Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
-
WIADOMOŚĆ
-
Emka06 wrote:Powtórzyłam. Co myślicie? Jeszcze trudno mi te testy interpretować 🙄
https://ibb.co/khtz70g
Dla mnie też blisko piku - mam wrażenie że testowa ma juz inny, chłodniejszy, lekko ciemniejszy odcień niż kontrolnaEmka06 lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️26 - ✅
🙋🏼28 - morfologia 0%❌ /4% ✅🥺
12.2022-10.2023 -przerwa w staraniach
29.10 13 dpo ⏸️🍀
30.10 14 dpo beta 237.73 mlU/mL
02.11 17 dpo beta 811.97 mlU/mL prog 35.3 ng/mL
17.11 3,5 mm Fasolki z bijącym ❤️
02.01 I prenatalne - 7,3 cm brykającego szkraba, ryzyka niskie 🎉
15.02 276g, mamy dziewczynkę 💞
27.02 II prenatalne, 362g wstydnisi 🌷
9.05 III prenatalne, 1480g zdrowej Kruszynki - 8 percentyl 🥺🙏
6.06 2400g Uparciuszki, waga już w normie 🥰
25.06 - planowane CC??🍀🤯🤞🫶
Razem od 2016 ❤️ 09.2020👰🏻♀️🤵🏼
-
Madziq6 wrote:Wbijasz je w apke premom??🤔🤔
Madziq6 lubi tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Ewiwi dzięki bardzo!
Ja pracuje w urzędzie miejskim więc u mnie wszystko na spokojnie przyjmują, niby godziny stałe ale w czw mamy 9h żeby było dłużej dla stron no i w pt krócej, z tego co wiem to koleżanka mająca dziecko do któregoś tam roku życia w czwartki pracowała 8h a w pt 7h jak wszyscy więc myślę że wrazie czego też mnie tak potraktyją.
Bardziej obawiam się nieodpowiedzialnych osób które będą chodzić chore do pracy.
Narazie nie przesądzam czy i ile będę pracować.
Oby tylko było wszystko dobrze z ciąża ☺️🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2022, 22:43
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Longanimity wrote:Ewiwi dzięki bardzo!
Ja pracuje w urzędzie miejskim więc u mnie wszystko na spokojnie przyjmują, niby godziny stałe ale w czw mamy 9h żeby było dłużej dla stron no i w pt krócej, z tego co wiem to koleżanka mająca dziecko do któregoś tam roku życia w czwartki pracowała 8h a w pt 7h jak wszyscy więc myślę że wrazie czego też mnie tak potraktyją.
Bardziej obawiam się nieodpowiedzialnych osób które będą chodzić chore do pracy.
Narazie nie przesądzam czy i ile będę pracować.
Oby tylko było wszystko dobrze z ciąża ☺️🤞
w razie wątpliwości prawnych pytajLonganimity lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
@Madziq
u mnie premom wariuje.testy z bladą kreską oznacza raz jako powyżej 50, a za chwilę brak testowej..... tragedia w tym cyklu. dzisiaj robiłam zdjęcie trzy razy nie poruszając testem ani aparatem i wyniki za każdym razem inne. od 2,5 do 35*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Ewiwi wrote:to ci podpowiem, że to dotyczy też kobiet karmiących piersią, a jak chodzi o starsze dzieci, ochrona obowiązuje do ukończenia przez dziecko 4 roku życia. tylko że kobiety w ciązy nie mogą pracować w nocy i powyżej 8 godzin, a jak chodzi o rodzica, to może on wyrazić zgodę i wtedy pracować dłużej czy w nocy. kobieta w ciąży nawet jak wyrazi zgodę nie może tak pracować.
w razie wątpliwości prawnych pytaj
Co do kobiet karmiących to wiem bo akurat jak zaczynałam pracę to co druga karmiła i korzystały z tej opcji 1h na karmienie, każda wykorzystywała to inaczej, niektóre jeszcze przeszły na 7/8 etatu więc ciężko było ogarnąć która jak pracuje 😅
Aktualnie nie ma żadnej karmiącej ale utarło się już że jak ktoś wychodzi 1h wcześniej to pada pytanie czy idzie karmić 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2022, 08:00
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Emka06 wrote:Powtórzyłam. Co myślicie? Jeszcze trudno mi te testy interpretować 🙄
https://ibb.co/khtz70gEmka06 lubi tę wiadomość
-
Ja tylko na chwilę, nie mam szans nadrobić tego wszystkiego co piszecie 😕 Widzę, że mamy już pierwsze brzuszki w październiku, gratuluję dziewczyny ❤ Za wszystkie biele na testach tule, a wszystkie mające przed sobą testowanie trzymam mocno kciuki 🤞
Ja sama wykończona praca, po 11 godzin dziennie już drugi tydzień, jestem nieprzytomna. Ale od soboty zaczynam dwutygodniowy urlop. Ten cykl narazie totalnie olałam, mam dziś jakoś 7dc, ale nie mierze temperatury, nie obserwuje nic, nie wiem jakoś... brak mi sił na wszystko.
siesiepy, Victoria006 lubią tę wiadomość
👫 2 lata razem
👩30 lat - prawidłowy kariotyp żeński
👨37 lat - tata dwójki 🧍🏼♀️🧍🏼♂️
1 cs - październik 2024
👩 - kwas foliowy -
Ewiwi wrote:@Madziq
u mnie premom wariuje.testy z bladą kreską oznacza raz jako powyżej 50, a za chwilę brak testowej..... tragedia w tym cyklu. dzisiaj robiłam zdjęcie trzy razy nie poruszając testem ani aparatem i wyniki za każdym razem inne. od 2,5 do 35Madziq6 lubi tę wiadomość
-
Longanimity wrote:Co do kobiet karmiących to wiem bo akurat jak zaczynałam pracę to co druga karmiła i korzystały z tej opcji 1h na karmienie, każda wykorzystywała to inaczej, niektóre jeszcze przesłyszałem na 7/8 etatu więc ciężko było ogarnąć która jak pracuje 😅
Aktualnie nie ma żadnej karmiącej ale utarło się już że jak ktoś wychodzi 1h wcześniej to pada pytanie czy idzie karmić 😉*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
oloska wrote:A wchodziłaś w ten taki mały pisaczek, po przesunięciu wgranego zdjęcia w lewo? Mnie kilka razy też pokazała głupotę totalną, bladziocha określiła jako pik, a okazało się, że w tych właśnie ustawieniach kreska testowa zaznaczyła się jako totalnie jaśniutka, i to stąd. Poprawiłam ręcznie jej kolor i się wyrównało.*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Ewiwi wrote:wchodziłam, ustawiam. tylko wcześniej sama robila super i ustawiała. a niedawno była aktualizacja i po niej tak wariuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2022, 23:05
-
https://ibb.co/khtz70gEmka06 lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
◾6 stymulacji letrozolem (5 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024); 7 ⌛ ; 8 🔜
◾wór supli, leków i ziół...
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 2025 IVF - mamy dość
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Stormy. wrote:Ja tylko na chwilę, nie mam szans nadrobić tego wszystkiego co piszecie 😕 Widzę, że mamy już pierwsze brzuszki w październiku, gratuluję dziewczyny ❤ Za wszystkie biele na testach tule, a wszystkie mające przed sobą testowanie trzymam mocno kciuki 🤞
Ja sama wykończona praca, po 11 godzin dziennie już drugi tydzień, jestem nieprzytomna. Ale od soboty zaczynam dwutygodniowy urlop. Ten cykl narazie totalnie olałam, mam dziś jakoś 7dc, ale nie mierze temperatury, nie obserwuje nic, nie wiem jakoś... brak mi sił na wszystko.
Niedługo urlop, nie spinaj się, ogarniesz wszystko i odpoczniesz. ❤️Stormy. lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
◾6 stymulacji letrozolem (5 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024); 7 ⌛ ; 8 🔜
◾wór supli, leków i ziół...
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 2025 IVF - mamy dość
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Stormy. wrote:Ja tylko na chwilę, nie mam szans nadrobić tego wszystkiego co piszecie 😕 Widzę, że mamy już pierwsze brzuszki w październiku, gratuluję dziewczyny ❤ Za wszystkie biele na testach tule, a wszystkie mające przed sobą testowanie trzymam mocno kciuki 🤞
Ja sama wykończona praca, po 11 godzin dziennie już drugi tydzień, jestem nieprzytomna. Ale od soboty zaczynam dwutygodniowy urlop. Ten cykl narazie totalnie olałam, mam dziś jakoś 7dc, ale nie mierze temperatury, nie obserwuje nic, nie wiem jakoś... brak mi sił na wszystko.Stormy. lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Dziewczyny, mocne kciuki dla Was dzisiaj 🤞🤞🤞🔥Stormy. lubi tę wiadomość
-
Ja niedługo zbieram się do gina. Trzymajcie kciuki żeby doszedł co jest grane 😉
Niaha, Longanimity, Madziq6, oloska, siesiepy, SandraH.97, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Stormy, jeszcze trochę i odpoczniesz 🤗
Ewiwi, czekamy na info 😉Stormy. lubi tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
14.10 - beta 86,81 🥹
17.10 - beta 238,8 🍀
19.10 - beta 466,2 przyrost 83,6%
21.10 - beta 811,4 przyrost 78% 🥺
24.10 - beta 2343 przyrost 109,1% 🥹
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
24.11 - jest ruchliwy arbuz 🍉
08.12 - wizyta
19.12 - niskie ryzyka, 🍉 ruchliwy, wszystko na swoim miejscu 🥹
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01.23 - czyżby chłop? 😏♂️
19.01 - 203 gramy cudu 💫
30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
23.03 - przekroczyliśmy granicę "torebki cukru" 😉 1034g żywego ognia!
-
Ewiwi czekam na wieści.
U mnie spadek . Szyjka wysoka. Ciężko dosięgać ale raczej zamknięta. Także juz owulki na pewno nie będzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2022, 07:51
05.2019r- 7tc💔
06.2020r- Nasze szczęście Synuś💙
19.11- ⏸️cień cienia 10dpo🍀
21.11- beta 56.1mIU/ml 12dpo🙏 prg 32,3ng/ml
07.12- mamy ❤6+1
21.12- 1,69cm kropka ❤8+1
19.01- prenatalne 🙏 niskie ryzyka , 6,27cm szczęścia ❤12+2
24.03- połówkowe🙏wszystko prawidłowo/455g🩷21+3
23.05- usg III trym- Mamy już 1730g panienki 🩷30+0
25.07- Nasze drugie szczęście Córeczka 🩷 39+0
⏰️13:07