WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Ja pierdziele casteam serio?
    Jak czytam nieraz Wasze historie z tesciowymi to zastanawiam się czy to juz nie telenowela brazylijska, masakra jakie nieraz słowa slyszycie. Ja bym od razu zamknęła dom dla takiej , jestem porywcza i na pewno byłaby niezła szopa z tego

To prawda, też czasem jestem w szoku czytając historie dziewczyn, jak ludzie potrafią byc wredni i zawistni i to tak naprawdę już w rodzinie jakby nie patrzeć.
    Moim przyszłym tesciom daleko do bycia idealnymi bo są po prostu uzaleznieni od alkoholu więc wiele mam im do zarzucenia w zwiazku z tym... Ale przynajmniej nigdy w życiu jeszcze nie uslyszalam od nich jakiegoś złego słowa na swoj temat, wręcz odwrotnie. Az w głowie sie nie mieści po co ludzie są dla siebie tak zlosliwi :/

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Ja jestem na L4 od 31 marca i od zusu dalej żadnych pieniędzy nie dostałam , ani za maj ani za czerwiec. Będę się tam musiala pofatygować dowiedzieć się czemu to tyle trwa.
    Podobno maja teraz w zusie opóźnienia. Moj maz na poczatku kwietnia byl tydzień na opiece na synka. A ze jego pracodawca zatrudnia poniżej 20os wyplaca mu zus. Wiecie ze mamy już lipiec a nie dostaliśmy jeszcze z ta opiekę pieniędzy? To jest juz jakas kpina.

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 15:35

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    To takie problemy z tym są? I z czego masz żyć bez przez ten czas niby? Dobrze, że u mnie cały czas od marca płaci pracodawca, to nie muszę z ZUSem mieć żadnych przygód

Najpierw niby byly jakies problemy z naszym ksiegowym ze czegoś nie doslal czy cos musiał korygować bo robil źle, a teraz to już sama głupieje z czyjej winy się to tak wydłuża.
    Daj spokoj, gdybysmy dalej byli na wynajmie w tej chwili to bylaby katastrofa, chwala Bogu ze dosłownie w porę wróciliśmy do moich rodzicow, co nie zmienia faktu ze jestem tym mocno poirytowana bo z mojej kasy miala odkładać na wyprawke i miec na swoje sprawy, na zakupy, a z pensji mojego S mieliśmy zaczac odkładać więcej na rate kredytu, a jeszcze rodzicom dajemy na żarcie... Także wszystko sie odwleka przez to :/ cyrk normalnie... Myslalam ze co jak co ale zus będzie bardziej punktualny.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam, myślę, że wizyta twojej teściowej nieco się przedłużyła, nie czujesz tego? Co za wstrętny babol!
    A z twoim partnerem jak relacje ostatnio się układają?
    Może nie powinnam tego mówić, ale wydaje mi się, że wpadłaś jak śliwka w kompot 🙈 bo z tego co o nim mówiłaś wcześniej, to on też nie wie, czego chce, nie umie się określić i poczucie obowiązku go przesrasta.. a teraz mamusia przyjechała na ratunek syneczkowi... 😕

Zulu, u mnie o dziwo ZUS płaci bardzo szybko. 1 lipca otrzymałam przelew za czerwiec. Tylko jestem ciekawa, czy będą mi płacić za pełen miesiąc czy za każde zwolnienie oddzielnie.. bo na razie leci wg zwolnień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2020, 09:55

• Inaa89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Kolega był w grudniu na opiece , bo żona urodzila i do tej pory nie dostał kasy....
    Jak ja się cieszę że mi bedzie placil regularnie co miesiąc pracodawca. Niech oni sie potem mecza z zusem. Oni chyba nie rozumieją tego ze ludzie żyją z tych pieniędzy. A sa osoby które kilka miesiecy są bez pieniążków. Teoretycznie maja 30dni na to. My jeśli nie trzymamy się terminów to jest źle, ale oni widac mogą przekraczać maksimum ten czas. Ciekawe czy potem płacą odsetki.

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Podobno maja teraz w zusie opóźnienia. Moj maz na poczatku kwietnia byl tydzień na opiece na synka. A ze jego pracodawca zatrudnia poniżej 20os wyplaca mu zus. Wiecie ze mamy już lipiec a nie dostaliśmy jeszcze z ta opiekę pieniędzy? To jest juz jakas kpina.

Czyli wychodzi na to ze ogolnie zus się nie wyrabia. Spodziewalam sie lekkich opóźnień z racji tego ze wpadlo im na raz peło wnioskow właśnie w związku z ta dodatkowa opieka, ale nie sądziłam ze ti będzie trwać az tyle.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Casteam, myślę, że wizyta twojej teściowej nieco się przedłużyła, nie czujesz tego? Co za wstrętny babol!
    A z twoim partnerem jak relacje ostatnio się układają?
    Może nie powinnam tego mówić, ale wydaje mi się, że wpadłaś jak śliwka w kompot 🙈 bo z tego co o nim mówiłaś wcześniej, to on też nie wie, czego chce, nie umie się określić i poczucie obowiązku go przesrasta.. a teraz mamusia przyjechała na ratunek syneczkowi... 😕

Zulu, u mnie o dziwo ZUS płaci bardzo szybko. 1 lipca otrzymałam przelew za czerwiec. Tylko jestem ciekawa, czy będą mi płacić za pełen miesiąc czy za każde zwolnienie oddzielnie.. bo na razie leci wg zwolnień
    Zus wyplaca za każde zwolnienie oddzielnie...

Edyciak lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem jest taki że ich dom jest 1100km stąd i muszą siedziec.
    Kolejny problem jest taki że ja jestem tu sama a mój facet ma jeszcze brata, który zawsze staje w obronie mamusi.
    Kolejny to taki, że mój facet nigdy nie stanął w obronie mojej, tylko swojej mamy i choćby nie wiem jak jego matka jeździła po mnie, to on nic nie zrobi.
    Wierzcie mi, że już wiele razy z tego powodu chciałam się z nim rozstać. On zacznie mnie szanować pewnie dopiero wtedy jak jego matka zamknie oczy.

Napisałam mu wiadomośc. Nic się nie odezwał i ja wiem ze nic z tym nie zrobi.

Powiedzialam jej, że nie będę jej mówić jak robilismy dziecko. Zreszta oni mnie nienawidzą od samego początku. Ja jestem wycofana do ludzi, których nie znam lub nie lubię a toleruje. A ona oczekuje ze ja się będę każdemu wieszać na szyi i serdecznie całować czy witać. Ona tak robi. To jest typ baby co do obcej osoby mówi 'kochanieńka' i weszłaby człowiekowi na głowe.

Ja jestem na chorobowym, nawet nie mam gdzie uciec. Do pracy wrócić nie mogę bo tej pracy narazie nie ma. Wszyscy na przymusowych urlopach. Jedyne co mogę zrobić to pójść na strych i usiąść przy maszynie i coś poszyc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, moja teściowa to po prostu anioł jak poczytam te wasze historie. Zawsze w jakichś konfliktach staje po mojej stronie. Nawet jak mój mąż coś zmaluje, np. zbije talerz, to zwala to na mnie, bo wie, że teściowa nie będzie na mnie krzyczeć. 😂

• Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Stokrotka, a to można tak zapinać pas, że tylko tą część przez ramię przełożyć, a biodrową za plecami? I jak potem z tego się wypiąć ? 😂😂
    Bo ostatnio o tym myślałam, że niby kobiety w widocznej ciąży mogą jeździć bez pasów. Ale właściwie to w początkowej ciąży dziecko jest tak nisko, że ten pas biodrowy je uciska...

Niewiem czy można ale lepiej tak niż bez , jak wyjść ?no zdjemujac z ramienia poprstu przekladasz i tyle wiesz jak auto zachamuje to ta część Cię też zatrzyma nie uciskajac przy tym brzucha. Wiadomo adaptery są lepsze ale właśnie cena to około 200 zł są jakieś chińskie wersje ale no niewiem czy dobre.
    Nie chodzi o uciskanie ,bo to nie jest aż takie zle. Jak będziesz mieć normalnie zapiety pas na brzuchu jeżeli zdazy się wypadek to siła tego pasa przy uderzeniu zgniata dziecko w brzuchu.

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie w ogóle decyzje jak zalogujecie się do ZUS? Bo mi niby pisze, że wypłata 3 lipca i jestem ciekawa czy faktycznie dzisiaj otrzymam pieniądze 😂 Ja i tak jestem w komfortowej sytuacji bo mąż sporo zarabia i na pewno nie będzie nam brakować, ale ile jest rodzin gdzie te pieniądze są potrzebne i nie mogą czekać po kilka miesięcy :/

age.png

age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Jak ja się cieszę że mi bedzie placil regularnie co miesiąc pracodawca. Niech oni sie potem mecza z zusem. Oni chyba nie rozumieją tego ze ludzie żyją z tych pieniędzy. A sa osoby które kilka miesiecy są bez pieniążków. Teoretycznie maja 30dni na to. My jeśli nie trzymamy się terminów to jest źle, ale oni widac mogą przekraczać maksimum ten czas. Ciekawe czy potem płacą odsetki.
    No właśnie, oni mogą mieć jakieś opóźnienia, błędy i niekompetentnych urzędników. I tak naprawdę nikt nie ponosi żadnych konsekwencji. A przecież ta kasa należy się ludziom pracującym, bo po to płacą te składki wszystkie.

Inaa89 lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Kurde, moja teściowa to po prostu anioł jak poczytam te wasze historie. Zawsze w jakichś konfliktach staje po mojej stronie. Nawet jak mój mąż coś zmaluje, np. zbije talerz, to zwala to na mnie, bo wie, że teściowa nie będzie na mnie krzyczeć. 😂
    Moja też jest aniołem z tego co czytam😱 współczuję wam takich teściowych. Moja zwykle staje po mojej stronie i razem atakujemy męża, jak sobie coś wymyśli głupiego 😀 ale ja z nią nie mieszkam, więc nigdy nie wiadomo, jakby to wyglądało wtedy.

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    A macie w ogóle decyzje jak zalogujecie się do ZUS? Bo mi niby pisze, że wypłata 3 lipca i jestem ciekawa czy faktycznie dzisiaj otrzymam pieniądze 😂 Ja i tak jestem w komfortowej sytuacji bo mąż sporo zarabia i na pewno nie będzie nam brakować, ale ile jest rodzin gdzie te pieniądze są potrzebne i nie mogą czekać po kilka miesięcy :/
    Inga, ja chyba nie mam aktywnej tej zakładki. Jak ona się nazywa? Bo nie widzę nigdzie takiej informacji.

Wiesz, to nie chodzi o to, czy mąż zarabia czy nie, to są twoje pieniądze i ZUS powinien założyć, że tylko z tych pieniędzy utrzymujesz rodzinę. Dla mnie jest to nie do pomyślenia. Ciekawe, jak u mnie będzie dalej z wypłacaniem.. na razie jest ok. Choć wydaje mi się, że o to jakieś 100 zł za mało..

• kic83 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! ☀️

Spalam dziś 10h, te codzienne treningi + kilkugodzinne spacery z córką + oczywiście bycie w ciąży zaraz w 3 trymestrze powodują że potrzebuje duuuzo snu.

Dziś pierwszy dzień od powrotu z działki nie jestem umówiona ani z koleżanką córki, ani swoją 😂
    Więc zabieram się za przegląd ciuchów, też moze bym coś wyprała jak Ounai :)

Sylwucha, SzalonaOna, dmg111, Ounai, luthienn, Lalia lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:

Ja to nawet dalej nie mam dostępu do swojego panelu swiadczeniobiorcy jak się loguje na swoje pue zusowskie 🤷🏼 więc nawet nie jestem w stanie sprawdzić na kiedy planują wypłacić zasiłek, nie wiem co jest grane.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Ja to nawet dalej nie mam dostępu do swojego panelu swiadczeniobiorcy jak się loguje na swoje pue zusowskie 🤷🏼 więc nawet nie jestem w stanie sprawdzić na kiedy planują wypłacić zasiłek, nie wiem co jest grane.
    Też nie mam tej zakładki. Ale zaraz spróbuję wysłać do nich zapytanie.

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Inga, ja chyba nie mam aktywnej tej zakładki. Jak ona się nazywa? Bo nie widzę nigdzie takiej informacji.

Wiesz, to nie chodzi o to, czy mąż zarabia czy nie, to są twoje pieniądze i ZUS powinien założyć, że tylko z tych pieniędzy utrzymujesz rodzinę. Dla mnie jest to nie do pomyślenia. Ciekawe, jak u mnie będzie dalej z wypłacaniem.. na razie jest ok. Choć wydaje mi się, że o to jakieś 100 zł za mało..

Zakładka świadczeniobiorca - zasiłki
    Ja tez nie miałam tej zakładki, ale napisałam do nich i bez problemu mi dodali 😊 Jasne, że tak nie powinno być. Też wole mieć „swoje” pieniądze niż prosić o coś męża. Tym bardziej, że u nich nie można nawet spóźnić się z płatnością jeden dzień :/

ps. U mnie tak to wyglada jak wchodzę na ZUS

f81dc7a904e8.jpg

Edyciak, doomi03 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Dziewczyny pisałam że mam teściów na stanie. Już się modlę żeby wyjechali.
    Teściowa mi dowaliła dzisiaj że na pewno zmusilam jej synusia do tego żeby mieć drugie dziecko i że to dziecko to moja sprawa a jej synusia to nie dotyczy.

Nawet nie miałam gdzie sobie popłakać. Odwiozlam synka do żłobka i poplakalam sobie w aucie.

Jak można coś takiego powiedzieć..

Oj ludzie są nie przewidywalni.. Ja bym nie wytrzymała i wyprosila skoro im nie pasuje sytuacja, choć no to pewnie łatwe by nie było. Mojego ex mama zawsze mnie obwiniala też o wszystko, A to dzięki mnie jej syn jeszcze żyje, bo go pilnowalam ,bo by się już dawno zacpal i zachlal. A mi.mowila ,że mój nr na slupach powiesi że daje za darmo 😅🤣
    Teraz mój mąż też synek mamusi najmłodszy. I też matki słowo święte, rodzina się nie wtrąca w nasze sprawy ale czasem wiadomo zapyta czemu robię tak a nie tak . Zwłaszcza jeżeli chodzi o wychowywanie naszej córki. Mi nic nie gada, bo nie rozumiemy się jezykowo ale mężowi już tak ost była akcja ze moje dziecko kończy rok a nie chdozi i to moja wina bo nie uczę.. A ja jestem zdania że dziecko rozwija się według własnej potrzeby bez zmuszania do czegokolwiek.

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
‹‹ 771 772 773 774 775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ