Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
-
WIADOMOŚĆ
-
Emka06 wrote:Mamy już wyniki męża i tu prośba do Namisy o interpretację 😌
Posiew nasienia - posiewy ujemne 👌
Wymaz z cewki - wyhodowano bakterie saprofityczne
Co to oznacza?
Ojej, nie znam się szczerze powiedziawszy specjalnie na męskiej diagnostyce, bardziej kobiece tematy ogarniam. Ale na ile się orientuję u kobiet saprofityczna flora bakteryjna przy wymazie jest fizjologiczna, to pożądane mikroorganizmy, które chronią ciało przed drobnoustrojami. Jeżeli u mężczyzn jest tak samo - a zakładam że jest - to raczej bym się nie martwiła. Ale tak jak mówię - nie ogarniam tematu zbyt dobrze, może wypowie się jeszcze ktoś kto lepiej wie z czym to się je.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 20:01
-
ChocoMonster wrote:Hmm czy Twój mąż przeszedł może zapalenie cewki moczowej? Czy ma problem z oddawaniem moczu?2024
3 x IUI
2025
1 IVF - krótki protokół -> 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
2 IVF - długi protokół -> 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV
04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
🔜 PRP?
ANA 1, ANA 2 ➕️
ANA 3 ➖️
AOA ➕️
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Beezi wrote:Emka, prawdopodobnie bakterie, które normalnie bytują na skórze i w okolicy cewki mogą się zdarzyć.2024
3 x IUI
2025
🔜 PRP?
ANA 1, ANA 2 ➕️
ANA 3 ➖️
AOA ➕️
Jestem po tej wizycie u nowej gin.
Podsumowując, ona nie czuje się na siłach się mną opiekować, skierowała mnie do kliniki, ale też zapewniła, że jeśli będę potrzebowała jakiegoś skierowania na badanie lab to bez problemu mi wypisze, tak żebym nie musiała za wszystko płacić. Teraz dostałam skierowania na dosłownie wszystko co chciałam.
No nic mi nie pozostaje jak wybranie kliniki i jakiegoś odpowiedniego lekarza. 😓Agwinka lubi tę wiadomość
-
jo_ana wrote:Cześć dziewczyny mało się odzywam,
złapałam doła, czuje, że się znowu nie udało także entuzjazm opadł, czekam na @ jutro powinna być, najdalej w piątek. Testować nie będę, dam znać kiedy @ się rozkręci. W listopadzie raczej nie będę się zapisywać, muszę ograniczyć forum do minimum bo znowu źle to wszystko znoszę. Za wszystkie z Was niezmiennie trzymam kciuki.M94, Brunetkaa, jo_ana lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Namisa wrote:Ojej, nie znam się szczerze powiedziawszy specjalnie na męskiej diagnostyce, bardziej kobiece tematy ogarniam. Ale na ile się orientuję u kobiet saprofityczna flora bakteryjna przy wymazie jest fizjologiczna, to pożądane mikroorganizmy, które chronią ciało przed drobnoustrojami. Jeżeli u mężczyzn jest tak samo - a zakładam że jest - to raczej bym się nie martwiła. Ale tak jak mówię - nie ogarniam tematu zbyt dobrze, może wypowie się jeszcze ktoś kto lepiej wie z czym to się je.
"W prawidłowych warunkach drogi moczowe są jałowe, z wyjątkiem dalszego odcinka cewki moczowej, w której bytują bakterie saprofityczne zapobiegające kolonizacji tego miejsca przez bakterie uropatogenne."
Jeszcze tydzień do wizyty u urologa, ale jestem już trochę spokojniejsza 😌2024
3 x IUI
2025
🔜 PRP?
ANA 1, ANA 2 ➕️
ANA 3 ➖️
AOA ➕️
Niaha wrote:Jestem po tej wizycie u nowej gin.
Podsumowując, ona nie czuje się na siłach się mną opiekować, skierowała mnie do kliniki, ale też zapewniła, że jeśli będę potrzebowała jakiegoś skierowania na badanie lab to bez problemu mi wypisze, tak żebym nie musiała za wszystko płacić. Teraz dostałam skierowania na dosłownie wszystko co chciałam.
No nic mi nie pozostaje jak wybranie kliniki i jakiegoś odpowiedniego lekarza. 😓2024
3 x IUI
2025
🔜 PRP?
ANA 1, ANA 2 ➕️
ANA 3 ➖️
AOA ➕️
No nic mi nie pozostaje jak wybranie kliniki i jakiegoś odpowiedniego lekarza. 😓 -
No nic mi nie pozostaje jak wybranie kliniki i jakiegoś odpowiedniego lekarza. 😓
Niaha, z jednej strony bardzo szkoda, z drugiej jednak naprawdę w porządku, że się przyznała. Wizyta w klinice to duży krok w przód! Nie łam się.Nas też skierowali i podchodzę do tego pozytywnie.
Niaha lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾KIR AA
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. IMSI:
12.05 start stymulacji. Idzie jak po grudzie.
Ciało które nie działa. -
Szybkie pytanie. W którym punkcie Diagnostyki we Wrocławiu jest mało ludzi w okolicy 12:00? Chciałabym się po USG wyrobić na busika.
Mam do wyboru punkt na Gwarnej albo punkt na Powstańców Śląskich.
I mam po drodze do enelmedu aptekę DOZ. Mam nadzieję że wpadnie Concieve plus oraz legendarne testy płytkowe DOZ. 😇walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾KIR AA
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF
1. IMSI:
2. IMSI:
siesiepy wrote:Szybkie pytanie. W którym punkcie Diagnostyki we Wrocławiu jest mało ludzi w okolicy 12:00? Chciałabym się po USG wyrobić na busika.
I mam po drodze do enelmedu aptekę DOZ. Mam nadzieję że wpadnie Concieve plus oraz legendarne testy płytkowe DOZ. 😇siesiepy lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
ChocoMonster wrote:Na powstańców zawsze było duuuzo ludzi
Ok to spróbuję na Gwarnej, to mniejszy punkt.dzięki
♀️29
◾KIR AA
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF
1. IMSI:
2. IMSI:
siesiepy wrote:Szybkie pytanie. W którym punkcie Diagnostyki we Wrocławiu jest mało ludzi w okolicy 12:00? Chciałabym się po USG wyrobić na busika.
I mam po drodze do enelmedu aptekę DOZ. Mam nadzieję że wpadnie Concieve plus oraz legendarne testy płytkowe DOZ. 😇*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Ewiwi wrote:w dozie sobie owulaki sprawdz czy są.testnow, 10sztuk w paczce za 10-11zeta. super sie wybarwiają, przebijają horieny
Ja mam teraz te różowe Horieny. Nie ogarniam ich bo je niemal ciągle zalewam, kurna nie wiem czemu.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾KIR AA
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF
1. IMSI:
2. IMSI:
siesiepy wrote:Ja mam teraz te różowe Horieny. Nie ogarniam ich bo je niemal ciągle zalewam, kurna nie wiem czemu.
ja dzisiaj odebrałam paczkę, 3 opakowania. na razie nie bede korzystać, czekają na listopad( oby)
siesiepy lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Ewiwi wrote:dlatego ci podpowiadam testnow. mówię ci, że nie zalejesz i wyjdą super. oj weź sobie jednoopakowanie na próbę
ja dzisiaj odebrałam paczkę, 3 opakowania. na razie nie bede korzystać, czekają na listopad( oby)
Przekonałas mnie. 😁Ewiwi lubi tę wiadomość
♀️29
◾KIR AA
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF
1. IMSI:
2. IMSI:
Ewiwi wrote:dlatego ci podpowiadam testnow. mówię ci, że nie zalejesz i wyjdą super. oj weź sobie jednoopakowanie na próbę
siesiepy, Ewiwi lubią tę wiadomość