X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
Odpowiedz

Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2022, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Dziewczyny sprawdzajcie mejle, mi się udało dostać voucher :) czy wiecie kiedy najlepiej robić takie badanie?
    FBEF51-DA-2-A46-49-A5-AAD1-6-CE6-CB1420-E0.png
    Ja też dostałam i też się zastanawiam kiedy iść :D

Mart768 lubi tę wiadomość

• ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Ja wiem, że mam 9dpo no ale nie wytrzymałam. (Chyba oficjalnie muszę powiedzieć głośno, że jestem uzależniona od testów.)
    Widzę brata ciotecznego cienia, na zdjęciu nic nie widać. Ale to chyba bardziej szara kreska niż różowa, oczywiście jutro powtórzę test. No ale przyznaję, nadzieję robi coś takiego 😱
    I jak tu dalej pracować?
    Testowałam testami strumieniowymi z firmy testeo, nigdy wcześniej nie wychodziła mi kreska testowa na nich 😱😨😵😵‍💫

Edit, jednak chyba udało mi się zrobić jakieś zdjęcie, widzicelie cokolwiek? https://zapodaj.net/c37ce2ce9850c.jpg.html możliwe, że tylko w moich oczach ona się pojawia 😅
    I jeszcze negatyw: https://zapodaj.net/332bd5e8f3db6.jpg.html
    Coś widze 🤞🤞🤞

Niaha lubi tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Claire Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka przytulam Cię z całych sił, trzymaj się mocno. Myślę sobie, że to widocznie nie był nasz moment.
    Ale on w końcu nastanie, zobaczysz.

Mi okres się zaczął wczoraj chyba gdzieś się zagubiło to między postami, także i mi można wpisać Siesiepy

Już dawno nie miałam tak mocnego, wściekłego okresu. Nałykałam się stosu apapów i no-spy max a i tak budziłam się w nocy z bólu. Zazwyczaj mnie bolało tylko na samym początku, jedna tabletka załatwiała sprawę, a teraz ledwo daję radę drugi dzień. W dodatku wypływają ze mnie skrzepy i się wystraszyłam że to może coś poważnego 😰

Emka06, siesiepy lubią tę wiadomość

👩🏻30 👱🏼‍♂️35
    1️⃣5️⃣ cs - ten szczęśliwy 🌸

age.png
  • Kil Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje jutrzejsze badanie proga w 6dpo poszło za przeproszeniem w dupę... Dostałam info, że sekretarka jest chora u mnie w firmie i mam ją zastąpić więc nie urwę się jutro rano do labo choćby na chwilę... Poza tym rano mąż (honorowy dawca krwii) mówił, że z takimi krwiakami na żyłach (od ost. badań na krzywą itp) to raczej mi nie pobiorą krwi... wiec lipka...

@Choko zazdroszczę xD Ja akurat do końca miesiąca mam termin @ więc nie mogłam się zapisać na badania :(

Ona: 35
    On: 32

16.01.2024 - 13 dpo - ⏸️🫶
    17.01.2024 - beta-HCG: 189 mlU/ml, Prog 26,1 ng/ml
    19.01.2024 - beta-HCG: 565 mlU/ml, Prog 21,7 ng/ml <3
    01.02.2024 - 0,42 cm mikro człowieczka <3 6t1d
    22.02.2024 - 2,4 cm Miśka <3 9w1d
    18.03.2024 - prenatalne Łódź
    21.03.2024 - kolejna wizyta

preg.png
  • Rica Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka dziewczyny, nie udało mi się nadrobić weekendu tutaj ale trzymam kciuki za wszystkie || i za te co będą dziś testować ☺️

Choco mega prezent ja narazie dostałam prezent na konsultacje darmowa lekarską. 😬

Lepiej niech mi dadzą pozytywny test ciążowy a nie 😂

ChocoMonster, Paprota9418, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

Staranie od 08.2022

TSH 2,42 06/06/2023
    ft3 4,46 (2,63-5,70)
    ft4 14,30 (9,00-19,00)

✔️ MamaDHA Premium
    ✔️Conceive Plus
  • MalaEw Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że udało Wam się załapać na te badania. Zawsze pieniądze w kieszeni, z tego co pamiętam badanie androdtendion było dosyć drogie.

Paprota9418 lubi tę wiadomość

26.05. 36+5, 19:39 urodził się Franuś, 3160 g, 51 cm ❤️

event.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siknełam. Ten wyżej z poniedziałku przy becie 826, a ten niżej z dzisiaj. Chyba jest ok.
    fc2550f06823.jpg

Karo123, może i masz rację. Ale mój lekarz jest do końca tygodnia na urlopie i tak nic z tym nie zrobię. Ja mam takie trochę "zachodnie" myślenie,że jak ma się ciążą utrzymać,to się utrzyma.

Niaha, Paulina666, Namisa, SandraH.97, ChocoMonster, Ancalime, siesiepy, Atram30, Paprota9418, Beezi, Siola, Anett93, Rica, Vivico, 2+3, Poziomka9204, Marteczka92, Lipcowa, Mart768, Amunicja lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Paulina666 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Siknełam. Ten wyżej z poniedziałku przy becie 826, a ten niżej z dzisiaj. Chyba jest ok.
    fc2550f06823.jpg

Karo123, może i masz rację. Ale mój lekarz jest do końca tygodnia na urlopie i tak nic z tym nie zrobię. Ja mam takie trochę "zachodnie" myślenie,że jak ma się ciążą utrzymać,to się utrzyma.
    Piękne⏸😍

👱‍♀️-40
    5 lat starań
    PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
    MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
    Kariotyp✅
  • justme Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na necie, nie ma ciąży. Progesteron 11.37, beta 0.100. Załamka

🤰staramy się od 08.2022 r.
    ⏸️(lipiec 2023 r.) 💔6 tc
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justme wrote:
    Byłam na necie, nie ma ciąży. Progesteron 11.37, beta 0.100. Załamka

10dpo to jeszcze nie jest przesadzone, pamiętaj! Mi beta wyszła dopiero 13dpo i była lilipucia, tak też czasem bywa. No i jeśli nie miałas monitoringu to ten czas owulacji jest też szacowany, nawet do trzech dni w jedną i w drugą stronę. Progesteron spory jak tuż przed miesiączką, więc ja nie puszczam jeszcze kciuków 🤞

siesiepy, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

• ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    fc2550f06823.jpg

Piękne kreseczki 🥺🥺

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    fc2550f06823.jpg

Dwie kreski jak z reklamy 😍 Ok, masz prawo do swojego osobistego podejścia. Trochę rozumiem, zwłaszcza że masz już trójkę dzieci więc temat ciąży nie jest ci obcy. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze 🤞🍀

edka85, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

• Atram30 Koleżanka

Wysłany: 19 października 2022, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SandraH.97 wrote:
    Ja zazwyczaj czuje z lewego...No cóż okaże się później czy owu była czy nie 🤷‍♀️
    Ja zwykle czuję ból z lewej strony, a owulacja w tym miesiącu z prawego🤷

💑 10.2017
    ⛪ 07.2021
    starania o pierwsze 👶 od 03.2022

👩‍🦰 30l.
    👉 cykle regularne
    👉 badania hormonalne ✔
    💊 wit. D3, kwas foliowy, magnez

👨 33l.
    👉badanie nasienia ✔
    👉zdrowy tryb życia
    💊 Fertistim Men, wit. D3, magnez, cynk

10.2022 monitoring
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa, jak odczucia co do wizyty? Bo ja tu kciukasy zaciskam aż boli 🍀🍀✊🤞

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Ja wiem, że mam 9dpo no ale nie wytrzymałam. (Chyba oficjalnie muszę powiedzieć głośno, że jestem uzależniona od testów.)
    Widzę brata ciotecznego cienia, na zdjęciu nic nie widać. Ale to chyba bardziej szara kreska niż różowa, oczywiście jutro powtórzę test. No ale przyznaję, nadzieję robi coś takiego 😱
    I jak tu dalej pracować?
    Testowałam testami strumieniowymi z firmy testeo, nigdy wcześniej nie wychodziła mi kreska testowa na nich 😱😨😵😵‍💫

Edit, jednak chyba udało mi się zrobić jakieś zdjęcie, widzicelie cokolwiek? https://zapodaj.net/c37ce2ce9850c.jpg.html możliwe, że tylko w moich oczach ona się pojawia 😅
    I jeszcze negatyw: https://zapodaj.net/332bd5e8f3db6.jpg.html

Coś się majaczy, ale przyznam szczerze - kreska wygląda jeszcze dość szarawo. Ale to nie jest test z porannego moczu, nie? I to jeszcze 9dpo, wcześniee, więc jeszcze ładnie się może zaróżowic tutaj 💓⏸️🍀

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco te hormony to między 2-5 dc. Fajna akcja, że udało Ci się trafić vocher, pare złoty zawsze w kieszeni.

Niaha jakby coś tam majaczy 🤞🏻🤞🏻

Edka test jest tak piękny, a krechy tłuste, że musi być dobrze. Myśl pozytywnie.

Niaha, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

Adenomioza podsluzówkowa
    Trombofilia
    Rozjechane cytokiny
    Cross match 29,9%, allo mlr 0%
    Przewlekle zapalenie endometrium 5/10

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
    09/06 (S) V FET

🔜 sztuczna menopauza
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Choco te hormony to między 2-5 dc. Fajna akcja, że udało Ci się trafić vocher, pare złoty zawsze w kieszeni.

Niaha jakby coś tam majaczy 🤞🏻🤞🏻

Edka test jest tak piękny, a krechy tłuste, że musi być dobrze. Myśl pozytywnie.
    Kurczę, ja będę w 8dc jutro 🙈 No ale trudno, dla mnie pierwsza połowa cyklu to ta przed owu, a tak było napisane w ogłoszeniu 🫣

siesiepy lubi tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Namisa, jak odczucia co do wizyty? Bo ja tu kciukasy zaciskam aż boli 🍀🍀✊🤞

Aaa już na szpilkach siedzę normalnie xd Jeszcze 6 godzin ,😳 Kto to wymyślił żeby tak późno wizytować, ja nie wiem 😉 Jak na razie mam w głowie milion scenariuszy - od "widać tylko pęcherzyk, zapraszam za tydzień" po "dwa zarodki, serca dwa" 😆😆😆 Próbuje się oswoić z każdą opcją. Bo jednak jest wcześnie, jestem tego swiadoma, wiec widać może być niewiele + nie wiem jakim tam sprzętem dysponują, bo do tego oddziału Luxmedu idę pierwszy raz. Z tego wszystkiego opuściły mnie wszelkie objawy i już w głowie tysiąc pytań bez odpowiedzi, stwierdziłam - zrobię sobie jogę na wyciszenie. Odpalilam więc kadzidełko, włączyłam relaksująca muzykę.... Nie minęło 5 minut tej aromaterapii, a mnie już na 🤮 zbiera 🤣

Rica, Poziomka9204, Mart768 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2022, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Kurczę, ja będę w 8dc jutro 🙈 No ale trudno, dla mnie pierwsza połowa cyklu to ta przed owu, a tak było napisane w ogłoszeniu 🫣
    Mi się akurat uda, bo jutro 3 dc, ale jak do nich pisałam to bez problemu jkaby był 8, ważne że przed owulacją :D

ChocoMonster, siesiepy lubią tę wiadomość

• ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Aaa już na szpilkach siedzę normalnie xd Jeszcze 6 godzin ,😳 Kto to wymyślił żeby tak późno wizytować, ja nie wiem 😉 Jak na razie mam w głowie milion scenariuszy - od "widać tylko pęcherzyk, zapraszam za tydzień" po "dwa zarodki, serca dwa" 😆😆😆 Próbuje się oswoić z każdą opcją. Bo jednak jest wcześnie, jestem tego swiadoma, wiec widać może być niewiele + nie wiem jakim tam sprzętem dysponują, bo do tego oddziału Luxmedu idę pierwszy raz. Z tego wszystkiego opuściły mnie wszelkie objawy i już w głowie tysiąc pytań bez odpowiedzi, stwierdziłam - zrobię sobie jogę na wyciszenie. Odpalilam więc kadzidełko, włączyłam relaksująca muzykę.... Nie minęło 5 minut tej aromaterapii, a mnie już na 🤮 zbiera 🤣
    Będzie dobrze, nawet nie ma innej opcji ❤️

Namisa lubi tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ