X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa, trudna ciąża Ci się szykuje. Współczuję tej całej sytuacji. To teraz będziesz chętnie wszystkie dodatkowe badania brać byle wyjść z domu haha

Ja jestem zgon totalny. Przez swędzenie nie mogłam zasnąć, potem młody przerażony wzwodem, oczywiście jak trzeba męskie sprawy tłumaczyć to ojca nie ma :P Ale już wyjaśniliśmy sobie, że rano siusiaki tak czasem sobie wstają ;)

Nie mogę się doczekać odebrania leków na cholestazę. Nogi img ręce już całe zdrapane i nie przestają swędzieć :/

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Inaa, trudna ciąża Ci się szykuje. Współczuję tej całej sytuacji. To teraz będziesz chętnie wszystkie dodatkowe badania brać byle wyjść z domu haha

Ja jestem zgon totalny. Przez swędzenie nie mogłam zasnąć, potem młody przerażony wzwodem, oczywiście jak trzeba męskie sprawy tłumaczyć to ojca nie ma :P Ale już wyjaśniliśmy sobie, że rano siusiaki tak czasem sobie wstają ;)

Nie mogę się doczekać odebrania leków na cholestazę. Nogi img ręce już całe zdrapane i nie przestają swędzieć :/

O kurde to ta cholestaza nie odpuszcza.

O matko takie małe dziecko tez ma wzwod?😱 i co tu wtedy powiedzieć 🤔 muszę poczytać 😂

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Doomi, Stokrotka - czekamy na wieści jutro po wizytach ❤️ o której idziecie? :)

11:20 :) mam nadzieję tylko że nie trafię na jakiegoś lekarza bufona ( ide w zastępstwie bo moj doktorek na urlopie). Jak będzie robił problemy jakieś na wizycie to na jutro sobie klepnelam druga wizytę u innego xD jak dzis bd ok to jutrzejszą odwołam.

SzalonaOna, Sylwucha lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:

O matko takie małe dziecko tez ma wzwod?😱 i co tu wtedy powiedzieć 🤔 muszę poczytać 😂
    Haha nawet mniejsze już mają. Sama fizjologia. Ja mu powiedziałam że tak czasem jest, że siusiak rano wstaje i taty siusiak też tak robi i za chwilę siusiak sam pójdzie sobie spać. Na razie mu wystarczyło :)

Zulugula, kic83, dmg111, Lalia, Julik lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:

No niestety dosc trudna, boje się tylko żeby nie byl maly wczesniaczek. Ale cos musze dac rade 😉 no tak kazde wyjscie teraz jak zbawienie 😄 musze prosić o częstsze badania tak jak mówisz 😁heh

Moj 3 latek tez nie raz przychodzi rano i mówi "mama patrz jaki mam duzy sisiol" 🤣

Biedna jestes z tym swedzeniem. Mnie swedza tylko plecy i juz czuje się masakrycznie. A co dopiero Ty masz powiedziec.. bidulka. Ale jeszcze chwilka, oby leki zadziałały 😘 ta cholestaza po ciazy zanika?

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:

Niemowlaki też mają wzwód. Jak zobaczyłam u synka to aż sprawdziłam w necie czy to normalne 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, ja ostatnio to mam budzik w ciele, punkt 8:00 a ja na równe nogi. Choćby człowiek chciał pospać, to nie ma jak, bo sama się budzę i koniec 😂

U mnie dziś straaaaaszny upał ma być 🏖️ także uważajcie na siebie, pijcie dużo wody!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2020, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli aktywność z brzucha się sorawdzi - to już sobie współczuję 🤦‍♀️ to dziecko śpi chyba tylko między 1 a 5 😂

• suzi1994 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pessar to tez wcale nic dobrego .. będąc teraz na prenatalnych rozmawiałam z ginekologiem ze zakażenie mojego syna ( nie oddychał sam , 3 tyg inkubator ) mogło być właśnie spowodowane pessarem bo pod nim i przez niego robią się zakażenia ( on jest dość duży )

U mnie był konieczny bo skurcze mi się zaczęły w 18 tyg

Ale dla porównania dziewczyna z sali urodziła w 35 tyg dziecko zdrowe nawet bez inkubatora .. moje męczyło się 3 tyg w inkubatorze odizolowane ode mnie .. wiec ja uważam ze czasem lepiej nie przetrzymywać ciąży na sile już później i po prostu zobaczyć co się będzie działo niż zakładać takie urządzenia jak pessar

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Annia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Ale dla porównania dziewczyna z sali urodziła w 35 tyg dziecko zdrowe nawet bez inkubatora .. moje męczyło się 3 tyg w inkubatorze odizolowane ode mnie .. wiec ja uważam ze czasem lepiej nie przetrzymywać ciąży na sile już później i po prostu zobaczyć co się będzie działo niż zakładać takie urządzenia jak pessar
    Tak to prawda. Tylko inne szanse ma dzidziuś w 35 tygodniu, właściwie ma już 100 procent szans na przeżycie, a co innego taki w 25 tyg... - wtedy założenie pessara jest mniejszym złem po prostu, nawet jeśli jest jakieś ryzyko to ono jest o wiele mniejsze niż ryzyko urodzenia się tak wcześnie. :(

Edyciak lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Tak to prawda. Tylko inne szanse ma dzidziuś w 35 tygodniu, właściwie ma już 100 procent szans na przeżycie, a co innego taki w 25 tyg... - wtedy założenie pessara jest mniejszym złem po prostu, nawet jeśli jest jakieś ryzyko to ono jest o wiele mniejsze niż ryzyko urodzenia się tak wcześnie. :(

Taaak dlatego od razu zaznaczyłam ze jak ktoś ma sytuacje jak u mnie ze skurcze 18tydz to wiadomo , ze trzeba .. ale w szpitalu spotkałam się z tym ( leżałam z 2 miesiące w ciąży na patologii ) ze zakładali dziewczynom nawet Ok 35 tyg !! Co było szokiem dla mnie i dziwiłam się , ze się godzą na to .. oczywiście konkretni lekarze , bo niektórzy mieli zdanie jak ja chyba bo mówili ze się już nie zakłada na takim etapie

Annia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, jak się czujesz na końcówce? Jeszcze 3,5 tyg i ciąża donoszona 💪

Ounai - czy przez tą cholestazę mogą Ci wywołać poród wcześniej? Jeśli tak, to kiedy? Wszystko dla Martusi gotowe? :)

Edka - Ty też na końcówce - jak się czujesz? Dajesz radę z maluchem i brzuszkiem?

• suzi1994 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo się boje ze znów będę miała te skurcze od Ok 18 tyg .. to takie stawianie macicy .. okropieństwo - i skracalo mi szyjkę .. i to nie przeszło zostało już do końca ciąży .. boje się ze znów będę zmuszona do pessara.. i leżenia .. teraz mam synka w domu nie wyobrażam sobie pojechać na miesiąc do szpitala .. tfu tfu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 08:59

• kic83 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Haha nawet mniejsze już mają. Sama fizjologia. Ja mu powiedziałam że tak czasem jest, że siusiak rano wstaje i taty siusiak też tak robi i za chwilę siusiak sam pójdzie sobie spać. Na razie mu wystarczyło :)

Muszę zapamiętać! :)

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2020, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam OwaOrzeszkowa - termin ma na początek sierpnia, to już może być po 🤔

Edit. Udziela się na innym wątku, nie urodziła jeszcze. Został jej tydzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 09:04

Edyciak lubi tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    No niestety dosc trudna, boje się tylko żeby nie byl maly wczesniaczek. Ale cos musze dac rade 😉 no tak kazde wyjscie teraz jak zbawienie 😄 musze prosić o częstsze badania tak jak mówisz 😁heh

Moj 3 latek tez nie raz przychodzi rano i mówi "mama patrz jaki mam duzy sisiol" 🤣

Biedna jestes z tym swedzeniem. Mnie swedza tylko plecy i juz czuje się masakrycznie. A co dopiero Ty masz powiedziec.. bidulka. Ale jeszcze chwilka, oby leki zadziałały 😘 ta cholestaza po ciazy zanika?
    Tak, cholestaza wynika z niewydolności wątroby spowodowanej wpływem hormonów, więc tak naprawdę swędzenie i objawy przechodzą równo z pojawieniem się dziecka. Pamiętam, że w poprzedniej ciąży swędziało tak mocno, że modliłam się o jak najszybszy poród.
    W kwestii młodego aż zdziwiona jestem bo to nie pierwsza erekcja poranna, ale dzisiaj w sumie była taka konkretna i chyba go to lekko przeraziło ;)

Widzisz, każda z nas coś tam ma z tą ciążą swoją. Ty musisz leżeć, mnie wszystko swędzi, tak już nam te dzieciaki dają popalić od samego początku. Ja na szczęście już mam niewiele czasu i będę mogła zacząć narzekać na małą jękołę ;)

Suzi, nie masz pewności, że bez pessara dotrwalabys do takiego etapu ciąży. Mogłabyś urodzić równie dobrze w 20 tygodniu i synek by nie przeżył. Myślę, że lekarz znał ryzyko zakładając Ci pessar.

Motylek, moja mała to też świr nie z tej ziemi. Syn był taki stonowany i w sumie to się nie zmieniło po urodzeniu. A to mała wariatka jest. Oj da nam popalić 😂

SzalonaOna, Inaa89 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Doomi
    kciuki za wizytę!

Ounai
    Masakra z tym swędzeniem, mam nadzieję że leki Ci pomogą!

Motylku
    Jak przed ślubem? Pokażesz nam się w sukni ślubnej?

Inna
    Bardzo Ci współczuję tego leżenia, ale czego się nie robi dla małej księżniczki :)

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam .

Ounai czyli takie swędzenie to ma nawet swoją nazwę i to choroba? Niestety bardzo Ci współczuję, przechodziłam to przez ost 2 miesiące w pierwszej ciąży do tego bezssensonc.. Ja aż miałam rany na rękach i nogach do krwi od drapania .. W tej ciąży też mnie swędzi ale nie jest to jakieś uporczywe .. ale dopiero 21 tydz.

Dobrze przeczytać, że dzieci mają tez wzwód ,bo mając mieć synka lepiej być świadomym takich spraw, już widzę jak wpadam w panikę w nieświadomości 😅🤣 ale żeby niemowlę?? W szoku jestem .

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Dzień dobry!

Doomi
    kciuki za wizytę!

Ounai
    Masakra z tym swędzeniem, mam nadzieję że leki Ci pomogą!

Motylku
    Jak przed ślubem? Pokażesz nam się w sukni ślubnej?

Inna
    Bardzo Ci współczuję tego leżenia, ale czego się nie robi dla małej księżniczki :)
    Chyba dobrze. Już ostatnie szczegóły zostały do ogarniecia, więc pomału zmierzamy do finiszu.
    Jestem na etapie szukania błękitnej bielizny na noc poślubną, może któraś z Was pomoże, bo póki co nic nie znalazłam! :)
    Tydzień przedślubny będzie gorący, mam pedi i mani, rzęsy, makijaż, fryzjer, odbiór kwiatów.

Pewnie ze się pokaże, ale to jak już będę gotowa, w dniu ślubu! :) żeby był efekt wow :)

kic83, Enigvaa, Ounai, Inaa89, dmg111, Lalia lubią tę wiadomość

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Ja bardzo się boje ze znów będę miała te skurcze od Ok 18 tyg .. to takie stawianie macicy .. okropieństwo - i skracalo mi szyjkę .. i to nie przeszło zostało już do końca ciąży .. boje się ze znów będę zmuszona do pessara.. i leżenia .. teraz mam synka w domu nie wyobrażam sobie pojechać na miesiąc do szpitala .. tfu tfu

Ja też mam skurcze od 10 tygodnia praktycznie, ostanie dni jakby mniej nasilone, ale 2 tyg temu na IP wylądowałam, ogólnie od tego 10 tygodnia prowadzę tryp łóżkowy, WC, prysznic, wizyta u lekarza, magnez 6 razy dziennie, mąż musi sprzątać i gotować, czasami jak lepszy dzień to coś zrobię małego. Na razie szyjka ok, stawian brzucha też nie mam.

O ❤️
    Z ❤️
‹‹ 964 965 966 967 968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ