X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
Odpowiedz

Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️

Oceń ten wątek:
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    ja po prostu nie lubię nie wiedzieć co się dzieje, nie tylko jak chodzi o cykle. denerwuje mnie ta sytuacja, a każdy dzień czekania to nerwy... jeśli za tydzień nie dostanę, będę na biegu szukać wizyty u gina. ale tyzień to tak długo...a chciałabym już mieć kolejny cykl
    Każda z nas rozumie Twoją chęć rozpoczęcia nowego cyklu. Podejdź to tego na spokojnie, nie nakręcać się, bo Twoją głowa może Cię blokować. Ja też radziłabym skonsultować się z innym lekarzem, może inaczej podejdzie to sprawy i szybko rozważę się Twój problem. Nie jest to normalne, że ten cykl się tak wydłużył, musi być jakieś podłoże.

Powodzenia 😊

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • MalaEw Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Ja brałam Acard75 do 22tc, pani doktor mówiła, że teraz zaleca się to profilaktycznie, aby wspomagać organizm w tych najważniejszych momentach ciąży 😊 ale oczywiście co lekarz to opinia. Moja bratowa brała większą dawkę przez całą ciążę ze względu na wcześniejsze poronienie.

Acard? Ten na serce? Nigdy nie słyszałam o tym, aby brać go w 1tc🧐 zapytam swojego gin, bo naprawdę mnie to zainteresowało.

26.05. 36+5, 19:39 urodził się Franuś, 3160 g, 51 cm ❤️

event.png
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliii wrote:
    Ja odebrałam większość wyników badań które zlecił mi ginekolog po poronieniu. Niepokoi mnie TSH, które wzrosło do 2.80. Ostatni raz badałam w styczniu i było 1.75. Myślicie, że lekarz powinien coś na to przepisać?
    A poza tym w morfologi mam jakieś dwa zaburzone wyniki:
    Płytki krwi (PLT ) ↑ 419 10^9/L norma: 150 — 400
    Średnia objętość płytki krwi (MPV) ↓ 7,8 fL norma: 9,0 — 13,0
    Cytomegalia, Toxoplasma, Różyczka wszystko ujemne. Czekam jeszcze na przeciwciała antykardiolipinowe i jak dostanę komplet to umówię się na wizytę, aby to zinterpretował.
    Samo tsh nie jest wiarygodne, te wartości mogą się zmieniać, dlatego ważne by jednocześnie badać ft3 i ft4

Nataliii, siesiepy lubią tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziq6 wrote:
    Hej dziewczyny
    Czytam was pobieznie przez ten weekend więc się nie odniose do każdej 😥tulę was bardzo mocno za każdą biel i za przyjście wredoty 🤗🤗🤗Tym co zobaczyły 2 kreseczki gratuluję ♥️

U mnie cały weekend przesiedziany w domu bo średnia córka chora i ani niespi w nocy bo ja dusi kaszel mówić nieumi taka ma chrype, wprowadziliśmy antybiotyk i organizm walczy....niecierpie jak dzieci chorują 😥😥

We wtorek pierwsza wizyta u ginekologa tym razem na NFZ i się strasznie boje jakiś taki lek mnie ogarnął że co jak niejestem w ciąży co jak tam się nierozwija prawidłowo mam masę myśli i dużo strachu przed wizytą 😥😥😥

Ściskam was wszystkie mocniutko ♥️♥️♥️
    Wizyta już jutro, spokojnie ❤️

👫 33lata

• Namisa Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis wrote:
    HA! A ja mam już wyniki... :O Dzisiaj jakoś strasznie szybko... I może Wy mi coś podpowiecie, zanim zacznę panikować... Bo generalnie wszystkie wyniki są "w normie", przynajmniej jeśli patrzeć na zakresy referencyjne, ale... Stosunek lh do fsh wychodzi... 1,816... Co ciekawe... Niedawno miałam robione USG jajników i tam wszystko było OK... Więc o co może chodzić? Z tego co czytałam, to ten stosunek powinien wynosić ok. 1, więc u mnie jest prawie dwa razy. Macie jakieś pomysły jak ten stosunek poprawić?

Hmm no niby wyższy stosunek LH do FSH może sugerować PCOS. USG rozumiem wielopecherzykowatosci nie wykazało. A masz swoje owulacje, potwierdzone monitoringiem?

• Ona11 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

siesiepy wpisz mi proszę 🐒.
    Na jakiś czas będzie mnie tu trochę mniej. Trzymam mocno kciuki za wszystkie testujące dziewczyny 🤞

Ten cykl zrobił mi tak duże nadzieje, że muszę odpocząć psychicznie i trochę się odciąć od wszystkich staraniowych treści.

11.22- 5t cb 💔

14.02.23- ⏸️ beta 37,2 🍀
    13.10.23- Oliwka ♥️
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    U mnie 10dpo ⚪. Testuję znowu w czwartek, ale jakoś nie wydaje mi się, żeby coś z tego miało być. 😥
    Kciuki 🤞🤞

Beezi lubi tę wiadomość

👫 33lata

• Niaha Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaEw wrote:
    Acard? Ten na serce? Nigdy nie słyszałam o tym, aby brać go w 1tc🧐 zapytam swojego gin, bo naprawdę mnie to zainteresowało.
    A tak, również o tym słyszałam i też biorę, podobno dawka 75 w ogóle jest mega mała. Nie zaszkodzi a może pomóctylko trzeba pamiętać,że przed operacjami trzeba to odstawić.
    A i bierze się acard po owulacji

MalaEw lubi tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 0,5 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaNowa 😊 wrote:
    Ja dzisiaj obudziłam się mega chora... Już w nocy czułam że coś nie tak bo wszystko mnie bolało 🤧 ale od rana muszę być na nogach więc byle do wieczora 😵‍💫
    Dużo zdrowia 😘

EwelinaNowa 😊 lubi tę wiadomość

👫 33lata

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Dzięki dziewczyny za wsparcie ♥️ No nie pozostaje nic innego poza wdechem, wydechem i czekaniem. Może to ta zbliżającą się wizyta powoduje taki nawał myśli i snów. Jak już będzie "po" i zobaczę pęcherzyk w macicy to odetchnę na jakis czas, a potem znowu przed kolejna wizyta nie będę mogła spać po nocach. Godzę się z tym, wykorzystuje zebrane umiejętności radzenia sobie ze stresem, ale z moimi doświadczeniami nie jestem w stanie go całkiem wyeliminować.
    Idawoll przytulam 🤗
    Justme jeszcze jakieś 3-4 dni i można testować :)
    Najlepsze jest to, że z czasem te sny są jeszcze bardziej pokręcone 🤣 nie bierz ich na poważnie. Bedzie pięknie ❤️

👫 33lata

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Każda z nas rozumie Twoją chęć rozpoczęcia nowego cyklu. Podejdź to tego na spokojnie, nie nakręcać się, bo Twoją głowa może Cię blokować. Ja też radziłabym skonsultować się z innym lekarzem, może inaczej podejdzie to sprawy i szybko rozważę się Twój problem. Nie jest to normalne, że ten cykl się tak wydłużył, musi być jakieś podłoże.

Powodzenia 😊
    napiernicza mnie wszystko, tym bardziej mnie nerwy biorą. zastanawiam się czy może przestac pić chwilowo inofem,może pomoże. jutro mam pogrzeb oby nie poleciało w czasie mszy bo znając moje szzęście może tak być. właśnie nigdy nie miałam takich dłługich cykli, po poronieniu cekałam na okres 32 dni. wcześniej nawet jak piersią karmiłam miałam regularne... co do ginów u siebie w mieście dobrego nie znajdę, próbuje wyszukac dobeego gdzieś dalej.

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Nataliii Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Samo tsh nie jest wiarygodne, te wartości mogą się zmieniać, dlatego ważne by jednocześnie badać ft3 i ft4
    Dzięki to pewnie czeka mnie koleja wizyta w lab.
    MalaEw wrote:
    Tak mi również ginekolog po poronieniu przypisał acard 75 od kolejnego cyklu.

Starania od 01.2022
    👩🏼 👱🏼‍♂️ 29l.
    04.2022 cp 💔
    09.2022 6t 💔
    01.2023 cb 💔

27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
    18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
    05.09 2.65cm glutka ❤️
    30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
    27.11 410g bobasa 💙
    29.01 1518g misia 💙
    25.03 3400g maleństwa 💙
    06.04 witaj na świecie synku 😘❤️
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaEw wrote:
    Tak, ten sam 😊 on ma szersze działanie.

MalaEw lubi tę wiadomość

👫 33lata

• ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona11 wrote:
    Na jakiś czas będzie mnie tu trochę mniej. Trzymam mocno kciuki za wszystkie testujące dziewczyny 🤞

Ten cykl zrobił mi tak duże nadzieje, że muszę odpocząć psychicznie i trochę się odciąć od wszystkich staraniowych treści.
    Przykro mi :( wróć kiedy tylko bedziesz chciała

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona11 wrote:

Tulę ❤️

👫 33lata

• Namisa Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliii wrote:
    Ja odebrałam większość wyników badań które zlecił mi ginekolog po poronieniu. Niepokoi mnie TSH, które wzrosło do 2.80. Ostatni raz badałam w styczniu i było 1.75. Myślicie, że lekarz powinien coś na to przepisać?
    A poza tym w morfologi mam jakieś dwa zaburzone wyniki:
    Płytki krwi (PLT ) ↑ 419 10^9/L norma: 150 — 400
    Średnia objętość płytki krwi (MPV) ↓ 7,8 fL norma: 9,0 — 13,0
    Cytomegalia, Toxoplasma, Różyczka wszystko ujemne. Czekam jeszcze na przeciwciała antykardiolipinowe i jak dostanę komplet to umówię się na wizytę, aby to zinterpretował.

Ja bym to koniecznie pokazała lekarzowi, mimo że odchylenia nie są jakieś duże, ale podwyższone PLT połączone z obniżonym MPV to może (ale nie musi) sugerować że coś się zaczyna dziać z organizmem. Obniżone MPV często skorelowane jest z niedoborami witamin z grupy B, szczególnie kwasu foliowego, a to z kolei ma bezpośredni wpływ na przebieg ciąży. Bierzesz metylowane formy folianow czy standardowy kwas foliowy? Polecam jednak te pierwszą opcje zapobiegawczo, bo bardzo wiele ludzi ma mutacje genu MTHFR ( w tym ja, jak się dowiedziałam po poronieniu) i nie przyswaja odpowiednio kwasu foliowego, a to może sprzyjac niepowodzeniom położniczym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2022, 11:33

Nataliii lubi tę wiadomość

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    napiernicza mnie wszystko, tym bardziej mnie nerwy biorą. zastanawiam się czy może przestac pić chwilowo inofem,może pomoże. jutro mam pogrzeb oby nie poleciało w czasie mszy bo znając moje szzęście może tak być. właśnie nigdy nie miałam takich dłługich cykli, po poronieniu cekałam na okres 32 dni. wcześniej nawet jak piersią karmiłam miałam regularne... co do ginów u siebie w mieście dobrego nie znajdę, próbuje wyszukac dobeego gdzieś dalej.
    Ja dojeżdżam 30km do ginekologa prowadzącego, do ginekolog-endokrynolog jeżdżę 90km. Też mieszkam w małym mieście, gdzie moim zdaniem nie ma nikogo godnego polecenia, oni potrafią prowadzić tylko łatwe przypadki... Więc warto szukać dalej, ale mieć odpowiednią opiekę 😊

Dodam, że gdybym sama nie szukała informacji i odpowiednich lekarzy to na pewno nie byłam bym w tym miejscu, w którym jestem. Kiedy tutaj trafiłam dowiedziałam się wielu ważnych informacji, robiłam wiele badań na własną rękę, żeby jechać do lekarza z konkretami. Pierwsza strona każdego wątku to ogromna skarbnica wiedzy 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2022, 11:34

siesiepy lubi tę wiadomość

👫 33lata

• Namisa Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Najlepsze jest to, że z czasem te sny są jeszcze bardziej pokręcone 🤣 nie bierz ich na poważnie. Bedzie pięknie ❤️

Aż strach się bać 😝 Ciało pracuje na wysokich obrotach to co się dziwić głowie, że próbuje nadążyć i takie cuda tworzy 😅

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

• Nataliii Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Ja bym to koniecznie pokazała lekarzowi, mimo że odchylenia nie są jakieś duże, ale podwyższone PLT połączone z obniżonym MPV to może (ale nie musi) sugerować że coś się zaczyna dziać z organizmem. Obniżone MPV często skorelowane jest z niedoborami witamin z grupy B, szczególnie kwasu foliowego, a to z kolei ma bezpośredni wpływ na przebieg ciąży. Bierzesz metylowane formy folianow czy standardowy kwas foliowy? Polecam jednak te pierwszą opcje zapobiegawczo, bo bardzo wiele ludzi ma mutacje genu MTHFR ( w tym ja, jak się dowiedziałam po poronieniu) i nie przyswaja odpowiednio kwasu foliowego, a to może sprzyjac niepowodzeniom położniczym.
    Dziękuję, na pewno zainteresuję się tematem. Do tej pory brałam jednie PregnaStart. Tam chyba są dwie formy folianów.

Starania od 01.2022
    👩🏼 👱🏼‍♂️ 29l.
    04.2022 cp 💔
    09.2022 6t 💔
    01.2023 cb 💔

27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
    18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
    05.09 2.65cm glutka ❤️
    30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
    27.11 410g bobasa 💙
    29.01 1518g misia 💙
    25.03 3400g maleństwa 💙
    06.04 witaj na świecie synku 😘❤️
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Aż strach się bać 😝 Ciało pracuje na wysokich obrotach to co się dziwić głowie, że próbuje nadążyć i takie cuda tworzy 😅
    Idealnie podsumowane 😄

👫 33lata

‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ