Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Belie wrote:Cześć mamuśki. Dzisiaj zauważyłam, że wyłania mi się opryszczka. Raz na jakiś czas mi wyłazi. Ostatnio we wrześniu zeszłego roku też miałam. Poleciałam do apteki po cos na opryszczkę. Pan najpierw powiedział, że nic dla mnie nie ma. Po chwili powiedział, że może mi sprzedać zovirax, ale i tak to ostatecznie musi mój lekarz zdecydować czy mogę go używać. Najszybszy termin u lekarza to najprawdopodobniej wtorek dopiero. Czy któraś z was miała może podobną sytuację?
Zupełnie nie wiem co robić. Lek kupiłam, ale na razie leży u mnie w torebce.
Ja mam czesto opryszczke, w ciazy tez mialam (a chwile przed ciaza skonczylam kuracja heviranem - nigdy nie mialam tylu na raz co po tym 🤦♀️) i lekarz mi pozwolil smarowac cieniutko zoviraxem. Ale lepiej poczekac na jego zgode. Z naturalnych metod pomaga czosnek, ukroic plasterek i przylozycBelie lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Belie, ja miałam na samym początku ciąży ( 4 czy 5 tydzień). Ponadto to była moja pierwsza opryszczka po naprawdę paru latach spokoju. Podobno bardzo często opryszczka pojawia się właśnie w początkach ciąży jako swego rodzaju reakcja na duży szok dla organizmu, a dodatkowo opryszczka "lubi" upał i słońce. Smarowałam czosnkiem( podobnie jak Enigvaa), dodatkowo olejkiem eukaliptusowym ( trzeba bardzo uważać żeby nie dostał się do buzi). Bałam się stosować coś mocniejszego. Zeszło mi gdzieś po tygodniu.
Belie lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Jadłam przed chwilą loda, zwykłego śmietankowego bigmilka. Tymek tak patrzył i patrzył na mnie i buzię otwieral. Przyłożyłam mu do ust tak tylko żeby delikatnie poczuł. Co on wtedy wyprawial 😅 trząsł się że chce jeszcze, rękę probowal mi na siłę przyciągnąć do swoich ust. I focha strzelił że nie chce dać więcej 🤣
Lalia, emdar, dmg111, kiniusia270, Ania81, kic83 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Dzień dobry
jestem na bieżąco ale działo się tak dużo, że się nie odniosę do wszystkich z osobna, za co przepraszam 🤭
Wczoraj Iga była na basenie ❤️
Strój z Pepco, rozmiar 80 - wzięłam z myślą że posłuży na dłużej, a jest na styk 🧐
Dzisiaj od rana czilujemy u teściów na wsi, mają w domu przyjemny chłodek.
Jeśli chodzi o upały, to rano Iga sobie drzemie w ogrodzie w cieniu w wózku, na najgorszy moment (12-15) idziemy do domu i siedzimy w najchłodniejszym pomieszczeniu (gdzie i tak jest ze 23 stopnie). Wczoraj chcieliśmy iść nad wodę ale w taką pogodę bez parasola nie ma się co wybierać z maluchem - a my musimy dopiero coś kupić.
Dobrego dnia! 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2021, 19:41
emdar, Lalia, Ounai, Inaa89, KarolinaMaria, kiniusia270, Ladyo, dmg111, Ania81 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Inaa89 wrote:Jadłam przed chwilą loda, zwykłego śmietankowego bigmilka. Tymek tak patrzył i patrzył na mnie i buzię otwieral. Przyłożyłam mu do ust tak tylko żeby delikatnie poczuł. Co on wtedy wyprawial 😅 trząsł się że chce jeszcze, rękę probowal mi na siłę przyciągnąć do swoich ust. I focha strzelił że nie chce dać więcej 🤣42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Inaa89 wrote:Jadłam przed chwilą loda, zwykłego śmietankowego bigmilka. Tymek tak patrzył i patrzył na mnie i buzię otwieral. Przyłożyłam mu do ust tak tylko żeby delikatnie poczuł. Co on wtedy wyprawial 😅 trząsł się że chce jeszcze, rękę probowal mi na siłę przyciągnąć do swoich ust. I focha strzelił że nie chce dać więcej 🤣
Suszarka, mówisz że te stroje takie małe? Ja też chciałam wziąć Marcie 80. Takie ciuchy aktualnie nosi (ma 72cm). Na razie Marta popyla w samym pampersie i różowych majtkach
My też właśnie po basenie i oglądaniu działki. Działka piękna, przy lesie i wiejskim boisku, obok jakiś stary plac zabaw, ogólnie super, tylko dojazd tragiczny, a do szkoły 4,5km nie w tą stronę w którą jedziemy do pracy. Nawet nie wiem co o tym myśleć.Inaa89 lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Belie wrote:Cześć mamuśki. Dzisiaj zauważyłam, że wyłania mi się opryszczka. Raz na jakiś czas mi wyłazi. Ostatnio we wrześniu zeszłego roku też miałam. Poleciałam do apteki po cos na opryszczkę. Pan najpierw powiedział, że nic dla mnie nie ma. Po chwili powiedział, że może mi sprzedać zovirax, ale i tak to ostatecznie musi mój lekarz zdecydować czy mogę go używać. Najszybszy termin u lekarza to najprawdopodobniej wtorek dopiero. Czy któraś z was miała może podobną sytuację?
Zupełnie nie wiem co robić. Lek kupiłam, ale na razie leży u mnie w torebce.Belie lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Kiniusia, Stanley jako siedzący bobas ma już radochę z plażowania
byliśmy w Jastrzębiej w środę właśnie przy zejściu 25. Jest dość strome i trzeba się namachać by wejść z wózkiem pod górkę. Ja niosłam małą, a chłop pchał wózek. Trening nóg jak się patrzy 😂
Suszarko, daj znać po weekendzie jak tam z reklamacją u Beztroski ;/ Iga wygląda super
U nas kolejny dzień Drakuli. Przeszłam się z Matyldą do kościoła, tam było nawet przyjemnie chłodno, a i tak się ze mnie lało. Teraz siedzimy w pokoju. Liczę, że pójdzie na drzemkę i sobie poczytam. Na plażę idziemy późnym popołudniemjeśli któraś z Was szuka rodzinnej miejscówki nad morzem to polecam Karwię. Super plaże z łatwym dojściem, miejscowość typowo pod rodziny z dziećmi i starsze osoby. Blisko do Władysławowa, gdzie są wszystkie podstawowe sklepy (lidl, biedra, rosek, pepco).
Iryska, kiniusia270, Suszarka, Lalia lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Ounai, ja bym odpuściła. Lokalizacja i dojazd to( moim zdaniem) jeden z ważniejszych punktów dotyczących mieszkania/domu. Mamy znajomych co kupili dom pod Wawą,ale w słabym punkcie dojazdowym; dopóki dzieci były przedszkolne i wczesnoszkolne było nawet ok; ale potem strasznie narzekali, że potrafią pół dnia spędzić jako taxi na odwozenie/przywozenie itd...A daleko od Waszej pracy?42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
emdar wrote:Ounai, ja bym odpuściła. Lokalizacja i dojazd to( moim zdaniem) jeden z ważniejszych punktów dotyczących mieszkania/domu. Mamy znajomych co kupili dom pod Wawą,ale w słabym punkcie dojazdowym; dopóki dzieci były przedszkolne i wczesnoszkolne było nawet ok; ale potem strasznie narzekali, że potrafią pół dnia spędzić jako taxi na odwozenie/przywozenie itd...A daleko od Waszej pracy?
Edit, jednak do szkoły 1,5 kmWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2021, 13:31
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
nick nieaktualnyOunai wrote:Ja nie jestem fanką puszcza nia dzieci na golasa nie dlatego, że ktoś je będzie podglądać, ale choćby ze względu na piasek który dostaje się w miejsca intymne. Zwłaszcza u dziewczynek.
Emdar, czytałam że ten minikid to teraz jeden z najlepszy ha foteli o ile pasuje do auta.
A mój zięć to faktycznie słodziak. Jejku, jaki on jest kochany 😇❤️ -
dmg111 wrote:Tragedia, pobudki co 40 min, stekala strasznie, nie zawsze chodziło o cycka, tak jakby spala niespokojnie
Rano odsypialam na szczęście, ale jutro już mąż wraca do pracy
A jak u Was? 😘dmg111 lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny czy w takie upały podawać dziecku trzymiesięcznemu też wodę ,karmię mm?Starania od 2018
14-15 tydz💔,8tydz💔,5 ciąż biochemicznych
Hashimoto,nk 22,kir aa
👨🦱Polimorfizm apal genu igf 2 w obu allelach
Leki luteina,duphaston,encorton,accofil,heparyna,acard -
Riki, ja nie podawałam w zeszłym roku w upały (Julek miał 3-4 msce). Mleko to też woda przecież
Ounai, a poza dojazdem działka jest idealna?
Zulu, super ze chrzest udany, no i że noce coraz lepsze 🥰!Riki, Zulugula lubią tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙