X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
Odpowiedz

Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️

Oceń ten wątek:
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-6 wrote:
    Namisa, nie znam się, ale wydaje mi się że jak już zaczęłaś to bym brała, ta wątrobę trochę bym poświęciła dla świętego spokoju 😅

Poziomka, dzięki, tak, na zabiegach jak się pracuje to kategorycznie trzeba gdzieś się przenieść, ale ja pracuję głównie manualnie, z pacjentami w większości leżącymi ze spastyką i mimo, że wiem jak i co, żeby ergonomicznie pracować, to jednak nie da się tak w 100% Nie ma opcji na przeniesienie na biuro. Przeczekam do wizyty, jak beta będzie przyrastać ładnie, to dzwonię do szefa. Mam nadzieję tylko, że gin mnie nie odeśle do pracy.

Oh pytanko mi się nasunęło, czy prywatnie ginekolog może mi wypisać zwolnienie ciążowe? Chyba nie, co?
    Czy NFZ czy prywatnie, każdy ginekolog wystawia Ci zwolnienie ciążowe 😊 mój lekarz pytał od początku czy potrzebuję zwolnienia, a ja chodzę tylko prywatnie.

A-6 lubi tę wiadomość

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Jemarta Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2022, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Namisa piękny widok 🤩 nudnej ciąży 😁

A-6 w Twojej sytuacji poszłabym na zwolnienie chociaż na kilka dni :) przyda Ci się odpoczynek, a w pracy medalu za poświęcenie prywatnego życia niestety nie dają 😉 także nie zastanawiaj się i idź na L4 😊

Mnie od owu tak boli jajnik, że czuję go praktycznie całymi dniami 🙄 mam nadzieję, że to nie żadne zapalenie, bo jeszcze tego by mi brakowało 😅

Wiecie co dziewczyny? Dzisiaj wracając z ćwiczeń i przyglądając się matkom z dziećmi zastanawiałam się dlaczego życie jest tak niesprawiedliwe i czy byłabym tą samą osobą gdyby udało się od razu (bo jakby nie patrzeć to u większości dłuższe starania zmieniają światopogląd) 🤔 i stwierdziłam, że wszystko dzieje się po coś. Że każde niepowodzenie i trudności "szlifują" dobrych ludzi jak diament. I ze jesteśmy super silne babki 💪🏻 bo nie każdy miałbym tyle siły w sobie aby co miesiąc podnosić się z kolan i walczyć dalej o upragniony cel 💪🏻 paradoksalnie życie Nas doświadcza, bo wie, że to udźwigniemy i dopniemy swego 🙏🏻

Super silne i super zdrowe, ja jeszcze nigdy nie czułam się tak odżywiona haha

👩🏼32;
    IX 22 BMI 25.2
    XI 22 BMI 24.24
    nadciśnienie
    💊 Ovarin, Dopegyt, Wit. D 2500IU, Omega 3, Magnez , wit. C

👨🏽33
    IV 22: morfologia 1%, mało żołnierzyków
    XII 22: kolejne bad.
    💊 Folandrol, Wit. D 2500IU, Omega 3, Magnez, Wit. C
  • Siola Debiutantka

Wysłany: 19 października 2022, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki gratuluję ♥️♥️❤️

Tym którym się nie udało, przesyłam przytulasy, ja też czekam na ten moment.... 🍀

• A-6 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa, dokładnie, teraz tylko... O tym pamiętać 😊 bo to chyba też jest trudny element. Pamiętajmy, że każda gorsza chwila przeminie, może nie zniknie, ale przeminie, zastąpi ją coś nowego, my tylko musimy mieć nadzieję, że tym razem coś lepszego 🍀

Lipcowa, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

♀️♂️'96

PCOS
    Krótkie fazy lutealne

Zakończenie antykoncepcji 09.2021
    4cs (liczony)
    08.2022 cb 💔

11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
    12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
    14.10 - beta 86,81 🥹
    17.10 - beta 238,8 🍀
    19.10 - beta 466,2 przyrost 83,6%
    21.10 - beta 811,4 przyrost 78% 🥺
    24.10 - beta 2343 przyrost 109,1% 🥹
    28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
    10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
    24.11 - jest ruchliwy arbuz 🍉
    08.12 - wizyta
    19.12 - niskie ryzyka, 🍉 ruchliwy, wszystko na swoim miejscu 🥹
    29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
    09.01.23 - czyżby chłop? 😏♂️
    19.01 - 203 gramy cudu 💫
    30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
    23.03 - przekroczyliśmy granicę "torebki cukru" 😉 1034g żywego ognia!
    age.png
  • Madziq6 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam pytanie luteina to to samo co duphaston?🤔🤔🤔dostałam od lekarza dopochwowo i jakie moje zdziwienie że dostałam ją za darmo😯🤯

♀️♂️ 33
    2011 Cc👸
    2018 Cc👸
    2021 CC👸
    2023 CC👸

5cs😍ten szczęśliwy 😍

1.10.2022 ⏸️ 13dpo
    1.10.2022 72,5 mlU/ml 🤞

event.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady odnośnie brania Duphastonu i podzielenie się waszymi historiami. Postanowione - mam wykupione trzy opakowania, każde po 20 tabletek. Biorę dwie dziennie, więc starczy mi jakoś do połowy listopada, czyli jak wszystko dobrze pojdzie do końcówki 9tygodnia. Tak właśnie mam zamiar brać, mimo wszystko, dla tego swojego spokoju który jednak jest teraz bardzo istotny. Potem odstawiam.
    Wybaczcie że dziś nie odpisze już wszystkim, przytulam was mocno, ale juz padam z wrażenia i emocji. Dobrej nocy wam życzę 💚

oloska, Monk@, Beezi, MalaEw, Ancalime, Rica, Emka06, ChocoMonster, Karo1234, Poziomka9204, siesiepy, Mart768, wellwellwell, Anett93, Vivico, justme, Kil lubią tę wiadomość

• Beezi Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziq, Luteina to progesteron, Duphaston prekursor progesteronu, wychodzi mniej więcej na to samo. Czyli lekarz widział wskazania do zażywania w ciąży i wypisał Ci ze zniżką, dla kobiet w ciąży ten lek jest za darmo, jeśli lekarz wypisze ze zniżką.

Namisa, super Kropek ❤️❤️❤️

A6, nie panikuj, beta przyrasta, Kropek rośnie. ❤️ Jak masz możliwość, to idź na zwolnienie.

Namisa lubi tę wiadomość

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedova
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziq6 wrote:
    Dziewczyny a mam pytanie luteina to to samo co duphaston?🤔🤔🤔dostałam od lekarza dopochwowo i jakie moje zdziwienie że dostałam ją za darmo😯🤯
    Duphaston to syntetyczny progesteron, a luteina naturalny. Luteina w ciąży jest za darmo, więc wszystko ok :)

Madziq6, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa, jak jest pęcherzyk żółtkowy to zarodek musi się pojawić - każdy gin ci to powie. Wszystko jest super. Pozostaje mi tylko tobie pogratulować :)

A6, czasami tak jest, że jak ma się najpierw przyrost w kosmos (300%), to później sporo zwalnia. Gdybyś nie była nadgorliwa i zrobiła wyłącznie pierwszą betę i tę dzisiejsza, to z pewnością cieszyłabys się z fajnego przyrostu ;)

Monk@, Karo1234, widzę, że miałyście identyczną sytuację jak u mnie - prog poniżej 15. Czyli może jednak nie będzie tak źle u mnie.

A czy dupek i luteina różnią się skutecznością? Któreś jest lepsze?

Namisa, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Stay Ekspertka

Wysłany: 19 października 2022, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie biel na teście 😭 i okresu tez brak…
    Czyli pewnie będzie opóźnienie. Myślałam ze Gonapeptyl, który w tym miesiącu przyjęłam(2dawki) raczej przyspieszy 🐒
    Ale trzymam kciuki za resztę ❤️
    Gratuluje tym którym się udało 🥰

I mam pytanie. Jak ustawić taka stopke z opisem o sobie? Uda się bez konta premium?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2022, 21:08

• Emka06 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-6, nie zamartwiaj się kochana, beta przyrasta różnie, a najważniejsze, że przyrost jest w normie 😘 Wszystko będzie pięknie! Jeszcze trochę i będziesz tulić swoje dziecko 🥰

Namisa, cudny Kropek 😍 Cieszę się, że wszystko dobrze i że masz tak pozytywne nastawienie ☺️

Lipcowa, pięknie to ujęłaś ☺️ Od wczoraj jest mi ciężko, nie umiem się nad niczym skupić i mam same pesymistyczne wizje w głowie. I tak cały dzień mi chodzi po głowie fragment wiersza Wisławy Szymborskiej, który Sanah tak pięknie ostatnio wyśpiewała:
    "Czemu ty się, zła godzino,
    z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
    Jesteś - a więc musisz minąć.
    Miniesz - a więc to jest piękne."
    I te słowa mi dziś szumią w uszach. Wierzę, że jeszcze będzie pięknie i los się uśmiechnie do każdej z nas 🍀

Namisa, Atram30, A-6, Ancalime, Poziomka9204, Niaha, siesiepy, agentka93, Anett93, Lipcowa lubią tę wiadomość

2024
    3 x IUI

2025
    1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane

2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV

04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
    05/2025 - mezoterapia jajników

ANA 1, ANA 2, AOA ➕️

„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka, specjalnie sprawdziłam właśnie - mój pierwszy prog to 14,3, po dwóch dniach 13,7. W związku z tym, że beta rosła, a on spadał, zaczęłam konsultować z lekarzami. Dwóch na teleporadzie powiedziało, że powyżej 10 jest ok, więc napisałam do prywatnego i też mówił, że ok, ale jeśli mnie to ma uspokoić, to da mi dupka.

Nie wiem, czy są jakieś różnice w skuteczności, na pewno dupek nie wychodzi w badaniu proga, a luteina tak. A poza tym ciężko mi powiedzieć. Karo, Ty chyba brałaś jedno, ale nie pomagało i zaczęłaś drugie, dobrze kojarzę?

Edka, trzymam mocno kciuki, żeby było wszystko dobrze 🤞🏼🤞🏼

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2022, 21:10

edka85 lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stay wrote:
    U mnie biel na teście 😭 i okresu tez brak…
    Czyli pewnie będzie opóźnienie. Myślałam ze Gonapeptyl, który w tym miesiącu przyjęłam(2dawki) raczej przyspieszy 🐒
    Ale trzymam kciuki za resztę ❤️
    Gratuluje tym którym się udało 🥰

I mam pytanie. Jak ustawić taka stopke z opisem o sobie? Uda się bez konta premium?

Wchodzisz w menu, ustawienia, 3 kafelek - społeczność i na dole jest okienko na Twój podpis :)

Stay lubi tę wiadomość

03.2023 - 9tc 💔

25.03.2024 - Zuzia 💓 3300g, 53cm 🌈

age.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzy91 wrote:
    Wchodzisz w menu, ustawienia, 3 kafelek - społeczność i na dole jest okienko na Twój podpis :)
    Ale trzeba wejść przez przeglądarkę, przez aplikację się na da :)

izzy91, Stay lubią tę wiadomość

2024
    3 x IUI

2025

ANA 1, ANA 2, AOA ➕️

• edka85 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ dzięki. Właśnie u mnie sytuacja jest taka, że dotychczasowe przyrosty bety były ok, ale prog leży i kwiczy. 12 ng i ani nie drgnie.Gdybym nie zbadała, to bym nawet nie domyśliła się, bo nie mam żadnych boli brzucha ani plamień.

Justme, a możesz opowiedzieć jakie zachowania dzieci wzbudzają twój niepokój?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2022, 21:29

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime wrote:
    Mnie najbardziej przeraża, że 'za rogiem' czyhają kolejne święta, kiedy będziemy sobie obiecywali "za rok w większym gronie" 💔🥺
    Mnie też wizja świąt przeraża, bo mieliśmy ogromne nadzieje, że będę już wtedy w ciąży. Marzyło mi się, żeby poinformować rodziców o ciąży w Wigilię, zrobić im jakiś prezent ze zdjęciem z USG.
    Boję się tych wszystkich "serdecznych" życzeń. W zeszłym roku mnie nie ruszały, bo się nie staraliśmy, ale w tym roku już na pewno takie życzenia mnie zabolą.

2024
    3 x IUI

2025

ANA 1, ANA 2, AOA ➕️

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Monk@ dzięki. Właśnie u mnie sytuacja jest taka, że dotychczasowe przyrosty bety były ok, ale prog leży i kwiczy. 12 ng i ani nie drgnie.Gdybym nie zbadała, to bym nawet nie domyśliła się, bo nie mam żadnych boli brzucha ani plamień.
    A konsultowałaś z ginem? Wybacz, ale wpadłam tu tylko zwabiona postem Namisy, a tak to nie jestem w temacie, bo śledzenie Was to praca na pełen etat 😅 Jeśli Twój gin twierdzi, że to ok i mu ufasz, to tak na pewno jest, sam z czapy tego sobie nie wziął, tylko mówi z doświadczenia. A jeśli z nim nie rozmawiałaś jeszcze o tym, to podpytaj, co o tym sądzi. Chyba że dla świętego spokoju wolisz wziąć coś. Ja ogólnie wolę jak najmniej brać leków i suplementów, ale tutaj spanikowałam i poprosiłam o tego dupka, bo byłam po dwóch biochemach, których przyczyn nie znałam i obawiałam się, że spadający prog mógł być ich powodem.

edka85, Poziomka9204, siesiepy lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Karo1234 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Edka, specjalnie sprawdziłam właśnie - mój pierwszy prog to 14,3, po dwóch dniach 13,7. W związku z tym, że beta rosła, a on spadał, zaczęłam konsultować z lekarzami. Dwóch na teleporadzie powiedziało, że powyżej 10 jest ok, więc napisałam do prywatnego i też mówił, że ok, ale jeśli mnie to ma uspokoić, to da mi dupka.

Nie wiem, czy są jakieś różnice w skuteczności, na pewno dupek nie wychodzi w badaniu proga, a luteina tak. A poza tym ciężko mi powiedzieć. Karo, Ty chyba brałaś jedno, ale nie pomagało i zaczęłaś drugie, dobrze kojarzę?

Edka, trzymam mocno kciuki, żeby było wszystko dobrze 🤞🏼🤞🏼
    Monka, tak, ja brałam dupka od początku na niskiego proga, a potem, jak mi się zrobił krwiak to dostałam Progesteron Besins (doustny, trochę inny niż dupek) i Utrogestan (zamiennik luteiny). Było takie podejrzenie, że u mnie się ten syntetyczny prog nie sprawdził, nie zapobiegł utworzeniu krwiaka (które się podobno robią przy niskim progu) i dlatego przy leczeniu zastąpiono go mikronizowanym progesteronem. Ale to już było typowe leczenie i końskie dawki, nie prewencyjna suplementacja.

edka85, Monk@ lubią tę wiadomość

♀️33 ♂️29

hashimoto, niedoczynność tarczycy

19.07 (3+6) beta-HCG 112 mIU/ml
    14.09 (12+0) niskie ryzyka 💙 wynik Panorama + USG prenatalne
    18.11 (21+2) 445 g 💙 USG połówkowe
    19.01 (30+1) 1500 g 💙 USG III trymestru
    11.02 (33+3) 2100 g 💙
    25.02 (35+3) 2700 g 💙
    09.03 (37+1) 3100 g 💙
    21.03 (38+6) 3300 g 💙
    27.03 (39+5) 3670 g, 54 cm👣 Filip 💙

age.png
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Mnie też wizja świąt przeraża, bo mieliśmy ogromne nadzieje, że będę już wtedy w ciąży. Marzyło mi się, żeby poinformować rodziców o ciąży w Wigilię, zrobić im jakiś prezent ze zdjęciem z USG.
    Boję się tych wszystkich "serdecznych" życzeń. W zeszłym roku mnie nie ruszały, bo się nie staraliśmy, ale w tym roku już na pewno takie życzenia mnie zabolą.
    Też mam takie marzenie :) byłaby super niespodzianka bo rodzice już bardzo by chcieli wnuka a w ogóle się nie spodziewają nawet raczej ze się staramy bo w sumie jeszcze rok temu mówiłam że my to chyba nie chcemy mieć dzieci... Jak to się zmienia w życiu.

Emka06 lubi tę wiadomość

03.2023 - 9tc 💔

25.03.2024 - Zuzia 💓 3300g, 53cm 🌈

age.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Jak ja otrzymywałam takie życzenia będąc bezdzietna, odpowiadałam, że "na pewno pojawi się bobo, ale w swoim czasie, czekajcie cierpliwie".

Emka06 lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ