Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Inaa89 wrote:Dziękuję Ci trochę mnie uspokoilas 😘🥰 widzisz lekarz czasem potrafi mega zestresować..
No właśnie dziwi mnie, że Cię tak nastraszył 🤦♀️
Mój też był ostrożny i ciągle powtarzał "jak na ten etap ciąży...", ale sugerowanie, że coś jest nie tak, jak jest wszystko w normie to przegięcie 🤷♀️
Motylku, a dlaczego zdecydowałaś się sprzedać swój detektor?? 🤔 -
nick nieaktualnyEvelle28 wrote:Ana 1
-
kic83 wrote:Sylwia
Czy też masz brzuch wielki i czujesz się jak 🐋🐳?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 08:47
-
nick nieaktualnyLalia wrote:No właśnie dziwi mnie, że Cię tak nastraszył 🤦♀️
Mój też był ostrożny i ciągle powtarzał "jak na ten etap ciąży...", ale sugerowanie, że coś jest nie tak, jak jest wszystko w normie to przegięcie 🤷♀️
Motylku, a dlaczego zdecydowałaś się sprzedać swój detektor?? 🤔nie są to kopniaki, ale ewidentnie dzidzia się rusza i przekręca. Zawsze jak już czułam maleństwo, to sprzedawałam. A teraz z dnia na dzień będę czuć mocniej, więc detektor mi nie jest potrzebny.
P. S. Tak tak, wiem, że dla Was 14 tydzień to mega wcześnie. Ja jednak wiem czego się spodziewać... Poprzednio czułam między 15 a 16 tygodniem ale już kopniaczki, więc to na pewno TOMagddullina2, Lalia, doomi03 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOunai wrote:Mój też tak robi. Podobno mama mu tak zawsze kazała robić, żeby się pary nie pogubiły 🤦♀️
Mój rzuca tam gdzie się rozbierze. I to wszystko. Mieszkał w akademiku i nic się nie nauczył.Ounai, Julik lubią tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Pokaż nam
🙏
SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Wieczorem zwłaszcza czuję pod ręką tuż nad spojeniem jak moje maleństwo pływa. Potrafię to już rozroznic...
nie są to kopniaki, ale ewidentnie dzidzia się rusza i przekręca. Zawsze jak już czułam maleństwo, to sprzedawałam. A teraz z dnia na dzień będę czuć mocniej, więc detektor mi nie jest potrzebny.
P. S. Tak tak, wiem, że dla Was 14 tydzień to mega wcześnie. Ja jednak wiem czego się spodziewać... Poprzednio czułam między 15 a 16 tygodniem ale już kopniaczki, więc to na pewno TO
Motylku, to Cię zapytam o coś 😁😘
Lekarz mi powiedział, że mam łożysko na przedniej ścianie, a koleżanka na to, że w takim razie będę dużo później czuła ruchy dziecka 🤔
Domyślam się, że Ty tak szybciutko czułaś ruchy i teraz to pływanie, bo masz łożysko na tylnej ścianie?? Czy to jednak nie ma znaczenia 😅 -
nick nieaktualnyA ja dziewczyny mam dołka małego ale nie z powodu dziecka, o nie. Ani nie z powodu faceta 😅
Poszlam na chorobowe, ale nie dlatego, że coś mi dolega, tylko synek mial katar i do żłobka nie mogł chodzic, więc zgłosilam że mam dolegliwości ciazowe. Niestety przez czas korony bardzo mało pracowałam, co za tym idzie mało zarabiałam, tyle co na oplaty a na życie bralam z oszczędności. No i klops. Oszczędności mi się skończyły. Nie mam w tym mcu nawet jak zapłacić swojej części za dom i rachunki (u nas taki podział że placimy po połowie). Czekam na decyzję z tzw Zusu o przyznaniu chorobowego i dopiero wtedy dostanę zaległą kase za miesiąc, ale to będzie dopiero w połowie lipca
Strasznie kiepsko się czuje z tego powodu. Nie przewidziałam tego. Byłam przekonana że normalnie będę co tydzień dostawać kasę za chorobowe i tak będzie, ale dopiero po decyzji
Nie lubię jak ktoś za mnie placi. Mam zobowiązania w Polsce, które tez musze opłacić. Klientek na rzęsy czy brwi tez jak na lekarstwo - bardzo duża konkurencja jest u mnie w miasteczku.
Przepraszam że tak marudzę ale nawet nie mam komu powiedzieć o moich małych problemach. Każda kase ładujemy w oszczędności na dom czy mieszkanie w Polsce. Sobie zostawiałam niewiele, no i teraz dupa. Jeszcze ta korona mnie dobila
Już nic więcej nie kupuje 🙉 mam już całą wyprawkę dla małej od 50 do 68. Brakuje mi kilku rzeczy ale to kupię w kolejnych miesiącach. -
nick nieaktualnyLalia wrote:Motylku, to Cię zapytam o coś 😁😘
Lekarz mi powiedział, że mam łożysko na przedniej ścianie, a koleżanka na to, że w takim razie będę dużo później czuła ruchy dziecka 🤔
Domyślam się, że Ty tak szybciutko czułaś ruchy i teraz to pływanie, bo masz łożysko na tylnej ścianie?? Czy to jednak nie ma znaczenia 😅
Lalia ja mam łożysko na przedniej ścianie i pierwsze ruchy poczułam w 18tcLalia lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:No właśnie dziwi mnie, że Cię tak nastraszył 🤦♀️
Motylku, a dlaczego zdecydowałaś się sprzedać swój detektor?? 🤔02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Sylwucha wrote:On rośnie z dnia ma dzień 🤨 Nawet mąż to zauważył... Jestem wieeeeelka... nie czuje się za fajnie, bo będzie jeszcze więcej mnie...
Sylwucha lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
nick nieaktualnyLalia wrote:Motylku, to Cię zapytam o coś 😁😘
Domyślam się, że Ty tak szybciutko czułaś ruchy i teraz to pływanie, bo masz łożysko na tylnej ścianie?? Czy to jednak nie ma znaczenia 😅
Aczkolwiek - sprawdzałam opisy poprzednich ciąż z prenatalnych i w każdej na tym etapie miałam na przedniej a mimo to czułam. Więc nie do końca wiem o dczego to zależy. W 1 ciąży myślę że czułam już wcześniej, ale czekałam na tego sławnego kopniaczkaw 2 ciąży już wiedziałam jak teraz, że dzidzia się rusza. Tym bardziej, że teraz mój maluch jest większy właściwie o tydzień...
Oczywiście nie są to takie ruchy ze czuję on stop. Ale jak leżę i oglądany film 2h, to z 5 min czuć pod ręką że maluch się przemieszczaLalia, doomi03 lubią tę wiadomość
-
Ewa88 wrote:Kic czyli ta rtęć dotyczy też ryb smażonych i pieczonych?
Ja Ci powiem, że tak, dlatego wybieraj te ryby niżej w lancuchu pokarmowym (mniejsza kumulacja rteci). Tej rteci nie jest tyle, żeby to mialo jakis znaczaco zły wpływ, bo raczej nie je się ryb codziennie , a korzyści z dobrych składników odzywczych przeważają nad tą ilością rtęci. Ale i tak smażona rybka to tak sobie zdrowo 😀 lepiej pieczonaIryska lubi tę wiadomość
💙
💗 -
SzalonaOna wrote:Na prenatalnych prawie 2 tyg temu miałam na przedniej. Niby mogło zmienić położenie do teraz, ale nie wiem. W pon będę miała usg to się pewnie okaże czy powędrowało gdzie indziej.
Aczkolwiek - sprawdzałam opisy poprzednich ciąż z prenatalnych i w każdej na tym etapie miałam na przedniej a mimo to czułam. Więc nie do końca wiem o dczego to zależy. W 1 ciąży myślę że czułam już wcześniej, ale czekałam na tego sławnego kopniaczkaw 2 ciąży już wiedziałam jak teraz, że dzidzia się rusza. Tym bardziej, że teraz mój maluch jest większy właściwie o tydzień...
Oczywiście nie są to takie ruchy ze czuję on stop. Ale jak leżę i oglądany film 2h, to z 5 min czuć pod ręką że maluch się przemieszcza
W pierwszej ciąży tak myślałam że i tak później czuć, bo się nie ma pewności czy TO, to TO 😂
Ale skoro miałaś raczej na przedniej ścianie we wszystkich ciążach i dość szybko czułaś, to może i ja się doczekam 😍
Wizytę u gina mam dzisiaj o 18:20 dopiero, to cały dzień przede mną 🤔
Obiad mam gotowy, więc pewnie ogarnę mieszkanie i zrobię sobie paznokcie, bo jutro mam urodziny chrześniaka 💙
Zastanawiam się co upiec: czy ciasto z truskawkami czy chałkę i jakieś drożdżówki 😂😂😂SzalonaOna, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLalia wrote:W pierwszej ciąży tak myślałam że i tak później czuć, bo się nie ma pewności czy TO, to TO 😂
Ale skoro miałaś raczej na przedniej ścianie we wszystkich ciążach i dość szybko czułaś, to może i ja się doczekam 😍
Wizytę u gina mam dzisiaj o 18:20 dopiero, to cały dzień przede mną 🤔
Obiad mam gotowy, więc pewnie ogarnę mieszkanie i zrobię sobie paznokcie, bo jutro mam urodziny chrześniaka 💙
Zastanawiam się co upiec: czy ciasto z truskawkami czy chałkę i jakieś drożdżówki 😂😂😂Iryska, Lalia lubią tę wiadomość
-
Maggi110818 wrote:Dziewczyny mam pytanie, mam dzisiaj genetyczne usg i krew na pappe. Czy mogę zjeść śniadanie? Nie muszę być na czczo, jeśli chodzi o krew?
Jak najbardziej musisz zjeśćCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Nadzieja94 wrote:Dziewczyny moja beta dzisiaj 727,2mlu/ml ❤️
Mega, gratulacje!Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność