Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
kic83 wrote:Ja używałam jelpa, lovelli, Persil Sensitive, Bobini - wszystkie mi wypierały zawsze plamy, używałam tylko proszku.
Teraz wyprałam ubranka w Lovelli i Bobini, i wg mnie Lovella intensywniej pachnie, ale wciąż delikatnie.02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
nick nieaktualnyAnnia wrote:Mam takie samo zdanie. Piorę w samym proszku.
Moti a ktoś pomorze wam te przekąski zrobić czy zmawiacie catering?Właśnie wiem, że u nas to szczepienie nie jest popularne, a w sumie jest zalecane i sama już nie wiem...
Annia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
suzi1994 wrote:To jak odczuwasz te skurcze ?
U mnie to były stawiania brzucha, brzuch więcej był skałą w ciągu dnia niż normalny .. i powodowało to skracanie szyjki
No czuję jak bolące skurcze macicy (coś podobnego jak na okres, ale nie do końca) , które przy ruchu się nasilają.O ❤️
Z ❤️ -
kar_oliv wrote:Na czwartkowe usg prenatalne II trym. mogę przyjść z mężem 😀 jupiii!!!
A robisz w jakiej poradni czy prywatny gabinet?02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
kar_oliv wrote:Na czwartkowe usg prenatalne II trym. mogę przyjść z mężem 😀 jupiii!!!
Ale zazdroszczę, u mnie raczej nie będzie to możliwe, ale lekarz obiecał nagrać całe usg. Nie będzie to samo, bo lekarz zawsze jak robi usg tłumaczy wszystko, pokazujeWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 11:04
O ❤️
Z ❤️ -
Inaa89 wrote:A jak dzielicie zawsze pranie? Wiadomo biale osobno, ale np dzinsy i spodnie itp pierzecie osobno czy z bluzkami itp? Czy kolory tez jakos rodzielacie?
Inaa89 lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
SzalonaOna wrote:Będę robić ja, świadkowa i teściowa. Damy radę
W 3 osoby to rzeczywiście powinno jakoś pójść, bo bałam się, że będziesz robić sama i zamiast wypoczęta iść do ślubu to będziesz wymęczona gotowaniem. 😘
Zulu - wielu ginekologów nie do końca wie o tym szczepieniu, więc nic nie doradzają, bo to chyba w ogóle 2 lata temu pojawiło się takie zalecenie u nas... Casteam chyba pisała że w Holandii szczepią wszystkie kobiety w III trymestrze? Część moich koleżanek się szczepiło, część nie, a ja właściwie musiałabym się decydować teraz...
Inaa - ja pralam tak: białe osobno, mocno kolorowe (czerwone, granatowe, ciemno szare) osobno, jasne kolory osobno. Nie dzieliłam rodzajami ubrań.Inaa89, SzalonaOna lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Inaa89 wrote:A jak dzielicie zawsze pranie? Wiadomo biale osobno, ale np dzinsy i spodnie itp pierzecie osobno czy z bluzkami itp? Czy kolory tez jakos rodzielacie?
Tylko kolorami i wszystkie ubrania razem czy to skarpetka czy spodnie dżinsowe.
Białe z białymi, a kolor do koloru.Inaa89, Stokrotka027 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Inaa89 wrote:A co najbardziej polecasz? Proszek, plyn czy może kapsułki? 😊
Co do wpisu Kic - jelp koncentrat ma ten plus że ma już w sobie płyn zmiękczający więc nie ma żadnej potrzeby dodawania plynu do płukania.
Lulu, ja też na insulinie nocnej, piona!Lulu83 lubi tę wiadomość
-
- Dzinsy osobno, bo mam levisy i one farbują (bez suszenia)
- Koszulki jasne (bez suszenia)
- koszulki ciemne (bez suszenia)
- swetry, bardzo delikatne rzeczy (bez suszenia)
- bielizna, skarpetki, dresy dziecka ciemne (z suszeniem)
- bielizna skarpetki, dresy jasne (z suszeniem)
- ręczniki jasne (z suszeniem)
- ręczniki ciemne (z suszeniem)
- białe koszule, bluzki (bez suszenia)
Obrusy, buty i różne inne też zwykle osobno. Pościel też susze
Ale jak muszę coś szybko wyprać to wrzucam chusteczkę wyłapująca kolor z beckmanna i piorę jasne z ciemnym. Z tym, że u mnie to rzadko tak, bo to pranie ZAWSZE na mnie czekaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 12:09
-
Poczekałam na pomiar cukru po śniadaniu, położyłam się olewając całą robotę i nie powiem żebym się czuła jak nowonarodzona ale w miarę wyspana. Niby tylko godzina drzemki a jaka różnica!
Najgorsze jest to, że mam teraz taka potrzebę snu, że cieszę się że teściowa będzie bo będę mogła się wyspać. Hahahaha, pewnie po 2 dniach już mi ta radość przejdzie ale cóż -
Meggi110818 wrote:Ale zazdroszczę, u mnie raczej nie będzie to możliwe, ale lekarz obiecał nagrać całe usg. Nie będzie to samo, bo lekarz zawsze jak robi usg tłumaczy wszystko, pokazuje
Usg I trym. też miałam nagrane na płytkę, to jest super pamiątka. Od razu sobie zgralam na telefon i wysłałam rodzicom 😀😀 -
Pozbieralam do jednej siatki kupione już ciuszki dla malucha i patrząc na wasze łowy i zakupy to ja mam minimum hahah narazie to to tylko tyle . 😁
Co do prania to ja tylko dzielę na jasne i ciemne . I męża z pracy jak są B.brudne to osobno. Córki odkąd skończyła rok już piore wspólnie z naszymi i w naszych plynach. Oczywiście uważam na farbujace rzeczy itp. 😊
Po południu mam wizytę, trzymajcie kciuki by maluch rósł prawidłowo i było wszystko dobrze no i niech się ta płeć potwierdzi 😅Enigvaa, Annia, dmg111, Ounai, Zulugula, Inaa89, kar_oliv, Lalia, Edyciak, SzalonaOna lubią tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Ja oczywiście już dawno po wizycie ale zanim dotarlam do domu to trochę mi zeszlo xD.
Stresowalam się jak nie wiem tym ze ide do innego gina, więc weszlam tam z planem zeby emanować pozytywną energią na tyle ile potrafię xD na moje szczęście albo lekarzowi się udzieliło albo miał po prostu dobry dzień bo byl miły i przyjemny, a tego balam sie najbardziej zeby nie trafić na gbura który bedzie na mnie fuczal od wejścia.
Szkoda tylko ze nie zrobił mi usg, ale posprawdzał szyjkę, położenie macicy itd. I detektorem sprawdził serduszko. Pooglądał też moje z usg 2 trymestru i porównał ze zdjęciami czy wszystko sie zgadzało. Dostałam też zalecenie żeby ograniczyć słodycze, bo według doktora za duzo przytylam w przeciągu tego miesiąca. Zwolnienie wystawił i nie robil z tym problemów na szczęście. Ogólnie poza brakiem usg to takie nawet pozytywne wrazenie mam po tej wizycie więc nie będę narzekać 😛
Następna wizytę już u mojego doktorka mam na 27. 08 , to pewnie wtedy uda się już wyprosić zeby podejrzeć synkaOunai, Sylwucha, Inaa89, kic83, Lalia, Annia, dmg111, SzalonaOna lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, podczytuje was jak mam wolną chwilę a ostatnio ich jakos mało, super ze wizyty udane. Ounai zawsze słyszałam że ostatki najgorsze ale nie przypuszczałam ze jest.cos takiego jak cholestaza i do tego Twoja cukrzyca, naprawdę współczuję i podziwiam za ten spokój i nastawienie w postach. Trzymam kciuki aby wyniki nie były aż tak złe i aby Marta poczekała.
Mam pytanie bo oglądałam wczoraj z moim wózki i w bobowozki bardzo polecali anex m-type, co Wy o tym sądzicie czy coś słyszałyście? I.te które mają już kupione to jakie wybralyscie? Z góry dziękuję za wypowiedzi na temat wózków.