Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, wszystko jest dobrze. Słyszałam serduszko, widziałam jak dzidzia się rusza, aż się wzruszyłam ❤️ tak słodko przebierała nóżkami i rączkami ❤️ z usg mamy 9+2 dziś 🤗
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2020, 20:11
Annia, Zulugula, Lulu83, dmg111, Ounai, SzalonaOna, Koteczka82, Lalia, Fragaria, Edyciak, doomi03, Iryska, patrycja92, kar_oliv, Wik89 lubią tę wiadomość
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
kic83 wrote:Annia
ile Twoj synek ważył w 20tyg?
Ja to się martwię że moje kolejne dziecko będzie miało hipotrofię ;/
Na prenatalnych u takiego ekstra speca ważył 410 g w 21+5 i on powiedział, że jest idealnie.
A na wizycie w 23+3 u mojego gina miał już 590 g i waga ok.
Kic a Twój synek jak?
Irysko, mój lekarz też na razie nic nie mówił w tym temacie. Ale fakt, że też nie pytałam bo jeszcze dużo czasu.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Anetka Natisz super , że wszystko dobrze! 🍼
Z tą płcią to trochę mnie dziwi, że nic nie widać, juz nie chodzi o wyrostek , bo to ciężko poznać po nim faktycznie ale jak mierzy gin kość udową to tam zagląda głowicą miedzy nogami przecież i bobo jest takie rozkraczone, że albo dynda albo nie 😀Natisz lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Annia wrote:W 19+3 u mojego ginekologa ważył 310 g, gin powiedział że trochę duży.
Na prenatalnych u takiego ekstra speca ważył 410 g w 21+5 i on powiedział, że jest idealnie.
A na wizycie w 23+3 u mojego gina miał już 590 g i waga ok.
Kic a Twój synek jak?
Irysko, mój lekarz też na razie nic nie mówił w tym temacie. Ale fakt, że też nie pytałam bo jeszcze dużo czasu.
U mnie rowno na 20t synek ważył 339g
Córka dla porównania na 20t6d ważyła 354g
Równo na 22t rzutem na taśmę zapisałam się jeszcze na USG II trymestru do Luxmedu bo mam pakiet tam i sprawdzę ile przytyło mu się przez dwa tygodnie
SzalonaOna lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Annia wrote:Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. A na te twardnienia coś Ci kazał brać? Ten seks to już teraz macie wdrożyć czy bliżej terminu?
A mówił ile możesz przytyć w ciąży maks? Moja diablo mówiła, że do 12 kg maks. Mam nadzieję że do tyłu nie dojdę.
Irysko a twój lekarz coś mówi o wywoływaniu porodu ze względu na cukrzycę ciążową?
Lulu trzymam kciuki żeby to plamienie się uspokoiło.
Motylek, najwięcej w 2 trymestrze. Do 14 tyg nic nie przytyłam.
Kic, moja w 20tyg 340gSzalonaOna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kic83 wrote:U mnie rowno na 20t synek ważył 339g
Córka dla porównania na 20t6d ważyła 354g
Równo na 22t rzutem na taśmę zapisałam się jeszcze na USG II trymestru do Luxmedu bo mam pakiet tam i sprawdzę ile przytyło mu się przez dwa tygodniea jak imię? Zostaje Maksymilian?
Ounai jak zastąpisz słodycze seksem to na pewno waga wyhamuje. 😁😁😁 A dużo seksu na dojrzewanie szyjki ma coś dać?
Natisz gratuluję.Natisz lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
kic83 wrote:Koteczko
Byłaś dziś w poradni leczenia niepłodności?
Czegoś nowego się dowiedziałaś, zrobili Ci USG? Owu na dniach??
Kicuś dziękuję że pytasz, już 3 raz zaczynam pisać post i nie mam czasu go dokończyć. Byłam u doktor w poradni leczenia niepłodności zrobiła mi usg i niestety nie mam dobrych wieści bo mam 5cm torbiel na prawym jajniku ☹️ najprawdopodobniej jest to pecherzyk który nie pękł ☹️ czyli wróciłam do punktu wyjścia sprzed stycznia i zmiany leków ☹️ że pęcherzyki nie chcą pękać bez bromergonu i luteiny. Nawet nie wiem jak jest z pecharzykami i czy będzie ovu ☹️
Doktor powiedziała że tak może być od huśtawki hormonów i żeby zrobić usg po następnej @ a ten cykl odpuścić żeby się wszystko unormowało 😢
Co do badań to dostałam skierowanie na zespół antyfosfolipidowy i koniec bo więcej nie mają w pakiecie poradni i owszem mogę zrobić ale prywatnie. No i oni nie ocenia wyników bo nie mają wiedzy o tych badaniach (nk, cytokiny, pai, allo) chyba że dr Paśnik a do niego nie ma terminów nawet na telewizyte. No i powiedziała że mąż powinien zrobić badania nasienia a on się na to nie zgodzi.
W przyszłym tygodniu zrobię ten zespół antyfosfolipidowy i po następnej @ umówię się na usg z tą torbielą.
Mam skierowanie od endokrynologa na tsh, ft3, ft4 i prolaktyne ale nie wiem czy zrobić je już jutro czy czekać na kolejną @ i dopiero wtedy zrobić. Boję się że bez bramka prolaktyna znowu wystrzeli w kosmos, ovu się zablokuje i znowu będą powtarzać się torbiele.
Pytałam doktor co można włączyć u mnie przy ewentualnej ciąży to powiedziała że heparynę, encorton i luteine.
Chyba nie jest mi pisane jednak być w ciąży przynajmniej na razie nie... A pewnie już nigdy...
kic83 lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Zulugula wrote:Anetka Natisz super , że wszystko dobrze! 🍼
Z tą płcią to trochę mnie dziwi, że nic nie widać, juz nie chodzi o wyrostek , bo to ciężko poznać po nim faktycznie ale jak mierzy gin kość udową to tam zagląda głowicą miedzy nogami przecież i bobo jest takie rozkraczone, że albo dynda albo nie 😀
Ale to nie jest tak przypadkiem ze na tak wczesnym etapie narzady nie sa jeszcze uformowane i w przypadków zarówno chlopca i dziewczynki jest na tym etapie tylko właśnie ten wyrostek płciowy, więc przy jednej i drugiej plci będzie dyndac i tylko jego ułożenie może nakierować. A dopiero w kolejnych tygodniach u dziewczynek ten wyrostek się chowa, a u chłopców przeksztalca sie w przyrodzenie i dopiero wtedy dyndanie ma znaczenie ze tak to ujmę 😅?Lalia lubi tę wiadomość
-
doomi03 wrote:Ale to nie jest tak przypadkiem ze na tak wczesnym etapie narzady nie sa jeszcze uformowane i w przypadków zarówno chlopca i dziewczynki jest na tym etapie tylko właśnie ten wyrostek płciowy, więc przy jednej i drugiej plci będzie dyndac i tylko jego ułożenie może nakierować. A dopiero w kolejnych tygodniach u dziewczynek ten wyrostek się chowa, a u chłopców przeksztalca sie w przyrodzenie i dopiero wtedy dyndanie ma znaczenie ze tak to ujmę 😅?
Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKoteczka82 wrote:Kicuś dziękuję że pytasz, już 3 raz zaczynam pisać post i nie mam czasu go dokończyć. Byłam u doktor w poradni leczenia niepłodności zrobiła mi usg i niestety nie mam dobrych wieści bo mam 5cm torbiel na prawym jajniku ☹️ najprawdopodobniej jest to pecherzyk który nie pękł ☹️ czyli wróciłam do punktu wyjścia sprzed stycznia i zmiany leków ☹️ że pęcherzyki nie chcą pękać bez bromergonu i luteiny. Nawet nie wiem jak jest z pecharzykami i czy będzie ovu ☹️
Doktor powiedziała że tak może być od huśtawki hormonów i żeby zrobić usg po następnej @ a ten cykl odpuścić żeby się wszystko unormowało 😢
Co do badań to dostałam skierowanie na zespół antyfosfolipidowy i koniec bo więcej nie mają w pakiecie poradni i owszem mogę zrobić ale prywatnie. No i oni nie ocenia wyników bo nie mają wiedzy o tych badaniach (nk, cytokiny, pai, allo) chyba że dr Paśnik a do niego nie ma terminów nawet na telewizyte. No i powiedziała że mąż powinien zrobić badania nasienia a on się na to nie zgodzi.
W przyszłym tygodniu zrobię ten zespół antyfosfolipidowy i po następnej @ umówię się na usg z tą torbielą.
Mam skierowanie od endokrynologa na tsh, ft3, ft4 i prolaktyne ale nie wiem czy zrobić je już jutro czy czekać na kolejną @ i dopiero wtedy zrobić. Boję się że bez bramka prolaktyna znowu wystrzeli w kosmos, ovu się zablokuje i znowu będą powtarzać się torbiele.
Pytałam doktor co można włączyć u mnie przy ewentualnej ciąży to powiedziała że heparynę, encorton i luteine.
Chyba nie jest mi pisane jednak być w ciąży przynajmniej na razie nie... A pewnie już nigdy...Lalia lubi tę wiadomość