Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

hsg

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do hsg podchodze w styczniu juz coraz blizej :)

elastyna26 lubi tę wiadomość

• elastyna26 Znajoma

Wysłany: 19 grudnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Elastyna najważniejsze mieć diagnoze a potem ułożycie sobie plan działania :)
    Moze nie będzie tak źle że potrzebne będzie in vitro !!!

My też chcieliśmy po nowym roku podchodzić do in vitro ale natura nas uprzedziła i oby tak u was było :)

Trzymam kciuki za laparo niech ci przeczyszczą rurki dokładnie :) :)

dziękuje Ci kochana może i mi będzie dane tulić kruszynkę

fablous lubi tę wiadomość

monia
  • elastyna26 Znajoma

Wysłany: 19 grudnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Ja do hsg podchodze w styczniu juz coraz blizej :)

życzę Ci powodzenia :)

monia
  • fablous Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elastyna26 wrote:
    dziękuje Ci kochana może i mi będzie dane tulić kruszynkę

mocno Ci tego życzę!

U mnie również okazało się, że jest problem z jajowodami, drożność jest upośledzona. Nie wiem czy to oznacza całkowitą czy częściową drożność. Idę w poniedziałek do lekarza i mam nadzieję, że dowiem się jak sytuacja wygląda i co dalej...

3i49p07w0kmpd0v3.png
  • elastyna26 Znajoma

Wysłany: 23 grudnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fablous wrote:
    mocno Ci tego życzę!

U mnie również okazało się, że jest problem z jajowodami, drożność jest upośledzona. Nie wiem czy to oznacza całkowitą czy częściową drożność. Idę w poniedziałek do lekarza i mam nadzieję, że dowiem się jak sytuacja wygląda i co dalej...

życzę Ci powodzenia oby kazda z nas zaznała szczęscia :)

monia
  • fablous Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie. Część kontrastu przeszła więc jajowody nie są zupełnie niedrożne. Ale lekarz wyznaczył mi już termin laparoskopii. A tymczasem dziś zaczynam okłady z borowiny, może pomogą :)

3i49p07w0kmpd0v3.png
  • koniczyna Koleżanka

Wysłany: 25 grudnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane kolezanki w tym cyklu mialam hsg i wciaz czekam na @ czy te badanie moze spowodowac ze cykl sie rozregulowal ? ZDROWYCH I WESOLYCH DLA WSZYSTKICH :)

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczyna mi hsg nie rozregulowało cyklu, ani nie pomogło w zajściu w ciążę. Wiem tylko, że jajowody drożne i generalnie wszystko ok.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • koniczyna Koleżanka

Wysłany: 27 grudnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Koniczyna mi hsg nie rozregulowało cyklu, ani nie pomogło w zajściu w ciążę. Wiem tylko, że jajowody drożne i generalnie wszystko ok.

ok dzięki za info :) pytam ponieważ dalej nie mam @ więc to trochę wygląda jakby mi badanie rozregulowało cykl;/

• elastyna26 Znajoma

Wysłany: 20 marca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje kochane pierwsze hsg wykazało niedrozność jajowodow i to dwóch ...... dzis mialam hsg ponownie i odetkało sie jestem taka szczęśliwa ......obym teraz juz zaszła w ciąże :-) pozdrawiam

monia
  • AnaR Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elastyna26 wrote:
    moje kochane pierwsze hsg wykazało niedrozność jajowodow i to dwóch ...... dzis mialam hsg ponownie i odetkało sie jestem taka szczęśliwa ......obym teraz juz zaszła w ciąże :-) pozdrawiam
    Ja też dzisiaj miałam drożność robioną ale metodą SIS i mam oba drożne:) więc jestem pełna nadzieji że możę niedługo uda mi się zajść w ciążę:)

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ