Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
-
WIADOMOŚĆ
-
Czytam Was, ale jakoś mam słabsze dni, żeby się udzielać. Nie wytrzymałam do jutra z testowaniem, dzisiaj 12dpo i nadal biel. Powtórzę w piątek, ale już zgłaszam się na te badania i akceptuję wersję premium za dostęp do danych w apce, bo jakoś nie mam większych nadziei.
Trzymam kciuki za wizyty, Emka, Madziq, Namisa 🤞
Justme, tulę Cię mocno ❤️
Brunetka, gratuluję, czekamy na przyrost bety 🤞
Z pozytywów, jak przyjdzie 🐒 to kupujemy bilety na wakacje na styczeń. ☀️🌴 Jak w tym czasie znajdę w ciążę, to się zastanowimy co z tym zrobić, na razie potrzebuję światełka w tunelu.
Pogadaliśmy też ostatnio z mężem o wszystkich opcjach i widzę, że tak się przejął, że sam z siebie zaczął pamiętać o suplach, dzisiaj w drzwiach jak wychodził do pracy aż miał wyrzuty sumienia, że zapomniał wypić Fertistimu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2022, 13:13
Emka06, oloska, justme, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
Beezi wrote:Czytam Was, ale jakoś mam słabsze dni, żeby się udzielać. Nie wytrzymałam do jutra z testowaniem, dzisiaj 12dpo i nadal biel. Powtórzę w piątek, ale już zgłaszam się na te badania i akceptuję wersję premium za dostęp do danych w apce, bo jakoś nie mam większych nadziei.
Z pozytywów, jak przyjdzie 🐒 to kupujemy bilety na wakacje na styczeń. ☀️🌴 Jak w tym czasie znajdę w ciążę, to się zastanowimy co z tym zrobić, na razie potrzebuję światełka w tunelu.
Pogadaliśmy też ostatnio z mężem o wszystkich opcjach i widzę, że tak się przejął, że sam z siebie zaczął pamiętać o suplach, dzisiaj w drzwiach jak wychodził do pracy aż miał wyrzuty sumienia, że zapomniał wypić Fertistimu.
Tak tylko wspomnę co do wakacji - ja miałam zaplanowane wakacje na listopad i normalnie na nie lecę, w ciąży, będę w 11 tygodniu wtedy. Pani doktor powiedziała, ze nie ma żadnego problemu z lataniem w ciąży.
oloska, Poziomka9204, Anett93 lubią tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Namisa wrote:Coś się majaczy, ale przyznam szczerze - kreska wygląda jeszcze dość szarawo. Ale to nie jest test z porannego moczu, nie? I to jeszcze 9dpo, wcześniee, więc jeszcze ładnie się może zaróżowic tutaj 💓⏸️🍀
Z drugiego podejścia, pierwsze było około 7:30 a drugie kilka godzin późniejWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2022, 13:16
-
Beezi wrote:Czytam Was, ale jakoś mam słabsze dni, żeby się udzielać. Nie wytrzymałam do jutra z testowaniem, dzisiaj 12dpo i nadal biel. Powtórzę w piątek, ale już zgłaszam się na te badania i akceptuję wersję premium za dostęp do danych w apce, bo jakoś nie mam większych nadziei.
Pogadaliśmy też ostatnio z mężem o wszystkich opcjach i widzę, że tak się przejął, że sam z siebie zaczął pamiętać o suplach, dzisiaj w drzwiach jak wychodził do pracy aż miał wyrzuty sumienia, że zapomniał wypić Fertistimu.✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Pogadaliśmy też ostatnio z mężem o wszystkich opcjach i widzę, że tak się przejął, że sam z siebie zaczął pamiętać o suplach, dzisiaj w drzwiach jak wychodził do pracy aż miał wyrzuty sumienia, że zapomniał wypić Fertistimu.2024
3 x IUI
2025
1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV
04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
05/2025 - mezoterapia jajników
ANA 1, ANA 2, AOA ➕️
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Pogadaliśmy też ostatnio z mężem o wszystkich opcjach i widzę, że tak się przejął, że sam z siebie zaczął pamiętać o suplach, dzisiaj w drzwiach jak wychodził do pracy aż miał wyrzuty sumienia, że zapomniał wypić Fertistimu.
Beezi jak czytam to co napisalas to czuje Twój smutek, zawiedzenie, a nawet i lekkie zwątpienie. Mam nadzieje ze szybko się wszystkim nam karta w udane cykle przewróci !
Ściskam i jedziemy na tym samym wózku…Staranie od 08.2022
TSH 2,42 06/06/2023
ft3 4,46 (2,63-5,70)
ft4 14,30 (9,00-19,00)
✔️ MamaDHA Premium
✔️Conceive Plus -
Beezi, dalej trzymam kciuki aby jednak ten cykl był szczęśliwy. A wakacje tak czy siak się przydadzą.
Nie musisz się tłumaczyć, każdy ma słabsze dni i wszystkie dobrze o tym wiemy. Wysyłam Ci dużo uścisków i pozytywnej energii. ❤️Poziomka9204 lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
07.2024 puste jaja płodowe 💔
29♀️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
34♂️
◾HBA 70,5%
◾MSOME: 0% + 1%
✨IVF
1. IMSI:
27.02 start stymulacji
12.03 💉20 🥚-> 6MII + 11 GV (IVM: 7MII) - 12 zapłodnień - 1❄️ 5BB 7d
15.04 FET beta 10dpt <0,1
2. IMSI + Fertile chip
12.05 start stymulacji
28.05 💉19 🥚 -> 14 MII - 13 zapłodnień - 1❄️3AB 5d -
nick nieaktualny
-
Babova wrote:Tak tylko wspomnę co do wakacji - ja miałam zaplanowane wakacje na listopad i normalnie na nie lecę, w ciąży, będę w 11 tygodniu wtedy. Pani doktor powiedziała, ze nie ma żadnego problemu z lataniem w ciąży.
Dzięki dziewczyny, wiem, że na Was mogę liczyć. ❤️ChocoMonster, Rica, siesiepy, Emka06, oloska, Amunicja lubią tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
Babova wrote:Tak tylko wspomnę co do wakacji - ja miałam zaplanowane wakacje na listopad i normalnie na nie lecę, w ciąży, będę w 11 tygodniu wtedy. Pani doktor powiedziała, ze nie ma żadnego problemu z lataniem w ciąży.
Ostatnio się nad tym zastanawialam. Mam wykupiony wylot w grudniu i w styczniu. Czytałam o ile nie ma żadnych przeciwskazań to śmiało można podróżować. Mam nadzieję, że u mnie będzie wszystko ok, bo takie wypady dają mi dużo sił do pracy i życiaBeezi, oloska, Babova, Vivico lubią tę wiadomość
-
siesiepy wrote:Cześć kobietki. Intensywny dzień w pracy dzisiaj mam.
Jajnik dalej kłuje, szyjka jeździ i się ślimaczy, testy raczej blade wciąż, temperatura wyższa niż wczoraj ale bez szału, skoczyła do poziomu innych z tego miesiąca. ale grzecznie czekam. Odezwali się do mnie z OF, więc jutro pewnie skocze szybko do labu zrealizować voucher jak doślą, skoro piku jeszcze nie było.
Produkujecie bardzo dużo postów, pewnie aktualnie nie będę w stanie odnieść się do wszystkiego.
justme tulę, ale daj sobię czas. Wiem, łatwo sie mówi.w 10 dpo czasem może nie dojść jeszcze do zagnieżdżenia.
Emka kurde no, a miałam taką nadzieję.Trzymam kciuki za szybką i pomyślną dla Was diagnozę! I super, że udało się tak szybko!
StaraniowaOna bardzo ładny
Mart768 3 miesiące to w cale nie taki długi czas. Bez oczekiwania na owu/testowanie na pewno szybciej zleci.Trzymam za wszystkie trzy kciuki, aby Wam się nie dłużyło!
Sandra ja w tym cyklu czuję kłucie konkretnych jajników. Ale czy to objaw owu to nie wiem. W poprzednim, z dość ładną i książkową owulką, jajniki bolały ale nie jakoś konkretnie i nie w owu.
Choco super że rozmowa poszłą dobrze. Jak będzie im na Tobie zależeć, to grzecznie poczekają. Miesiąc to nie wieczność! Co by zrobili jakby 3 miesiące mieli czekać?
Niaha widzę cień cienia cienia kuzyna cienia! Dosikaj jutro/pojutrze.
Claire własnie wydawało mi się, że coś widziałam, ale potem nie mogłam się dokopać. Dzisiaj już zaktualizuję.
Kil a jutro/w piątek/sobota? To będzie 7-9 dpo. Wciąż dobrze.
Ja chciałam przeżywać ciążę z przyjaciółką. No na razie nie wychodzi. Ona już 2 trymestr, a ja w lesie z dwumiesięcznymi cyklami i kij wie czy ten będzie w końcu z owulacją.Ale oni łącze z diagnostyką i wyprowadzaniem problemów hormonalnych starali się 1,5 roku. Tak aktywnie to 8 miesięcy. Więc też im nie pykło od razu.
No właśnie jutro odpada, a od piątku jesteśmy na wyjeździe z moim i nie będę miała możliwości wyrwać się do labo. Trudno poczekam albo na @ albo na II xDoloska lubi tę wiadomość
-
MalaEw wrote:Ostatnio się nad tym zastanawialam. Mam wykupiony wylot w grudniu i w styczniu. Czytałam o ile nie ma żadnych przeciwskazań to śmiało można podróżować. Mam nadzieję, że u mnie będzie wszystko ok, bo takie wypady dają mi dużo sił do pracy i życia
Słuchaj gdzieś mi umknęło ale widzę u Ciebie owocny cykl!
Super Gratuluje! ❤️MalaEw lubi tę wiadomość
Staranie od 08.2022
TSH 2,42 06/06/2023
ft3 4,46 (2,63-5,70)
ft4 14,30 (9,00-19,00)
✔️ MamaDHA Premium
✔️Conceive Plus -
Chyba też się zgłoszę do tego badania z owu, skusilyscie mnie 😈
Siesiepy poproszę o przepisanie testowania na wtorek 25.10. Owulacja się przesunęła, aplikacja też pokazuje mi okres później niż zwykle. Niby w sobotę byłabym w 12dpo ale wolę poczekać na okres niż rozczarować się bielą na teście 😐siesiepy lubi tę wiadomość
💑 10.2017
⛪ 07.2021
starania o pierwsze 👶 od 03.2022
👩🦰 30l.
👉 cykle regularne
👉 badania hormonalne ✔
💊 wit. D3, kwas foliowy, magnez
👨 33l.
👉badanie nasienia ✔
👉zdrowy tryb życia
💊 Fertistim Men, wit. D3, magnez, cynk
10.2022 monitoring -
Staaraczkaaa wrote:A mam jeszcze jedno pytanie, czy wpływ pozycji na zapłodnienie w przypadku tyłozgięcia macicy to fakt czy mit?
Ja mam tyłozgięcie, w szczęśliwym cyklu zrobiliśmy to "po Bożemu", i ja już się nie ruszałam po seksach. W senie od razu w kimę, jakieś zabezpieczenie, żeby nie mieć powodzi w łóżku i tyle. Rano prysznic. Podobno, warto rozważyć też pozycję na pieska.Anett93 lubi tę wiadomość
👩🏻 34 👦🏻 35
08.22 - w 13 cs ⏸️ ➡️ 05.23 👧🏻 53cm, 3.05 kg szczęścia ❤️
05.24 decyzja o rodzeństwie dla M: badania, kontrola blizny - teoretycznie wszystko ✅️
08.24, 3 cs... ⏸️ 🥹 : 17 dpo bHCG 673, 19 dpo 1549
27.08 0.21 cm fasolki 🥹
10.09 1.34 cm fasolki 💓
25.09 2.96 cm fasolki z ❤️
-
nick nieaktualnyokejka wrote:Ja mam tyłozgięcie, w szczęśliwym cyklu zrobiliśmy to "po Bożemu", i ja już się nie ruszałam po seksach. W senie od razu w kimę, jakieś zabezpieczenie, żeby nie mieć powodzi w łóżku i tyle. Rano prysznic. Podobno, warto rozważyć też pozycję na pieska.
-
Namisa wrote:Trochę mało danych żeby z dużym prawdopodobieństwem określić to owu. Potrzebowałbym wiecej info na temat śluzu - zwykle (choć nie zawsze) owulacja ma miejsce w dniu szczytu śluzu, czyli w ostatnim dniu śluzu z cechami plodnymi. Jeśli śluz jeszcze się rozciąga, jest wilgotny albo przezroczysty, to przeważnie oznacza że okres płodny jeszcze trwa. Co to testów owulacyjnych to warto nie przestawać na pierwszym pozytywie i robić je aż do uzyskania takiego pierwszego ewidentnego negatywa - czasem pozytywy wychodzą kilka dni z rzędu i z nich można wybrać ten najbardziej pikowy, żeby łatwiej wyznaczyć owulację. Patrząc tylko na wykres temperatury mozna uznać że owu spokojnie mogła być dopiero 19dc, bo wtedy tempka skoczyła troche wyżej niż linia podstawowa fazy folikularnej. Ale z tym jak skacze temperatura bywa różnie, czasem przed, czasem po, czasem w dzień owulacji. To tylko spekulacje, we need more data 😉 W każdym razie w najbliższych kilku dniach wszystko się rozstrzygnie 😍
Dałaś mi nadzieję, dziękuję i wszystkiego dobrego kochana. W takim wypadku beta mogłaby być tak nisko? Nie bolą mnie nawet piersi jak na okres, jedynie co to zaostrzył mi się trądzik...🤰staramy się od 08.2022 r.
⏸️(lipiec 2023 r.) 💔6 tc -
Beezi wrote:Ogólnie wiem, że można latać i planuję to robić, ale zazwyczaj latamy w dość egzotyczne kierunki. Teraz prawdopodobnie na Filipiny, w niektórych rejonach jest tam malaria, więc pod kątem ciąży może to być słaby kierunek. Jak zajdę w międzyczasie, to się będziemy zastanawiać jak to zorganizować.
Dzięki dziewczyny, wiem, że na Was mogę liczyć. ❤️
Aaa to zmienia postać rzeczy. Wow! A jak planujecie takie wakacje? Wykupujecie coś z biura, czy samodzielnie? Mega ciekawe kierunki!Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
justme wrote:Dałaś mi nadzieję, dziękuję i wszystkiego dobrego kochana. W takim wypadku beta mogłaby być tak nisko? Nie bolą mnie nawet piersi jak na okres, jedynie co to zaostrzył mi się trądzik...
Beta jest nisko tak długo jak nie doszło do zagnieżdżenia - zaczyna rosnąć średnio po 48 godzinach od rozpoczęcia procesu zagnieżdżania zarodka, a to może mieć miejsce nawet do 12dpo. Więc na spokojnie - poczekaj jeszcze dwa, trzy dni i zobacz jak się temat rozwinie ❤️🍀siesiepy, justme lubią tę wiadomość