Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Grudniowe mamusie 2013 :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • MOI Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Mam premium..l
    Ok. Moze dlatego u mnie nie dziala bo ja otwieram program przez iPada....
    Czasem przez to nie mam pewnych funkcji....
    Dzieki za pomoc :)
    Korzystanie z OF z innych urządzeń niż komputer/laptop to totalna porażka! Już pisałam do nich, żeby wprowadzili wersję mobilną, bo nie idzie np. na komórce wpisać tempki, ani w ogóle poruszać się po stronie :/

Saramago, Anoolka, Czarnula87, mała_mi, Unlike lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja na iPadzie jakos daje rade ale jak widac nie wszystkie funkcje dzialaja :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• celia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Korzystanie z OF z innych urządzeń niż komputer/laptop to totalna porażka! Już pisałam do nich, żeby wprowadzili wersję mobilną, bo nie idzie np. na komórce wpisać tempki, ani w ogóle poruszać się po stronie :/

Oj zgadzam się, na moim telefonie, to od wielkiego święta widzę wykresy temepek, z reguły nie. Kiedyś wprowadziłam tempkę na telefonie, pod koniec cyklu. I potem patrzę, a tam dziewczyny - ooo szkoda, ojej jaki spadek itp. Okazało się, że wprowadział 36.00 a nie 36.6 ;) Masakra :D

MOI a coś ci odpowiedzieli, nasi wielcy moderatorzy ovu?

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • kfeva Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia2337196 wrote:
    hejka kochane a ja mam super wiadomość jestem w 12 tygodniu ciąży:) dzisiaj byłam z koleżanką u lekarza i tam zendlalam wiec wezwali karetkę i zrobili mi badania. Zapytali sie mnie czy jestem w ciazy stwerdziłam, że nie ponieważ mam @ a oni, że muszą mi zrobić wszystkie badania. Przyszła gin i zrobiła mi USG i nagle słyszę a tam bicie serduszka :) po prostu zamurowało mnie, zapytałam się jak to jest możliwe a ona, że nie które kobiety moga mieć @ do 3 miesiąca :) jestem szczęśliwa :)

Cudowna historia, gratulacje :D

c23e0907819853810232b578cae40af0.png
    82doe6yds8nhwups.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

MOI a coś ci odpowiedzieli, nasi wielcy moderatorzy ovu?[/QUOTE]

No właśnie nie :( I nawet kiedy była ankieta, to jeszcze raz pisałam o tym, ale cisza :(
    Musimy chyba zebrać się i wspólnie nalegać na wprowadzenie wersji mobilnej ;) Kiedy dostaną kilkaset (kilka tysięcy?) takich próśb, to może się zdecydują ;)

MalutkaEve lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia2337196 wrote:
    hejka kochane a ja mam super wiadomość jestem w 12 tygodniu ciąży:) dzisiaj byłam z koleżanką u lekarza i tam zendlalam wiec wezwali karetkę i zrobili mi badania. Zapytali sie mnie czy jestem w ciazy stwerdziłam, że nie ponieważ mam @ a oni, że muszą mi zrobić wszystkie badania. Przyszła gin i zrobiła mi USG i nagle słyszę a tam bicie serduszka :) po prostu zamurowało mnie, zapytałam się jak to jest możliwe a ona, że nie które kobiety moga mieć @ do 3 miesiąca :) jestem szczęśliwa :)
    Ale super wiadomość <3 GRATULACJE!!!!! Będzie dzidzka !!!
    kot-tanczy.gif

stardust87, celia, blue00 lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ci "moderatorzy" to w ogóle istnieją? Ja pisałam do nich dwa razy w sprawie bardzo technicznej, a oni nawet "w dupie cie mamy" nie odpisali. Zero odzewu. Nic. I nadal wg systemu jestem "w ciąży" :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    A ci "moderatorzy" to w ogóle istnieją? Ja pisałam do nich dwa razy w sprawie bardzo technicznej, a oni nawet "w dupie cie mamy" nie odpisali. Zero odzewu. Nic. I nadal wg systemu jestem "w ciąży" :P

No to tu mogę zdementować, nie są 'mitycznymi moderatorami', istnieją. Ostatnio w pamiętniku pojawił mi się wpis, momen omen, "jestem w ciąży od 3 paź" ;) I nie mogłam go usunąć. Napisałam do nich, że niestety nie jestem, choć bardzo bym chciała ;) Następnego dnia miałam maila z przeprosinami i oczywiście błąd został usunięty :D

MalutkaEve lubi tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała poprawka, a właściwie szczęścia mikołajkowe :D

TESTERKI GRUDNIOWE <3

01 - Alis <3, misiaczk25 (-), ewelina27 (-), Niebieska <3, Kajoni <3, Layla <3
    02 - inga <3 , karmelek (-), Karolcia23369 <3, Misia1980 <3, MMA <3, positive <3
    03 - kada24 <3, Iwka (-), Dukan23, Eve (-), ewelina25(-), kfeva <3, AnkaH <3
    04 - Jackie (-), Domi IRL <3
    05 - marderkowa <3
    06 - Paula55 ( - ), mycha28, ewcia2337196 <3 , Borgnesse, Anoolka(-), kasika8303 <3,
    06 - mala_mi <3
    07 - Celia,AnBe, AIIII,
    08 - samira (-), verynice
    09 - basiulka
    10 - dodinka, JustynaS, kierzynka
    11 - anna maria, Mili, Anutka
    12 - Eweloka84
    15 - Ewelina23, Skuterek, agatasssss, cleo,Martii
    16 - Ania_84
    17 - madzianka
    19 - blue00
    20 - mała_mi, MalutkaEve, izabelka04
    21 - olka25
    23 - Klif
    24 - Elizkaa, Topola, MOI, Magdzialenka, kaarolaa, Czarnula87
    25 - misiaczk25, olka30
    26 - Ciapulinka, Saramago, Natasza82,rumburak
    28 - Nusia1989,
    29 - oliwia1985
    30 - karmelek,Ania1986, Anoolka
    31 - justysia90, stardust87, ewelina27, Chanela

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2013, 12:38

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    No to tu mogę zdementować, nie są 'mitycznymi moderatorami', istnieją. Ostatnio w pamiętniku pojawił mi się wpis, momen omen, "jestem w ciąży od 3 paź" ;) I nie mogłam go usunąć. Napisałam do nich, że niestety nie jestem, choć bardzo bym chciała ;) Następnego dnia miałam maila z przeprosinami i oczywiście błąd został usunięty :D
    u mnie ten sam problem. z tym, że "jestem w ciąży" od 29 listopada i nic się nie zmienia. a pisałam do nich dwukrotnie.. :|

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) mój mąż własnie przed chwilą wczytywał się w nasze komentarze pod wykresami.. i umierał ze śmiechu widząc: tempkę, sikańca, dupka, lutkę, tabsy, kciukanie, serduszkowanie itp.. :) :) :) myślę ze dla osoby "z zewnątrz" to musi byc na prawdę zabawne :) hehe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2013, 13:19

celia, samira, MalutkaEve, Czarnula87, stardust87, mała_mi, Anoolka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnBe wrote:
    :) mój mąż własnie przed chwilą wczytywał się w nasze komentarze pod wykresami.. i umierał ze śmiechu widząc: tempkę, sikańca, dupka, lutkę, tabsy, kciukanie, serduszkowanie itp.. :) :) :) myślę ze dla osoby "z zewnątrz" to musi byc na prawdę zabawne :) hehe :)

faceci tego nie ogarniaja!
    jakby mieli przezywac to wszystko co my, juz dawno powiedzieliby "dziekuje" :P
    do nich nalezy tylko ta najprzyjemniejsza czesc , cFaniaki :P

celia lubi tę wiadomość

• celia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnBe wrote:

Też już kiedyś o tym myślałam, że tworzymy subkulturę z własnym żargonem ;)
    No bo jak ktoś przeczytałby - "serduszkowałam przed owulką, dziś jest 12dcpo więc robię sikańca" no mógłby nie zrozumieć ;D :P

kaarolaa, Czarnula87 lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalutkaEve wrote:
    faceci tego nie ogarniaja!
    jakby mieli przezywac to wszystko co my, juz dawno powiedzieliby "dziekuje" :P
    do nich nalezy tylko ta najprzyjemniejsza czesc , cFaniaki :P
    Ja swojemu dałam dostęp do OF i wiem, że wczytuje się w te nasze bzudrki regularnie ;) Mówi co prawda, że pierdoły tu wypisujemy i że to głupie, ale przynajmniej zaczyna kumać co to owulacja i że na "wstrzelenie się" (dosłownie i w przenośni) mamy tylko jedną szansę w miesiącu ;)

celia lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam na tego mojego mikołaja...bedzie poznym wieczorem...pisał mi ze stoja w korku przed Toruniem a gdzie tu do Ełku??? kawał drogi jeszcze a pogoda masakra...
    ale wraca z bardzo dobra wiadomoscia, zdał egzamin do szkoły podoficerskiej :) moj kochany wojak :) a od stycznia rozłąka na poł roku :(

samira lubi tę wiadomość

• Saramago Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Ja swojemu dałam dostęp do OF i wiem, że wczytuje się w te nasze bzudrki regularnie ;) Mówi co prawda, że pierdoły tu wypisujemy i że to głupie, ale przynajmniej zaczyna kumać co to owulacja i że na "wstrzelenie się" (dosłownie i w przenośni) mamy tylko jedną szansę w miesiącu ;)

Haha, no to pozdrawiamy i ściskamy Pana MOI :)

Mój jakby się dowiedział, że mam czas na takie pierdoły i że jeszcze za to się płaci, to chyba by mnie powiesił... na choince :D

celia, MOI, Czarnula87 lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A fakt, mój ma ubaw jak mu mówię jaki tu mamy żargon, ale że za to płacę to się mu nie przyznałam ;)

Saramago, MOI lubią tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee dziewczyny, ja swojego poprosiłam żeby zrobił przelew i zrobił :D :D :D

Nie ma lekko, chce mieć potomaka (jak sam to nazywa), to niech też ma w tym udział :P Oczywiście poza oddaniem nasienia :P :P :P

mała_mi lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mój w tym miesiącu kazał wykupić sobie abo na 3 miechy :D:D wie,że mam zwami radochę i że to bardzo potrzebne dla mojego gina ;)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    Też już kiedyś o tym myślałam, że tworzymy subkulturę z własnym żargonem ;)
    No bo jak ktoś przeczytałby - "serduszkowałam przed owulką, dziś jest 12dcpo więc robię sikańca" no mógłby nie zrozumieć ;D :P
    Celia! I co z betą?

celia lubi tę wiadomość

‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ