Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzudi wrote:Suszi a coś dla chłopców godnego uwagi rzuciło Ci się w oczy? 😊😊Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Tajka, y nas pediatra zdiagnozowała AZS i trafiła w punkt z leczeniem. Szczerze? Takie zmiany jak ma Mała to już naprawdę poważne, my tylko raz doprowadziliśmy do takiego stanu bo zmiana pojawiła się w pachwinie i myśleliśmy że to odparzenie, uwierz mi na słowo, nie chcesz doprowadzić do TAKIEGO etapu. Nie czekaj na żadne wizyty u dermatologa, najlepiej to wprowadź cały zestaw: steryd, krochmal/nadmanganian potasu i wietrzenie, bo jak nie zadziałasz szybko, to rano mała może mieć te plamy już takie jak rany.
Tajka, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Dokładnie Tajka ja nie mam doświadczenia ale te zmiany wg mnie wyglądają poważnie ! Naprawdę bałabym się nic z tym nie zrobić bo możesz łatwo nadkazic ranę a wtedy czeka Was jeszcze agresywniejsze leczenie wiec po prostu nie wiem na co Ty chcesz czekać ….
Tajka lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Dobra dziewczyny macie rację. Ja już dwa dni stosuje ten steryd tylko na zgięcia. Ale na noc posmaruje też resztę zmian. Dodatkowo nawilżać balsamem? Bo tak mi koleżanka zaleciła przy sterydzie
Dla mnie zmiany skórne to czarna magia bo ani my nie mamy problemu ani Maja nigdy nicWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2023, 16:51
-
Tajka, takie zmiany się długo goją, nawet tydzień i więcej. Smaruj sterydem dwa razy dziennie (lub tyle ile masz zalecone) i moim zdaniem niczym więcej, dodatkowo wietrz i do kąpieli stosuj krochmal lub nadmanganian potasu.
-
Lalia.a ile tego nadmanganian? Dzwoniłam do apteki zapytać czy mają to pani powiedziała że jeden kryształek a w necie piszą o kilkunastu..
-
Tajka wrote:Lalia.a ile tego nadmanganian? Dzwoniłam do apteki zapytać czy mają to pani powiedziała że jeden kryształek a w necie piszą o kilkunastu..
Ja nigdy nie używałam, bo ja jestem wygodna i kupuje ten gotowy krochmal w proszku 🤭 tylko wiem że można zamiennie -
Tajka, nie smaruj balsamem bo to boli. Ja mam azs i uwierz mi, to jest ból nie do zniesienia. W dodatku smarując balsamem jeśli są jakieś uszkodzenia skóry możesz doprowadzić do nadkażenia gronkowcem. Ja bym obstawiała reakcję na laktozę, tym bardziej, że Gabi ma silną nietolerancję. Chociaż na pewno tyle zmian na raz nie pomaga. Masz małego alergika, musisz się nauczyć żyć z atopikiem. Nie jest to bardzo trudne, ale wymaga pewnej zmiany przyzwyczajenia (ostrożne dobieranie kosmetyków, proszków, chemii, obserwowanie reakcji na jedzenie itd).
Jak będziesz chciała daj znać to Ci powiem co u nas się sprawdza, na Facebooku też jest grupa wsparcia dla rodziców dzieci z azs, otrzymasz ram duzo wskazówekBOY 2015
GIRL 2020 -
Tajka wrote:Lalia.a ile tego nadmanganian? Dzwoniłam do apteki zapytać czy mają to pani powiedziała że jeden kryształek a w necie piszą o kilkunastu..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2023, 17:58
BOY 2015
GIRL 2020 -
Suszarka wrote:A jaką masz zleconą maść Tajka?
Edit ja mam nadmanganian potasu w tabletkach do rozpuszczania
Jak wyleczę to będę obserwować od czego to może być, czy będzie się pojawiać po czymś. Nie sądzę zeby5to była laktoza, bo z tej nietolerancji sądzę że już wyszła, bo brzuszek od dłuższego czasu jest ok, a już długo daję mleko z laktoza -
Suszarka wrote:Patrzyłam w sklepie i nie było odpowiednika dla chłopców, ale też jakoś specjalnie mocno się nie rozglądałam bo wiadomo, u mnie babiniec 🤣 koleżanka z innej grupy mi napisała że większość trampek z Sinsay jest bardzo giętka i szeroka w palcach, więc myślę że warto próbować nawet online coś wyhaczyć, odbiór w salonie za free 😁 a jak Aleks sobie radzi w żłobku?
Dziękuje 😊
A Alex w żłobku hmm.. więcej go tam nie ma jak jest 😅
Od końca kwietnia walczymy z przewlekłym katarem i przy okazji kaszlem😞 Dzisiaj dostaliśmy skierowanie do laryngologa, żeby poszukać przyczyny tego kataru. Jeśli tu wyjdzie wszystko ok to będziemy badać pod kątem alergii.
Nie jestem przekonana co do tego alergologa bo słyszałam, że u takich maluchów często nic nie wychodzi a alergia jednak jest. W każdym razie będziemy szukać przyczyny bo wykończyć się można. Za żłobek trzeba płacić a dziecko praktycznie tam nie chodzi 😫
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶
26t6d -1100g👶
30t6d -1650g👶
32t6d -1900g👶
34t6d -2500g👶
36t6d -2750g👶
38t6d -3400g👶
Alex
08.04.2022
9:04
3760g ❤️ -
Tajka, nnie pediatra mówiła że Elocom to jeden z lajtowych sterydów i że jak zmiany są bardzo zaostrzone to trzeba czasem czegoś mocniejszego. U nas to zazwyczaj wystarcza, ale mam przyjaciółkę której synek ma bardzo ciężkie AZS (są dni że większość jego ciała jest pokryta takimi zmianami jak ma Gabi) i oni na zaostrzenia dostają maść recepturową ze sterydem albo Pimafucort. A pisze to dlatego żebyś w razie czego nie wahała się prosić o jakiś lek mocniejszego kalibru. W ogóle ten chłopczyk ma 2.5 roku, miewa bardzo często zaostrzenia a nie doszli do tej pory co go uczula tak na 100%.
Dzudi, trzymam kciuki żeby udało się znaleźć przyczynę tych dolegliwości ✊Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022