X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Haszi I IO
Odpowiedz

Haszi I IO

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy któraś z Was boryka się z Haszi, IO albo policystycznymi jajnikami ?

Jak wyglądają u was objawy ?
    Czy udało wam się zajsc w ciaze ?

• BarbaraAnna Znajoma

Wysłany: 2 stycznia, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Hashimoto, dowiedziałam się o tym rok temu, jestem pod stałą kontrolą endokrynologa, biorę obecnie Euthyrox 50, wcześniej Euthyrox 25 ale TSH utrzymywało się na poziomie 3,2-3,8 stąd decyzja o zwiększeniu dawki. Jeśli chodzi o objawy to obecnie podczas leczenia praktycznie ich nie odczuwam, wcześniej przed leczeniem było mi ciągle zimno, byłam ospała, zmęczona, miałam mega suchą skórę. Najlepiej się czuję jak o siebie dbam, wysypiam się a przynajmniej śpię w regularnych godzinach i dobrze odżywiam. I taki też jest mój plan na 2025 + regularna suplementacja.

Ona 30, On 31
    Starania od 01/2025
    Niedoczynność tarczycy, Euthyrox 50 (2 razy w tyg 75)💊
    Suplementacja Pregna Start
    TSH 2,9
    FT3 4,6
    FT4 18,70
  • Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BarbaraAnna wrote:
    Ja mam Hashimoto, dowiedziałam się o tym rok temu, jestem pod stałą kontrolą endokrynologa, biorę obecnie Euthyrox 50, wcześniej Euthyrox 25 ale TSH utrzymywało się na poziomie 3,2-3,8 stąd decyzja o zwiększeniu dawki. Jeśli chodzi o objawy to obecnie podczas leczenia praktycznie ich nie odczuwam, wcześniej przed leczeniem było mi ciągle zimno, byłam ospała, zmęczona, miałam mega suchą skórę. Najlepiej się czuję jak o siebie dbam, wysypiam się a przynajmniej śpię w regularnych godzinach i dobrze odżywiam. I taki też jest mój plan na 2025 + regularna suplementacja.

Dziękuję za odpowiedź
    U mnie tsh 1.7

• BarbaraAnna Znajoma

Wysłany: 2 stycznia, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bardzo ładny wynik. Mi od roku nie udało się takiego osiągnąć - na zmianę rosło i malało. Początkowo, przed leczeniem TSH az 5,9, później 3,8, po zwiększeniu dawki spadło aż na 0,3 a po zmniejszeniu dawki znowu wzrosło do 3,2. Teraz mam nadzieję że się obniża i wreszcie osiągnę poziom 1-2.

Ona 30, On 31
    Starania od 01/2025
    Niedoczynność tarczycy, Euthyrox 50 (2 razy w tyg 75)💊
    Suplementacja Pregna Start
    TSH 2,9
    FT3 4,6
    FT4 18,70
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ