hsg
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
elastyna26 wrote:wynik badania już mówię
Macica prawidłowego kształtu .Jajowody poszerzone w odcinkach dystalnych ,niedrożne
aga 30 jak to widzisz kobieto,,,,,,ja szaleje
Odpowiedz jest - niedrozne - nie daje to szans na naturalna ciaze. Byc moze daloby sie udroznic w czasie laparoskopii, ale to jest zawsze spore ryzyko. Gdy sie nie uda to zostaje zaplodnienie popzaustrojowe. Ewentualnie sa tez dziewczyny, ktorym pomogly ziola na zrosty i oklady z borowiny - zagadaj na "starajac sie z pomoca medyczna" -> "wszystkie zielary z ovuf..." To dziewczyny doradza co z tymi ziolami i borowina, jesli nie chcesz sie decydowac na inne rozwiazania. -
powiedział mi że kontrast przeszedł z oporem wiec może coś się udrożniło
i że jeśli nie bedę w ciąży za 4 tygodnie powtórka hsg ....kobietki mnie już męczy to wszystko 5 lat starań ....w sumie to tak od ponad roku strasznie mi zależy ......mam 8 letniego synka z innym partnerem...po jego śmierci związałam się poraz drugi .....monia
-
No to jesli kontrast przeszedl to calkiem niedrozne nie sa. Nie da sie, wiec wyrokowac do konca. Calkiem niedrozne - wiadomo, skoro jajeczko ma blokade na drodze i nie moze sie wydostac i spotkac z plemnikami to sila rzeczy na ciaze nie ma szans. Nie rozmawialas z lekarzem?
-
byłam trochę otępiała tym głupim jasiem
rozmowa była przeprowadzona na korytarzu jak już wychodziłam ze szpitala w sumie to 20 -30 min po zabiegu .....byłam zmieszana kręciło mi się w głowie ,,,,,ja tak się boję że nie mam dla mnie szansy jużmonia
-
Ja mam jeden niedrożny, a drugi chyba drożny (kontrast przeszedł) ale poszerzony w czesci dystalnej, a to niestety tez nic dobrego. Poszerzony oznacza "opuchnięty" czyli moze byc jakaś torbiel, wodniak czy cos innego, co powoduje ze jajowod jest gruby. Sadze, ze lekarz powinien Ci zalecić laparoskopię zeby to obejrzeć. No ale moze skoro troszke kontrast przeszedł, to liczy na to ze Cie odetka i szybko zajdziesz w ciaze, a reszta sie zajmiecie pozniej. Trzymam kciuki za owocne starania!
elastyna26 lubi tę wiadomość