Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia wrote:Koteczko, biedactwo ale myślę, że ta biegunka nie ma wpływu na dzidziusia, więc spokojnie :* pij tylko bardzo dużo, ale małymi łyczkami! nie wolno się odwodnić :*
myślisz, że coś czy zaszkodziło czy jakiś wirus żołądkowy?? kiedyś mi znajoma powiedziała, że na wirusa żołądkowego bardzo dobrze jest pić lodowatą wodę, ale małą łyżeczką żeby gardła nie złapać, ale że to super pomaga :*
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia co mi zaszkodziło bo jadłam to samo co inni domownicy i nikomu nic nie jest. Chyba, że jajecznica była "za ciężka" dla mnie. Później jeszcze banana zjadłam może od tego? Wczoraj byłam w labie i było pusto i nigdzie więcej. Chyba że woda mineralna smakowa 🤔 napiłam się kilka łyków wczoraj od męża i dzisiaj rano odruchowo też złapałam kilka łyków bo butelka jest identyczna jak moja z wodą 🙄Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Annia wrote:Ja naprawdę jestem otwarta i proponowałam długą listę:
Adam, Marcin, Mikołaj, Michał, Piotr, Filip, Kacper, Radosław, Sebastian, Dawid, Paweł; jakbym miała sama wybierać to padłoby na Marcina, ale nie mam presji, wszystkie inne też mi się podobają. A on wszystko nieee i nieee a sam z siebie nic nie zaproponuje.
Poupee trzymam kciuki, żeby jednak wszystko było dobrze.
Edit: Kic a ty? Oliwier?
Wybierz to co Ci sie najbardziej podoba. Jak się mały urodzi to będzie w takich emocjach ze zgodzi się na wszystko 😅Lalia lubi tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:Kacper też piękne. Jak bym miała syna, to Oliwier lub Kacper. Zobaczymy za 2 tygodnie 😉 Może jeszcze gdzieś tam fiutek się ukrył 😎
Sama zdecyduj i już 😊
U mnie jeśli wypadnie syn to też właśnie KacperLalia, Sylwucha lubią tę wiadomość
-
Lalia dziękuję 💕 a z cukiereczkami trafiłaś w 10 bo je uwielbiam każdego po kolei 💕💕
Lalia lubi tę wiadomość
Mama Aniołków:
27.01.2018[*]💔
23.11.2019 [*] 💔
01.07.2021 [*] 💔
05.04.2024 - II ♥️
11.04.2024- beta 769
13.04.2024- beta 1772
15.04.2024- beta 3671
20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
18.07 - VII USG ⏳
06.08 - POŁÓWKOWE
-
kic83 wrote:U mnie Oliwier, Kacper, Marcel, Aleksander, Maksymilian, Gabriel, sama już nie wiem, mąż tylko optuje przy Maksie
A ja czuje ze u Ciebie padnie ostatecznie na OlkaLalia, kic83 lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Dzięki dziewczyny za wsparcie
Poupee, plamienia na początku ponoć są normalne o ile nie jest to żywa, czerwona krew, więc spokojnie, ja mocno trzymam kciuki! :*
Odnośnie imion, to myślę, że u nas będzie dramat hahaha
Zawsze, jak mówiliśmy o potencjalnym dziecku, jeszcze dłuuugo przed ślubem nawet, to mówiliśmy "nasza Zuzia" mi się to imię mega podoba: pasuje do naszego nazwiska, w podstawowej wersji "Zuzanna" jest eleganckie, mała może być Zuzia, a jak podrośnie to dla wszystkich w pracy Zuzka.
I mój dzisiaj do mnie coś, że ma nadzieję, że "nasza Zuzia" nie będzie jadła tyle co on, bo nie urobimy (haha), a za chwilę dodaje i mówi: "no na razie Zuzia, ale to jeszcze nie pewne.."
I wygadał się, że jemu się Ola podoba, bo Aleksandra, Ola, Olunia, Olka itd.
w sumie dla mnie ok, ale jakbym miałą wybierać pomiędzy tymi dwoma to jednak wybieram Zuzke
a co do męskich, to mi się podobają od takich dziwnych: Aleksy, Tobiasz, Teodor
po takie standardowe: Tomasz, Mikołaj
kończąc na tradycyjnych: Jan, Antoni
A mojemu mężowi żadne, to chyba znak, że musimy mieć córkę
My też sie tak wkręciliśmy w to ze myślimy ze bedzie córa, że moj jak sie pyta to pyta "a jak sie ma Julcia" xD Także też musimy chyba zagiąć rzeczywistość zeby została z nami ta Jula :p 😂Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Jestem już po wizycie w Medi, ogólnie babka spoko, zrobiła że mną fajny wywiad, zbadala piersi, no ale podczas badania na początku mówi że jest pęcherzyk i to wczesna ciąża, więc jej pytam czy nie ma zarodka bo w tym tygodniu już powinien być, więc chyba wtedy zrozumiała że jestem w miarę kumata i zaczęła gmerać tą głowicą i okazało się że nawet "Chyba zarodek jest" i "nawet chyba serduszko biło". Generalnie nie jej wina, że ma kiepski sprzęt, ale po prostu to USG chciała zrobić na odwal.
Więc 100% pewności nie mam że jest wszystko ok, ale widziałam tam taki zarodeczek jak na zdjęciach USG w tym tygodniu i taką migającą kropkę, czyli to serduszko tak wygląda, tak?
Rozczuliła mnie ta migającą kropeczka, jutro mój doktorek zdecydowanie lepiej mnie zbada, ale jestem już spokojniejsza.
Aaaa no i krwiakow oczywiście nie widziała, no ale czego mogę się spodziewać po tym jak ledwo widziała zarodek.
Dostałam skierowania na badania 1 trymestru oraz na USG genetyczne, które ma odbyć się 27 maja, tydzień wcześniej mam przyjść i zrobić Test PAPA.
Chcę te USG genetyczne zrobić też u innego, dobrego lekarza, PAPY już wtedy nie muszę powtarzać, prawda? Tylko na USG się zapisac ? (mój doktor tego nie robi niestety).
Ja właśnie też wracam od mojej gin z kontroli,przez te plamienia. I mam też 6 +5 I też się chyba jej spieszylo już kolejna ginekolog którą nie widzi krwi i jest wszysyko super to skąd te plamienia? Odpowiedziała, ,że na niektóre rzeczy nie mamy wpływu ... i kazała przyjść za 10 dni na kontrole kolejna. Niewiem o co jej chodziło ale jak.zapytalam o tabletki to mówi że nie ma wskazan ..Niewiem co mam myśleć.
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Anetka, myślę, że Twój doktorek jutro potwierdzi to co się dzisiaj dowiedziałaś, czyli że wszystko dobrze! 😘
Też właśnie jestem ciekawa jak to jest z tym pappa i usg genetycznym 🤔 mój gin nie ma certyfikatu, ale moja znajoma mi już poleciła super specjalistę, pewnie po wizycie serduszkowej będę dzwonić i się umawiać. I jak to wygląda?? Powiedzmy, że umawiam się na usg na 12+3 to kiedy mam zrobić wcześniej ten test z krwi??
Koteczka, mam nadzieję, że to tylko jednodniowe i jutro odzyskasz już siły 😘
Doomi03, mój mąż w pt się dowiedział o ciąży a w sobotę pytał kiedy dowiemy się jaka płeć 🤦♀️😂
Evelle28, cieszę się, że paczka dotarła 😍Evelle28, Koteczka82 lubią tę wiadomość
-
Lalia
Anetka
to jest tak, że możesz przed USG genetycznym wykonać test pappa tak żeby z wynikiem pappy lekarz który będzie wykonywał USG miał na nie podgląd.
Natomiast jeśli wykonacie po USG genetycznym pappę, to też będzie ok, ponieważ później wyliczą wynik pappy i ogarną to z wynikami USG.
Ja miałam tak że w ramach NFZ miałam USG i tuż po nim pokluli mnie na pappę, kilka dni później miałam USG u swojej spec doktor i ona ogarnęła wyniki pappy z tym co jej wyszlo na USG.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 19:04
Lalia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Koteczka82 wrote:Ja musiałam wezwać na pomoc rodziców bo nie czułam się bezpiecznie sama z synkiem a mąż w pracy. 3 razy mnie porządnie wyczyściło i taki ból głowy miałam że nie mogłam głowy od poduszki podnieść ☹️ wzięłam 2 tabletki węgla, zjadł kanapki zrobione przez synka i wypiłam gorzką herbatę i od 13 jest lepiej ale stres czy wszystko jest ok jest nadal ☹️
Koteczko
a masz kontakt smsowy ze swoim lekarzem? Na biegunkę smectę możesz brać, węgiel. Pij dużo.
Przesyłam moc pozytywnych emocji, dużo zdrówka.Koteczka82 lubi tę wiadomość
[/url]
Co do imion to z córką miała być albo Julia albo Wiktoria i wiecie kiedy wybraliśmy imię?
Jak wyszła spomiędzy moich nóg i została mi polożona na ciele do cycusia ♥️
Myślę, że każda z nas wybierze odpowiednieLalia lubi tę wiadomość
[/url]
kic83 wrote:Evelle
jaki plan działania na ten cykl?kic83, Koteczka82, Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość
Mama Aniołków:
27.01.2018[*]💔
23.11.2019 [*] 💔
01.07.2021 [*] 💔
05.04.2024 - II ♥️
11.04.2024- beta 769
13.04.2024- beta 1772
15.04.2024- beta 3671
20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
18.07 - VII USG ⏳
06.08 - POŁÓWKOWE
-
kic83 wrote:Koteczko
a masz kontakt smsowy ze swoim lekarzem? Na biegunkę smectę możesz brać, węgiel. Pij dużo.
Przesyłam moc pozytywnych emocji, dużo zdrówka.
Wzięłam dwie tabletki węgla przed 13:00 i do teraz jest ok. Zjadłam kanapki i trochę ziemniaków z masłem i jest ok. Piję wodę i melisę. Ból głowy też sobie poszedł. Jutro mam telewizytę w medicover to powiem doktor, że miałam taką sytuację. A w czwartek rano mam wizytę u mojego doktora. Jeśli nic się nie będzie już działo to poczekam do wizyty.
Zastanawiam się tylko co z leków dzisiaj muszę wziąć a co mogę odstawić na dzień czy dwa. Luteine mam dopochwowa to zostaje i wezmę probiotyk. Nie wiem tylko jak z metformaxem do kolacji chyba mogę go raz nie wziąć?Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Koteczka82 wrote:Wzięłam dwie tabletki węgla przed 13:00 i do teraz jest ok. Zjadłam kanapki i trochę ziemniaków z masłem i jest ok. Piję wodę i melisę. Ból głowy też sobie poszedł. Jutro mam telewizytę w medicover to powiem doktor, że miałam taką sytuację. A w czwartek rano mam wizytę u mojego doktora. Jeśli nic się nie będzie już działo to poczekam do wizyty.
Zastanawiam się tylko co z leków dzisiaj muszę wziąć a co mogę odstawić na dzień czy dwa. Luteine mam dopochwowa to zostaje i wezmę probiotyk. Nie wiem tylko jak z metformaxem do kolacji chyba mogę go raz nie wziąć?
Myślę że jak raz ominiesz to nic się nie stanie.Koteczka82 lubi tę wiadomość
[/url]
nick nieaktualny
-
Kic, w sumie jak będę dzwonić się umawiać na usg genetyczne to mogę spytać czy przyjść już z wynikiem testu z krwi 🤔