Haszi I IO
-
Ja mam Hashimoto, dowiedziałam się o tym rok temu, jestem pod stałą kontrolą endokrynologa, biorę obecnie Euthyrox 50, wcześniej Euthyrox 25 ale TSH utrzymywało się na poziomie 3,2-3,8 stąd decyzja o zwiększeniu dawki. Jeśli chodzi o objawy to obecnie podczas leczenia praktycznie ich nie odczuwam, wcześniej przed leczeniem było mi ciągle zimno, byłam ospała, zmęczona, miałam mega suchą skórę. Najlepiej się czuję jak o siebie dbam, wysypiam się a przynajmniej śpię w regularnych godzinach i dobrze odżywiam. I taki też jest mój plan na 2025 + regularna suplementacja.Ona 30, On 31
Starania od 01/2025
Niedoczynność tarczycy, Euthyrox 50 (2 razy w tyg 75)💊
Suplementacja Pregna Start
TSH 2,9
FT3 4,6
FT4 18,70 -
BarbaraAnna wrote:Ja mam Hashimoto, dowiedziałam się o tym rok temu, jestem pod stałą kontrolą endokrynologa, biorę obecnie Euthyrox 50, wcześniej Euthyrox 25 ale TSH utrzymywało się na poziomie 3,2-3,8 stąd decyzja o zwiększeniu dawki. Jeśli chodzi o objawy to obecnie podczas leczenia praktycznie ich nie odczuwam, wcześniej przed leczeniem było mi ciągle zimno, byłam ospała, zmęczona, miałam mega suchą skórę. Najlepiej się czuję jak o siebie dbam, wysypiam się a przynajmniej śpię w regularnych godzinach i dobrze odżywiam. I taki też jest mój plan na 2025 + regularna suplementacja.
Dziękuję za odpowiedź
U mnie tsh 1.7 -
To bardzo ładny wynik. Mi od roku nie udało się takiego osiągnąć - na zmianę rosło i malało. Początkowo, przed leczeniem TSH az 5,9, później 3,8, po zwiększeniu dawki spadło aż na 0,3 a po zmniejszeniu dawki znowu wzrosło do 3,2. Teraz mam nadzieję że się obniża i wreszcie osiągnę poziom 1-2.Ona 30, On 31
Starania od 01/2025
Niedoczynność tarczycy, Euthyrox 50 (2 razy w tyg 75)💊
Suplementacja Pregna Start
TSH 2,9
FT3 4,6
FT4 18,70 -