Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry 🍀 Ja juz po rozmowie o prace. Poszło dobrze, nawet bardzo, ale na koniec nie było im po nosie jak usłyszeli, ze pracuje zawodowo i mam miesiąc wypowiedzenia 😂 także chyba szukają kogoś od razu i z wiedzą, doświadczeniem i wykształceniem 😂 No nic, zobaczymy.
Co do przezwisk i anoreksji dziewczyny już się wypowiedziały. Ja wtrącę tylko od siebie, ze w podstawówce byłam gruba i dzieci się ze mnie śmiały, przezywały. Do dziś pamietam jak wołali na mnie kotlet, a od tego minęło 20 lat! Dlatego dziś mam z tym problem i nie potrafię zakończyć redukcji, ciagle myśle ze mam tu i tam za dużo, mimo, ze wazę 55 kg. Nawet jeśli komuś wydaje się, że to jest śmieszne, to NIE JEST. Ja tez wtedy się z tego śmiałam, bo to była moja reakcja obronna, a dziś mam z tego tytuły traumy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2022, 09:47
edka85, Namisa, M94, Emka06, Kil, Poziomka9204, Ancalime, Kaja1234, Bambi92, Vivico, Niaha, oloska, MalaEw, jo_ana, Anett93, paprotka17, A-6, Mart768 lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Dr Katarzyna ty to masz nerwy ze stali. Ja bym już sikała na kilka testów 😆
Wy tu mówicie o swoich ładnych progesteronach w fazie lutealnej, a co ja mam powiedzieć o swoim 12 ng 🙄 No nic jednak nie suplementuje, nie mam boli brzucha ani plamień. Tylko jajnik prawy czasami daje o sobie znać. Nawet zaczęłam zastanawiać się czy to nie cp, ale dziś z kolei czuję dla odmiany lewy. Nie będę się nakręcać, czekam na wizytę. Umówiłam dopiero na 5 listopada.
Przyrostu bety nie będę też badać. Ale sikne dziś na test i zobaczę, czy coś ściemniał po dwóch dniach.Niaha lubi tę wiadomość
-
edka85 wrote:Dr Katarzyna ty to masz nerwy ze stali. Ja bym już sikała na kilka testów 😆
Wy tu mówicie o swoich ładnych progesteronach w fazie lutealnej, a co ja mam powiedzieć o swoim 12 ng 🙄 No nic jednak nie suplementuje, nie mam boli brzucha ani plamień. Tylko jajnik prawy czasami daje o sobie znać. Nawet zaczęłam zastanawiać się czy to nie cp, ale dziś z kolei czuję dla odmiany lewy. Nie będę się nakręcać, czekam na wizytę. Umówiłam dopiero na 5 listopada.
Przyrostu bety nie będę też badać. Ale sikne dziś na test i zobaczę, czy coś ściemniał po dwóch dniach.edka85 lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
edka85 wrote:Dr Katarzyna ty to masz nerwy ze stali. Ja bym już sikała na kilka testów 😆
Przyrostu bety nie będę też badać. Ale sikne dziś na test i zobaczę, czy coś ściemniał po dwóch dniach.
Te kłucia i ciągnięcia po bokach to może byc rozciąganie struktur dna miednicy, czyli wszystko w normie. Mnie tak kilka dni temu zakłulo coś ze myślałam że mnie skręci, ewidentnie nie jelitowo tylko właśnie okołojajnikowo, nigdy takiego podobnego bólu nie zaobserowałam. Ale minęło, plamień nie ma, czyli jest ok. Jeśli idziesz dopiero 5 listopada to już sporo zobaczysz, super 😍M94, Atram30 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny noc miałam ciężka bo spałam z dziewczynami i tak mnie obkopaly że wszystko mnie boli. Na dodatek po wczoraj miałam głupie sny 😔😔dziś już mam nastawienie co ma być to będzie niestety niemam na niektóre rzeczy wpływu 🤷🏼♀️liczę na to że będzie dobrze🥺🤞bo nigdy niemialam jakiś problemów z ciążą niebylo poronień itd choć wiek już nie ten....ale wierzę będzie dobrze✊
Co do przezwisk to ja mam krzywy zgryz i wiadomo jak wołali na mnie w szkole 🙄do tej pory mam kompleks z tego powodu...
Co do rodzeństwa albo kogoś bliskiego chciałabym być z kimś równocześnie w ciąży ale niestety niemam rodzeństwa a w rodzinie same osoby starsze.
Dr Katarzyna podziwiam cię że wytrzymasz do jutra z testowaniem 🙈ja to sama i tak wytrzymałam do 3dni po małpie żeby nietestowac bo wiedziałam że wcześniej było by rozczarowanie ale za to jak zrobiłam jeden to chciało się więcej i więcej 🙈ChocoMonster, Mart768 lubią tę wiadomość
-
Madziq6 wrote:Hej dziewczyny noc miałam ciężka bo spałam z dziewczynami i tak mnie obkopaly że wszystko mnie boli. Na dodatek po wczoraj miałam głupie sny 😔😔dziś już mam nastawienie co ma być to będzie niestety niemam na niektóre rzeczy wpływu 🤷🏼♀️liczę na to że będzie dobrze🥺🤞bo nigdy niemialam jakiś problemów z ciążą niebylo poronień itd choć wiek już nie ten....ale wierzę będzie dobrze✊
Co do przezwisk to ja mam krzywy zgryz i wiadomo jak wołali na mnie w szkole 🙄do tej pory mam kompleks z tego powodu...
Co do rodzeństwa albo kogoś bliskiego chciałabym być z kimś równocześnie w ciąży ale niestety niemam rodzeństwa a w rodzinie same osoby starsze.
Dr Katarzyna podziwiam cię że wytrzymasz do jutra z testowaniem 🙈ja to sama i tak wytrzymałam do 3dni po małpie żeby nietestowac bo wiedziałam że wcześniej było by rozczarowanie ale za to jak zrobiłam jeden to chciało się więcej i więcej 🙈Madziq6 lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Staaraczkaaa ja bym się cieszyła skoro ja jestem w ciąży i oni są w ciąży to jaki problem ?
Chyba ze czegoś nie zrozumiałam ale napisałaś ze jedni się spodziewają i drudzy się spodziewają..
ważne żeby dzieciaki były zdrowe..
zwłaszcza ze my dobrze wiemy ile trzeba włożyć w to wysiłku i poświęceń…
skąd wiemy ze rodzeństwo nie stara się już od dłuższego czasu i dopiero teraz im się udało, a nie chcieli o tym mówić. -
nick nieaktualnyPaprota9418 wrote:Staaraczkaaa ja bym się cieszyła skoro ja jestem w ciąży i oni są w ciąży to jaki problem ?
Chyba ze czegoś nie zrozumiałam ale napisałaś ze jedni się spodziewają i drudzy się spodziewają..
ważne żeby dzieciaki były zdrowe..
zwłaszcza ze my dobrze wiemy ile trzeba włożyć w to wysiłku i poświęceń…
skąd wiemy ze rodzeństwo nie stara się już od dłuższego czasu i dopiero teraz im się udało, a nie chcieli o tym mówić.Paprota9418 lubi tę wiadomość
-
Masakra wszystko tu nadrobić 😂
Tak więc powrócę do paru rzeczy które też mnie dotyczą.
Zawsze miałam wagę w normie jednak nie uprawiałam żadnego sportu, więc siłą rzeczy miałam trochę pełniejsze kształty. Miałam niesamowicie duże kompleksy i źle reagowałam na wszystkie głupie komentarze. Z czasem nabrałam dystansu, ale nadal bywa to trudne, bo tak jak komentarze o wyglądzie tak i niepłodność też zostaje z nami na całe życie.... Przynajmniej mi tak działa na głowę.
Sytuacji w której ktoś bliski chwali się ciąża... Bardzo się tego boję. Bardzo boję się swojej reakcji bo nawet w momentach w których jestem na tzw górce i dobrze się czuje, to mogą zdarzyć się momenty gdzie jedna sytuacja wszystko zawali....
A jeśli chodzi o testowanie. Gdzieś tu wyczytałam że robicie przed testami ciążowymi owulacyjne i one też wychodzą. Jak wcześnie teoretycznie powinny dać wynik pozytywny? Czy lepiej jednak polegać i cieszyć się dopiero po ciążowym?
Ja testuje w sobotę, ale cycki bolą już chwilę i są jakieś takie większe 😅 ale już nie wiem czy sobie tego nie wmawiam 😅
M94 lubi tę wiadomość
♀ 33
♂ 33
👩❤️👨 04.2013
💒 06.2020
2022 🐕❤️
Starania od 04.2019
👧
AMH 2,63
Endometrioza 1 stopnia
Mthfr homo, pai hetero
🧑🦱
Wyniki ok
07.22-06.23 AD Clinic Tychy/ Angelius Katowice /stymulacje, iui
05.2024 zmiana lekarza! Ruda Śląska dr I.J.
05.24 -9.24 lametta, ovitrelle, encorton
10.24 kwalifikacja i początek stymulacji Gyncentrum
11.24 punkcja 18 komórek > 10 zapłodnionych> 2 zarodki 🥹
6.12.24 transfer dwóch ❄️❄️AA
13.12.24 dwie kreski 🥹
16.12.24 beta 399,20 mlU/ml prog 38,5 ng/mL 🥹
18.12.24 beta 955,30 próg 36,80 ✊
21.12.24 beta 4573,70 próg 39,42 🥺
16.04.25 (21w3d) 473 gr chłopca 🥹
03.23 cb 💔
08.23 cb💔
-
Nie byłam u Was dwa dni, nie dam rady nadrobić 🙈
Czekam na kolejne piękne ⏸️ i niech małpy się już do końca miesiąca nie pojawiają!
Łapcie świeże wiruski 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠...🦠
Ja ostatnio walczę z pokojem małego, muszę spakować wszystkie rzeczy, ma być zaraz malowanie. Ja nie wiem co z tym później zrobię 🤦♀️ życzcie powodzenia.
Karo1234, Namisa, Paprota9418, Kil, M94, oloska, Livka, ChocoMonster, SandraH.97, jo_ana, siesiepy, Atram30, Beezi, Anett93, Agwinka, Victoria006, Mart768 lubią tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Kamsi, sikaj dalej aż będzie bordowa krecha.
Namisa wrote:Te kłucia i ciągnięcia po bokach to może byc rozciąganie struktur dna miednicy, czyli wszystko w normie. Mnie tak kilka dni temu zakłulo coś ze myślałam że mnie skręci, ewidentnie nie jelitowo tylko właśnie okołojajnikowo, nigdy takiego podobnego bólu nie zaobserowałam. Ale minęło, plamień nie ma, czyli jest ok. Jeśli idziesz dopiero 5 listopada to już sporo zobaczysz, super 😍Kamsi, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Ja bym już wzięła za pozytyw i działała ale rób testy dalej, najlepiej 2 razy dziennie żeby zobaczyć co się będzie z nimi działoKamsi lubi tę wiadomość
24 👱♀️
16.11 ⏸️ - beta 19,5
12.12 - mamy ❤️
14.01 - prenatalne, 5,74cm prawdopodobnie dziewczynki 💞
10. 02 - 10cm 🐿️
24.02 - na 100% chłopiec 😂💙
11.03 - połówkowe 352g synka 🦦
24.03 - wszystko ok 🐋
21. 04 - skracającą się szyjka, poza tym wszystko ok
19.05 - prenatalne III trymestr 💛
27.06 - 35+4 2647g
14.07- ostatnia wizyta
28.07 - 40+0 3520g
06.08 - indukcja
-
Namisa, dziękuję za wsparcie i trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę🤞❤️ Wszystko będzie dobrze 🍀
Choco, Tobie też dziękuję ❤️ Daj znać jak czegoś więcej się dowiesz🤞 Kibicuję Ci mocno ❤️
M94, kolejny cykl może nie będzie tym wyjątkowym, ale jakaś cząstka mnie wierzy, że moje dziecko jest już blisko 🙏
Madziq, już niedługo zobaczysz serduszko ❤️
Dr_katarzyna, trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie🤞
Nam udało się załatwić wizytę u urologa na jutro na 16:15. Coś się zwolniło, bo jeszcze wczoraj nie było wolnych terminów. A ta wizyta na 2 listopada zostaje bez zmian w razie gdyby potrzebna była kontrola. Bardzo się cieszę, że nie musimy biernie czekać dwa tygodnie. Trzymajcie kciuki 🙏Namisa, Kaja1234, M94, Niaha, oloska, 2+3, ChocoMonster, Poziomka9204, siesiepy, Atram30, Beezi, Anett93, Mart768 lubią tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV
04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
05/2025 - mezoterapia jajników
ANA 1, ANA 2, AOA ➕️
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Staaraczkaaa wrote:Dokładnie o to chodzi, że jedni i drudzy się spodziewają. Będzie 1,5 miesiąca różnicy :
No i super ! Niech tylko dzieciaki będą zdrowe
Zazdrość to straszna choroba naszych czasów..
-
M94 wrote:Wow, brzmi naprawdę obiecująco! 🤞🏽 Mnie tez bolą piersi od tygodnia (choć w ostatnim cyklu tez tak miałam…), czasem jajnik i wczoraj/przedwczoraj ogromne zmęczenie nawet z dwoma zawrotami głowy których nigdy nie mam 🫢
A mnie w tym cyklu nadal prawie nic nie boli, co jest nietypowe na 9dpo i 27dc i oczywiście też upatruje w tym ciąży xd. Ostatni cykl byl tragiczny pod względem pms i zakończony @. Chociaż wszytsko może się jeszcze zmienić, bo nie wiem kiedy dostanę okres, pewnie miedzi 32dc a 35dc.M94 lubi tę wiadomość
24 👱♀️
16.11 ⏸️ - beta 19,5
12.12 - mamy ❤️
14.01 - prenatalne, 5,74cm prawdopodobnie dziewczynki 💞
10. 02 - 10cm 🐿️
24.02 - na 100% chłopiec 😂💙
11.03 - połówkowe 352g synka 🦦
24.03 - wszystko ok 🐋
21. 04 - skracającą się szyjka, poza tym wszystko ok
19.05 - prenatalne III trymestr 💛
27.06 - 35+4 2647g
14.07- ostatnia wizyta
28.07 - 40+0 3520g
06.08 - indukcja
-
Namisa, skarbnico wiedzy nasza, Ty masz chyba dzisiaj wizytę? Pierwszą? Dawaj znać po!
ChocoMonster, Poziomka9204, siesiepy lubią tę wiadomość
👩🦰35 🧔39
👩❤️👨 2021, początek starań
IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗 -
Paprota9418 wrote:No i super ! Niech tylko dzieciaki będą zdrowe
Zazdrość to straszna choroba naszych czasów..
Nie wiem czy bym to nazwała zazdrością....
Jak się bardzo czegoś chce to poprostu się to przeżywa, ja się cieszę jak się komuś udaje, ale to nie znaczy że nie może być mi przykro że mi się nie udaje.
Bo nikt przecież słysząc że komuś się udaje nie życzy mu źle tylko się cieszy troszkę inaczej♀ 33
♂ 33
👩❤️👨 04.2013
💒 06.2020
2022 🐕❤️
Starania od 04.2019
👧
AMH 2,63
Endometrioza 1 stopnia
Mthfr homo, pai hetero
🧑🦱
Wyniki ok
07.22-06.23 AD Clinic Tychy/ Angelius Katowice /stymulacje, iui
05.2024 zmiana lekarza! Ruda Śląska dr I.J.
05.24 -9.24 lametta, ovitrelle, encorton
10.24 kwalifikacja i początek stymulacji Gyncentrum
11.24 punkcja 18 komórek > 10 zapłodnionych> 2 zarodki 🥹
6.12.24 transfer dwóch ❄️❄️AA
13.12.24 dwie kreski 🥹
16.12.24 beta 399,20 mlU/ml prog 38,5 ng/mL 🥹
18.12.24 beta 955,30 próg 36,80 ✊
21.12.24 beta 4573,70 próg 39,42 🥺
16.04.25 (21w3d) 473 gr chłopca 🥹
03.23 cb 💔
08.23 cb💔