Grudniowe, świąteczne testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
W piątek monitoring, mam nadzieje się dowiem się już gdzie jest pęcherzyk dominujący
Nona lubi tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Najmłodsza_staraczka wrote:W piątek monitoring, mam nadzieje się dowiem się już gdzie jest pęcherzyk dominujący
A zwykle miałaś owulację naprzemiennie? Kciuki za lewą stronęWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 11:31
Najmłodsza_staraczka lubi tę wiadomość
27 lat
9cs -
Izaw wrote:A zwykle miałaś owulację naprzemiennie? Kciuki za lewą stronę
Nie zwracałam na to uwagi
Wiem, ze teraz była z prawego ...
Dobija mnie to wszystko.
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Najmłodsza_staraczka wrote:Nie zwracałam na to uwagi
Wiem, ze teraz była z prawego ...
Dobija mnie to wszystko.
Spokojnie Najmlodsza- przynajmniej wiesz co jest grane. Po kolei wszystko poogarniasz i będzie git. Widocznie trochę ta oprzednia ciąża Ci namieszała. To częste zjawisko, że pierwsza ciąża bez problemu zaskakuje od razu, a przy drugiej trzeba się trochę dłużej postarać. Ale jesteś już coraz bliżej celuNajmłodsza_staraczka, Izaw lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
kark wrote:To normalne, że na początku ciąży maleje tsh (przynajmniej ja tak mam też przy hashi i niedocz.). Ale następnym razem badaj nie tylko tsh, w ciąży ft4 jest ważniejsze i bardziej wiarygodne.
-
makalotia wrote:Ft4 też zbadałam. 0.99
w jakich jednostkach? jaka norma? jakiś niski ten wynik...
anyway, bada się tsh i fT4 razem; ja w ciąży badałam nawet co tydzień i ciągle mi zmieniała dawkę
co do badania facetów, to mój miał pełen panel hormonalny i jakieś witaminy; niby wszystko mu wyszło OK, oprócz wit D, ale brał suple i dopiero po 3 mcach udało się nam zajść; teraz też bierze
dziewczyny z lekką IO: jakie macie wyniki? u mnie HOMA-IR 1,13, ale po obciążeniu po 1h insulina 54,7 po 2h 41,0 i niby nie mam IO, ale jak czytam internet to te wyniki nie są idealne; w ciąży miałam cukrzycę; próbuję stosować dietę, ale przy małej to tak różnie wychodzi...
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
k878 mi właśnie wczoraj lekarka stwierdziła lekką IO. U mnie HOMA niecałe 2 (nie pamiętam doklanie). Czytałam że niektórzy lekarze diagnozują dopiero jak jest powyżej 2. Jako że dopiero wczoraj się o tym dowiedziałam to jeszcze za mocno nie zaglębialam tematu.
Smeg piękna krecha! Gratkismeg lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Najmłodsza - oby szybko udalo sie umowic laparo.
Sung - gratulacje, to juz nie byle co:)
U mnie beta pobrana - musi byc Ok 670 i niech mi nie wazy sie wyjsc niższa!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 12:35
przedszkolanka:), makalotia, smeg, k878, Izaw lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
k878 wrote:w jakich jednostkach? jaka norma? jakiś niski ten wynik...
anyway, bada się tsh i fT4 razem; ja w ciąży badałam nawet co tydzień i ciągle mi zmieniała dawkę
co do badania facetów, to mój miał pełen panel hormonalny i jakieś witaminy; niby wszystko mu wyszło OK, oprócz wit D, ale brał suple i dopiero po 3 mcach udało się nam zajść; teraz też bierze
dziewczyny z lekką IO: jakie macie wyniki? u mnie HOMA-IR 1,13, ale po obciążeniu po 1h insulina 54,7 po 2h 41,0 i niby nie mam IO, ale jak czytam internet to te wyniki nie są idealne; w ciąży miałam cukrzycę; próbuję stosować dietę, ale przy małej to tak różnie wychodzi...
W moim tygodniu ciąży normą to 0,79-1,49. Przed ciążą miałam ft4 około 0,8. Jednostki ng/dl. A i zawsze badam TSH i ft4 razemWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 12:41
-
Agagusia wrote:Najmłodsza - oby szybko udalo sie umowic laparo.
Sung - gratulacje, to juz nie byle co:)
U mnie beta pobrana - musi byc Ok 670 i niech mi nie wazy sie wyjsc niższa!Agagusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
czczi wrote:Kurczę, może tym razem trafił się w końcu dobry.. bo nie wiem już gdzie szukać przyczyny.. Lekarz twierdzi, ze zły plemnik nie zapłodni.. ale to jedyne co mogę połączyć z poronieniami, skoro biorę heparynę..
Ja znów z doskoku, bo nie mam jak uczestniczyć w wątku.
Przyczyn może być dużo... Poza seminogramem M. robił inne badania?
A Ty swoją immunologię sprawdziłaś?
Ewentualne wady macicy wykluczone?
Pewnie jeszcze by się coś znalazło, ale nie jestem specjalistą w poronieniach, bo u mnie są problemy na wcześniejszym etapie.
A co do niedrożności, bo też widziałam, że temat się przewija na kanwie przypadku Najmłodszej. Polecałam Wam badanie MUCHy metoą PCR nie tylko jako wstępu do hsg czy histeroskopii, ale w ogóle by wykluczy infekcję. Nieleczona upośledza płodność u obojga partnerów, u kobiet potrafi doprowadzić np. do niedrożności (więc nie tylko cc jak się tu kilka z Was boi). Bakterie te można złapać nie tylko przez kontakty płciowe, ale też na basenie, w toaletach itp. I co więcej - one potrafią być bezobjawowe latami więc to że nie boli i nie piecze to o niczym nie świadczy!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 13:14
Anhydra, Izaw, Sung lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.