X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Ja używałam jelpa, lovelli, Persil Sensitive, Bobini - wszystkie mi wypierały zawsze plamy, używałam tylko proszku.
    Teraz wyprałam ubranka w Lovelli i Bobini, i wg mnie Lovella intensywniej pachnie, ale wciąż delikatnie.
    A jak dzielicie zawsze pranie? Wiadomo biale osobno, ale np dzinsy i spodnie itp pierzecie osobno czy z bluzkami itp? Czy kolory tez jakos rodzielacie?

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Mam takie samo zdanie. Piorę w samym proszku. :)

Moti a ktoś pomorze wam te przekąski zrobić czy zmawiacie catering? :) Właśnie wiem, że u nas to szczepienie nie jest popularne, a w sumie jest zalecane i sama już nie wiem...
    Będę robić ja, świadkowa i teściowa. Damy radę :)

Annia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ograniczenie w USC.... Para Młoda, świadkowie + 10 gości :( a reszta co, na zewnątrz ma czekać? :/

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 15:52

Inaa89 lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na czwartkowe usg prenatalne II trym. mogę przyjść z mężem 😀 jupiii!!!

SzalonaOna, Enigvaa, Inaa89, doomi03, Gagatka, Zulugula, Ounai, kic83, dmg111, KarolinaMaria, Ewa88 , Lalia lubią tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Oooo super, ciekawe czy ja 7.08 będę mogła iść z mężem. Bo to w szpitalu znów poradnia. Więc nie wiem sama...

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    To jak odczuwasz te skurcze ?

U mnie to były stawiania brzucha, brzuch więcej był skałą w ciągu dnia niż normalny .. i powodowało to skracanie szyjki

No czuję jak bolące skurcze macicy (coś podobnego jak na okres, ale nie do końca) , które przy ruchu się nasilają.

O ❤️
    Z ❤️
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Ale Ci zazdroszczę ja mam jutro prenatalne i nie mogę z mezem 😒
    A robisz w jakiej poradni czy prywatny gabinet?

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:

Ale zazdroszczę, u mnie raczej nie będzie to możliwe, ale lekarz obiecał nagrać całe usg. Nie będzie to samo, bo lekarz zawsze jak robi usg tłumaczy wszystko, pokazuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 11:04

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    A jak dzielicie zawsze pranie? Wiadomo biale osobno, ale np dzinsy i spodnie itp pierzecie osobno czy z bluzkami itp? Czy kolory tez jakos rodzielacie?
    Ja rozdzielam, białe, białe z dodatkami, kolorowe, czarne/ciemne, osobno też jakieś delikatne materiały, a te bardzo delikatne w ręku , dżinsy zawsze z dżinsami piorę, ręczniki z ścierkami razem, skarpety i majki też osobno i też dzielę na jasne i ciemne ☺️

Inaa89 lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Ale Ci zazdroszczę ja mam jutro prenatalne i nie mogę z mezem 😒
    A robisz w jakiej poradni czy prywatny gabinet?

Prywatnie robię w takiej klinice w Gdyni, ale ostatnio też byłam sama. Zresztą na żywo się okaże jak to będzie 😀

atdcgu1rjappkskg.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Będę robić ja, świadkowa i teściowa. Damy radę :)
    PS. Motylku mój słownik myślał, że chodzi o twój region zamieszkania a nie pomoc. 😂

W 3 osoby to rzeczywiście powinno jakoś pójść, bo bałam się, że będziesz robić sama i zamiast wypoczęta iść do ślubu to będziesz wymęczona gotowaniem. 😘

Zulu - wielu ginekologów nie do końca wie o tym szczepieniu, więc nic nie doradzają, bo to chyba w ogóle 2 lata temu pojawiło się takie zalecenie u nas... Casteam chyba pisała że w Holandii szczepią wszystkie kobiety w III trymestrze? Część moich koleżanek się szczepiło, część nie, a ja właściwie musiałabym się decydować teraz...

Inaa - ja pralam tak: białe osobno, mocno kolorowe (czerwone, granatowe, ciemno szare) osobno, jasne kolory osobno. Nie dzieliłam rodzajami ubrań.

Inaa89, SzalonaOna lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:

Tylko kolorami i wszystkie ubrania razem czy to skarpetka czy spodnie dżinsowe.
    Białe z białymi, a kolor do koloru.

Inaa89, Stokrotka027 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    A co najbardziej polecasz? Proszek, plyn czy może kapsułki? 😊
    Nie pomogę, bo ja mam pralkosuszarke i kapsułek nie mogę, a ponieważ często pranie ustawiam wieczorem, włączam opóźnienie czasowe i rano sama się włącza musze mieć proszek bo płyn do rana by wyciekł z przegródki. Więc kupuję po prostu proszek. Ale myślę, że płyn będzie mniej niszczył ubrania

Co do wpisu Kic - jelp koncentrat ma ten plus że ma już w sobie płyn zmiękczający więc nie ma żadnej potrzeby dodawania plynu do płukania.

Lulu, ja też na insulinie nocnej, piona!

Lulu83 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Jak już pisałam u mnie tak:
    - Dzinsy osobno, bo mam levisy i one farbują (bez suszenia)
    - Koszulki jasne (bez suszenia)
    - koszulki ciemne (bez suszenia)
    - swetry, bardzo delikatne rzeczy (bez suszenia)
    - bielizna, skarpetki, dresy dziecka ciemne (z suszeniem)
    - bielizna skarpetki, dresy jasne (z suszeniem)
    - ręczniki jasne (z suszeniem)
    - ręczniki ciemne (z suszeniem)
    - białe koszule, bluzki (bez suszenia)
    Obrusy, buty i różne inne też zwykle osobno. Pościel też susze

Ale jak muszę coś szybko wyprać to wrzucam chusteczkę wyłapująca kolor z beckmanna i piorę jasne z ciemnym. Z tym, że u mnie to rzadko tak, bo to pranie ZAWSZE na mnie czeka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 12:09

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekałam na pomiar cukru po śniadaniu, położyłam się olewając całą robotę i nie powiem żebym się czuła jak nowonarodzona ale w miarę wyspana. Niby tylko godzina drzemki a jaka różnica!
    Najgorsze jest to, że mam teraz taka potrzebę snu, że cieszę się że teściowa będzie bo będę mogła się wyspać. Hahahaha, pewnie po 2 dniach już mi ta radość przejdzie ale cóż ;)

age.png

age.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Ale zazdroszczę, u mnie raczej nie będzie to możliwe, ale lekarz obiecał nagrać całe usg. Nie będzie to samo, bo lekarz zawsze jak robi usg tłumaczy wszystko, pokazuje

Usg I trym. też miałam nagrane na płytkę, to jest super pamiątka. Od razu sobie zgralam na telefon i wysłałam rodzicom 😀😀

atdcgu1rjappkskg.png
  • Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozbieralam do jednej siatki kupione już ciuszki dla malucha i patrząc na wasze łowy i zakupy to ja mam minimum hahah narazie to to tylko tyle . 😁

d7b36c3a2a86.jpg

Co do prania to ja tylko dzielę na jasne i ciemne . I męża z pracy jak są B.brudne to osobno. Córki odkąd skończyła rok już piore wspólnie z naszymi i w naszych plynach. Oczywiście uważam na farbujace rzeczy itp. 😊

Po południu mam wizytę, trzymajcie kciuki by maluch rósł prawidłowo i było wszystko dobrze no i niech się ta płeć potwierdzi 😅

Enigvaa, Annia, dmg111, Ounai, Zulugula, Inaa89, kar_oliv, Lalia, Edyciak, SzalonaOna lubią tę wiadomość

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oczywiście już dawno po wizycie ale zanim dotarlam do domu to trochę mi zeszlo xD.
    Stresowalam się jak nie wiem tym ze ide do innego gina, więc weszlam tam z planem zeby emanować pozytywną energią na tyle ile potrafię xD na moje szczęście albo lekarzowi się udzieliło albo miał po prostu dobry dzień bo byl miły i przyjemny, a tego balam sie najbardziej zeby nie trafić na gbura który bedzie na mnie fuczal od wejścia.
    Szkoda tylko ze nie zrobił mi usg, ale posprawdzał szyjkę, położenie macicy itd. I detektorem sprawdził serduszko. Pooglądał też moje z usg 2 trymestru i porównał ze zdjęciami czy wszystko sie zgadzało. Dostałam też zalecenie żeby ograniczyć słodycze, bo według doktora za duzo przytylam w przeciągu tego miesiąca. Zwolnienie wystawił i nie robil z tym problemów na szczęście. Ogólnie poza brakiem usg to takie nawet pozytywne wrazenie mam po tej wizycie więc nie będę narzekać 😛

Następna wizytę już u mojego doktorka mam na 27. 08 , to pewnie wtedy uda się już wyprosić zeby podejrzeć synka ;)

Ounai, Sylwucha, Inaa89, kic83, Lalia, Annia, dmg111, SzalonaOna lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, podczytuje was jak mam wolną chwilę a ostatnio ich jakos mało, super ze wizyty udane. Ounai zawsze słyszałam że ostatki najgorsze ale nie przypuszczałam ze jest.cos takiego jak cholestaza i do tego Twoja cukrzyca, naprawdę współczuję i podziwiam za ten spokój i nastawienie w postach. Trzymam kciuki aby wyniki nie były aż tak złe i aby Marta poczekała.
    Mam pytanie bo oglądałam wczoraj z moim wózki i w bobowozki bardzo polecali anex m-type, co Wy o tym sądzicie czy coś słyszałyście? I.te które mają już kupione to jakie wybralyscie? Z góry dziękuję za wypowiedzi na temat wózków.

tb73i09k51c5kem9.png
‹‹ 966 967 968 969 970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ