X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Górny Śląsk - Staraczki Łączmy się !! :)
Odpowiedz

Górny Śląsk - Staraczki Łączmy się !! :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 21:08

• Patrycha Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena masz dzień wcześniej datę Aniołka...
    Przykre to, ale nie jesteśmy same :)
    u mnie na kropkę trzeba poczekać jeszcze sporo czasu,a ovu była na pewno bo miałam takie objawy jak nigdy..

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Q.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tychy pozdrawiają :)
    ps. ja polecam moją Panią Doktor - Magdalenę Biernat ;)

Lena87, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

• Lili266 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja też z Mikołowa :) i już się umówiłam do dr Biernat, ma super opinie, także zobaczę i sama ocenie :)

renja, anksunamun88 :-), chmurreczkaa lubią tę wiadomość

• Patrycha Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Taka jest Natura i na to już niestety wpływu nie mamy :( .
    Poczekać sporo czasu ? Dlaczego ?

Mam dość długie cykle i nigdy nie wiem kiedy @, więc jeszcze dwa tygodnie muszę czekać.

Ja jeżdżę do prof. Skrzypulec do Mikołowa

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam :)

Lena87 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) Jestem świeżynką na forum. Leczę się w Katowicach u dr Kulejewskiej (jestem z niej zadowolona).

Lena87 lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecę lekarza z Gliwic dr Serafin pracuje w położniczym w Rudzie śl dla mnie super gość no niestety prywatnie :/ ale bierze na prawde nie drogo jak na dobrego lekarza .

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 21:09

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja bardziej myślałam o tych co blisko mieszkają :)

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 21:09

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za wizytę z usg i cytologią płacę 120 zł. Moja mama też leczyła się u dr Kulejewskiej i były wizyty, za które Pani doktor nie brała ani złotówki. Ja też konsultowałam z nią wyniki i wtedy nie wzięła ani złotówki. Byłam w szoku - pokażcie mi lekarza przyjmującego prywatnie, który nie weźmie nic za wizytę. Niektórzy nawet za wypisanie recepty sobie liczą np. 20 zł.

Lena87 lubi tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż, jeśli o mnie chodzi, mam porównanie głównie z dr Agdan (NFZ) oraz dr Etmańskim (NFZ, prywatnie) oraz w dużo mniejszym stopniu - z młodym ginekologiem który przyjmował kiedyś w szpitalu MSWiA w Katowicach (1 wizyta, NFZ, w 2010 r). Poza dr Kulejewską, do żadnego z tych lekarzy już nie pójdę więcej. Nie mogłabym uogólniać że w/w byli beznadziejni, ale przez nią dopiero zostałam traktowana tak jak tego potrzebuję, po 7 latach starania się. Chciałabym bardzo zaciążyć. Nikt mnie wcześniej nie zdiagnozował dokładnie, ani nie leczył. Dopiero teraz mam wrażenie że coś ruszyło i wiem o sobie więcej.

Chyba nie każdy lekarz specjalista, szczególnie gdy przyjmuje za pieniądze NFZ, jest w stanie się wykazać zarówno wiedzą jak i kulturą osobistą, a przy tym nie mieć oporów "etyczno-moralnych" jeśli chodzi np. o leczenie hormonalne, stymulowanie leniwych jajników do pracy lub stosowanie metod sztucznego zapłodnienia... Te ostarnie, łącznie z in vitro - w moim przypadku, mogą być ostatnią deską ratunku, bo na razie oboje z mężem jesteśmy trochę problematyczni.

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do dr Walendowskiej-Pucek w Chorzowie w ramach NFZ. Jestem z niej zadowolona. Podejście do pacjenta super. Wytłumaczy itp itd. Fakt faktem, ciężko się do niej dostać, przeważnie trzeba się do niej zapisać 2-3 tygodniowym wyprzedzeniem. Zanim do niej trafiłam (za namową przyszłej teściowej) uważałam, że lepiej chodzić do gin faceta bo delikatniejszy itd. Zmieniłam zdanie po wizycie u niej. Naprawdę wspaniała osoba. Moim pierwszym ginekologiem był dr Fenger (obecny z-ca ordynatora w Chorzowie), ale jakoś on mi nie bardzo podchodził. Byłam też kilka razy u dr Bydlińskiego (obecny ordynator w Chorzowie) no i tu mam dylemat, ponieważ jako lekarz w przychodni nieuprzejmy itd ale jako ordynator oddziału gdzie ostatnio leżałam zupełnie inny. Nie wiem czemu ale jeśli chodzi o szpital człowiek super. Na koniec dr u którego byłam tylko raz i o jeden raz za dużo. Przyjmuje tam gdzie moja obecna lekarka. Dr Skolik, bo to o nim mowa, potraktował mnie jak su.. . Poszłam do niego, ponieważ moja lekarka nie mogła mnie przyjąć. Byłam u niego w styczniu br ponieważ po zrobieniu testu wynik był pozytywny. Pracuje gdzie pracuje no i niestety jest to dosyć ciężka praca fizyczna. Ani badania ani nic. Popatrzał na mnie i powiedział, że MOGĘ ciężko dźwigać i tak dalej i mam brać kwas foliowy. Po prostu szkoda gadać.

Mimbla lubi tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malufka, fajnie że trafiłaś na dobrego lekarza i to w ramach NFZ. Wielkie szczęście masz :-).

No a ja dziś byłam z małżem u androloga, stresowaliśmy się bardzo, ale był uprzejmy i na szczęście, po lekturze badania nasienia nie miał dla nas złych wiadomości. Tylko ta poczekalnia...wielu pacjentów w kolejce, wszyscy umówieni na jedną godzinę, a atmosfera wręcz grobowa. Podczas wizyty mąż usłyszał, że ma całkiem niezłe wyniki swoich plemników (uff), dostał receptę na wspomaganie produkcji swoich nasionek niewielką dawką testosteronu, a także skierowanie na rozszerzone badanie nasienia, żeby sprawdzić poziom immunoglobulin czy aby nie jest pozytywny.

Wizyta u androloga w centrum Katowic, bez dodatkowych badań kosztowała nas 100 złotych. Aha, może dla kogoś będzie ważne że usłyszałam że podobno nie ma potwierdzonych medycznie przypadków żeby jedzenie witamin w formie suplementów przez mężczyzn zdrowych znacząco wpływało na jakość nasionek.
    Za dodatkowe wspomaganie testosteronem nasionek małża (zapas na 2 miesiące) w aptece zostawiliśmy ok. 160 złotych.

d51054bc0b.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, ze wcześniej tu nie zajrzałam. Ja też ze śląska a konkretniej ze świetochłowic. Aktualnie zaczęłam się leczyć u Bystrzewskiego, po pierwszej wizycie jestem nastawiona pozytywnie, chodź trochę drogo u niego - 150 zł...

Malufka -> możesz coś więcej o Pani doktor powiedzieć?

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek a co konkretniej chciałabyś wiedzieć? Ona przyjmuje w Chorzowie na ul. Zjednoczenia.

• Marronek Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo mówisz że Pani doktor fajna, ale terminy straszne. A jak sam stan gabinetu i wyposażenia? Zapisy na godzinę czy kto pierwszy ten lepszy?

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ