Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nikaa92, te anex dużo osób chwali więc wydaje mi się, że jeśli wizualnie i wielkościowo Wam odpowiada to będziecie zadowoleni
Ja mam tak jak Kic, staram się nie narzekać. Choć teraz coraz częściej mam ochotę, ale jakoś tak zawsze wydaje mi się że mogłoby być jeszcze gorzej i w sumie to nie mam jeszcze powodów do jeczenia więc staram się tego nie robićkic83, Sylwucha lubią tę wiadomość
-
doomi03 wrote:Ja oczywiście już dawno po wizycie ale zanim dotarlam do domu to trochę mi zeszlo xD.
Stresowalam się jak nie wiem tym ze ide do innego gina, więc weszlam tam z planem zeby emanować pozytywną energią na tyle ile potrafię xD na moje szczęście albo lekarzowi się udzieliło albo miał po prostu dobry dzień bo byl miły i przyjemny, a tego balam sie najbardziej zeby nie trafić na gbura który bedzie na mnie fuczal od wejścia.
Szkoda tylko ze nie zrobił mi usg, ale posprawdzał szyjkę, położenie macicy itd. I detektorem sprawdził serduszko. Pooglądał też moje z usg 2 trymestru i porównał ze zdjęciami czy wszystko sie zgadzało. Dostałam też zalecenie żeby ograniczyć słodycze, bo według doktora za duzo przytylam w przeciągu tego miesiąca. Zwolnienie wystawił i nie robil z tym problemów na szczęście. Ogólnie poza brakiem usg to takie nawet pozytywne wrazenie mam po tej wizycie więc nie będę narzekać 😛
Następna wizytę już u mojego doktorka mam na 27. 08 , to pewnie wtedy uda się już wyprosić zeby podejrzeć synka
Czyli nie wiadomo ile dzidziuś waży? -
Stokrotka spoko ja mam tylko kombinezon, 3 body i jedne ogrodniczki 😁 ale to z tego względu, że dostane wszystko od brata , więc kupuję tylko jakies perelki jak upoluje. Teraz powoli kompletuje "do koszyka" jakaś pielęgnację i akcesoria , a za miesiąc wybieramy się po wozek i fotelik:)
Inaa89, Stokrotka027, Gagatka lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Sylwucha wrote:To ile przytyłaś, że takie zalecenie?
Czyli nie wiadomo ile dzidziuś waży?
Też się nad tym zastanowiłamSylwucha lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Sylwucha wrote:To ile przytyłaś, że takie zalecenie?
Czyli nie wiadomo ile dzidziuś waży?
Niby nie cale 4 kg (w sumie to 3,5 patrząc po tym co wpisane w karcie ciąży) w ten miesiąc, a zaleca się żeby bylo 2 kg na miesiąc... No nic spróbuję sobie ograniczyć trochę tak jak mówi, ale bez jakiejś katorżniczej spiny i zobaczymy 😛... Ja sobie kontroluje mniej więcej wagę w domu i widzę po sobie ze poza brzuchem w nic innego mi nie idzie (wręcz mi wszyscy mówią ze nawet szczuplej na buzi wygladam) więc to najważniejsze... Ale niech będzie jak mówi 😛
Niestety dziś bez wagi dzidziusia
Na wizycie sierpniowej się może więcej dowiem no i na pewno w pierwszej połowie września bo wtedy będzie mi wypadać już usg 3 trym więc będzie znow bardzo dokładne badanie 😳
Dziś się dowiedziałam chociaż , ze na ten moment macice mam do pępka 😝Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 14:55
-
doomi03 wrote:Niby nie cale 4 kg (w sumie to 3,5 patrząc po tym co wpisane w karcie ciąży) w ten miesiąc, a zaleca się żeby bylo 2 kg na miesiąc... No nic spróbuję sobie ograniczyć trochę tak jak mówi, ale bez jakiejś katorżniczej spiny i zobaczymy 😛... Ja sobie kontroluje mniej więcej wagę w domu i widzę po sobie ze poza brzuchem w nic innego mi nie idzie (wręcz mi wszyscy mówią ze nawet szczuplej na buzi wygladam) więc to najważniejsze... Ale niech będzie jak mówi 😛
Niestety dziś bez wagi dzidziusia
Na wizycie sierpniowej się może więcej dowiem no i na pewno w pierwszej połowie września bo wtedy będzie mi wypadać już usg 3 trym więc będzie znow bardzo dokładne badanie 😳
Dziś się dowiedziałam chociaż , ze na ten moment macice mam do pępka 😝doomi03 lubi tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:Hmmm. .. z tego co wiem, to tygodniowo od 0,5 kg do 1 kg na tym etapie jest ok 🙄
Sylwucha, Lulu83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrzykra informacja o Luthienn... 😖 Już chyba zaraz by kończyła 1 trymestr? Dlaczego takie rzeczy się dzieją? 😖
Ounai, zaskoczyłaś mnie informacją o tym, że małe dzieci mają wzwód poranny 😱 nie miałam o tym pojęcia. Zapytam męża, czy on o tym wie. 😁
A mi wczoraj ciotka, która nie miała pojęcia, że jestem w ciąży, bo kilka miesięcy mnie nie widziała, powiedziała, że mi się przytyło... 😕 Myślałam, że jeszcze po mnie nie widać...
Dziś mam dzień lenia. Pojechałyśmy z teściową i siostrą męża na zakupy do outletu. One się obkupily, ja trochę mniej, bo sukienki zapinanej na plecach prędko nie włożę... Kupując nowe ciuchy, bierzecie pod uwagę to, że za kilka miesięcy będziecie karmić piersią? Nigdy nie lubiłam kopertowych dekoltów, ale chyba pora się z nimi polubić... A niedługo jadę do rodziców, tato bardzo zaprasza, bo dziś miał oficjalne pożegnanie w pracy, bo odchodzi na emeryturę i zostało sporo słodkości i chce się pochwalić prezentami. 🤗
Ps. Kic, wyglądasz Bosko, zazdroszczę. 😁 A właściwie to myślałam, że w ciąży nie można opalać brzucha... Czyli można? -
nick nieaktualny
-
Sylwucha wrote:Hmmm. .. z tego co wiem, to tygodniowo od 0,5 kg do 1 kg na tym etapie jest ok 🙄
Hmm czyli w sumie to nie przekraczam tej normy o której mówisz biorąc pod uwagę że ostatnie ważenie było 5 tygodni temu. Co lekarz to opinia jak zwykle 😛🤷🏼 -
Ounai wrote:Wszystko zależy też od tego jaką miała wagę startową. Ja np powinnam przytyć pomiędzy 9 a 11,5 kg w całej ciąży, bo startowałam z nadwagą. Kobiety otyłe powinny przytyć jeszcze mniej, za to osoby z BMI w normie mogą przybrać do 16kg
Z wagą piórkową nie startowałam, ale bmi mialam w normie, czyli mój limit do 16 kg chyba.Ounai lubi tę wiadomość
-
doomi03 wrote:
Też takie mam, zamówiłam i zapomniałam o nich, szczerze myślałam że to ściema i nie wyślą nic. A tu któregoś dnia w strzynce. Do pamiątkowych zdjęć brzucha używamydoomi03 lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Też mam 😎
doomi03 lubi tę wiadomość
-
Edyciak wrote:Przykra informacja o Luthienn... 😖 Już chyba zaraz by kończyła 1 trymestr? Dlaczego takie rzeczy się dzieją? 😖
Ounai, zaskoczyłaś mnie informacją o tym, że małe dzieci mają wzwód poranny 😱 nie miałam o tym pojęcia. Zapytam męża, czy on o tym wie. 😁
A mi wczoraj ciotka, która nie miała pojęcia, że jestem w ciąży, bo kilka miesięcy mnie nie widziała, powiedziała, że mi się przytyło... 😕 Myślałam, że jeszcze po mnie nie widać...
Dziś mam dzień lenia. Pojechałyśmy z teściową i siostrą męża na zakupy do outletu. One się obkupily, ja trochę mniej, bo sukienki zapinanej na plecach prędko nie włożę... Kupując nowe ciuchy, bierzecie pod uwagę to, że za kilka miesięcy będziecie karmić piersią? Nigdy nie lubiłam kopertowych dekoltów, ale chyba pora się z nimi polubić... A niedługo jadę do rodziców, tato bardzo zaprasza, bo dziś miał oficjalne pożegnanie w pracy, bo odchodzi na emeryturę i zostało sporo słodkości i chce się pochwalić prezentami. 🤗
Ps. Kic, wyglądasz Bosko, zazdroszczę. 😁 A właściwie to myślałam, że w ciąży nie można opalać brzucha... Czyli można?
Nie powinno się opalać... Ale jak spędzam prawie całą ciążę na działce chodząc po niej w kostiumie kąpielowym to ciężko mi nie być opaloną, a brzuch staram się osłaniać, ale jak widać i tak jest opalony.Lalia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
I przyszedł mi dziś misio, dostałam rabat 50 % i musiałam skorzystać ,bo był tylko do 27.07 Zamówiłam niebieski choć no niby te 90 %na syna lekarz dał .😅😆
Córka ma różowego od urodzenia po dzień dzisiejszy ma go w łóżeczku i w każdej podróży dalszej misio jej jest z nami .Mam nadzieję że synkowi też będzie tak służył.
Dziś po wizycie, u nowego lekarza . Nie zrobiła mi usg dokładnego bo uznała ,że nie potrzebnie skoro za tydzień mam prenaralne w klinice ,zerknela tylko na szyjke i szybko na serduszko i było ok wszystko. Więc potwierdzenie płci bd raczej za tydzień 🤭Na wadze plus 5 kg chyba nie jest źle jak na 21 tydzień
Dowiedziałam się paru rzeczy . Opryszczka ustna nie ma żadnego wpływu na dziecko ,chyba że matka ma ja przy porodzie to trzeba unikać kontaktu z dzieckiem poprostu.
Dla dziewczyn z Gbs + zapytałam się lekarki jak szybko działa lek? Bo pierwszy poród trwał godzinę a ona że żeby lek dział trzeba minimum 2 dawki przyjąć. W odstępie 5-6 H byłam w szoku , czyli przy moim porodzie nie dział. Mówiła że dziecko poprostu bardzo rzadko się zaraża tym wirusem i trzeba mieć naprawdę dużego pecha żeby się to przytrafiło,chodz fakt jest taki że bardzo groźny jest on dla noworodka. Pytałam czy można jakoś wczesniej wpłynąć na to i podać lek, niestety nie można określić dokladnej daty porodu i jego trwania itp ( nie mówię tu o cc czy planowanych wywolaniach ) niewiem co o tym myśleć.
Zulugula - ja też dostaje po koleżance i szkoda mi później nowe do worka znów chować.
Kic- A mi lekarz powiedział że można się opalać że temperatura ciała to 36.6 A na dworze mamy załóżmy 30 - 35 to ciężko tak żeby przegrzac brzuch ,a promienie słoneczne nie mają szans na przebicie się do płodu,bo on jest bardzo dobrze chroniony.Oczywiscie leżenie całymi dniami w upalach w pełnym słońcu i smażenie się nie jest wskazane ale to nawet dla nie ciężarnych wiadomo .
Motylek wizyta 06.08Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 18:22
kic83, Ounai, Inaa89, dmg111, SzalonaOna lubią tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
doomi03 wrote:
Też mam!😊doomi03 lubi tę wiadomość
9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
18.01.2019r. Julciacc, kp
19.03.2020 -> Jest ❤
31.08.2020 -> usg 3 trym1.5kg
15.10.2020 -> usg 2520g
21.10.2020 -> wizyta gin -
doomi03 wrote:Z wagą piórkową nie startowałam, ale bmi mialam w normie, czyli mój limit do 16 kg chyba.
W ogóle jutro dzwonię do pracy dowiedzieć się o multisport dla syna. Weźmiemy mu na 2 miesiące i potem zrezygnujemy, bo pójdę z torbami. Dziś 20zl za basen. Fakt, że samemu z tym brzuchem człowiek się tak szybko nie zbiera i miałam dopłatę, ale nadal 16zl co 2 dzień nawet to masakra.