Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
-
WIADOMOŚĆ
-
ChocoMonster wrote:Jak super ❤️ wreszcie to na swoim, na własnych zasadach. To co, internetowa parapetówka? 🍻
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
siesiepy wrote:
A ja się pochwalę.
Dowiedziałam się dzisiaj że w środę w końcu robią meble kuchenne. Do weekendu ma magik nasz skończyć, potem zamawiamy blaty, czekamy i... Czyzbysmy mieli w październiku już się w końcu wyprowadzić? 🥺🎉
Ale super! 🤩 Koniecznie chwal się zdjęciami.siesiepy lubi tę wiadomość
-
Ewelina niech organizm dojdzie do ładu, niech się wszystko z małżonem wyjaśni i wracaj do nas na pełnej 🤗🤗🤗może po tabletkach uda ci żeby wróciły naturalne niesiaczki bez stymulacji 🤗✊
Któraś pisała o combo ból podbrzusza jajników i krzyża to u mnie zawsze takie kombi jest przed okresem i zazwyczaj tego dnia jak bardzo bolą plecy/krzyż pojawia się plamienie 🤷🏼♀️ale u was życzę żeby to były kreseczki😍😘siesiepy, Mart768, Poziomka9204, Ona11, EwelinaNowa 😊, Anett93, Andelulla lubią tę wiadomość
-
Cotakoza wrote:Mogę zapytać ile się starasz ? (Nie ma w stopce:))
I dlaczego luteina? Na jakich poddtawach?
Czy po prośbie ? Interesuje mnie po prostu podejście lekarzy, skąd decyzja, czy długie starania czy co ?
Jestem 8 miesięcy po odstawieniu antykoncepcji, oczywiście sądziłam, że po odstawieniu od razu zajdę 😅 i tak oto jestem a trzecim cyklu konkretnych starań i pisząc to mam na myśli obserwacje, pomiary temp. (dla siebie) i badania hormonów w tych trzech cyklach (to bardziej dla gina). Luteina przepisana przez ginekologa, ja się sama nie leczę. Ufam specowi od podwozia i hormonów 2w1 😄
Coś u mnie nie klika z drugą fazą.oloska lubi tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
Dziewczyny, przeczytałam właśnie artykuł na gyncentrum i zgłupiałam xD tam jest napisane tak:
„Kobieta jest bowiem płodna przez jakieś 5-6 dni w ciągu całego cyklu - w dniu poprzedzającym owulację, w dniu owulacji oraz przez ok. 4 dni po jej wystąpieniu.”
Apka ovufriend pokazuje, że te dni płodne są przed owulacją 🤷🏼♀️ No to ja już nic nie wiem 😅🙋♀️32 🙋♂️ 43
Starania o pierwsze dziecko
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
wrzesień 2022: cb
styczeń 2023: cb?
marzec 2023: cb?
maj 2023: poronienie 7tc
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami -
Poziomka9204 wrote:Ja mam od zawsze marzenie o trójce dzieci 🥰ForgetMeeNot wrote:U mnie między synem a córką jest 20 miesięcy różncy. Na początku jak synek się urodził, a mała miąła ledwo ponad 1,5 roku. Mąż od rana do wieczora plus całe weekendy w pracy. Ja totalnie sama z nimi, to nie powiem .. lekko nie było ale teraz jak już razem się bawią i widzę jak są ze sobą zżyci to warto było
Teraz jak wszytsko skończy się dobrze to między maluchem a synem będzie 2 lata i 7 msc różny, a między maluchem a córką 4 lata i 3 mscMadziq6, Poziomka9204, siesiepy, oloska lubią tę wiadomość
-
Mart768 wrote:Dziewczyny, przeczytałam właśnie artykuł na gyncentrum i zgłupiałam xD tam jest napisane tak:
„Kobieta jest bowiem płodna przez jakieś 5-6 dni w ciągu całego cyklu - w dniu poprzedzającym owulację, w dniu owulacji oraz przez ok. 4 dni po jej wystąpieniu.”
Apka ovufriend pokazuje, że te dni płodne są przed owulacją 🤷🏼♀️ No to ja już nic nie wiem 😅Mart768, oloska, Anett93, Andelulla lubią tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Wczoraj byłam w Hebe i kupiłam testy owu "Domowe laboratorium". Zarówno wczoraj, jak i dziś tylko jedna kreska, ewentualnie jakiś cień cienia (chyba, że to testowa). Na wczorajszym usg lekarz powiedział, że owulacja za ok. 4/5 dni. Możliwe żeby w tym wypadku nie było widać drugiej kreski? Nie znam się na tych testach owulacyjnych wcale, pomóżcie 🙈Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Madziq6 wrote:Ewelina niech organizm dojdzie do ładu, niech się wszystko z małżonem wyjaśni i wracaj do nas na pełnej 🤗🤗🤗może po tabletkach uda ci żeby wróciły naturalne niesiaczki bez stymulacji 🤗✊
Któraś pisała o combo ból podbrzusza jajników i krzyża to u mnie zawsze takie kombi jest przed okresem i zazwyczaj tego dnia jak bardzo bolą plecy/krzyż pojawia się plamienie 🤷🏼♀️ale u was życzę żeby to były kreseczki😍😘
Niech będą u dziewczyn ⏸️, niech październik się ładnie rozpocznie 😊Ona11, siesiepy, Paprota9418, oloska, Anett93 lubią tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Emka06 wrote:Wczoraj byłam w Hebe i kupiłam testy owu "Domowe laboratorium". Zarówno wczoraj, jak i dziś tylko jedna kreska, ewentualnie jakiś cień cienia (chyba, że to testowa). Na wczorajszym usg lekarz powiedział, że owulacja za ok. 4/5 dni. Możliwe żeby w tym wypadku nie było widać drugiej kreski? Nie znam się na tych testach owulacyjnych wcale, pomóżcie 🙈
-
edka85 wrote:U mnie między starszym synem i córką 23m, a między córką a młodszym synem 20m. Potwierdzam, bywa ciężko, starszaki potrafią prowadzić ze sobą wojny, ale też mega się kochają. A o najmłodszego to już w ogóle tak dbają, że jestem w szoku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2022, 22:01
edka85, Anett93 lubią tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Mart768 wrote:Dziewczyny, przeczytałam właśnie artykuł na gyncentrum i zgłupiałam xD tam jest napisane tak:
Apka ovufriend pokazuje, że te dni płodne są przed owulacją 🤷🏼♀️ No to ja już nic nie wiem 😅
Chyba to jakiś błąd Zgadza się że 5-6 dni max na cykl, bo tyle maksymalnie wynosi żywotność plemników w idealnym, sprzyjającym środowisku. Ale to raczej 4 dni przed owulacja, sam dzień owulacji i dzień po owu. Przyjmuje się że komórka jajowa żyje maksymalnie 24 godziny więc ten dzień po owulacji jeszcze jeszcze, ale 4? W życiuWiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2022, 22:03
Poziomka9204, siesiepy, Mart768, Emka06, oloska, ChocoMonster lubią tę wiadomość
-
Poziomka9204 wrote:Wskoczyła mi 30stka i boję się, że z trójką się nie wyrobię, a co dopiero więcej 😄
siesiepy, edka85, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Namisa wrote:Chyba to jakiś błąd Zgadza się że 5-6 dni max na cykl, bo tyle maksymalnie wynosi żywotność plemników w idealnym, sprzyjającym środowisku. Ale to raczej 4 dni przed owulacja, sam dzień owulacji i dzień po owu. Przyjmuje się że komórka jajowa żyje maksymalnie 24 godziny więc ten dzień po owulacji jeszcze jeszcze, ale 4? W życiu
Miałam to samo napisać. 😁Mart768 lubi tę wiadomość
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
siesiepy wrote:Miałam to samo napisać. 😁
Copywriter forsę wziął, poteeem zaczął pić 😂 Ktoś ewidentnie coś wiedział, gdzieś dzwony biły, ale nie w tym kościele 😅siesiepy, Madziq6, Mart768, Emka06, Poziomka9204, oloska, Stormy., Anett93, Andelulla, Beezi lubią tę wiadomość
-
Poziomka9204 wrote:Wskoczyła mi 30stka i boję się, że z trójką się nie wyrobię, a co dopiero więcej 😄
Agn1000 wrote:A-6 niech posypią się krechy przy takiej synchronizacji naszych jajników 😂Agn1000, Longanimity, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Emka06 wrote:Wczoraj byłam w Hebe i kupiłam testy owu "Domowe laboratorium". Zarówno wczoraj, jak i dziś tylko jedna kreska, ewentualnie jakiś cień cienia (chyba, że to testowa). Na wczorajszym usg lekarz powiedział, że owulacja za ok. 4/5 dni. Możliwe żeby w tym wypadku nie było widać drugiej kreski? Nie znam się na tych testach owulacyjnych wcale, pomóżcie 🙈29 👱♀️
31 👨🦱
starania od 02.2022 👶
Suple 👱♀️: inozytol, olej z wiesiołka, zioła ojca sroki, pregnastart
Suple 👨🦱: kwasy omega 3, wit D
🍀✊ -
Namisa wrote:Copywriter forsę wziął, poteeem zaczął pić 😂 Ktoś ewidentnie coś wiedział, gdzieś dzwony biły, ale nie w tym kościele 😅
Namisa, Madziq6, Mart768, Poziomka9204, oloska, Anett93 lubią tę wiadomość
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎