Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Grudniowe testowanie-czyli święta we troje ❤
Odpowiedz

Grudniowe testowanie-czyli święta we troje ❤

Oceń ten wątek:
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Nie robię testów przed terminem spodziewanej miesiączki. Uważam to za idiotyzm.

Dlaczego nie ma forum dla mężczyzn o podobnej tematyce? 🤔
    A ja uwazam za idiotyzm sluchanie meza na temat gdzie moge sie logowac i co komentowac.
    Kazdy ma swoje upodobania. Kazdy jest inny, i mi tez duzo rzeczy nie odpowiada ale wtedy nie komentuje ;) tylko przewijam dalej.

Annia, Kitka_87, megson91 lubią tę wiadomość

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy ma prawo wyrazić tutaj swoje zdanie a,jak komuś nie odpowiada to po prostu niech nie wchodzi i niech nie obraża innych . Czyli co mamy pisać jedynie o konsytencji śluzu , intensywności @ i bzykanku w dni płodne? Kurcze bez przesady to forum jest żeby się wygadać nie tylko o staraniach a dla niektórych z nas tak jak np dla mnie to jedyne miejsce gdzie spotykam osoby ktore tak na prawdę mogą mi doradzić i mnie zrozumieć.
    Edyciak jak nie chcesz nie wchodź nie pisz to nie jest obowiązkowe

Kitka_87, Rozpieszczonazona, justyna1719, megson91 lubią tę wiadomość

• Annia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Każdy ma prawo wyrazić tutaj swoje zdanie a,jak komuś nie odpowiada to po prostu niech nie wchodzi i niech nie obraża innych . Czyli co mamy pisać jedynie o konsytencji śluzu , intensywności @ i bzykanku w dni płodne? Kurcze bez przesady to forum jest żeby się wygadać nie tylko o staraniach a dla niektórych z nas tak jak np dla mnie to jedyne miejsce gdzie spotykam osoby ktore tak na prawdę mogą mi doradzić i mnie zrozumieć.
    O serduszkach chyba też nie można, bo co jak mąż przeczyta. :P

megson91 lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • agniesia8899 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to się zaczęła dyskusja :-D ja uważam że po to jest to forum, że każda z nas może poprosić i doradztwo na każdy temat...
    Mi osobiście wyszedł cień cienia i była to ciąża :-)

Ona: 30, On: 31.
    Czekamy na nasze małe, wielkie szczęście <3
    Mama aniołka 👼 15.10.2019 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Więc właśnie skorzystałam z tego prawa do wyrażenia własnej opinii.
    Pozdrawiam

• Lalia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z dziewczynami 😉
    Pewnie, forum może być źródłem rzetelnych informacji i porad, ale wtedy są specjalne wątki do tego przeznaczone.
    Nasz jest typowo o staraniach więc piszemy o sluzach, temperaturach, owulacjach, okresach i wspolzyciu, ale też o emocjonalnej kwestii, o obawach, oczekiwaniach, rozczarowaniu, nadziejach itd.
    Szczerze? Nie wyobrażam sobie rozmawiać z osobami z mojego otoczenia o tym czy odbyłam stosunek w owulacje albo czy mój śluz jest płodny czy nie i to nie dlatego że się wstydzę, tylko że oni nie mają bladego pojęcia o tym.
    Ktoś kto nie ma trudności z poczęciem lub utrzymaniem ciąży nie wie nic na ten temat.

A dodawanie zdjęć testów pomaga albo zejść na ziemię albo dodaje nadziei. Nikt tu nie napisał GRATULACJE DOOMI03 tylko każda napisała "TESTUJ JESZCZE RAZ"...

To co napisałaś Edyciak było niegrzeczne, bo z forum jest tak, że jak nie masz z niego wartości to szukasz wątku na którym się odnajdujesz.

Mrs.C, czułam, że z nami jesteś ;) i rozumiem że nie chcesz spędzać tu dużo czasu, bo wtedy życie zaczyna się kręcić tylko wokół starań, a to starania powinny być częścią życia 🙂
    Ale nie wypisujesz na nas obraźliwych rzeczy tylko komentujesz wtedy kiedy chcesz.
    Jedne z nas są bardziej wylwane, drugie mniej, jedne bardziej cierpliwe drugie testują 5 dni po owu, jedne straciły ciążę drugie nigdy w niej nie były...
    Ale łączy nas jedno, pragnienie zostania mama kolejny lub pierwszy raz i tylko my same potrafimy się prawdziwie zrozumieć i wesprzeć.

Szanujmy siebie, nasze historie i to co przeżywamy 😉

Mrs.C, Sleepyhead, Annia, Kitka_87, doomi03, motylek1909, zakochanaaw, Klaudia9212 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Niecierpliwa Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze ludziom juz na glowe pada. Ja np lubie czytac i dopatrywac sie tej drugiej kreseczki. Jesli ktos nie ma na to ochoty niech zmieni sobie watek albo zalozy swoj. Przez takie klotnie nie robi sie milo wiec jak zdecydowalas odejsc od nas nikt cie trzymac nie bedzie...

Kitka_87, megson91, Anka13 lubią tę wiadomość

w4sqgzu3r3rkzllr.png
  • Milu Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Jestem tutaj nowa i szukam pomocy i odpowiedzi na pytanie. Czy któraś z Was robiła test clearblue strumieniowy? Dzisiaj wyszedł mi test pozytywny, ale nie chcialabym sie rozczarować stąd pytanie czy kogoś nie przekłamał o wyniku? Nie wiem już sama jak interpretowac ten wynik, może wyślę tutaj zdjęcie? Miesiaczka powinna być jutro. Zatestowalam dzisiaj, bo od około 2 lat miesiąc w miesiąc mialam kilku dniowe plamienie przed okresem. Tym razem nie było ani kropelki a sluz był inny niż zawsze przed miesiaczka.

Z góry dziękuję za odpowiedzi! ❤️🙏

zi13dqk3avb8xhi8.png

25.01.2021 II kreski 🙏❤
    03.02.2021 beta 2506 ❤
    29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
    21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤
  • Mrs.C Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie kochane dobrze. Musimy w to wierzyć . Wiara czyni cuda. Nie ma co się przejmować głupimi docinkami
    20191201-185332.jpg u mnie temp w cały świat zazdroszczę tym co mają książkowe wykresy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 18:58

3jgx3e3kgoaqe99b.png
    15.05.2019 Aniołek [*]
    04.12 Dwie kreseczki
    05.12 PRG 13dpo- 59,03ng/ml
    05.12 beta 13dpo-155,9 ✊
    07.12 beta 15dpo- 493,2 ✊
    10.12 usg-widoczny pęcherzyk ciążowy
    13.12 beta 21dpo 5084,0
    21.12 usg-zarodek z ❤ walcz kropku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Jprd
    Wychodzę z tego forum. Zamiast przekazywania sobie ciekawych informacji, wymiany doświadczeń, to od dwóch dni toczy się dyskusja na temat, czy widać cień kreski na teście ciążowym czy nie. I każda własną interpretację przedstawia... Masakra.
    Dziewczyny, ogarnijcie się! Wasi mężowie wiedzą, czym się tu zajmujecie?! Bo mój mi mówi, że mózg mi się lasuje od tych pierdół i zabronił mi tu wchodzić.
    I ma rację.

To zastosuj się do zakazu męża jak na dobrą żonę przystało ☺️ Pozdrawiam.

Mrs.C, Lalia, doomi03, Klaudia9212, megson91 lubią tę wiadomość

• Niecierpliwa Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milu wrote:
    Cześć,

Jestem tutaj nowa i szukam pomocy i odpowiedzi na pytanie. Czy któraś z Was robiła test clearblue strumieniowy? Dzisiaj wyszedł mi test pozytywny, ale nie chcialabym sie rozczarować stąd pytanie czy kogoś nie przekłamał o wyniku? Nie wiem już sama jak interpretowac ten wynik, może wyślę tutaj zdjęcie? Miesiaczka powinna być jutro. Zatestowalam dzisiaj, bo od około 2 lat miesiąc w miesiąc mialam kilku dniowe plamienie przed okresem. Tym razem nie było ani kropelki a sluz był inny niż zawsze przed miesiaczka.

Witamy :) :) pokaz zdjecie

w4sqgzu3r3rkzllr.png
  • *KasiaS* Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milu wrote:
    Cześć,

Ja robiłam go tylko raz, wyszedł negatywny i rzeczywiście ciąży nie było :)

15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

Ja: 33 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

On: 33 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • Annia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.C wrote:
    Będzie kochane dobrze. Musimy w to wierzyć . Wiara czyni cuda. Nie ma co się przejmować głupimi docinkami
    20191201-185332.jpg u mnie temp w cały świat zazdroszczę tym co mają książkowe wykresy
    Mrs. C mi się wydaje że całkiem w porządku są te temperatury, jest skok i w fazie lutealnej utrzymują się wyraźnie powyżej linii podstawowej. :)

Kitka_87, doomi03 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Milu Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za tak szybką odpowiedź! ❤️
    Wrzucam zdjęcie i proszę o info czy mnie się coś przewidziało czy jednak coś jest 🙏😊
    https://zapodaj.net/0021b916bc2c7.jpg.html

Mrs.C, justyna1719, doomi03, megson91, Anka13 lubią tę wiadomość

zi13dqk3avb8xhi8.png

25.01.2021 II kreski 🙏❤
    03.02.2021 beta 2506 ❤
    29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
    21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤
  • *KasiaS* Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.C wrote:
    Moim zdaniem Twoje temperatury są w porządku :) ja w zeszłym cyklu miałam książkowy wykres a ciąży nie było więc to nie jest wyznacznik. Trzymam kciuki!

doomi03 lubi tę wiadomość

15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

Ja: 33 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

On: 33 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 21:40

Kitka_87, doomi03 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.C wrote:

Kochana, wykresik jak dla mnie bardzo ładny, widać dwufazowość i tempka cały czas w górze ☺️ Trzymam kciuki 🤞💋

doomi03 lubi tę wiadomość

• lorinka9191 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milu wrote:
    Dzięki dziewczyny za tak szybką odpowiedź! ❤️
    Wrzucam zdjęcie i proszę o info czy mnie się coś przewidziało czy jednak coś jest 🙏😊
    https://zapodaj.net/0021b916bc2c7.jpg.html

Według mnie ewidentnie widać kreskę 🙂

Milu, Klaudia9212, megson91 lubią tę wiadomość

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milu wrote:
    Cześć,

Pochwal się nim ale słyszałam same dobre opinie o tych testech poza tym możesz powtórzyć inny :)

megson91 lubi tę wiadomość

• szamanka91 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Jprd
    Wychodzę z tego forum. Zamiast przekazywania sobie ciekawych informacji, wymiany doświadczeń, to od dwóch dni toczy się dyskusja na temat, czy widać cień kreski na teście ciążowym czy nie. I każda własną interpretację przedstawia... Masakra.
    Dziewczyny, ogarnijcie się! Wasi mężowie wiedzą, czym się tu zajmujecie?! Bo mój mi mówi, że mózg mi się lasuje od tych pierdół i zabronił mi tu wchodzić.
    I ma rację.
    No i już usuń konto i po problemie.
    I proszę nikomu nie mówić by się ogarnął bo każdy decyduje o swoim życiu..

Kitka_87, Annia lubią tę wiadomość

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

age.png
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ