Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciąża, święta-dobra jesteś rozgrzeszona😂😂😂
Ja testuję 19 bo mi się owu przesunęła.
-
Otter wrote:A może można komuś nadać prawa do edytowania Twojego postu? Komuś kto częściej siedzi na forum i by uzupełnial na bieżąco?
O tym samym pomyślałam:)
Napiszę co u mnie. Dziś mam fatalny dzień, zaspałam prawie na zajęci na 9,40 haha śluz już bardzo kremowy wiec chyba po owulce. Sexu mało w porównaniu do innych cykli, mimo że mam jakieś dziwne, wysokie libido. Korci mnie termometr ale się nie dam haha żadnych omamów do tej pory nie mam hah
8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
Dziękuje dziewczyny za odpowiedz to przynajmniej wiem ze nie jestem jedyna i nienormalna :p
Ból był a okresu ani plamien nie widać jeszcze👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja -
Hej dziewczyny a ja mam pytanie z trochę innej beczki, co do TSH badanie z sierpnia z wynikiem 3,3 gin nie widzi problemu, a ja jednak jak się zagłębiłamw temat to uważam, że to może być głównym powodem nieudanych prób. Chce w styczniu powtórzyć badanie jesli tym razem znów się nie uda. Moje pytanie czy od razu powinnam pójść do endokrynologa? Czy mogę na początek do rodzinnego? U mnie ciezko z takim specjalista a nie chce tracić czasu na jakies teleporady z których pewnie i tak nic konkretnego nie wyniknie13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
nick nieaktualnyA ja dziś 11dc, owu przewidywana na za 4 dni. A tu szok, śluzu ogrom......jak ja tak w owulke celuje to sie nie dziwie, ze mi nie wychodzi ciąża.....dzisiaj zrobie owulaka, bo planowalam dopiero od jutra zaczac ale chyba od jutra to za pozno by bylo😁
Edit: w razie uzupelniania listy ja po prosze jeszcze raz na 31💪Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 12:56
-
nick nieaktualnyDomistr wrote:Hej dziewczyny a ja mam pytanie z trochę innej beczki, co do TSH badanie z sierpnia z wynikiem 3,3 gin nie widzi problemu, a ja jednak jak się zagłębiłamw temat to uważam, że to może być głównym powodem nieudanych prób. Chce w styczniu powtórzyć badanie jesli tym razem znów się nie uda. Moje pytanie czy od razu powinnam pójść do endokrynologa? Czy mogę na początek do rodzinnego? U mnie ciezko z takim specjalista a nie chce tracić czasu na jakies teleporady z których pewnie i tak nic konkretnego nie wyniknie
Ja bym szła do Endo skoro ginekolog ma takie podejście. Najlepiej powtórzyć wyniki i wtedy iść i oczywiście powiedzieć o staraniach.Domistr, Esperanza lubią tę wiadomość
-
NataliaGie wrote:U mnie silne skurcze miesiączkowe , jedna kreska na teście z samego rana i nieprzespana noc. Wtf ?!
Dziewczyny tez macie tak jak ja ze macie skurcze lub lekkie bóle okresowe na 7 i 3 dni przed okresem ? Zauważyłam ze u mnie to jak w zegarku . I po tym ze te zapowiadające skurcze były intensywne wiedziałam ze i dziś będę cierpieć . Poprzedni cykl było lajtowo ale nie było dużych różnic temperatur wiec nie jestem pewna owulacji .
Pobolewania jajników. Kłucia brzucha macicy z tydzień przed okresem przez parę dni a przed okresem spokój.. W czasie plamienia spokój.. I dopiero jak jest powódź to znów mam bóle ale takie inne ciężkie mciagbace ze krew leci...
Wczoraj był u mnie niby 2dc I pobolewało lewy jajnik dość mocno.. Trochę prawy a dziś czuje taka ciężkość.
W ogóle byłam na mieście i dokupiłam jakiekolwiek owulaki bo miałam jeszcze 2 testy fsh i mówię zobaczę jak to wygląda.
Z testów stosunek wyszedł do dupy takzenm na nic się nie nastawiam. Nie mówiąc że test lh dziwnie się wybarwil bardziej na rogu hmm
Ja wiem ze to tylko testy i tylko z krwi jest to miarodajne jak też powtórne badania. NO ale.
Badania tak robię że się zebrać nie mogę bo nie mam takiego nacisku w sumie na tą 4 ciąże. Liczę że się po prostu uda bez latania po lekarzach bo mi się nie chce😆
Może zbadam chociaż prolaktyne a to chyba mogę w każdym dniu cyklu? Muszę sprawdzic
A tak lekarz bez badań ( bez sensu) przepisał mi provero na uregulowanie i co do tych plamień ale czytam że dziewczyny mają zanik miesiączek haha i w. Sumie nie wiem. Czy się w jeszczenwieksze gówno nie wprowadzę 🤣
chyba warto czekać.
I dziewczyny bardzo chce wam pogratulować pozytywnych testow! Coś wspaniałego. Mam nadzieję że grudzień taki właśnie będzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 13:08
-
MajkaW wrote:Jakie macie doświadczenia z NordTestem o czułości 10? Robiłam dziś, teoretycznie 9dpo
https://zapodaj.net/3fcc1017643e3.jpg.html
Nie miałam z nim styczności, ale wygląda obiecująco, jeśli kreska pokazała się w czasie 😊MajkaW lubi tę wiadomość
-
Domistr wrote:Hej dziewczyny a ja mam pytanie z trochę innej beczki, co do TSH badanie z sierpnia z wynikiem 3,3 gin nie widzi problemu, a ja jednak jak się zagłębiłamw temat to uważam, że to może być głównym powodem nieudanych prób. Chce w styczniu powtórzyć badanie jesli tym razem znów się nie uda. Moje pytanie czy od razu powinnam pójść do endokrynologa? Czy mogę na początek do rodzinnego? U mnie ciezko z takim specjalista a nie chce tracić czasu na jakies teleporady z których pewnie i tak nic konkretnego nie wyniknie
Domistr lubi tę wiadomość
-
Otter wrote:Chyba nie można, bo chciałam tak zrobic z swoim postem i nic 🤣
U mnie też słaby dzień... Może taki poniedziałek pisany nam jest 😱
Przejrze dzisiaj forum i uzupelnie listę. Zajmę sobie czyms głowę 😂
-
Domistr wrote:Hej dziewczyny a ja mam pytanie z trochę innej beczki, co do TSH badanie z sierpnia z wynikiem 3,3 gin nie widzi problemu, a ja jednak jak się zagłębiłamw temat to uważam, że to może być głównym powodem nieudanych prób. Chce w styczniu powtórzyć badanie jesli tym razem znów się nie uda. Moje pytanie czy od razu powinnam pójść do endokrynologa? Czy mogę na początek do rodzinnego? U mnie ciezko z takim specjalista a nie chce tracić czasu na jakies teleporady z których pewnie i tak nic konkretnego nie wyniknie
Ja byłam u 3 gin, żaden nie zapytał o jakiekolwiek badania
Endokrynolog - ginekolog, dr nauk med., prywatnie zbadał usg tarczycy i zobaczył moje wyniki tsh 5,3 i ft3 i ft4 w normie i kazał zlecić anty. One tez wyszły ok. Zbadałam ponownie tsh, wyszło 3,15, zadzwoniłam do niego i nie dał żadnych leków! za miesiąc powtórzyłam badania i wyszło tsh 4.13 i wtedy SAMA zaproponowałam Euthyrox i kazał brac e25.
Powiedział mi, że "mówi się" że ma byc poniżej 2,5 w ciąży a jak najblizej 1 jak się starasz a inni lekarze nie widzą problemu. Dopiero od listopada biorę leki ale nie zaszłam, może za krótko.
Nie wiem jaka jest właściwie prawda!
Ja zaczełam diagnostykę od rodzinnego i tsh, potem zlecil ft4 i ft4.
Straciłam dużo czasu, od wrzesnia do listopada . Jeśli tobie zależy zrób od razu wszystko i idz do DOBREGO endo-ginWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 13:22
Domistr lubi tę wiadomość
8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi 😀 wezmę się za to w styczniu, porobię prywatnie badania i poszukam innego lekarza. Bo ten mój jakoś od dupy strony to wszystko prowadził, zlecił mi hsg i badanie nasienia męża a nie miałam nigdy np. Monitoringu, badan hormonów itp. Na ostatniej wizycie zasugerował wizytę w klinice niepłodności, bo z jego strony to tyle... no porażka 🤦♀️13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
Otter wrote:A może można komuś nadać prawa do edytowania Twojego postu? Komuś kto częściej siedzi na forum i by uzupełnial na bieżąco?
Też jestem za, ale chyba się nie da...
Ja dwa razy prosiłam o dopisanie do listy na testowanie i do dziś mnie nie ma..
MajkaW, jak dla mnie coś tam się przebija!! Masz drugi test na jutro? -
Nynka wrote:A ja dziś 11dc, owu przewidywana na za 4 dni. A tu szok, śluzu ogrom......jak ja tak w owulke celuje to sie nie dziwie, ze mi nie wychodzi ciąża.....dzisiaj zrobie owulaka, bo planowalam dopiero od jutra zaczac ale chyba od jutra to za pozno by bylo😁
Edit: w razie uzupelniania listy ja po prosze jeszcze raz na 31💪
Także jestem zdania żeby łączyć wszystkie symptomy razem niż tylko skupiać się na kalendarzyku właśnie bo się to może zmieniać.
Mi ovufriend wywrozylo owulacje w 11dc i się smiałam.. A w sumie tak wyszlo🤣
Teraz nie mam wrozby. Ciekawe niby czemu hmNynka, Nalia lubią tę wiadomość