hsg
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyelastyna26 wrote:wynik badania już mówię
Macica prawidłowego kształtu .Jajowody poszerzone w odcinkach dystalnych ,niedrożne
aga 30 jak to widzisz kobieto,,,,,,ja szaleje
Hej No jeżeli jajowody nie drożne to poprosiłabym lekarza o laparoskopie !!
A z drugiej strony to jeżeli coś trzeszło kontrasty to zawsze szansa jest !!
Powiedz mi kochana czy ty prywatnie to hsg miałaś robione czy państwowo !!
Warto chyba powtórzyć jeszcze raz może się przepcha więcej cos a jak nie to idz jak najszybciej na laparo!!
Ja miałam hsg w luym w tym roku wyszło drożne 6 lat temu miałam robiną laparoskopie też wyszło drożne wszydtko a efektów nie było kupę lat ale się w końcu udało!!
Powodzenia życzę !!elastyna26 lubi tę wiadomość
-
a więc AGA 30 Państwowo robiłam badanie .... lekarz chce powtórzyć HSG
dziękuje za rade na pewno zapytam a wręcz będe nalegać na laparoskopie
przed świętami mam to obgadać z nim ,,,,chodzi otermin następnego hsg
BARDZO DZIĘKUJE KOCHANA JESTEŚ I GRATULUJĘ CI SERDECZNIEAGA 30 lubi tę wiadomość
monia
-
nick nieaktualnyelastyna26 wrote:a więc AGA 30 Państwowo robiłam badanie .... lekarz chce powtórzyć HSG
dziękuje za rade na pewno zapytam a wręcz będe nalegać na laparoskopie
przed świętami mam to obgadać z nim ,,,,chodzi otermin następnego hsg
BARDZO DZIĘKUJE KOCHANA JESTEŚ I GRATULUJĘ CI SERDECZNIE
No to trzymam kciuki że jednak będzie dobrze !!Czasem przy laparoskopi udaje sie udroznic jajowody i wszystko ładnie gra!!
Moja znajoma niedawno miała własnie laparo robioną i udrażnane rurki i po świętach będa starać się znowu !!
Powodzenia i daj znać jak tam dalej sprawy postępują !!! -
nick nieaktualnykoniczyna wrote:dziewczyny na swoim przykładzie proszę o informację czy to normalne ze po hsg może być cykl bezowulacyjny ??
Moim zdaniem owulacja nie ma nic wspólnego z hsg bo to badnie raczej nie zakłuca owulacji!!
Moze akurat masz cykl bezowulacyjny bo podobno każda zdrowa kobieta ma taki cykl w roku !!
A po czym sądzisz że masz cykl bezowulacyjny? -
koniczyna wrote:dziewczyny na swoim przykładzie proszę o informację czy to normalne ze po hsg może być cykl bezowulacyjny ??
-
AGA 30 wrote:Moim zdaniem owulacja nie ma nic wspólnego z hsg bo to badnie raczej nie zakłuca owulacji!!
Moze akurat masz cykl bezowulacyjny bo podobno każda zdrowa kobieta ma taki cykl w roku !!
A po czym sądzisz że masz cykl bezowulacyjny?
no w sumie nie wiem powiem tak pierwszy raz od paru miesięcy nie zrobiłam testu owulacyjnego (jak był śluz i ból) tylko patrze na tą temperaturę moją i ten cykl jest taki bez temperaturowy wiec sądzę że może być on jednak bezowulacyjny.
A co do tego że mogą się takie trafić to też właśnie słyszałam ;/ nie chcę się stresować ;/
dzięki za tak szybką odpowiedź -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja już jestem po HSG, nie było to nic przyjemnego ale naprawdę do przeżycia. Za to wynik mnie zdołował : Jajowody obustronnie o upośledzonej drożności w paciorkowatego kształtu częściach bańkowych, bez ewidentnych poszerzeń torbielowatych. Zarysy małej jamy macicy w obrębie dna i rogów prawidłowe.
Nikt mi nic więcej nie powiedział, tylko to dostałam. Na wizytę do mojego lekarza idę dopiero w styczniu i mam nadzieję, że powie mi wtedy co i jak.
Czy wg Was to oznacza całkowitą niedrożność? Czy tylko częściową? -
nick nieaktualnyfablous wrote:Dziewczyny ja już jestem po HSG, nie było to nic przyjemnego ale naprawdę do przeżycia. Za to wynik mnie zdołował : Jajowody obustronnie o upośledzonej drożności w paciorkowatego kształtu częściach bańkowych, bez ewidentnych poszerzeń torbielowatych. Zarysy małej jamy macicy w obrębie dna i rogów prawidłowe.
Nikt mi nic więcej nie powiedział, tylko to dostałam. Na wizytę do mojego lekarza idę dopiero w styczniu i mam nadzieję, że powie mi wtedy co i jak.
Czy wg Was to oznacza całkowitą niedrożność? Czy tylko częściową? -
kobitki w styczniu będę miała laparoskopie .....wszystko zależny od jej wyniku
gdyby jednak okazało się ze nie mogę począć dziecka naturalnie ,,,,zastanowię się nad in vitro
ciężko jest coś wyrokować bez odpowiednich badan
tyle niepewności poczucia osamotnienia.....tyle pytań
pozdrawiam wasmonia
-
nick nieaktualnyElastyna najważniejsze mieć diagnoze a potem ułożycie sobie plan działania
Moze nie będzie tak źle że potrzebne będzie in vitro !!!
My też chcieliśmy po nowym roku podchodzić do in vitro ale natura nas uprzedziła i oby tak u was było
Trzymam kciuki za laparo niech ci przeczyszczą rurki dokładnie