Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Grudniowe testowanie-czyli święta we troje ❤
Odpowiedz

Grudniowe testowanie-czyli święta we troje ❤

Oceń ten wątek:
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Gwiazdka wrote:
    Kiedy ovu potwierdza owulacje? Już się nie mogę doczekać tej kreski na wykresie 😂

Przeważnie po utrzymujących się 3 wyższych tempkach wyzszych od ok 6 niższych z pierwszej fazy. Myślę ze moze jutro/pojutrze Ci już wyliczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 06:11

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doomi widzę, że tempka u Ciebie odbiła i oby tak zostało 🤞🍀💋

U mnie dziś 36,71 i OF wyznaczył ponownie owulację na 11 dc (jak miesiąc temu). Chyba dwie lampki wina w godzinach 20-22 nie są powodem tego skoku...? 🤔😝

doomi03 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny piękne wykresy 🥰
    Grudzień tuż tuż !

Ja się dziś obudziłam o 4,wbrew własnej woli i dla testu zmierzyłam temp,wyszło 36.61,po 10 min poszłam dalej spać,bez wstawiania i obudziłam się o 5.30,zmierzyłam znowu i 36.79 więc biorę tą drugą bo jest z mojej stałej pory mierzenia + jest wyższa więc lubię bardziej 😂

Ostatni dzień pracy i 4 dni wolnego 🥳🥳
    Najchętniej bym je przespała 😫😴

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Doomi widzę, że tempka u Ciebie odbiła i oby tak zostało 🤞🍀💋

U mnie dziś 36,71 i OF wyznaczył ponownie owulację na 11 dc (jak miesiąc temu). Chyba dwie lampki wina w godzinach 20-22 nie są powodem tego skoku...? 🤔😝

No odbiła się, odbiła :) znów z 36,68 na 36,84 także nutka nadzieji w głowie jest. Jutro rano zrobię test jak nic się do tej pory nie wydarzy. Trzymajcie kciuki za mnie proszę 😘

Aa tam ja myślę, ze po prostu wyskoczyla u Ciebie bo po prostu miała wyskoczyć już a nie przez winko ;) ja czulam to w kościach ze od wczoraj bd u Cb sporo rosnąć ;) intuicja mnie nie zawiodła :)

Kitka_87 lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    No odbiła się, odbiła :) znów z 36,68 na 36,84 także nutka nadzieji w głowie jest. Jutro rano zrobię test jak nic się do tej pory nie wydarzy. Trzymajcie kciuki za mnie proszę 😘

Aa tam ja myślę, ze po prostu wyskoczyla u Ciebie bo po prostu miała wyskoczyć już a nie przez winko ;) ja czulam to w kościach ze od wczoraj bd u Cb sporo rosnąć ;) intuicja mnie nie zawiodła :)

W końcu Szamanka 😁🤩💋

Trzymam mocno kciuki za Twój wykresik, mam nadzieję, że niepokalanek zrobił swoje i będzą dwie kreseczki 💚🍀

U mnie z racji tego, że owulacja najwidoczniej i wg OF była jak sobie pierwotnie zakładałam, testowanko zostaje na 07.12 (10 dpo) ☺️

I lecę w środę na progesteron. Chcę mieć badania hormonów z jednego cyklu, bo jeśli nie zaskoczy do końca roku samo to umawiam wizytę do mojej ginekolog.

doomi03 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izqa88 wrote:
    No dziewczyny piękne wykresy 🥰
    Grudzień tuż tuż !

Ja się dziś obudziłam o 4,wbrew własnej woli i dla testu zmierzyłam temp,wyszło 36.61,po 10 min poszłam dalej spać,bez wstawiania i obudziłam się o 5.30,zmierzyłam znowu i 36.79 więc biorę tą drugą bo jest z mojej stałej pory mierzenia + jest wyższa więc lubię bardziej 😂

Ostatni dzień pracy i 4 dni wolnego 🥳🥳
    Najchętniej bym je przespała 😫😴

Izqa Twój wykres też obiecujący 😍

Ja wczoraj miałam ❤️ na wieczór i jak to mamy Dziewczyny w zwyczaju naszym 😅 nie podreptałam do łazienki już wcale. Rano to miałam bajoro 🤣🤣🤣 i termometr nie chciał mi złapać temperatury, więc przerwałam przed pikaniem, bo za długo to trwało. Wyjęłam i włożyłam ponownie i wówczas zaskoczyło 😅

• *KasiaS* Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doomi trzymam kciuki i czekamy tu jutro na dwie kreseczki :)

U mnie w tym cyklu wykres jest troszkę inny. Przez ostatnie kilka miesięcy miałam spadek jednodniowy temperatury 4,5 dpo a tu dzisiaj mam już 6 dpo i cały czas rośnie. Nie powiem, troszkę mi to nadziei zrobiło.

15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

Ja: 33 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

On: 33 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • justyna1719 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam dziewczyny ze wyznaczylo mi owulke na 13 dc, czyli castangus przyspieszył owulacje... 😊 Dziś już tempka 37° ale ha się juz bardzo okresowo czyju, więc raczej nic z tego.. To serduszek w okresie plodnym mam tylko jedno, czyli jest tak jak myślalam.. Za mało seksu.. Później nadrobię wpisy od wczoraj, bo tak jak pisałam mamy gości, i nie zawsze mogę wejść tu do was, a jeśli już to nie na długo...

Trzymam kciuki za jutrzejsze testy 😊✊😪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 08:09

63644240ef.png

👱‍♀️33 lat, 🤵38 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
    📌2 IUI - październik nieudane ☹️

🧫 04.11 IN VITRO
    🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
    🧫31.11 - mamy 5 zarodków
    ❄️ Jeden zarodek C.C.C.
    🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
    ⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
    👶3dpt - prog 41
    👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
    👶9dpt 120,7
    👶11dpt - 409,5, prog 47,82
    👶15dpt - 1592, prog 40,82
    👶21dpt - 8735 - prog39,15
    ❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️

*AMH 2,35
    *TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
    *FSH 6,36
    *Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
    *Insulinooporość - Glucophage 500
    Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    W końcu Szamanka 😁🤩💋

Trzymam mocno kciuki za Twój wykresik, mam nadzieję, że niepokalanek zrobił swoje i będzą dwie kreseczki 💚🍀

U mnie z racji tego, że owulacja najwidoczniej i wg OF była jak sobie pierwotnie zakładałam, testowanko zostaje na 07.12 (10 dpo) ☺️

I lecę w środę na progesteron. Chcę mieć badania hormonów z jednego cyklu, bo jeśli nie zaskoczy do końca roku samo to umawiam wizytę do mojej ginekolog.

Jeśli niepokalanek po jednym cyklu zdziała takie cuda to polecam go każdemu! XD 😂😂😂

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Izqa Twój wykres też obiecujący 😍

Ja wczoraj miałam ❤️ na wieczór i jak to mamy Dziewczyny w zwyczaju naszym 😅 nie podreptałam do łazienki już wcale. Rano to miałam bajoro 🤣🤣🤣 i termometr nie chciał mi złapać temperatury, więc przerwałam przed pikaniem, bo za długo to trwało. Wyjęłam i włożyłam ponownie i wówczas zaskoczyło 😅

Patrz może dlatego w trakcie owu takie pomiary miałam beznadziejne bo też zazwyczaj było bajoro rano a ja tam jeszcze termometr pchałam 😂 i pewnie ciężko mu było złapać temp śluzówki

Doomi kciuki wielkie za jutrzejsze testowanie ✊✊✊🙏

Otwieraj wór świąteczny 🎁

Ja nadal się twardo trzymam zasady że nie testuje do 6.12 ! Normalnie jak nie ja. Kiedyś jak się staraliśmy to już miałam zestaw testów i od 8dpo sikałam 😎

• *KasiaS* Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Powiem wam dziewczyny ze wyznaczylo mi owulke na 13 dc, czyli castangus przyspieszył owulacje... 😊 Dziś już tempka 37° ale ha się juz bardzo okresowo czyju, więc raczej nic z tego.. To serduszek w okresie plodnym mam tylko jedno, czyli jest tak jak myślalam.. Za mało seksu.. Później nadrobię wpisy od wczoraj, bo tak jak pisałam mamy gości, i nie zawsze mogę wejść tu do was, a jeśli już to nie na długo...

Nie skreślaj tego cyklu. Z jednego serduszka może być dzidziuś jak najbardziej :)

justyna1719 lubi tę wiadomość

15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

Ja: 33 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

On: 33 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doomi03, trzymam kciuki za test i jutro poproszę tutaj o zdjęcie dwóch kreseczek 🤩🤩🤩

Izqa, Kasia, obiecujące wykresy! Oby takie już zostały 👍🍀😁

Justyna, ten jeden stosunek to mógł być Złoty Strzał więc się nie zniechecaj 😘😁

Kitka_87, ładnie druga faza się zaczęła, niech to będzie Twój cykl 💪😁

A u mnie kobietki, chyba jednak przyjdzie @... Dzisiaj tempka znowu spadła, minimalnie, bo z 36,12 na 36,09 no ale już drugi dzień w dół 😑 chociaż na razie ani brzuch ani plecy mnie nie bolą, a temp nie spadła poniżej kreski, ale raczej nie spodziewam się dobrych wieści, a szkoda bo po cichu liczyłam troszke na ten cykl 😘

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:

Kochana dopiero 3dpo u Ciebie także twoje "okresowe poczucie" może Cię jeszcze mocno zmylic na tak wczesnym momencie ;) a co do seksu to jak ma się udać w danym cyklu to nawet jedno serduszko wystarczy, żeby się udało także nic straconego ;)
    Mi się czasami wydaje dziewczyny ze tak jak sobie nie raz powtarzamy że każda ma swój czas kiedy się uda i myślę ze jak nadejdzie TEN cykl to niezaleznie od tego jak nie sprzyjające bylyby warunki to i tak sie uda i w drugą stronę, chocbysmy nie wiadomo jak się probowaly wstrzelic, jak piękny bylby sluz itd itp jak nie jest to nasz czas to nie jest i nie wiele na to wpłynie. Sama nie wiem czy to myślenie nastraja mnie pozytywnie czy nie xD ale czasem tak mi się nasnuwa ze każda ma gdzieś tam w przyszłości określony moment kiedy się doczeka i po prostu trzeba na to cierpliwie czekać (co oczywiście nie wyklucza badania się i wspomagania jesli trzeba, ale prędzej czy później w koncu każdej musi się udać) 😘.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Agafiga Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 18:25

Nona, Skrzydlata lubią tę wiadomość

Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

Klinika Gyncentrum

On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

Kariotypy ok

21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml

oar83e3ktsuhd7on.png
  • Tysia150 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:

Mówiłam, że owu będzie 😘

Mutacja genu m1ap u męża
    Biopsja mtese 09.2021(3 słomki)
    14.10.22 punkcja
    7 komórek 7 plemników ♥️
    15.10 3 komórki zapłodnione
    19.10 transfer (odwołany, zarodki zatrzymały się 18.10)
    04.2024 inseminacja nasieniem dawcy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Doomi03, trzymam kciuki za test i jutro poproszę tutaj o zdjęcie dwóch kreseczek 🤩🤩🤩

Izqa, Kasia, obiecujące wykresy! Oby takie już zostały 👍🍀😁

Justyna, ten jeden stosunek to mógł być Złoty Strzał więc się nie zniechecaj 😘😁

Kitka_87, ładnie druga faza się zaczęła, niech to będzie Twój cykl 💪😁

A u mnie kobietki, chyba jednak przyjdzie @... Dzisiaj tempka znowu spadła, minimalnie, bo z 36,12 na 36,09 no ale już drugi dzień w dół 😑 chociaż na razie ani brzuch ani plecy mnie nie bolą, a temp nie spadła poniżej kreski, ale raczej nie spodziewam się dobrych wieści, a szkoda bo po cichu liczyłam troszke na ten cykl 😘

Na kiedy masz termin @ ?

Ja nadal trzymam kciuki ✊✊

Mnie nadal piersi bolą i są zdecydowanie nabrzmiałe,dzisiaj rano tak je oglądałam z każdej strony i stwierdziłam że zawsze by tak mogły wyglądać bo są "na miejscu" a nie wiszą 😂

• kic83 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, a my na weekend oddajemy córkę dziadkom :) także zapowiada się miły weekend, leniuchowanie, wieczorem impreza u znajomych, jutro znów leniuchowanie :) 🍾👩‍❤️‍💋‍👨🥂👫😍
    Miłego weekendu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 09:58

Lalia, Nona, Ignissa, Ounai, Kitka_87 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 21:08

Lalia, Nona lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ignissa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, jak tak was czytam, to moze od stycznia wrócę do staranek i pojadę z Constagnusem i żelem. Ale do mierzenia i owulaków nie chce mi się wracać, ja i tak wiem kiedy mam owu, więc chyba nie jest mi to potrzebne.

Nona lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 12:36

kic83 lubi tę wiadomość

‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ