Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
veritaa wrote:Nie nastawiaj sie. Byc moze moj syn jest ciezszym przypadkiem. Niektore dzieci dobrze reaguja. Moj syn autentycznie cierpi a po tym juz. Nie daje mi siw uspokoic kolejne 1,5h. Dzisiaj tak go rano wymęczyliśmy ze na końcu moj maz mial lzy w oczach juz. A to naprawde nie zdarza sie często.
ja gdy wisiałl nad nami widmo podcięcie i masaży miałam ciągły ból brzucha ze stresu.
Wierze, że dacie radę, po prostu musicie nastawić się zadaniowo i odhaczać każdy kolejny dzień do końca masaży. Dużo siły dla Was. -
Odnośnie kasztanów bo widziałam, że pisałyście niedawno przesyłam mojego kasztaniaka. Kasztan od razu wylądował w
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2021, 14:33
Tajka, Lalia, Ewa88 , emdar, Maminka89, asias86, Nowastaraczka, Clover, Suszarka, kar_oliv lubią tę wiadomość
-
U nas już ten regres trwa 3 miesiące....zazwyczaj i tak nie płacze, więc o tyle dobrze, ale rzuca się, budzi ,wypluwa smoczka, odkładana się budzi. Ciągle mi się wydaje, że to brzuszek ją jednak boli, bo puszcza dużo bączków, wtedy wyrzuca nogi do góry i się wtedy czasem wybudza. Nie wiem już co robić, jak jej pomóc. Rano moja mama próbowała ją pobujać i uspac w wózku, ale ryki i krzyki, musiałam wziąć na ręce i chwila i zasnęła. Wydaje mi się, że zęby znowu idą, bo palce ciągle w buzi, odmawia jedzenia...
Dzisiaj to mam takie zjazd, czuje się gorzej niż jak się położyłam, a położyłam się o 20....głowa mnie boli i brzuch jakby na @..Może przyjdzie ta pierwsza...od kilku dni mnie boli.
Herbatko, u nas też czasem pomaga, jak Lalia pisała, położenie na boczek, w sumie to każda 30min drzemka jest na boczku, bo tylko tak odkładana się potrafi nie obudzić od razu, bo na plecy nie ma szans odłożyć. Czasem sama się rozkręca później. No i u nas smoczek do usypiania, spania, nie wiem jak ją oducze kiedyś. -
Anet.kaa wrote:Strasznie Wam współczuje, nam Surkont mówiła że te masaże są jak tortury
ja gdy wisiałl nad nami widmo podcięcie i masaży miałam ciągły ból brzucha ze stresu.
Wierze, że dacie radę, po prostu musicie nastawić się zadaniowo i odhaczać każdy kolejny dzień do końca masaży. Dużo siły dla Was. -
Lalia wrote:Olek zasnął po 20, prawie całą noc przeplakal, o 2 daliśmy Nurofen bo nie mieliśmy pomysłu co i jak, wychodzi na to że ma katar który nie pozwala mu oddychać i przez to nie mógł jeść i się wybudzal. Wręcz się tak krztusił. Śpi mi na rękach i charczy..
Mamy tak od 3 tyg z tym katarem, tyle że u Nas nie widać a słychać go🥴O ❤️
Z ❤️ -
ZielonaHerbata wrote:Kurczę, to faktycznie nie jest łatwo. Dobrze, że w miarę szybko skorygowaliscie.
Nam w ogóle mówiła, że w 70, czy 80%przypadkach zazwyczaj jest potrzeba podciecia jeszcze raz i żeby się na to przygotować I nie jest to wina chirurga. Tylko po prostu tak jest.
U Nas masaż wyglądał tak że robiłam 3 kliki na podniebieniu i 3 razy po wędzidełku jak już się wygoiło ale 3 razy tak mocno z naciskiem całego wędzidełka, bo to nie masaż takie mizianie a uciskowe naciągnie jakby. Więc trwało to 6 sekund tylko.O ❤️
Z ❤️ -
ZielonaHerbata wrote:Anetka u Was neurologopeda wysłała do podciecia, Tak? I ostatecznie ktoś stwierdził, że jednak nie ma potrzeby? Babiak?
Podobałami się wizyta u Surkont pod kątem wywiadu i jej podejścia do dziecka alE wg mnie ona nie sprawdziła tego dokładnie bo zajrzała na kilka sekund do buzi Poli. Lepka oglądała dużo dokładniej buzie.
Byłaś zapisana na listę rezerwową do Brzozowskiego? Odzywali się? My jesteśmy zapisane i już raz dzwonili ale byłyśmy jeszcze wtedy w Grecji i zastanawiam się czy to była wyjątkowa sytuacja czy często się to zdarza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 09:07
-
Zulugula wrote:Współczuję kiepskich nocek, u nas tez średnia ale bardziej dziwna, bo Tomek nie mógł sobie dosnąć i tak się meeeega kręcił, że szok. Potem się zaczynał denerwowac i brałam go na ręce dolulać.
Tajka, KIEDYŚ na pewno🤪
Udanego weekendu! 🌞
Lalia te krople dicortinef są super, może uda Ci się zorganizować recepte
Ostatnio chyba wszyscy mają ciężkie noce. Za to u nas przynaniej Marta już zdrowa i jest naszym promyczkiem dziś przy reszcie chorej rodziny. Od rana chodzi i tuli się do wszystkich, gada, jest po prostu przesłodka. Za to Tymek wymiotował co godzinę. -
Anet.kaa wrote:Tak, Surkont twierdziła że dwa do podcięcia a Dr Lepka ppwiedziała że nie ma co podcinać.
Podobałami się wizyta u Surkont pod kątem wywiadu i jej podejścia do dziecka alE wg mnie ona nie sprawdziła tego dokładnie bo zajrzała na kilka sekund do buzi Poli. Lepka oglądała dużo dokładniej buzie.
Byłaś zapisana na listę rezerwową do Brzozowskiego? Odzywali się? My jesteśmy zapisane i już raz dzwonili ale byłyśmy jeszcze wtedy w Grecji i zastanawiam się czy to była wyjątkowa sytuacja czy często się to zdarza.
Nie, nie zapisywalam się. Polowalam przez znanego lekarza. -
Jak macie blisko Katowice to są bezpłatne konsultacje orto-fizjo-logo, które odbywają się raz w miesiącu w APO Zdrowie w Katowicach na ul Panewnickiej 270a tel 882760958. W październiku to będzie 29 piątek.
Na grupie o wędzidełku zobaczyłam właśnie informacje.
Ounai lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Anet.kaa wrote:Strasznie Wam współczuje, nam Surkont mówiła że te masaże są jak tortury
Wierze, że dacie radę, po prostu musicie nastawić się zadaniowo i odhaczać każdy kolejny dzień do końca masaży. Dużo siły dla Was.
Anetka dzieki za slowa pocieszenia. Ja nie wiem jak to przetrwamy a od tygodnia doslownie nie moge zw stresu nic jesc. I mnie tak boli żołądek.
najgorsze jest to ze mozna sobie robic te drakonskie masaze a na koncu dostac informacje ze jest i tak do dupy.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Meggi110818 wrote:U Nas masaż wyglądał tak że robiłam 3 kliki na podniebieniu i 3 razy po wędzidełku jak już się wygoiło ale 3 razy tak mocno z naciskiem całego wędzidełka, bo to nie masaż takie mizianie a uciskowe naciągnie jakby. Więc trwało to 6 sekund tylko.
Dokładnie to ma byc mocny ucisk. My teraz niby doslownie 3 razy mamy ten ucisk zrobić. Tylko Babiak i logopeda zalecaja po ranie to robić. Szczeeze gdybym czekala az siw wygoi to na bank by sie zroslo. My po prostu Mamy rozszerzac wedzidelko caly czas widziec dziob pisklaka, diament, romb zwał jak zwałCorka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Dziewczyny, czy inhalator i nebulizator to to samo? Co lepsze? Jaki macie? Czy inhalacje można robić z soli fizjologicznej?
-
veritaa wrote:Anetka dzieki za slowa pocieszenia. Ja nie wiem jak to przetrwamy a od tygodnia doslownie nie moge zw stresu nic jesc. I mnie tak boli żołądek.
najgorsze jest to ze mozna sobie robic te drakonskie masaze a na koncu dostac informacje ze jest i tak do dupy.
Dziecko czuję te emocje. Rób masaże śpiewając, pomaluj sobie usta na czerwo, mąż niech robi głupie miny, dajcie jej do ręki albo żeby widziałam jakąś patelnie, sitko, śrubokręt (moja woli to od zabawek). Musisz sama podejść do tego "lżej" bo dziecko przejmuje emocje.Ounai lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️