Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
-
WIADOMOŚĆ
-
Longanimity wrote:Cześć dziewczyny 🙂
🤞🤞🤞za dzisiejsze testowanko.
Ja mam nadzieję że mnie dzisiaj wypiszą żebym w końcu mogła się wyspać😆 Z bólem brzucha coraz lepiej więc myślę że na ginekologii mi więcej nie pomogą 🤷♀️
No i codziennie jest ten sam problem bo krew nie chce lecieć, dzisiaj ponoć tylko betę mi zrobią więc będę miała dodatkowe wyniki.
Jak sobie pomyślę że znowu będę musiała iść końcem tygodnia 💉🩸😮💨
No ale najważniejsze że już lepiej!
Tak się musiałam trochę pożalić z rana😉
Nie pamiętam czy gratulowałam ⏸️ także gratulacje! I teraz 🤞🤞 za betę 🤞
Może za mało Ci pić dają? Obys szybko wyszła, bo szpital nie jest zbyt miłym miejscem 🤞 -
MalaEw wrote:Może za mało Ci pić dają? Obys szybko wyszła, bo szpital nie jest zbyt miłym miejscem 🤞
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2022, 07:27
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Longanimity wrote:Cześć dziewczyny 🙂
🤞🤞🤞za dzisiejsze testowanko.
Ja mam nadzieję że mnie dzisiaj wypiszą żebym w końcu mogła się wyspać😆 Z bólem brzucha coraz lepiej więc myślę że na ginekologii mi więcej nie pomogą 🤷♀️
No i codziennie jest ten sam problem bo krew nie chce lecieć, dzisiaj ponoć tylko betę mi zrobią więc będę miała dodatkowe wyniki.
Jak sobie pomyślę że znowu będę musiała iść końcem tygodnia 💉🩸😮💨
No ale najważniejsze że już lepiej!
Tak się musiałam trochę pożalić z rana😉
Nie pamiętam czy gratulowałam ⏸️ także gratulacje! I teraz 🤞🤞 za betę 🤞
Uff ale całe szczęście że już się lepiej czujesz! Na pewno koło południa cię wypiszą. ♥️ A w ogóle twoja beta to w okolicach jakiej liczby teraz powinna oscylować, zakładając że od ostatniego pomiaru podwajała się? U mnie dziś już koło 2 tysięcy będzie a z tego co wiem na tym etapie już się bety raczej nie bada, bo przyrosty zwalniają i przestaje mieć to takie wartości diagnostyczne jak na początku. Choć bywa że lekarze kierują na betę mimo to, nawet na późniejszych etapach. A co do tego że będziesz musiała iść końcem tygodnia na powtórkę pobierania - masz takie zalecenie od lekarzy żeby sprawdzić ten przyrost czy jakieś inne badania? -
Namisa wrote:Uff ale całe szczęście że już się lepiej czujesz! Na pewno koło południa cię wypiszą. ♥️ A w ogóle twoja beta to w okolicach jakiej liczby teraz powinna oscylować, zakładając że od ostatniego pomiaru podwajała się? U mnie dziś już koło 2 tysięcy będzie a z tego co wiem na tym etapie już się bety raczej nie bada, bo przyrosty zwalniają i przestaje mieć to takie wartości diagnostyczne jak na początku. Choć bywa że lekarze kierują na betę mimo to, nawet na późniejszych etapach. A co do tego że będziesz musiała iść końcem tygodnia na powtórkę pobierania - masz takie zalecenie od lekarzy żeby sprawdzić ten przyrost czy jakieś inne badania?
Beta nie mam pojęcia jaka będzie, okaże się jak dostanę wypis 😉
Jutro mam gastrologa więc napewno dostanę badania a że we wtorek 25go do gina jadę to na badania pójdę w pt albo w pon, a też nie wiem czy te ciążowe do 10tyg które mi zlecił robią w labie przyszpitalnym 🤷♀️👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Brunetkaa, gratulacje ❤️
Longanimity - najważniejsze, że już wychodzisz. W domu najlepiej się dochodzi do siebie 😍
Beezi - dopiero 10dpo, miejmy nadzieję, że ta ⚪️ zamieni się jeszcze w piękne ⏸
Nie wytrzymałam, u mnie dziś też ⚪️, czyli po Ovitrelle nie ma już na szczęście śladu. Temp zaczyna lecieć w dół, więc spisuję już cykl na straty, nawet nie biorę już dzisiaj Luteiny 🫣👩🏻 27 lat
❌ AMH 0,059 ng/ml
❌ FSH - czasem 12, czasem 25 mIU/ml
✅ LH, prolaktyna, progesteron, estradiol
❌ Hashimoto
TSH - 0,08 ➡️ redukcja dawki, zobaczymy 🙈
💊 Lametta, Ovitrelle, Luteina, Euthyrox, Pregna Start -
Longanimity wrote:Beta nie mam pojęcia jaka będzie, okaże się jak dostanę wypis 😉
Jutro mam gastrologa więc napewno dostanę badania a że we wtorek 25go do gina jadę to na badania pójdę w pt albo w pon, a też nie wiem czy te ciążowe do 10tyg które mi zlecił robią w labie przyszpitalnym 🤷♀️
Aaa rozumiem 😁 Czyli tylko ja jestem taka szalona że co chwilę liczę w kalendarzu i mnoże w kalkulatorze jaka to dzisiaj może być beta 😆😆 Powodzenia w takim razie na badaniach ♥️🍀
-
Beezi, 10dpo to jeszcze wcześnie, może powtórzysz jeszcze pod koniec tygodnia? Tulę Was białe dziewczyny. Będzie niedługo i nasz czas.
Ja czekam w labo na spuszczenie krwi... 💉A-6, Atram30, Poziomka9204, oloska, siesiepy lubią tę wiadomość
👩🦰35 🧔39
👩❤️👨 2021, początek starań
IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗 -
Zosis wrote:Beezi, 10dpo to jeszcze wcześnie, może powtórzysz jeszcze pod koniec tygodnia? Tulę Was białe dziewczyny. Będzie niedługo i nasz czas.
Ja czekam w labo na spuszczenie krwi... 💉A-6, oloska, Cotakoza, siesiepy lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
ChocoMonster wrote:Również czekam w labo na spuszczenie krwi 🤞
Heh, widzę, że dzisiaj zbiorczo poszłyśmy do labu
Ja już po, a więc zostaje czekanie na wyniki progesteronu, myślę że będzie dobrze, ale wolę się upewnić 🤞oloska, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj obudziłam się mega chora... Już w nocy czułam że coś nie tak bo wszystko mnie bolało 🤧 ale od rana muszę być na nogach więc byle do wieczora 😵💫👱♀️31l 👱♂️30l
21.10.2016 Bartosz 👶
23.12.2022 Miłosz 👼 poronienie septyczne 7tc 💔 (brak wad genetycznych)
24.03.2023 ⏸️ 15/16dpo hcg 206,6 🥹
29.03 hcg 3354,4 przyrost 205%
03.04 5w3d pęcherzyk ciążowy 1,07cm x 0,31cm z zarodkiem 🌈
26.05 prenatalne 13w5d 7,8cm dziewczynki 🌸 - ryzyka niskie 🥰
18.07 połówkowe 21w2d 409g zdrowej księżniczki 💝
12.09 III prenatalne 29w0d 1,4kg dziewczynki 🩷
11.11.2023 godz. 11:11 Lilianka 2800g 52cm 🥰 37tc
-
Choco, Zosis - za wyniki 🤞🤞🤞
Mi dziś śnił się poród. Rodziłam z położną w domu rodzinnym, w wannie, ból był nie z tej ziemi (przynajmniej na ile mogę sobie wyobrazić ból porodu nie rodząc wcześniej), ale było krótko, ekstatycznie i urodziłam ostatecznie w pozycji stojącej, sama przyjmując - tym razem córkę - na własne ręce. Obudziłam się tuż po tym w środku nocy i zaczęłam gadać jak najęta do brzucha żeby maleństwo tam jednak zechciało zostać na kolejne miesiące bo jest tak ogromnie chciane... Powiem wam że z jednej strony ta ciąża jest spokojniejsza (bo mam pełną świadomość tego co się może wydarzyć) a z drugiej tak przesiąknięta lękiem że autentycznie marzę już o tym drugim trymestrze żeby choć trochę odetchnąć i dać sobie nadzieję na pozytywne rozwiązanie. Jakaś część mnie chyba po prostu nie wierzy że może nam się udać. Z tego wszystkiego opuściłam dwie wizyty u psychoterapeutki, chyba muszę szybko się umówić, bo samej to ciężko mi będzie przeżyć te najbliższe, decydujące tygodnie.siesiepy, Ancalime lubią tę wiadomość
-
Namisa, wdech - wydech, spokojnie (wiem, łatwo się mówi), wszystko będzie dobrze.
Niaha, Choco, 🤞🏻za wyniki.
EwelinaNowa, siły i zdrowia!
Ja już w pracy, teraz czekam na wyniki i do owulacji. Ach te starania... Jedno wielkie wyczekiwanie.Niaha, Namisa, EwelinaNowa 😊 lubią tę wiadomość
👩🦰35 🧔39
👩❤️👨 2021, początek starań
IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗 -
Dziewczyny, kciuki za wyniki badań. 🤞
Longanimity, dawaj znać co dalej, obyś jak najszybciej wyszła do domu ✊❤️
Namisa, piękny sen, oby poród był taki krótki jak Ci się śniło. ✊❤️
Niby wcześnie, ale czuję się już jak spuchnięta kluska, szyjka powoli się obniża, więc jakoś bardziej czekam na 🐒 niż ⏸️.
Ewelina, obyś szybko doszła do siebie 😟
Mi się dzisiaj śniło, że tata trafił 6 w totka, ale jakoś mało było, koło 90tys. 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2022, 08:24
Niaha, Namisa, siesiepy lubią tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
Namisa mnie już dużo nerwów kosztowało czekanie na wynik przyrostu bety i już dawno postanowiłam sobie że będę robić tylko te badania które zleci lekarz, żeby przynajmniej spróbować jak najmniej się stresować. U mnie niestety stres przekłada się też na chorobę jelit także muszę jakoś to ogarnąć 💪💪
A co do snów to mi się chyba nic takiego ciążowego jeszcze nie śniło 😆
Jakoś nigdy nie potrafiłam nawet wyobrazić sobie siebie w ciąży w sensie takiej widocznej, bo jako mama to już tak wiec może to też kwestia naszych myśli też 😁
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Namisa wrote:Choco, Zosis - za wyniki 🤞🤞🤞
Mi dziś śnił się poród. Rodziłam z położną w domu rodzinnym, w wannie, ból był nie z tej ziemi (przynajmniej na ile mogę sobie wyobrazić ból porodu nie rodząc wcześniej), ale było krótko, ekstatycznie i urodziłam ostatecznie w pozycji stojącej, sama przyjmując - tym razem córkę - na własne ręce. Obudziłam się tuż po tym w środku nocy i zaczęłam gadać jak najęta do brzucha żeby maleństwo tam jednak zechciało zostać na kolejne miesiące bo jest tak ogromnie chciane... Powiem wam że z jednej strony ta ciąża jest spokojniejsza (bo mam pełną świadomość tego co się może wydarzyć) a z drugiej tak przesiąknięta lękiem że autentycznie marzę już o tym drugim trymestrze żeby choć trochę odetchnąć i dać sobie nadzieję na pozytywne rozwiązanie. Jakaś część mnie chyba po prostu nie wierzy że może nam się udać. Z tego wszystkiego opuściłam dwie wizyty u psychoterapeutki, chyba muszę szybko się umówić, bo samej to ciężko mi będzie przeżyć te najbliższe, decydujące tygodnie.
Stres robi swoje. 😬 ale zrozumiałe po długich staraniach ze jest nieodłączny. Trzeba myśli zmienić na inny tor - starać się. Może np głupie ale banalne układanie puzzli prosta sprawa zajmuje czas a głowa czym innym zajęta 🙈
Atram30 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo.
Aktywnie od 05.2022
Stwierdzone PCOS
Inozytol od 09.2022
⏸️💪 19.11.2022 -
Świeże informacje po obchodzę, niby chcieli mnie do jutra zostawić ale powiedziałam że wolałabym już dzisiaj wyjść szczególnie że jutro mam gastrologa, także czekamy na wynik bety jak będzie ok to myślę że mnie wypuszczą 🤞🤞
Anett93, Vivico, Eniana, Beezi, Nieboraczek, Madziq6, 2+3, siesiepy, Ancalime lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
EwelinaNowa 😊 wrote:Ja dzisiaj obudziłam się mega chora... Już w nocy czułam że coś nie tak bo wszystko mnie bolało 🤧 ale od rana muszę być na nogach więc byle do wieczora 😵💫
Ja właśnie tez od czwartku chora co zaburza mi cykl i teraz nie wiem czy temp brać na poważnie czy to efekt choroby i czy w ogóle okres się nie przesunie. Z 8 lat nie chorowałam. Tragedia ale widzę ze przesilenie bo dużo osób choruje, a mnie mąż poczęstował wiruskiem 🙈
Starania o pierwsze bobo.
Aktywnie od 05.2022
Stwierdzone PCOS
Inozytol od 09.2022
⏸️💪 19.11.2022