X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne HCG, 27DC
Odpowiedz

HCG, 27DC

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • aga_93 Debiutantka

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie,

to mój pierwszy miesiąc starań, także proszę o wyrozumiałość.

Mam regularne, 30 dniowe cykle,
    w czwartek (27DC) zrobiłam test HCG, wynik <1,2 (4 dni przed okresem). Wygląda to słabo, jednakże przez moje "objawy" nie daje mi to spokoju.. mianowicie:

1) bolą mnie piersi (i są widocznie pełniejsze), z czego przed okresem nie bolały mnie nigdy,
    2) ściemniały mi sutki i są bardzo wrażliwe,
    3) w okolicach sutków pojawiły się delikatne żyły,
    4) bodajże z pon na wt w nocy obudził mnie ból jajnika, aż nie mogłam wstać z łóżka,
    5) częściej chodzę do toalety,
    6) zmniejszył mi się apetyt itp

Nie wiem już, czy to moje urojenia.. W 28 DC robiłam test i wyszedł negatywny. Myślicie, że jest sens powtórzyć badanie? Czy próbować za miesiąc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakiekolwiek objawy są wynikiem poziomu hcg lub progesteronu. Jeśli hcg jest na takim poziomie, to objawy funduje Ci progesteron, który najpewniej za chwilę spadnie.

edit, powtórz test z moczu w dniu spodziewanej miesiączki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 14:01

• aga_93 Debiutantka

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli szanse małe?

• Maczek Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_93 wrote:
    Czyli szanse małe?

Jak beta z krwi ujemna w takim terminie, to raczej niewielkie, chyba że owulacja Ci się z jakiegoś powodu opóźniła.

Objawy, które opisujesz, są w większości typowe dla drugiej fazy cyklu i właśnie wzrostu progesteronu. Nie ma się co nimi sugerować. Objawy ciążowe, jak już są, pojawiają się nieco później.

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga 93 tak jak napisala kolezanka wyzej taki wynik bety w tym dniu cyklu powinien byc juz dosyc miarodajny...przykro mi...

Ze swojego doswiadczenia wiem ze jak sie starasz i bardzo chcesz (zwlaszcza na poczatku drogi) objawow masz bardzo duze i tak piersi wydaja sie pelniejsze, wychodza zylki ktorych wczesniej nie widzialas, chodzisz czesciej siku po prostu zwracasz na to uwage i nietety wbijamy sobie niektore objawy...a tak swoja droga to czestsze wizyty w loalecie sa oczywiscie objawem ciazy ale jest to pozniejszy objaw - wtedy kiedy dzieciatko naciska juz na pecherz - dlatego czesciej sie lata do toalety :D watpie zeby na poczatku:D

Zycze ci zebys jak najszybciej zaszla w ciaze bez zadnych problemow ale wiekszosci par udaje sie to w pzeciagu 6 - 12 msc staran wiec cierpliwosci :D

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ