Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:U mnie:
- bakłażan na Pregnancy
- papaja/królik/ciasto czekoladowe na Ciąża+
- bakłażan na HiMummy
Mniam ciasto czekoladowe 🍩Ounai lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Kitka_87 wrote:Heparyna jest ważniejsza, więc jeśli wyjdzie Tobie trombofilia to sugeruję znaleźć takiego lekarza, który da zalecenia na piśmie o konieczności wdrożenia.
Mi przy PAI hetero Paśnik wpisał, że do 12 tyg. należy stosować heparynę.
I Justa, jeśli masz ochotę zapraszam Cię na Bożenki - mamy fazę na diagnostykę, więc w tym ciężkim dla Ciebie czasie wesprzemy 💋💗
Ja napisalam ze jesli nie wyjdzie trombofilia bo tak moj ginekolog mowil. Jak wyjdzie to wtedy bedzie inny zestaw. Tylko zastanawiam sie bo czytam ze acardu nie powinno sie brac w pierwszym trymestrze bo dzidzus moze miec rozczep podniebienia wady rozne, urodzic sie z niska waga... Przeraza mnie juz to wszystkoZawsze w naszym sercu
KOCHAMY CIE SKARBIE, CHODZ NIE MOGE CIE PRZYTULIC.
Śpij Kochanie moje małe,
niech sen lekarstwem bedzie duszy, Anioły ramieniem Cie otoczą i ciepłem serca, gdy sie wzruszysz. Niebo otworzą po godzinach, z zanadrza gwiazdkę wyczarują. Maleńkie skrzydła Ci założą do raju z Toba poszybują.... -
Ounai wrote:Taaak, zostawili tylko takie małe przy drodze do szpitala ale w tym małym nie ma ciuchów. Zakupy nam dowożą ale z Bielska teraz. Smutno mi bo lubiłam ciuchy od nich, zarówno dla siebie jak i dziecka.
A tak w ogóle to zaczynam 27 tydzień ciąży. Ostatni tydzień II Trymestru. Robi się powoli poważnie. Za 2 tygodnie moja córa będzie mieć już bardzo duże szanse na przeżycie w razie przedwczesnego porodu 😱
Ale ten czas leci!
A synek Twój cieszy się na siostrzyczkę?
Moja wolałaby siostrzyczkę, ale mam nadzieję, że się oswoi z myślą o braciszku.
Pozatym jest taka ogarnięta, że cieszę się na tą różnicę wieku 5 lat bo będzie mi pomagała, nawet sama mówi co będzie robiła, oprócz zmiany pieluchy z kupy, bo to będzie moje zadanie 💩🙈Lalia, Wik89, Ounai, doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość
[/url]
Sylwucha wrote:Mi zazwyczaj pomaga kawa. Podobno kefir ze śliwkami też robi robotę.
Na samą myśl kefiru że śliwkami chce mi się kupę 🙈💩😂Natisz, KarolinaMaria, Sylwucha, Lalia, Annia, Julik, Zulugula, dmg111 lubią tę wiadomość
[/url]
SolAngelica wrote:Dziewczyny co sądzicie o paracetamolu w ciąży ? Głowa mnie już drugi dzień boli i się zastanawiam.
-
nick nieaktualny
-
Mój ginekolog powiedział że apap to najczystszy i najlepiej przebadany paracetamol dla kobiet w ciąży i maksymalna dzienna dawka bezpieczna w ciąży to 3x2 tabletki więc naprawdę jak boli, to nie ma się co męczyć 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2020, 12:46
-
wczoraj wzielam po raz pierwszy przeciwbolowy w ciąży. akurat mialam paracetamol:)
Kic ja mialam 8 lat jak sie moja siostra urodzila i pamietam, ze bylam bardzo podekscytowana i zaangazowana, pomagalam przy zmianie pieluchy, podawalam coś ciągle, nosilam ja troche, nawet ostatnio zdjecia ogladalam z tego okresu (nie wiem na ile ta moja pomoc to byla pomoc a na ile przeszkadzanie hehe ale ja to tak zapamietalam )
Lalia, doomi03, kic83 lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
kic83 wrote:Mniam ciasto czekoladowe 🍩
Byliśmy w sklepie z art dziecięcymi przepiękne czapeczki mieli. Dużo polspiochow też. Ale dostawka jedna. Po obiedzie jedziemy najpierw po rower dla syna, choć dla niego ten rower to jak kara jakaś. Dziwne mam dziecko, chyba informatykiem będzie 😂
A później jedziemy do Bonarki do Smyka bo tak jest duży i mam nadzieję pooglądać dostawki wreszcieLalia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, wczoraj zrobiłam i zjem go nawet jeśli nie zostanie ze mną na długo 🤣🤣🤣🤢
Ekspresowy oszukany sernik na zimno 😍
Na spodzie okrągłe biszkopty, później cztery serki homogenizowane waniliowe z galaretką brzoskwiniowa (żeby fajnie zastygło) i na wierzchu świeże truskawki z bazarku i galaretka 😁
Mój wyszedł nuziutki, bo nie chciałam dużo robić bo nie wiedziałam jak się przyjmie, więc wygląda trochę jak tarta.
Ten "ser" wyszedł dość słodki więc serek waniliowy można zastąpić naturalnym, albo galaretkę żelatyną. Ja raz robiłam z tym serem z wiaderka z galaretką cytrynową i wyszedł super bo nie słodki , ale to było prawie kg sera wtedy więc rodzinna porcja 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2020, 12:55
Ounai, doomi03, kic83, Sarita35, Natisz, dmg111, Koteczka82 lubią tę wiadomość
-
kic83 wrote:Ale ten czas leci!
A synek Twój cieszy się na siostrzyczkę?
Moja wolałaby siostrzyczkę, ale mam nadzieję, że się oswoi z myślą o braciszku.
Pozatym jest taka ogarnięta, że cieszę się na tą różnicę wieku 5 lat bo będzie mi pomagała, nawet sama mówi co będzie robiła, oprócz zmiany pieluchy z kupy, bo to będzie moje zadanie 💩🙈
Mój też chce pomagać ale jednak to chłopiec więc widać że nie jara go to aż tak bardzo. Np mówi że w sumie to dobrze ze będzie dziewczynka bo nie będzie mu zabierać zabawek. Albo mówi że jak będzie płakać to da jej psi patrol i ona będzie się cieszyć i przestanie płakać. Albo że jak wypije mleczko to on jej da jogurt. Cóż, nie ogarnia tego za bardzo jeszcze. Ale obstawiam że trochę będzie zazdrosny bo to jednak 5 lat różnicy. -
KarolinaMaria wrote:SolAngelica, udało Ci się wczoraj załatwić L4 na teleporadzie?
Ogólnie dziewczyny które już wiedzą zareagowały bardzo pozytywnie aż się zdziwiłam. Czeka mnie jescze tylko telefon do kierowniczki bo jest na urlopie.
Ogólnie gdyby nie mdłości chętnie bym wróciła, choć przyznam szczerze że trochę przeraża mnie epidemia.
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
Fragaria wrote:A ja się dziś witam w 2 trymestrze 👋
Zaczynam 14ty tydzień 😍 Bobo jest wielkości brzoskwini.
Z aplikacji korzystam z ciaza+ i preglife, moim zdaniem obie fajne.
1/3 ciąży za Tobą 👏 brawo Ty 😁
Moje teraz jak jabłuszko 😋Lalia, Ounai, Fragaria, dmg111, Koteczka82 lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Dziewczyny, wczoraj zrobiłam i zjem go nawet jeśli nie zostanie ze mną na długo 🤣🤣🤣🤢
Na spodzie okrągłe biszkopty, później cztery serki homogenizowane waniliowe z galaretką brzoskwiniowa (żeby fajnie zastygło) i na wierzchu świeże truskawki z bazarku i galaretka 😁
Mój wyszedł nuziutki, bo nie chciałam dużo robić bo nie wiedziałam jak się przyjmie, więc wygląda trochę jak tarta.
Ten "ser" wyszedł dość słodki więc serek waniliowy można zastąpić naturalnym, albo galaretkę żelatyną. Ja raz robiłam z tym serem z wiaderka z galaretką cytrynową i wyszedł super bo nie słodki , ale to było prawie kg sera wtedy więc rodzinna porcja 😂
Lalia, smacznego 😁 oby dzidzi też posmakowalo i się przyjęłoLalia lubi tę wiadomość
-
U mnie dzis dzień rozpoczęty od zwrócenia śniadania xD także milutko... Na chwile obecna już na razie spokój. Na pocieszenie mam biedronkowego ptysia z kremem 😛
U mnie zmiana tygodnia zawsze jak przychodzi środa (dzień loda) xD 😂Lalia lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Dziewczyny, wczoraj zrobiłam i zjem go nawet jeśli nie zostanie ze mną na długo 🤣🤣🤣🤢
Czy mogę wpaść na kawałek? 🍰😘Lalia lubi tę wiadomość
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność