HCG
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
Jestem tu nowa, może zacznę od początku.
W tym miesiącu cykl stymulowany Letrozolem - udało się, owulacja była, dziś mija 14/15 dzień.
Owulacja potwierdzona monitoringiem.
W piątek 2 dnu temu, robiłam badanie HCG, był to 12/13 dzień po owu, wynik to <2.0
Czy możliwe jest, że wykonałam badanie za szybko?
Miesiączki póki co nie widać ani nie słychaćWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2021, 14:20
Kamila -
abrakadabra wrote:Tyle dni po owulacji wynik bety juz powinien być wyższy jeśli byłaby ciąża. Więc raczej nic z tego, ale jeśli dalej okres nie przyjdzie to powtórz badanie bo moze była więcej niz jedna owulka
A czy jest możliwe, że tego 12 dnia dopiero zagnieżdżał się zarodek?Kamila -
abrakadabra wrote:Różne rzeczy się zdarzaja, niby zagnieżdża sie od 6-12 dni ale 12 to bardzo rzadko bywa no ale kto wie ile trwa twoja faza lutealna ogólnie?
Nigdy nie przykładałam do tego wagi, dopiero kiedy zaczęliśmy starania Ostatnio kiedy była owulacja (było to w czerwcu), faza lutealna trwała 16 dniKamila -
Kamila24 wrote:Nigdy nie przykładałam do tego wagi, dopiero kiedy zaczęliśmy starania Ostatnio kiedy była owulacja (było to w czerwcu), faza lutealna trwała 16 dni
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKamila24 wrote:Nie
Robiłam badanie progesteronu 7 dni po owulacji, wynosił 21,30.
A dlaczego?
W takim wypadku pozostaje Ci powtórzyć betę powodzenia! -
Sleepy wrote:Bo zażywanie progesteronu może blokować okres często po odstawieniu leków, organizm potrzebuje trochę czasu, żeby rozpoczął się nowy cykl.
W takim wypadku pozostaje Ci powtórzyć betę powodzenia!
Nie przyjmuję żadnego progesteronu
Dzisiaj bądź jutro powtórzę, no chyba że miesiączka przyjdzieKamila