X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Haszi I IO
Odpowiedz

Haszi I IO

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy któraś z Was boryka się z Haszi, IO albo policystycznymi jajnikami ?

Jak wyglądają u was objawy ?
    Czy udało wam się zajsc w ciaze ?

• BarbaraAnna Znajoma

Wysłany: 2 stycznia, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Hashimoto, dowiedziałam się o tym rok temu, jestem pod stałą kontrolą endokrynologa, biorę obecnie Euthyrox 50, wcześniej Euthyrox 25 ale TSH utrzymywało się na poziomie 3,2-3,8 stąd decyzja o zwiększeniu dawki. Jeśli chodzi o objawy to obecnie podczas leczenia praktycznie ich nie odczuwam, wcześniej przed leczeniem było mi ciągle zimno, byłam ospała, zmęczona, miałam mega suchą skórę. Najlepiej się czuję jak o siebie dbam, wysypiam się a przynajmniej śpię w regularnych godzinach i dobrze odżywiam. I taki też jest mój plan na 2025 + regularna suplementacja.

Ona 30, On 31
    Starania od 01/2025
    Niedoczynność tarczycy, Euthyrox 50 (2 razy w tyg 75)💊
    Suplementacja Pregna Start
    TSH 2,9
    FT3 4,6
    FT4 18,70
  • Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BarbaraAnna wrote:
    Ja mam Hashimoto, dowiedziałam się o tym rok temu, jestem pod stałą kontrolą endokrynologa, biorę obecnie Euthyrox 50, wcześniej Euthyrox 25 ale TSH utrzymywało się na poziomie 3,2-3,8 stąd decyzja o zwiększeniu dawki. Jeśli chodzi o objawy to obecnie podczas leczenia praktycznie ich nie odczuwam, wcześniej przed leczeniem było mi ciągle zimno, byłam ospała, zmęczona, miałam mega suchą skórę. Najlepiej się czuję jak o siebie dbam, wysypiam się a przynajmniej śpię w regularnych godzinach i dobrze odżywiam. I taki też jest mój plan na 2025 + regularna suplementacja.

Dziękuję za odpowiedź
    U mnie tsh 1.7

• BarbaraAnna Znajoma

Wysłany: 2 stycznia, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bardzo ładny wynik. Mi od roku nie udało się takiego osiągnąć - na zmianę rosło i malało. Początkowo, przed leczeniem TSH az 5,9, później 3,8, po zwiększeniu dawki spadło aż na 0,3 a po zmniejszeniu dawki znowu wzrosło do 3,2. Teraz mam nadzieję że się obniża i wreszcie osiągnę poziom 1-2.

Ona 30, On 31
    Starania od 01/2025
    Niedoczynność tarczycy, Euthyrox 50 (2 razy w tyg 75)💊
    Suplementacja Pregna Start
    TSH 2,9
    FT3 4,6
    FT4 18,70
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ