaria, Inga28, Suszarka, Clover lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria łacze się w bólu, tez zrobiłam prowokację i juz się ucieszyłam, bo wczoraj bylo ok a dzis po nocy wyszly suche plamy nad łokciem :(

💙
    💗
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, polubiłam za paznokcie 👍 Wiki u Was za wyjazd 🤩

Karolina, przy RD nie będzie aż tak trudno omijać to mleko, bo słoiki są fajnie opisane 👍

Suszarko, Olek też miał taki okres, trwał chyba około miesiąca, jak pojechaliśmy do dziadków to płakał i marudził jak tylko przeszliśmy przez próg i ogarnął że nie jest w swoim domu, jak przyjeżdżali do nas to jak zbliżyli się na mniej niż 2 metry to podkówka na buzi i płaczki, a teraz jest już spoko, potrzebuje kilka minut żeby ogarnąć gdzie i kto, a potem mama i tata już nie są potrzebni 😁

KarolinaMaria, Suszarka, Wik89 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png

Wysłany: 4 czerwca 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    KarolinaMaria łacze się w bólu, tez zrobiłam prowokację i juz się ucieszyłam, bo wczoraj bylo ok a dzis po nocy wyszly suche plamy nad łokciem :(

U nas reakcja po 2 dniach plus dużo kup.

Na szczęście teraz jest duży wybór bezmlecznych kaszek ;)

Lalia lubi tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Martyna_Dietetyk Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Piszę pracę magisterska na temat wpływu żywienia i wybranych parametrów stylu życia na płodność. Proszę jedynie o wypełnienie, krótkiej ankiety, która jest przedmiotem badań mojej pracy mgr. Sama ankieta zawiera pytania dotyczące głównie żywienia 😊 Ankieta jest ANONIMOWA, a jej wyniki posłużą mi jedynie do dogłębnego zbadania tematu i napisania pracy mgr! Z góry dziękuję za poświęcony czas :)

Niestety nie da się wejść w link, trzeba skopiować :( Bardzo proszę o pomoc, potrzebuje jedynie 15 odpowiedzi <3
    https://forms.gle/JRJb6nJFcZn435sW9

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2021, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje w imieniu Gustawa! ❤️ Fizjo była i pochwaliła postępy, kolejna wizyta za 2 tygodnie i jak nadal będzie robił wszystko na dwie strony to na razie będzie przerwa w wizytach :)

Clover mi tez po około 3 miesiącach zaczęły włosy sypać się garściami, byłam przerażona ile zostawało ich na grzebieniu. Myślałam że zaraz będę łysa bo już mi się straszne zakola zrobiły :/ całe szczęście w końcu przestały wypadać. Ja używałam wcierki jantar i po zakolach już nie ma śladu. Także spokojnie bo to wypadanie minie i odrosną nowe włosy ❤️

Lalia, Nowastaraczka, Clover lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Hej, my jestesmy od wczoraj na działce na wsi, jest bosko, Młody caly dzien na podwórku na kocu, ja się bujam w hamaku, bajlando 😁

Inga gratulacje dla Gucia:)
    Iryska pochwal się później zdjęciami z chrztu:)

Tomuś coraz bardziej trenuje do siadu, chyba niedługo mu się uda, robi planka jak Maks Kic ale wyrzymuje może z 2 sekundy, tak podskakuje śmiesznie do tej pozycji 😀

Miłego weekendu 🏖

Super! Brawo dla Tomusia 😍

Zulugula lubi tę wiadomość

age.png

age.png

Wysłany: 4 czerwca 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, a z tym uważaniem przy RD to chodziło mi też o inne produkty. Jakaś szyneczka u babci, czy przemycony biszkopcik ;)

Lalia lubi tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Rozeczka Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szukam dobrej jakości:
    -biustonoszy do karmienia
    -koszuli do porodu
    -koszuli do karmienia - zastanawiam się szczególnie nad firmą Doctor Nap (zdjecie poniżęj) ze sklepu https://www.xoxoxo.pl/kategoria/dla-niej-koszulki-nocne
    Macie coś sprawdzonego?
    Za rzeczy od mamaginekolog dziękuję. Nie jestem do nich przekonana. Wydaje mi sie,ze cena jest zbyt przesadzona jak na koszulki do karmienia i inne rzeczy, poza tym nie podoba mi się tak do końca ich wygląd.
    227650-93371803.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2021, 11:28

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2021, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozeczka wrote:
    -koszuli do porodu
    -koszuli do karmienia - zastanawiam się szczególnie nad firmą Doctor Nap (zdjecie poniżęj)
    Macie coś sprawdzonego?
    Za rzeczy od mamaginekolog dziękuję. Nie jestem do nich przekonana. Wydaje mi sie,ze cena jest zbyt przesadzona jak na koszulki do karmienia i inne rzeczy, poza tym nie podoba mi się tak do końca ich wygląd.
    227650-93371803.jpg
    Biustonosze do karmienia zdecydowanie alles. Najlepsze jakie miałam. Ogromny wybór modeli i rozmiarow. Koszulę doctor nap miałam na poród, była droga i po jednym praniu były już na niej kulki. Moim zdaniem nie warta ceny. Polecam koszule Dolce Sonno oraz Lupoline - te drugie są dość drogie ale sexy i dobrej jakości.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2021, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozeczka wrote:
    -koszuli do porodu
    -koszuli do karmienia - zastanawiam się szczególnie nad firmą Doctor Nap (zdjecie poniżęj)
    Macie coś sprawdzonego?
    227650-93371803.jpg
    Biustonosze ava. Alles też spoko ale się naciągają dość szybko i trzeba wymieniać. Koszule lupoline i polecane tu z wiskozy. Dr nap moim zdaniem też są spoko. Ja dolce sonno nie polecam, moim zdaniem jakość tragiczna.

Dobry dzień. Wydaliśmy całe 90zl i mamy wszyscy zdjęcia do dowodu zrobione. Chcieliśmy od razu złożyć dzieciom wniosek, ale urząd miasta jest dziś zamknięty. Za to w biurze paszportowym trzeba się zapisać i co? Pani nas zapisała na 14 lipca na złożenie wniosku 🤦‍♀️ od tego momentu czas oczekiwania na wydanie paszportu to miesiąc. Więc do Turcji w tym roku raczej nie polecimy. W dodatku żeby wyrobić dziecku paszport muszą się pojawić osobiście obydwoje rodzice i mój syn musi też być osobiście. Podobnie z dowodem, Marty nie muszę zabierać ale Tymka już tak. Masakra.

Kupiliśmy doniczki na pomidory, ziemię, keramzyt i po obiedzie bierzemy się za ogarnianie balkonu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2021, 16:07

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
‹‹ 3661 3662 3663 3664 3665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ