Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
SzalonaOna wrote:Dzięki! W takim razie umowie się na usg normalnie na 27.04 ❤️
Annia, Iryska - kciuki za jutrzejsze wizyty 😍
Szalona też przebukowałam wizytę na 27.04, będzie nam raźniej 😘 praktycznie jesteśmy w tym samym tyg i dniu 😂SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a bierzecie też żelazo i jod? Chodzi mi głównie o I trymestr...
Naczytałam się dzisiaj że mając mutację i branie zwykłego kwasu foliowego jest bardzo ryzykowne, a nie znalazłam ani jednego preparatu który ma tylko kwas foliowy metylowany więc nim mi nie pozostaje jak dobierać każdy składnik osobno....6cs
11.04 II kreski ❤️
14.07 będzie dziewczynka ❤️
08.12 3685g i 56cm szczęścia ❤️ -
Ewa, ja tez ze wzgledu na mutacje musze brac kwas foliowy metylowany i zgodnie z zaleceniami lekarza robie tak, ze rano witaminy ciazowe (zawierajace zwykly folian) a po poludniu 1 tabletka kwasu foliowego metylowanego (i na noc acard 150-tez z powodu mutacji).
Ale naprodukowalyscie od wczoraj, z 40 minut Was czytam i jeszcze nie nadrobilam 😁
Kciuki za jutrzejsze wizyty!
Mnie dzis niestety mecza mdlosci i zgaga. Ale czuje juz poprawe zwiastujaca koniec 1 trymestru
Dzis zaczelam 13 tydzień, czas leciOunai, Ewa88 lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Lalia wrote:Weszłam na stronę szpitala, w którym będę rodzić i tam jest takie coś:
http://www.rzeszow.pro-familia.pl/dla-pacjenta/co-zabrac-ze-soba-jadac-do-porodu/
czy to znaczy, że w sytuacji innej niż koronawirus, ja nie mam brać NIC dla dziecka, bo oni prawie wszystko dają??Lalia lubi tę wiadomość
-
Mnie bolą plecy dzisiaj i próbuję wszystkich możliwych pozycji żeby sobie ulżyć i chyba leżenie na brzuchu jest najlepsze.. W tak wczesnej ciąży to nie szkodzi, prawda??
Kic, tam jest cała lista rzeczy dla mamy do szpitala, a dla dziecka tylko kosmetyki i chusteczki więc podejrzewam że wszystko inne zapewnia szpital 😉 -
Wik89 wrote:Ewa, ja tez ze wzgledu na mutacje musze brac kwas foliowy metylowany i zgodnie z zaleceniami lekarza robie tak, ze rano witaminy ciazowe (zawierajace zwykly folian) a po poludniu 1 tabletka kwasu foliowego metylowanego (i na noc acard 150-tez z powodu mutacji).
Ale naprodukowalyscie od wczoraj, z 40 minut Was czytam i jeszcze nie nadrobilam 😁
Kciuki za jutrzejsze wizyty!
Mnie dzis niestety mecza mdlosci i zgaga. Ale czuje juz poprawe zwiastujaca koniec 1 trymestru
Dzis zaczelam 13 tydzień, czas leci
Witaj w 13 tygodniu, też dziś go zaczęłam ^^ polecam migdały na zgage naprawdę pomagają.Ounai, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Ewa,Annia, Iryska
kciuki za jutrzejsze wizyty !Annia, Iryska lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Lalia wrote:Mnie bolą plecy dzisiaj i próbuję wszystkich możliwych pozycji żeby sobie ulżyć i chyba leżenie na brzuchu jest najlepsze.. W tak wczesnej ciąży to nie szkodzi, prawda??
Kic, tam jest cała lista rzeczy dla mamy do szpitala, a dla dziecka tylko kosmetyki i chusteczki więc podejrzewam że wszystko inne zapewnia szpital 😉
Lalia
nie leż na brzuchu, zrób ten "trening"
https://youtu.be/XvZdnRyurwM
daj znać po czy się lepiej czujeszLalia lubi tę wiadomość
[/url]
Lalia wrote:Mnie bolą plecy dzisiaj i próbuję wszystkich możliwych pozycji żeby sobie ulżyć i chyba leżenie na brzuchu jest najlepsze.. W tak wczesnej ciąży to nie szkodzi, prawda??
Kic, tam jest cała lista rzeczy dla mamy do szpitala, a dla dziecka tylko kosmetyki i chusteczki więc podejrzewam że wszystko inne zapewnia szpital 😉
Tez walcze z bolem plecow dokladnie bole ledzwiowo krzyzowe potrafia byc naprawde uporczywe... Mi pomaga poduszka jak siadam na sofe wkladam sobie poduche w polowie pod tylek a w polowie na plecy... Inaczej nie ma szans... Jak robie cos w kuchni to noge opieram o taki stoleczek bo inaczej nie ustoje...Zawsze w naszym sercu
KOCHAMY CIE SKARBIE, CHODZ NIE MOGE CIE PRZYTULIC.
Śpij Kochanie moje małe,
niech sen lekarstwem bedzie duszy, Anioły ramieniem Cie otoczą i ciepłem serca, gdy sie wzruszysz. Niebo otworzą po godzinach, z zanadrza gwiazdkę wyczarują. Maleńkie skrzydła Ci założą do raju z Toba poszybują.... -
Annia
wieczorem podeślę Ci te treningi co obiecałam 💪😘Annia lubi tę wiadomość
[/url]
SzalonaOna wrote:Jutro mam telewizyte z moją gin która mnie będzie prowadzić. Chcę skierowanie na kolejne usg na serducho i zobaczymy co powie dalej. I teraz pytanie czy robić usg w piątek 24.04 to będzie wg OM 6t1d a wg Owu 6t3d czy poczekać do 27.04 to będzie wg OM 6t4d a wg Owu 6t6d? Z jednej strony wolę poczekać do 27. 04 żeby było serduszko, ale już sama nie wiem... Z drugiej str mogę iść tu w piątek (może serduszko się pokaże), a w pon iść z moim prywatnie do gin z poprzedniej ciąży. Jak myślicie?
Motylku ja bym poczekala bo u mnie bylo tak ze niby 7+2 a zarodek malusi tak jak by byl to 6+4 ale lekarz mowil ze wszystko jest okay i po mimo ze malutki 2.3mm to udalo sie uchwycic serduszko ❤️❤️❤️SzalonaOna lubi tę wiadomość
Zawsze w naszym sercu
KOCHAMY CIE SKARBIE, CHODZ NIE MOGE CIE PRZYTULIC.
Śpij Kochanie moje małe,
niech sen lekarstwem bedzie duszy, Anioły ramieniem Cie otoczą i ciepłem serca, gdy sie wzruszysz. Niebo otworzą po godzinach, z zanadrza gwiazdkę wyczarują. Maleńkie skrzydła Ci założą do raju z Toba poszybują.... -
Ounai popytaj się swojego do kiedy zamierza mieć tylko telewizyty żebyś wiedziała na czym stoisz...
Właśnie nałożyłam maseczkę na twarz i nie mogę się ruszyć z leżenia pół plackiem żeby mi nie spadała. 😂 Przez tą kwarantannę to wyjścia do ginekologa tylko zmuszają mnie do jakiegoś zadbania o siebie. 😂 A jaki komfort z maseczkami wystarczy tylko oczy i brwi pomalować i makijaż gotowy!Lalia, Ounai, kiniusia270 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023