Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Julik wrote:Serio? To jak można tego nie chcieć? 🙄 a jak skurcze wtedy się odczuwa.?
ja się najbardziej w porodzie boję tego, że właśnie coś będzie nie tak i mnie nie znieczulą
-
lena07 wrote:Anetka ale cudne zdjęcia 😍
Motylku jesteś niesamowita, ze Ty coś widzisz na tym usg 🙈 jak mi lekarz nie pokaże palcem to ja średnio widzę szczegóły 😅u innych już mniej, ale to pewnie dlatego że wiem.jak.sie rusza na USG i jaka to część ciała.
U Julik widzę dzidziusia ale bez wyrostkawięc może dziewczynka
-
Anetka, ja właśnie zaszalałam i zrobiłam zamówienie w Sinsay na body i komplety dla bobo za 180 zł 🤣🙈
A dla siebie i męża w housie 😂🤦♀️
Motylku, nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty, mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze 🙏💚
Boję się tylko, że zwymiotuje w gabinecie, bo wizytę mam dopiero o 19 a wieczory są dla mnie straszne ☹️Anet.kaa, SzalonaOna, Wik89, Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Hejo
witam w 13 tygodniu ❤️
Na wadze dziś nadal - 1,5kg od wagi początkowej. Jest nieźle. Biorę leki i czekam na śniadanko
Patrycja92, o której masz wizytę?
Przepraszam cały dzień dużo pracy w pracy.. już się nie mogę doczekać l4 wtedy będzie mnie napewno więcej ☺️ Ja już po wizycie usg nie miałam bo miałam tydzień temu na prenatalnych i o.. a myślałam ze zobaczę co u dzidziutka słychać ale miałam badanie ginekologiczne szyjka twarda i wysoko wiec bardzo dobrze ☺️
Stresuje się jutrzejszym dniem i rozmowa z managerem.. jutro mówię o ciąży i ciekawa jestem jak zareaguje ☺️ Jak to u Was było tez miałyście stres?SzalonaOna lubi tę wiadomość
starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
SzalonaOna lubi tę wiadomość
starania od 07.2019
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
Wik89 lubi tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Zulugula wrote:Dziewczyny ja mam termin na drugą polowe listopada czyli robi się zima, to takie dziecko w domu w co jest ubrane? Tylko np body dlugi rękaw? Czy jest sens tu kupować body krótki rękaw?
Albo w sinsay widzę teraz takie bluzy przez głowę rozmiar 62, czy w ogóle ubiera się dziecko w cos takiego?? (Ok jest rozmiar więc można ubrać 😅 ale czy tak się ubiera malucha w takie bluzy?)
Mam znowu atak paniki, że nic nie wiem 🙈
To zależy jak grzejesz. Jeżeli lubisz gorąco to maluszka nie będziesz musiała ubierać za ciepło, żeby nie przegrzac go. Noworodki lubią ciepło ale np w sypialni w której spi maluch powinna być 18-21 stopni max ale to że względu na ****** nie napisze tego słowa bo nie lubią o tym myslec. Zresztą żadna matka to nie lubi. Moja córka jest z grudnia i ubieralam różnie jak cieńszy pajacyk to długie body jak grubszy to krótkie. Dziecko i tak co chwile jest obkupkanke więc często trzeba je przebierać więc trzeba być przyszykowanym na wszystko. Co do bluzy ja zakladalam ale bez kapturów ,bo ja np sądzę że to nie wygodne dla takiego maluszka jak mu tam cos pod szyją uwiera. A jeszcze się trafi maruda to już wogole 😅Zulugula lubi tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
nick nieaktualnypatrycja92 wrote:Przepraszam cały dzień dużo pracy w pracy.. już się nie mogę doczekać l4 wtedy będzie mnie napewno więcej ☺️ Ja już po wizycie usg nie miałam bo miałam tydzień temu na prenatalnych i o.. a myślałam ze zobaczę co u dzidziutka słychać ale miałam badanie ginekologiczne szyjka twarda i wysoko wiec bardzo dobrze ☺️
Stresuje się jutrzejszym dniem i rozmowa z managerem.. jutro mówię o ciąży i ciekawa jestem jak zareaguje ☺️ Jak to u Was było tez miałyście stres? -
nick nieaktualnyZulugula wrote:Dziewczyny ja mam termin na drugą polowe listopada czyli robi się zima, to takie dziecko w domu w co jest ubrane? Tylko np body dlugi rękaw? Czy jest sens tu kupować body krótki rękaw?
Albo w sinsay widzę teraz takie bluzy przez głowę rozmiar 62, czy w ogóle ubiera się dziecko w cos takiego?? (Ok jest rozmiar więc można ubrać 😅 ale czy tak się ubiera malucha w takie bluzy?)
Ja tak zrobiłam przy pierwszym. Przy drugim Juz mi było wszystko jedno.
Zulugula lubi tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:To kiedy teraz kolejna wizyta?
Ja jutro mówię pracodawcy o ciąży, a w weekend dopiero rodzinie mojego męża bo jeszcze nie wiedza🤷♀️ Tez jestem ciekawa ich reakcji ☺️SzalonaOna lubi tę wiadomość
starania od 07.2019
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
Zulu, ja za radą koleżanek w rozmiarze 56 i 62 mam głównie body kopertowe na długi rękaw +spodenki albo body kopertowe na krótki rękaw+pajace 😉
Dziewczyny mi mówiły, że na początku największy strach jest o główkę dziecka i też bobo nie lubi jak mu się przeciska ciasno przez główkę więc nie chce się stresować, a zwłaszcza męża który pewnie będzie robił w gacie przy przebieraniu 😁
Koleżanka mi jeszcze mówiła, że też te body zakładane przez głowę, ale które mają te zakładki na ramionach są super, bo ona ubiera je córce przez nóżki, bo ponoć do tego to jest 👍
Ale też mam jeden zestaw dresy plus bluza przez głowę, bo czasem ciężko się oprzeć tym ubrankom 🤩
Jak poznam płeć, to pewnie zaopatrzę się w mini bluzy bimber (rozpinane bez kaptura) albo jakieś sweterki rozpinane 😉Zulugula lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Dziewczyny ja mam termin na drugą polowe listopada czyli robi się zima, to takie dziecko w domu w co jest ubrane? Tylko np body dlugi rękaw? Czy jest sens tu kupować body krótki rękaw?
Zulu
body długi rękaw+ spodenki+ skarpety na dzień
Pajac na noc
Bluza po domu nie za bardzo na początku, można cieplejszy sweter, bluzę bez kaptura
Body krótki rękaw zimą po domu można jeśli masz w domu ciepło i sama tak jesteś ubrana, a raczej rozebrana na krótki rękaw
Zulugula, Lalia lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Z tymi body przez głowę to fakt maluchy nie lubią, nigdy nie zapomnę jak K. zakladalam body na krótki rękaw i główkę przełożyłam chialam rączkę a patrzę ta bordowa cała na twarzy buźke rozschylila wyglądała jakby się dusila i oddechu złapać nie mogła tak się zaniosla aż nagle w płacz ale taki mega ryk ja się tam 💩💩💩💩 w gacie też w ryk nie wiem co jej zrobiłam czy się wystraszyla, nie mam pojecia. Ale szybko do piersi na mleko i się uspokojila. Ale nie zapomnę tego nigdy..
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙