X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Histeroskopia w 13 dniu cyklu
Odpowiedz

Histeroskopia w 13 dniu cyklu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Becia12 Znajoma

Wysłany: 11 czerwca 2024, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z góry przepraszam za założenie nowego wątku, ale nie mogłam znaleźć nigdzie choć podobnego do tego co pisze. Dzisiaj byłam się umówić na histeroskopie. Cykle mam 31 dniowe od kiedy zaczęłam stosować dietę z niskim IG. Planowo ma się odbyć 13 dni cyklu, owulację powinnam dostać 17 dnia. Moje pytanie czy taki odstęp czasowy jest okej? Mam podejrzenie zrostów na macicy po przebytej cesarce. Jeśli je będą usuwać i nie napotkają więcej problemów, to będziemy mogli działać podczas owulacji w tym cyklu? Czy którejś z was udało się za pierwszym razem po tych 4 dniach od histo?

• Kessa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2024, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mając cykle 26-28 dniowe miałam histero chyba jakoś w 9 DC, z tego co pamiętam 🤔 owulki zazwyczaj były 13 albo 14 DC u mnie. Myśmy ten cykl odpuścili,ponieważ sporo plamiłam po tej histeroskopii...poszłam usuwać jednego polipa, a okazało się, że jest ich całkiem sporo, także cykl darowaliśmy. Sporo dziewczyn tu zaszło w pierwszych 3 cyklach po zabiegu, także wszystko jest możliwe 😁 Nam się się po zabiegu nie udało, ale u nas problem męski był bardzo duży, to nie ma co porównywać. Powodzenia.

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2024, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam hostero 10 DC ale cykl nie staralam się w tym cyklu bo plamilam po zabiegu dwa tygodniem o wyszedł mi stan zapalny endometrium. To zależy tak naprawdę od lekarza i od tego co Ci tam eyjdzie

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Luteina, Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75

Badania prenatalne czyżby 🩷?

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ