HCG, 27DC
-
Witam serdecznie,
to mój pierwszy miesiąc starań, także proszę o wyrozumiałość.
Mam regularne, 30 dniowe cykle,
w czwartek (27DC) zrobiłam test HCG, wynik <1,2 (4 dni przed okresem). Wygląda to słabo, jednakże przez moje "objawy" nie daje mi to spokoju.. mianowicie:
1) bolą mnie piersi (i są widocznie pełniejsze), z czego przed okresem nie bolały mnie nigdy,
2) ściemniały mi sutki i są bardzo wrażliwe,
3) w okolicach sutków pojawiły się delikatne żyły,
4) bodajże z pon na wt w nocy obudził mnie ból jajnika, aż nie mogłam wstać z łóżka,
5) częściej chodzę do toalety,
6) zmniejszył mi się apetyt itp
Nie wiem już, czy to moje urojenia.. W 28 DC robiłam test i wyszedł negatywny. Myślicie, że jest sens powtórzyć badanie? Czy próbować za miesiąc? -
nick nieaktualnyjakiekolwiek objawy są wynikiem poziomu hcg lub progesteronu. Jeśli hcg jest na takim poziomie, to objawy funduje Ci progesteron, który najpewniej za chwilę spadnie.
edit, powtórz test z moczu w dniu spodziewanej miesiączkiWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 14:01
-
aga_93 wrote:Czyli szanse małe?
Jak beta z krwi ujemna w takim terminie, to raczej niewielkie, chyba że owulacja Ci się z jakiegoś powodu opóźniła.
Objawy, które opisujesz, są w większości typowe dla drugiej fazy cyklu i właśnie wzrostu progesteronu. Nie ma się co nimi sugerować. Objawy ciążowe, jak już są, pojawiają się nieco później.
-
Aga 93 tak jak napisala kolezanka wyzej taki wynik bety w tym dniu cyklu powinien byc juz dosyc miarodajny...przykro mi...
Ze swojego doswiadczenia wiem ze jak sie starasz i bardzo chcesz (zwlaszcza na poczatku drogi) objawow masz bardzo duze i tak piersi wydaja sie pelniejsze, wychodza zylki ktorych wczesniej nie widzialas, chodzisz czesciej siku po prostu zwracasz na to uwage i nietety wbijamy sobie niektore objawy...a tak swoja droga to czestsze wizyty w loalecie sa oczywiscie objawem ciazy ale jest to pozniejszy objaw - wtedy kiedy dzieciatko naciska juz na pecherz - dlatego czesciej sie lata do toalety watpie zeby na poczatku:D
Zycze ci zebys jak najszybciej zaszla w ciaze bez zadnych problemow ale wiekszosci par udaje sie to w pzeciagu 6 - 12 msc staran wiec cierpliwosciDluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-