Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny! Dam znać!
Rozladowalam już napięcie i stresik, poćwiczyłam. Zrobiłam trening jeden od Kic i od razu mniej stresu we mnie ❤️
Niestety nadal zatrzymuje mi się baaaaardzo dużo wody w organizmie, nie wiem jak się tego pozbyć czuję że mam z 3 kilo na plusie myślicie, że może być taki efekt od odstawienia metforminy?Ounai, kic83, patrycja92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJak spedzikyscie dziś dzień?
My rano śniadanko z dziećmi, babcie na kamerze. O 12 dzieci się rozjechaly też do 2 rodziców, więc zostaliśmy sami. Pogralismy sobie w karty na balkonie, obejrzeliśmy film.. Mój zrobił trening, pobiegal. I dzieci wróciły
Jutro planów brak, a nie! Robię gyrosa przecież 🤦♀️ no i rodzice przyjdą... wiec będzie ostre zakończenie dnia 😂
Mój home office nie daje rady z całą trójka w domu, więc niestety kolejne 2 tyg będę na opiece. No trudno, siła wyższa. Mam nadzieję, że w miarę szybko to wszystko się zakończy i wrócę do pracy, bo chciałabym jeszcze popracować, żeby mieć później gdzie wrócić... A Wy jak? L4, opieka czy praca? -
nick nieaktualnyZulugula wrote:też planuje takie zdjęcia jak Onuai ale jestem non stop tak wzdeta , że to niemiarodajne 😁
ej dziewczyny mam pytanko... jak u Was z 💩? macie jakies sposoby żeby w końcu się załatwić? 🙈 -
My dzisiaj tylko z synkiem mąż w pracy. Rano śniadanie a później leniwie, film, gry, dobry obiad. Trochę popisałam z bratową. Dzisiaj mam słabszy dzień ciągnie i kłuje mnie brzuch więc od razu się stresuję 🙄 wzięłam magnez, nospe, dodatkową luteine i większość dnia leżałam ale nie chce mnie puścić to ciągnięcie 😕
Jutro też będzie leniwie bo siedzimy w domu tylko mąż będzie z nami.
Ja o dziwo nie mam problemu z 💩 a zawsze miałam może dlatego, że teraz wypijam średnio dziennie 400ml kefiru i zjadam dużo ogórków kiszonych 😉SzalonaOna lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Hejka co do .. 💩💩 to z chęcią poslucham też rad i coś na gazy 😔 nawet po chlebie z serem je mam. Mnie tak wypchalo ,jakbym już połowę ciąży za sobą miała taki brzuch..Ale to chyba efekt jajek zjedzonych dzis hahaha 😅 Mnie od zaparc tak rozpycha od środka ,że aż mnie boli ..
A ja dzis śniadanko z rana standardowo z rodzinką .. potem ogarnięcie po śniadaniu kawa ,ciacho ..Mala spadła, potem spacer w polach i kolacja. Mąż chory to 2 dzieci teraz mam na głowie, 😅 No i teraz czas dla mamy i forum . Dzień zleciał.
Takie zdjęcia są super też robilam w 1 ciąży, w 9 mieisecu dziwne, że się w kadr zmiescilam 😅😅
Polecam robić też waszym maleństwą zdjęcia od 1 dnia co miesiąc też super pamiątka!!! Potem to tylko po zdjęciach widać jak to dzieci szybko rosną i aż się łezka kręci. ❤🙏👶🏼👶🏼
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Ja aktualnie na macierzyńskim do grudnia jeszcze. A od grudnia znów haha się cyknelo 🤭🤭😅
Ta myślę że właśnie do tego serduszka się bd dluzyc każdy dzień,ale z każdym dniem coraz bliżej ❤❤❤❤❤👶🏼👶🏼👶🏼
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Ja jestem na L4 przy moich lekach i ciąży po przejściach nawet bez wirusa poszłabym na zwolnienie.
Mam pytanie czy któraś z was wie przed ciążą byłam na zwolnieniu chorobowym (styczeń tylko dni pracowane bez sobót i niedziel zwolnienie z 3 różnych powodów, potem luty też z innego powodu i z jakimiś przerwami na weekend, marzec ten sam powód co luty i w sumie dopiero od marca do 6.04 mam ciągłość z weekendami) a teraz przeszłam od 7.04 na zwolnienie ciążowe jak długo mogę być na zwolnieniu? Czy zwolnienie ciążowe liczy się inaczej niż chorobowe?Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Ounai
mam taką pamiątkę z 1 ciąży i teraz w drugiej mąż też mi co poniedziałek robi foty
Co do 💩to ja nie mam problemu, ale wiem że jedzenie jabłek pomaga, może spróbujcie.
My dziś śniadanie świąteczne zjedliśmy w domku, na video połączyliśmy się z rodziną, a potem pojechaliśmy na działkę i był chillout do 18.
Co do L4 to ja jestem od 1.04 i wrócę do pracy pewnie jakoś 02/02 2020 ale ja już tu pracuje kilkanaście lat, więc długa nieobecność nie przysporzy mi problemu.
Motylku
dumna jestem, że zaliczylaś trening!
SzalonaOna lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ounai wrote:Koteczka, możesz siedzieć w ciąży całą ciążę. W ciąży liczy się inaczej. Możesz być równo 40 tyg na L4. Ale podstawy niestety Ci już nie przeliczą.
Kic, ja mam z rąsi, bo lustro mam w sypialni a tam wiecznie bałagan, a jakbym miała czekać na męża to bym się w życiu nie doczekała 😂 więc mam wszystkie z taką poucinaną głową 😂😂😂 ale to nieważne, pamiątka jest
Zastanawiam się czy nie kupić jakiegoś tła fotograficznego bo coś mi się wydaje, że pandemia może jeszcze trochę potrwać
Dziękuję za informację Ounai, trudno jeśli będą mi płacić 100% to i tak będzie więcej niż teraz czyli wyjdzie mi prawie cała pensja i nie będzie źle 😉
Ja też mam takie zdjęcia z pierwszej ciąży i też większość bez głowy bo robione samemu 😁Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Zulugula wrote:daj spokoj ja ostatnio we wtorek 🙈😩
-
Hej, ja tez jestem napompowana, mam juz 2,5 kg na plusie (! edit. A może ja źle liczę? + 2,5 kg jest od wagi, którą miałam w 6+1, taka jest wpisana jako pierwsza w karcie ciąży, a od wagi sprzed ciąży jest +1,5), choć nie wydaje mi sie, abym zle sie odzywiala, staram sie tez ruszac (ćwiczenia z yt, rower), ale to siedzenie w domu bardzo ograniczylo ruch. Staram sie pic duzo wody ale musze tego bardziej pilnowac
Od 3 tygodni mniej wiecej mam zaparcia, jak nigdy s zyciu. Siemie lniane podobno pomaga, kiwi, kefir, duzo wody tak jak piszecie. Poki co nie stosuje niczego na tyle konsekwentnie, zeby widziec roznice
Zdjecie brzuszka robie od 9+1 co tydzień, takze za chwile tez zrobie. I są to selfie bez głowy 😁
Motylku, zrelaksuj sie i myśl pozytywnie, jestescie dorosli, macie rodzine, rodzice zrozumieja (predzej czy pozniej ). A moze w ogole reakcja bedzie inna, niz sie spodziewasz, i będziesz mile zaskoczona?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2020, 07:52
SzalonaOna lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Dzień dobry dziewczynkim☺️ Możecie i mnie wpisać na listę ☺️ Z kalkulatora wychodzi mi termin 7.12.2020 Czyli jeszcze kinder niespodzianka w brzuszku ☺️ Jak będę wiedziała coś więcej to napisze ☺️🐥
SzalonaOna, Ounai lubią tę wiadomość
starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379