Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Enigvaa wrote:Mam ta aplikacje, chociaz dawno nie uzywalam 🤔 ogolnie srednio mi przypadła do gustu, ale ze wszystkich ktore probowalam to ta byla najlepsza .
I tak jest progres bo jestem w stanie sie domyślić co ktos do mnie mowi, a rozumiem co 10-15 slowo 🫣 ale ta nieporadność językowa mnie przerasta..Pewnie szkoła online byłaby dobrym pomysłem. Moja kuzynka jak wyjechała do Niemiec to chodziła stacjonarnie do szkoły językowej, ale domyślam się, że u Ciebie takie rozwiązanie nie wchodzi w grę.
-
My dziś byliśmy u fryzjera i Olek ma taką super fryzurę, że nie mogę się napatrzeć 😅 A pani fryzjerka ma mega podejście, chyba w końcu znaleźliśmy odpowiednią osobę, bo zarówno fryzjer do którego chodzi mój mąż jak i moja fryzjerka nie poradzili sobie tak dobrze jak ta nowa pani
A od listopada zaczynamy żłobek - witaj, przygodo! ☺️Lalia, Ounai, Zulugula, Nowastaraczka, Ewa88 , Wik89, veritaa, KarolinaMaria, emdar, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Clover wrote:Ounai, gratulacje! Trzymam kciuki za kolejny etap ☺️ A na delegacji co będziesz robić, szkolić kogoś? Oczywiście jeśli nie chcesz/nie możesz, to nie odpowiadaj
Mój mąż mimo, że od września pracuje w nowym miejscu, to dalej chodzi na rozmowy kwalifikacyjne. I teraz był na jednej i też właśnie przeszedł do kolejnego etapu, który już będzie zdalnie. Mówił, że bardzo mu się podobało na rozmowie, był pod wrażeniem prezeski, bo była bardzo konkretna i nie mydliła oczu bzdurami, jak to bywa na niektórych rozmowach. Gdyby dostał tę pracę, to też wiązałoby się to dla nas ze zmianą miejsca zamieszkania, więc trochę się jaram 😁
meza I syna do fryzjera, pojechalam po Martę, zabrałam męża z synem, weszłam do domu, połączyłam s8e z Panem i prosiłam żeby dał mi 3 min żebym mogła wyjść z domu żeby dzieci nie przeszkadzały nam w rozmowie i rozmowe miałam łażąc po parku w słuchawkach 😂
W delegację jedziemy do naszej fabryki w Maroko. Tam uruchamiana jest wlasnie produkcja nowego produktu na nowej linii produkcyjnej. Procedura jest taka, że trzeba zebrać ludzi z różnych działów i stworzyć zespoły. Na każdy podobszar produkcyjny jeden zespół i ten zespół ma 2 dni na sprawdzenie czy jest zgodność w dokumentacji. Sprawdza się kilka dużych dokumentow, potem idzie się na linie i sprawdza się przeszkolenie operatorow, dostępność narzedzi, zabezpieczenia, no wszystko aby produkcja przebywala bez zakłócenia, zgodnie z procedurami, zgodnie z normami i rysunkami. Trwa to ok 2 dni. Nastepnie przedstawia się listę niezgodnosci i osoby odpowiedzialne mają ok pół roku na poprawę ich. Po tym czasie przeprowadza si3 ponownie taka weryfikację. I ja będę członkiem jednego z takich zespołów właśnie z ramienia zespołu inżynierów technologów. -
Annia wrote:Mikołaj nie lubi puzzli, nawet tych 2 elementowych po prostu nie chce składać. Ale za to doskonale rozpoznaje marki samochodów na parkingu, czy ta umiejętność jakoś się liczy? 😅
Anetka, nie zdecydowałam się na razie na nic.Boję się, żeby to nie była kolejna rzecz, co będzie zalegać. Bo na hulajnodze to jeździ 30 sekund i koniec, najchętniej jeździ na takim plastikowym jeździku autko, to jego wielka miłość. 🙄
Kuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022 -
Tajka wrote:Czy ktoś łączył ospę z 6w1? Dzisiaj poszłam na ospe a pediatra mnie zaskoczyła, że mamy jeszcze hexacime i lepiej to zrobić razem bo potem choroby itd... No i polaczyłam... Dwa ukłucia.
Były u was jakieś nopy?
Wczoraj miałam lekarza. Gabi waży już prawie 3kg...😲 I dalej ułożona miednicowo... Zaczynam panikować..Kuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022 -
Dziewczyny, jestem trochę przestraszona. Wiem, że niektóre z Was mają duża wiedzę więc może Wy coś powiecie.
Dziś osteopata powiedziała, że wyniki są według niej bardzo zle i być może jest problem z wchłanianiem. Mówi, że TSH o dużo za wysokie bo dla dziecka do lat 2 powinno być do max2,5. Wit D według niej też słabo, żelazo i ferrytyna także. Dała reszta ok. Szukam teraz dobrego endo żeby skonsultować i za tydzień mamy pediatre.
Zerknijcie i dajcie znać.
TSH 3,9 (norma do 5,9)
Wit.D 40ng/ml
Żelazo 46 (norma 33-193)
Ferrytyna 35(Norma 6-67)
Wiem, że może szału nie ma ale czy jest aż tak zle? -
Ounai, ile sie odejmuje od wskazanej temp tym termometrem brauna?
Gratulacje za kolejny etap! ✊ -
ZielonaHerbata wrote:Dziewczyny, jestem trochę przestraszona. Wiem, że niektóre z Was mają duża wiedzę więc może Wy coś powiecie.
Dziś osteopata powiedziała, że wyniki są według niej bardzo zle i być może jest problem z wchłanianiem. Mówi, że TSH o dużo za wysokie bo dla dziecka do lat 2 powinno być do max2,5. Wit D według niej też słabo, żelazo i ferrytyna także. Dała reszta ok. Szukam teraz dobrego endo żeby skonsultować i za tydzień mamy pediatre.
TSH 3,9 (norma do 5,9)
Wit.D 40ng/ml
Żelazo 46 (norma 33-193)
Ferrytyna 35(Norma 6-67)
Wiem, że może szału nie ma ale czy jest aż tak zle?
Myślę że osteopata trochę przesadził, na tsh u dzieci się nie znam, raz Oliwka miała po urodzeniu i było poand 4, ale mówili że u małych dzieci na początku jest wyższa, a później nie sprawdzałam już. Ale reszta wyników nie wygląda dla mnie źle.O ❤️
Z ❤️ -
Meggi110818 wrote:Ja nie odemuje, sprawdzałam z 3 innymi i pokazywał tyle samo. Może od modelu zależy
-
Clover, stacjonarny na razie przerasta nas finansowo, to Ok.500€/msc. Utrzymujemy dwa domy z jednej wyplaty, nie ma opcji na taki kurs dla mnie na ten moment 🤷🏻♂️ Patrzylam na dofinansowania itp, ale na nic sie nie lapie 😕🔸28 lat
ZielonaHerbata wrote:Dziewczyny, jestem trochę przestraszona. Wiem, że niektóre z Was mają duża wiedzę więc może Wy coś powiecie.
TSH 3,9 (norma do 5,9)
Wit.D 40ng/ml
Żelazo 46 (norma 33-193)
Ferrytyna 35(Norma 6-67)
Wiem, że może szału nie ma ale czy jest aż tak zle?
Herbata, nie znam się na tsh ale reszta wygląda ok, serio.
Szefowa ma lepsze wyniki niż Olek swoje po pół roku suplementacji żelaza i podwójnej dawki witaminy D 😅
-
Lalia wrote:Herbata, nie znam się na tsh ale reszta wygląda ok, serio.
Szefowa ma lepsze wyniki niż Olek swoje po pół roku suplementacji żelaza i podwójnej dawki witaminy D 😅